χαχαχα. Μισή μερίδα και βρίζεις, Σπυράκο;Quote:
Το μουνί της μάνας σου και σένα και αυτουνού!
Τ' αφεντικά, λέει ένα παλιό σύνθημα, είναι ίδια, δεξιά κι αριστερά - γαμώ το ΝΑΡ σου, κομματόσκυλο. :moutza:
Printable View
χαχαχα. Μισή μερίδα και βρίζεις, Σπυράκο;Quote:
Το μουνί της μάνας σου και σένα και αυτουνού!
Τ' αφεντικά, λέει ένα παλιό σύνθημα, είναι ίδια, δεξιά κι αριστερά - γαμώ το ΝΑΡ σου, κομματόσκυλο. :moutza:
Έχω παχύνει λίγο τελευταία και άρχισα και τρέξιμο απειλητικέ τύπε από το ιντερνετ, δε σε φοβάμαι και έχω και περιφρούρηση από την οργάνωση μαζί μου!
Βρε μπαρμπαδια, ηρεμηστε λιγο .
Αυτός άρχισε.
Δειξε ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ... oh wait
ΧΑΧΑΧΑΑΑΧΑΧΑΧΑ
Τέλεια εξέλιξη το θρεντ, μέχρι και το λάντι έφερε πίσω! Νίκο_σούβλα, κάβλα τ' αποσπάσματα, θέλουμε κι άλλα τέτοια.
http://www.canberra.edu.au/__data/as...5410/Room1.jpg
ΚΑ ΤΑ ΠΛΗ ΚΤΙ ΚΟ βιβλίο.
Ο 5χρονος Jack και η μητέρα του, ζουν φυλακισμένοι σε ένα δωμάτιο. Γραμμένο από την προοπτική του μικρού, παρουσιάζει τους τρόπους που εφευρίσκει η μητέρα για να παρέχει όσο το δυνατόν καλύτερη καθημερινότητα στο παιδί της. Ο χαρακτήρας του παιδιού είναι απίθανος, και η μητέρα τεράστια ηρωίδα. Παρά την φρίκη της κατάστασης, είναι πολύ ευχάριστο και συγκινητικό ανάγνωσμα.
Δε θα πω παραπάνω γιατί σπόιλερς, απλά διαβάστε, είναι εξαιρετικό.
Βασισμένο σε πραγματική ιστορία, αλλά μην ανοίξετε το λινκ πριν το διαβάσετε http://en.wikipedia.org/wiki/Fritzl_case
Η Εταιρεία Παπαδιαμαντικών Σπουδών προσφέρει δωρεάν για κατέβασμα τα Άπαντα του λογοτέχνη από τις εκδόσεις Δόμος. Γνωρίζω ότι δεν είναι το καταλληλότερο ανάγνωσμα για το tablet σας, παρά ταύτα υπάρχουν ακόμα κάποιοι που διαβάζουν κλασική λογοτεχνία. 8)
http://papadiamantis.net/%E1%BC%8D%C...E%BF%CF%85-pdf
Τι pdf μωρε..
Δεν καταλαβαίνω τίποτε.
Δε μπορείς να διαβάσεις pdf στο kindle!
Ούτε εύκολο είναι, αφού τα περισσότερα pdf αρχεία είναι φωτογραφίες, και δε γίνεται να μετατραπούν σε σκέτο κείμενο για να διαβάζονται εύκολα στο kindle. Περνιούνται μεν στη συσκευή, αλλά παραμένουν φωτογραφίες, με αποτέλεσμα, λόγω της μικρής οθόνης, το κείμενο να είναι πάρα πολύ μικρό. Ζουμ για αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει. Υπάρχει κάποιος τρόπος για τα pdf που δεν είναι φωτογραφίες, αλλά μου είχε φανεί περίπλοκος, το αποτέλεσμα συνήθως ήταν σκατά, και δεν ασχολήθηκα παραπάνω.
