Spoiler
Printable View
Spoiler
lenovo einai i palia kali ibm (se oti afora pcs) pou eksagorastike apo mia iapwniki ...
fujitsu einai auto pou xrisimopoiw auti tin stigmi kai einai agorasmeno to '06 ... me exei vgalei asproproswpo ki eksaitias tou ta fujitsakia kerdisan tin ektimisi mou...
dell einai to kainourgio pou pira, gia dell apo osous gnwstous eixan prin apo mena akouga mono kala logia ... alla i teliki epilogi vasistike sta kala xaraktiristika kai tin timi prosforas tou montelou pou i8ela ...
Mετά από έρευνα αγοράς σε διάφορα καταστήματα, επιστρέφω δέκα φορές πιο προβληματισμένη.
Παρατηρώντας τα dell inspiron, μου φάνηκαν οχι και τόσο καλά κατασκευαστικά. Είναι πολύ όμορφα, αλλά ξέρω γω πληκτρολογείς και ζουλιέται όλο το πληκτρολόγιο =\ . Τα δε lenovo μου φάνηκαν πολύ πιο solid. Σε πρώτη φάση σκέφτηκα να πάρω αυτό που πρότεινε ο ingolemo, αλλά προβληματίζομαι πολύ σχετικά με το μέγεθος. Οι 17'' θα είναι πολύ βολικές για το photoshop, αλλά πολύ άβολες για μετακινήσεις ή χρήση ξάπλα στο κρεβάτι. Κάθομαι τώρα και κοιτάζω για lenovo στις 15,6'', αλλά δε βρίσκω κάτι εξίσου καλό με το 17''
Τι λέτε ωστόσο γι'αυτό εδώ?
http://www.kaizershop.gr/lenovo_z570 (το κατάστημα το γνωρίζει κάποιος? -.-)
Η βασική διαφορά που εντοπίζω σε σχέση με το 17'' είναι το 1GB μνήμη της κάρτας γραφικών (αντί για 2GB). Πως μεταφράζεται αυτό στη χρήση? Αφορά gaming κυρίως? Παίζει να είναι ανεπαρκές το 1GB για το photoshop? Για προγράμματα επεξεργασίας video? Τα 512MB του dell θα επαρκούν για τα παραπάνω?
Πείτε μου και τι σημαίνει κάρτα γραφικών intel HD3000.
pare ena mac kai mh spammareis afou etsi kai alliws to thes mono gia na vlepeis tainies/GoT kai youtube
Gia ti kartes:
To megethos ths mnhmhs den leei kai polla, an einai toulaxiston 1gb eisai ok (parapanw thes mono an paizeis games se magales analyseis kai me polu high res textures)
intel hd3000 einai h enswmatwmenh karta grafikwn pou exoun oi sandybridge (intel i3/i5 2xxx) epeksergastes. Gia onboard einai arketa ok, alla panta xeiroterh apo dedicated.
edw mporeis na deis sugkritika na pareis mia idea (ctr+f gia na psakseis auto pou thes).
Twra, gia to photoshop den kserw poso xrhsimopoiei thn gpu kai ti ofelos tha deis apo kapoia kaluterh vs onboard.
pantws mia xara mou fainetai kai to lenovo pou postares :)
Πήρα χτες το lenovo και παλεύω να το φέρω στα μέτρα μου. Προς το παρόν μου γαμάει τρελά τα μάτια η οθόνη κι έχω ξενερώσει.. Ελπίζω να συνηθίσω =\
Αργά ή γρήγορα, πιστεύω, αν χρησιμοποιείς αρκετά το Photoshop θα σκεφθείς να πάρεις οθόνη...
Το 'μου γαμάει τρελά τα μάτια' μεταφράζεται σε τί; Ό,τι είναι π.χ. πολύ φωτεινή, 'λάθος χρώματα', μικρό pixel size...;
Όσο βρίσκομαι σπίτι μου, θα είναι συνδεδεμένο με την οθόνη του πισι το λαπτοπ. Τώρα το γαμήσι στα μάτια, δεν ξέρω πως να το μεταφράσω. Είναι σίγουρα πιο μπλέ και πιο φωτεινή απ'αυτό που έχω συνηθίσει. Έπαιξα με τις ρυθμίσεις φωτεινότητας, αλλά όσο τη ρίχνω, χάνεται το κοντραστ, και δε βρήκα κάπου ρυθμίσεις για να το πειράξω κι αυτό. Τεσπά, την κιτρίνισα και λίγο να έρθει πιο κοντά στα μέτρα μου και βλέπουμε.
