Originally Posted by Steel Assassin
Όταν μια χώρα έχει 15% ανεργία(Ελλάδα), και μια άλλη έχει ας πούμε 40% ανεργία(ή απλά πολύ κακοπληρωμένες δουλειές όπου είσαι δούλος και απλά δε βγαίνεις), και η πρώτη χώρα δέχεται ελεύθερα μετανάστες, τότε η είσοδος των μεταναστών θα σταματήσει όταν η κατάσταση στις 2 χώρες είναι σε ισορροπία.
Άρα ναι, εγώ βλέπω μετανάστες να έρχονται σε μια χώρα κορεσμένη με αποτέλεσμα να κάνουν την κατάσταση ακόμα χειρότερη. Δεν είπα δεν έχουν δικαίωμα οι μετανάστες στη δουλειά, αλλά η υπερβολική μετανάστευση σε μια χώρα δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στο σύνολο(ανεργία πχ στον υπάρχοντα πληθυσμό). Γι'αυτό το λόγο πλέον οι ΗΠΑ δε δίνουν την υποικοότητα(sp?) σε όποιον μπαίνει στη χώρα, όχι όπως ήταν 50 χρόνια πριν. Γιατί γεμίσανε. Πήραν μετανάστες τον προηγούμενο αιώνα, έστησαν την οικονομία με αυτούς(γιατί καθένας που έμπαινε είχε μια δουλειά εργάτη να τον περιμένει - και συνέχεια ανοίγαν άλλες), τη βιομηχανία, πόσα ακόμα, γεμίσαν, είδαν πως πλέον αν μπαίνουν όλοι απλά βλάπτουν την κοινωνία τους, τέλος, καπούτ.
Αν η Ελλάδα μπορεί να στήσει οικονομία από μετανάστες αν ανοίξουν τελείως τα σύνορα, δείξτε το μου. Βιομηχανία νομίζω την αποκλείσαμε ως λύση. Αλλιώς, δεν αλλάζει κάτι σε όσα λέω αφού νομίζω πως οι εποχές των βιομηχανικών επαναστάσεων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για μια αναπτυγμένη χώρα της ΕΕ όπως η Ελλάδα. Ότι κάναμε κάναμε. Και η ΓΣΕΕ με τις συμβάσεις δεν παράγει θέσεις εργασίας ως δια μαγείας δυστυχώς.