Έχει ασχοληθεί κανείς με το The King in Yellow του Robert W. Chambers; Πρόκειται για συλλογή δέκα διηγημάτων. Τα τέσσερα πρώτα συνδέονται με το φερώνυμο φανταστικό βιβλίο (Νεκρονομικόν anyone?). Τα υπόλοιπα έξι υστερούν στις διαστάσεις τρόμου, αλλά συνιστούν εξαιρετικά (και κατά τι πιο μακροσκελή) αφηγήματα, σε κάθε περίπτωση.
http://en.wikipedia.org/wiki/The_King_in_Yellow
Απαραίτητο ανάγνωσμα για όλους τους οπαδούς Borges και πάει λέγοντας.
Το διάβασα πριν κανά χρόνο, καλό ήταν αλλά δε μπορώ να πω πως τρελάθηκα κιόλας.
Παρομοίως. Δεν τρελλάθηκα. Υποτίθεται ότι με αυτό το βιβλίο συνδέεται η πρώτη σεζόν True Detective.
Μου κάνει εντύπωση που δεν σας έψησαν «άσχημα» τα "The Demoiselle d'Ys" και "The Street of the First Shell", παραδείγματος χάριν.
Edit: Πράγματι, είχα διαβάσει κι εγώ για επιδράσεις που δέχθηκε το True Detective. Όμως οι «υποκουλτουριάρηδες» ίσως να θυμούνται και ένα review του έργου στη στήλη Pages in Black, που επιμελείτο ο M. W. Daoloth στο Metal Invader! Επίσης, να πούμε ότι μάλλον «τρώγεται» (προς το «κάνει ικανοποιητικά τη δουλειά της») η μετάφραση από τις εκδόσεις Αίολος. Και δεν είναι και τόσο απλό το αγγλικό κείμενο...
Για πείτε, από Λάβκραφτ τι διαβάζω; Είμαι παντελώς άσχετος, δεν ασχολήθηκα ποτέ (και δεν έχω ιδέα αν αξίζει κι όλας ν' ασχοληθώ). Έπεσα σε διάφορα άρθρα για την παρτάρα του, εξού κι η περιέργεια.
αν δε σε πειράζει που ήταν ρατσίσταρος του κερατά και ότι αυτό πού και πού φαίνεται στα γραπτά του (κάπου στο φόρουμ υπάρχουν αναλύσεις περί του θέματος), τότε διαβάζεις την περίεργη περίπτωση του τσαρλς ντέξτερ γουορντ, το colour in the sky, το κάλεσμα του κθούλου και τον τρόμο του Ντάνγουιτς.
για πιο μυστηριακές ιστορίες και όχι τόσο υπερφυσικού τρόμου, κοίταξε την ονειρική αναζήτηση της άγνωστης καντάθ και το behind the wall of sleep
αν πρέπει να διαλέξεις ένα, διάλεξε τον ντέξτερ γουορντ, με διαφορά το πιο άρτιο (και μεγαλύτερο σε έκταση) από όλα όσα σου προτείνω.
Διάβασε από Αίολο, για να μην ξοδευτείς κιόλας. (Κατά την κοινή γνώμη, από Locus-7 οι μεταφράσεις είναι καλύτερες, αλλά δεν έχω γνώμη καθότι η διαφορά στην τιμή είναι σχετικά μεγάλη και προτίμησα τον Αίολο).
Ό,τι είπε ο Ρα, από Αίολο οι εκδόσεις είναι σχετικά παλιές (αρχές 90ς) και παίζουν γύρω στο δεκάευρο σήμερα (άμα έχεις όρεξη να ψάξεις, σίγουρα θα βρίσκονται και φτηνότερα), οπότε κομπλέ είσαι.
Απόφυγε κάτι εκδόσεις Ορόρα και γενικά πράματα που η φτήνια βγάζει μάτι, θα φας που θα φας στη μάπα "ανείπωτους τρόμους" και "ανομολόγητες φρίκες" με το κιλό, ας διαβάζεται το υπόλοιπο άνετα τουλάχιστον.
Ντέξτερ Γουόρντ και Τρόμος του Ντάνγουιτς σίγουρα τα κορυφαία του, εγώ βάζω ψηλά και το Πράγμα που ψιθύριζε στο κατώφλι.