Ένας εύκολος/απλός τρόπος να αλλάξεις τις ρυθμίσεις της οθόνης σου είναι από το λογισμικό του οδηγού της κάρτας γραφικών σου.
Από εκεί θα μπορείς να 'παίξεις' και με την αντίθεση.
http://stereopsis.com/flux/
το συγκεκριμενο προγραμματακι ειναι ο,τι πρεπει για προβληματα με φωτεινοτητα οθονης etc
Ψάχνει ένας τύπος εδώ πέρα λάπτοπ και με ρώτησε και δεν έχω ιδέα γενικά. Εν συντομία, είναι διατεθειμένος να δώσει μέχρι 1200-1300 € και θέλει καλή κάρτα γραφικών και ssd. Υπάρχει τέτοιο πράγμα; Και αν ναι, ποιο; Επίσης, βρείτε ορισμένα καλά επιχειρήματα για να τον πείσω να μη δώσει τόσα λεφτά σε turbo-x.
Ευχαριστώ!!
Τα Turbo-X έχουν τρομερά κακή κατασκευή. Ο πατέρας μου είχε κάνει την μαλακία να αγοράσει Turbo-X και είχαμε πάει δύο φορές το πληκτρολόγιο για αλλαγή, συν τα προβλήματα υπερθέρμανσης.
Εγώ, πάντως, είχα αγοράσει περίπου αυτό: http://www.msystems.gr/index.php?cat...&product=13514 και μπορεί να τους ζητήσει να του βάλουν extra SSD. Νομίζω υπάρχει και αντίστοιχο μοντέλο (L502x) με 15ιντση οθόνη. Αν πάρει τέτοιο Dell, να προσέξει η κάρτα να είναι GT555 και όχι GT550.
EDIT: Από πλευράς κατασκευής, τα Dell XPS είναι ικανοποιητικά. Το μόνο σπαστικό είναι ότι το πληκτρολόγιο λυγίζει λιγάκι όταν πατάς πλήκτρα στο κέντρο. Επίσης, προφανώς το έκανα Hackintosh γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν δουλεύουν σε Hackintosh τα εξωτερικά display ports και η GT555m στα non-3d displays (αλλά δουλεύει η Intel HD3000).
Πήγε και πήρε turbo-x ο μαλάκας. Τι να πεις. Ευχαριστώ πάντως =)
pes tou na to epistrepsei kai na parei ayto lol
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16834230352
το λαπτοπ δεν το χρησιμοποιω με μπαταρια, 99% με ρευμα.
ειναι καλυτερο να μην την εχω συνδεδεμένη τοτε ε?
Κατ'αρχάς, γαμώ την HP που κάνει τα φορητά της έτσι και όχι έτσι. Πριν ενάμιση μήνα, έληγε η εγγύηση μου στο eshop για το λαπτοπ, οπότε το πήγα για ένα καθαρισμό στον ανεμιστήρα ο οποίος για μήνες έκανε θόρυβο και πέταγε error μόλις το άναβα ο,τι θέλει κοίταγμα. Υποτίθεται οτι το άνοιξαν και το καθάρισαν, έβαλαν πάστα και τα πάντα. Η αλήθεια είναι οτι το πήρα (και με την λήξη της περιόδου εγγύησης) και την επόμενη μέρα το άνοιξα βλέποντας το ίδιο error. Σήμερα, ενώ έχει δουλέψει ελάχιστα από τότε, συνειδητοποιώ πόσο θόρυβο κάνει το fan πάλι, και ψάχνω να βρω tutorials μπας και το σιάξω μόνος. Καθώς λοιπόν έπεσα στην περίπτωση 1 (ΕΝΑ) των βίντεο (και δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να κάνω τέτοιο χειρουργείο λόγω πασιφανούς άγνοιας) ρωτώ: Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει οικονομικά αυτό; Το κυριότερο όμως, ΝΑ ΓΙΝΕΙ όντως.
ειμαι κατα των ταμπλετς αλλα δε βρισκω φτηνο λαπτοπ ενω με 130 παιρνω αυτο ... http://www.skroutz.gr/s/3516566/Sams...3-7-0-8GB.html αξιζει? για εξω το θελω κανα ταξιδι κανα τετοιο σπιτι εχω ντεσκτοπ .