Τώρα για το αν αξίζει να ασχοληθείς δεν έχω ιδέα, στα 17 μου που ασχολήθηκα πορώθηκα και άρχισα να μαζεύω μανιωδώς (και ήμαν και αρκετά αθώος μεταλλάκος να μην πάρω πρέφα το ρατσισμό). Δεν ξέρω τι πρώτη εντύπωση θα κάνει σε έναν τριαντάρη στα 10ς σήμερα, αλλά δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.
Νικο, απο λαβκραφτ θα σου προτεινα να διαβασεις τα βουνα της τρελας απο λοκους7 εκδοσεις (πανακριβος ο μπαλανος ομως, δεν στηριζω καθολου).
αν σου αρεσει και συνεχισεις μπορεις να ασχοληθεις και με τον ντερλεθ, ωραιος συγγραφεας στο ιδιο υφος και φιλος του λαβκραφτ. καμια φορα τον ξεπερναει κιολας σε αυτο που ονομαζουμε μυθολογια κθουλου. ας πουμε το βιβλιο του το μονοπατι του κθουλου ειναι για μενα μακραν οτι πιο ατμοσφαρικο εχω διαβασει πανω στο θεμα.
γενικα διαβαζω παρα πολυ λογοτεχνια του φανταστικου. αν θελετε πειτε λιγο πιο θεωρειτε καλυτερο βιβλιο σε αυτο το ειδος λογοτεχνιας. το βασιλιας στα κιτρινα σιγουρα ειναι αξιολογο, αλλα το house on the borderland ειναι αξεπεραστο, η ιστορια ειναι αλλου.
τα θυμαστε τα βιβλια τσεπης ανθολογια επιστημονικης φαντασιας απο τις εκδοσεις ωρορα? χασιμο, ε?
τωρα διαβασα τις προηγουμενες σελιδες περι καζαντζακη. να ομολογησω οτι εχω αναθεωρησει λιγακι τις αποψεις μου. διαβασα και τον φτωχουλη του θεου.. δεν ξερω τι προσπαθει να κανει σε αυτο το βιβλιο. μου δημιουργησε μια αντιπαθεια.
ωστοσο ο βραχοκηπος ειναι απο τα ομορφοτερα βιβλια που εχω διαβασει.
Τελευταία λάτρεψα Κλαρκ Άστον Σμιθ. Γενικώς, δεν έχω κάποιο μοναδικό αγαπημένο. Από Έλληνες μου αρέσει ό,τι έχει πέσει στα χέρια μου από τον μακαρίτη Τάσο Ρούσσο. Ο λατρείας ο Ρένος Αποστολίδης, επίσης, είναι πολύ καλός σε ό,τι σχετικό έχει γράψει. Θέλω να πιάσω και τον Δημοσθένη Βουτυρά (χωρίς υπερβολή, εδώ και 10 χρόνια).
Edit: inb4 Μπόρχες και κλειδώστε το (και δεν θα 'χει άδικο όποιος το πει).
να πω την αληθεια, μπορχες δνε ετυχε ποτε μου να διαβασω. ο κλαρκ αστον σμιθ ομως ειναι πολυ καλος συγγραφεας, ωραιες ατμοσφαιρες, και ενδιαφερουσα προσωπικοτητα. ο αρθουρ μαχεν μου αρεσει παρα πολυ. γενικοτερα τα βιβλιαρακια που ειχαν κυκλοφορησει οι εκδοσεις ωρορα δεν χορταινω να διαβαζω. τα εχω βρει ολα σε μια δημοσια βιβλιοθηκη και πραγματικα ανακαλυψα θυσαυρο.
που λες, διαβασα ενα βιβλιο για τον καβαφη του αποστολιδη, απαντα τα δημοσιευμενα λεγεται, και απο τις αναλυσεις του και τα σχολια μου φανηκε παραπανω απο αξιολογος. ειδικα ο τροπος που γραφει. με εκανε να λατρεψω τον καβαφη. εχει ασχοληθει με τη λογοτεχνια του φανταστικου?
Ra Pariah,. ασχολεισαι καθολου με ιστορικο μυθιστορημα? εχεις διαβασει μηπως κατι αξιολογο σχετικα με αρχαια ελλαδα?
Έχει βγάλει, πράγματι, μια σχολιασμένη έκδοση του Καβάφη. Την έχω ξεφυλλίσει απλώς, ωστόσο χαίρομαι που σου άρεσε! Είναι τεράστιο κεφάλαιο ο Ρένος. Πολυγραφότατος και έχει κάποια πολύ αξιόλογα κομμάτια. Έχει γράψει διάφορα διηγήματα (και σίγουρα μια νουβέλα, την Ανθύλη) τα οποία έχουν στοιχεία του φανταστικού. Κλασικό θεωρείται ο Γρασαδόρος, εμένα μου αρέσει και ο Κένταυρος, όλα ενταγμένα σε διάφορα συλλόγες. Τσέκαρε παρακάτω δύο σχετικές εκπομπές με καλεσμένους (στην πρώτη) τον Τάσο Ρούσσο και (στην δεύτερη) τον -φαντάζομαι γνωστό σου μεταφραστή/επιμελητή- Μάκη Πανώριο.
Από μυθιστορήματα μου αρέσουν οι Τελευταίες Αμαζόνες (Pressfield) και ΦΥΣΙΚΑ ο Ηρακλής ο Συνταξιδιώτης μου (Robert Graves - ΤΙΤΑΝ). Και τα δύο είναι «μυθολογικά» μυθιστορήματα. Ημι-ιστορικό μυθιστόρημα είναι η Κάθοδος του Ορφέα (Harper). Το πρώτο είναι για τον Θησέα, το δεύτερο για τον αργοναυτικό κύκλο, το τελευταίο για τα ταξίδια του Πλάτωνα στη Σικελία.
Πρέπει να πιάσεις Μπόρχες οπωσδήποτε.
Σε ημι-ιστορικό μυθιστόρημα αλλά όχι καθαρά για αρχαία Γρεκία να προτείνω και γω τον Ιουλιανό του Γκορ Βιντάλ.
Κατατοπιστικότατοι. Θερμές ευχαριστίες.
Τα σχόλια - αν μιλάμε για την έκδοση των απάντων του Καβάφη - δεν είναι μόνο του Ρένου αλλά και των δυο γιων του. (Πολλές φορές θα πετύχεις "αντικρουόμενες" απόψεις μεταξύ των τριών για το ίδιο κείμενο/έργο - κατ εμέ ορθώς.)Quote:
που λες, διαβασα ενα βιβλιο για τον καβαφη του αποστολιδη, απαντα τα δημοσιευμενα λεγεται, και απο τις αναλυσεις του και τα σχολια μου
Τσέκαρε Γρασαδόρο που λέει κι ο Pariah.
σε μια βδομαδα που θα παω ξανα στη βιβλιοθηκη θα κοιταξω για βιβλια του αποστολιδη. το τελευταιες αμαζονες του πρεσσφιλντ θελω εδω και πολυ καιρο να το διαβασω, δεν ξερω γιατι παντα το αφηνω, θα το κανω ομως αυτες τις μερες. εχω διαβασει δυο φορες τις πυλες της φωτιας, ηταν απο τα πρωτα βιβλια που αγορασα. θελω να αγορασω ενα βιβλιο τον αλλο μηνα και γι αυτο σε ρωτησα για ιστορικο μυθιστορημα, εδω και αρκετο καιρο βρισκομαι σε αναλογη νοητικη διαθεση. με γοητευει πολυ οτιδηποτε σχετιζεται με τον ορφεα. ηθελα να σε ρωτησω αν το συγκεκριμενο βιβλιο κανει αναφορες στα ορφικα μυστηρια και γενικα αν δινει πληροφοριες γυρω απο αυτα. διαβασα την περιληψη αλλα δεν ειδα καποια αναφορα. λεω μηπως ο τιτλος εινα παραπλανητικος. ξερω ωστοσο οτι η σκεψη του πλατωνα ηταν επηρεασμενη απο τους ορφικους.
ελεγα να αγορασω ενα βιβλιο που ονομαζεται το τραγουδι του αχιλλεα, αν εχεις ακουστα. διαβασα προσφατα ενα που συζητηθηκε αρκετα, το ο μαθητης μου ο αλεξανδρος. ανουσιο και βαρετο. μεινετε μακρυα του. λογικα εκδοθηκε λογω του ταφικου μνημειου της αμφιπολης.
Νικο, ναι, αυτο ειναι το βιβλιο που λεω για τον καβαφη. ενταξει, την αλλη βδομαδα θα κοιταξω για τον γρασαδορο.
Η ορφική θεολογία συνδέεται με την πλοκή του βιβλίου του Harper. Παρ' όλα αυτά, οι αναφορές δεν γίνονται τόσο στο πρόσωπο του Ορφέα όσο στο θέμα της κατάβασης στον Κάτω Κόσμο. Υπάρχει, ακόμα, εκτεταμένη πραγμάτευση σχετικά με τα ορφικά χρυσά ελάσματα. Ωραίο βιβλιαράκι είναι. Αν σε ενδιαφέρει, πάντως, η θεματική, κάποια στιγμή να βρεις το βιβλίο του Guthrie «Ο Ορφέας», αυτό είναι το βασικό επιστημονικό εργαλείο.
To παρακάτω βιβλίο δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία ελλάδα και τον Ορφέα.
Καλύπτει όμως πλήρως τις προδιαγραφές του ιστορικού μυθιστορήματος και το μπλέξιμο με θρησκείες και αιρέσεις.
Άσχετα με αυτό και ακόμα και αν δεν είχε ζητήσει πρόταση για ιστορικό μυθιστόρημα ο anti, είναι ένα συγκλονιστικό βιβλίο
Μιλάω για τον "Εκκλησιαστή" (πρωτότυπος τίτλος: "Q") της συλλογικότητας (?) περσόνας(?) κάτι άλλο(?) Luther Blissett
Παιδιά όποιος δεν έχει διαβάσει αυτό το βιβλίο να το διαβάσει. Πάνε πάνω από 10 χρόνια που το διάβασα και πού και πού πιάνω τον εαυτό μου να το θυμάται ακόμα και τώρα.
Σοβαρά τώρα αν το'χει διαβάσει κάνας άλλος ας πει κι αυτός τη γνώμη του.
του Pressfield ειναι ωραιο και το Ανεμοι Πολεμου που ειναι στον Πελλοπονησιακο πολεμο
παλια ειχα διαβασει και αυτο του Curtis Ford συμπαθητικο θα τολεγα
http://www.biblionet.gr/images/covers/b67429.jpg
Αυτό δω, έτσι; Το τσιμπάω όταν κατέβω κέντρο.
http://www.politeianet.gr/books/9789...siastis-200484
ναι αυτό
εδώ να πούμε ότι όλα τα έργα της κοινότητας μπορείτε να τα κατεβάστε τζάμπα από δω http://www.wumingfoundation.com/ital...ownloads.shtml γιατί έχουν άδεια CC
Ενδιαφέρον εργαλείο, για τσεκάρετε: http://www.openingthebook.com/whichbook/
Πολύ χρήσιμο πραγματικά. Σ'ευχαριστώ!
Ra Pariah, διαβασα τις τελευταιες αμαζονες δυο φορες. ειναι απο τα αγαπημενα μου βιβλια πλεον. το λατρεψα πραγματικα. πηγαινω στους λοφους γυρω απο την ακροπολη, ακουω summoning και διαβαζω αποσπασματα απο το βιβλιο. πηγα και στο μουσειο της ακροπολης και καθισα στο μερος οπου βρισκονται οι μετωπες με την αμαζονομαχια. να, για κατι τετοια ζω.
ηθελα να ρωτησω το φορουμ, επεσε στα χερια μου ενα βιβλιο γυρω απο τη λογοτεχνια του φανταστικου, με το ονομα tigana. μου φαινεται καλο αλλα επειδη ειναι μεγαλο σκεφτηκα να ρωτησω αν αξιζει να διαβαστει. διαβαζω οτι ο συγγραφεας θεωρειται συνεχιστης του εργου του τολκιν, οποτε θα ηθελα να ακουσω δυο λογια εαν δεν βαριεστε.