Παραμένεις αόριστος όμως.
Printable View
Παραμένεις αόριστος όμως.
Πάντα εδώ.
Πιάνω λοιπόν την ιστορία με την καραμέλα "Δεν υπάρχει moderation" . Τι ακριβώς θέλουμε στο moderation ? έναν μπαμπούλα ? κάποιον να μπανάρει όποιον δεν γουστάρουμε? κάποιον που έχει κακό γούστο , κακό χιούμορ, είναι βλάκας χαζός ηλίθιος έξυπνος ?
Και ποιος τελικά θα κρίνει τι είναι τα από πάνω? εγώ ? εγώ παίζει να είμαι όλα τα από πάνω + χοντρός με μούσια .
Το er αποφασίζει από μόνο του ποιον μπανάρει και ποιον όχι, χωρίς την ανάγκη ενός admin, εκτός ίσως από μια φορά που χρειάστηκαν πιο δραστικά μέσα... και εις γνώση μου πάντα , κάνω τα στραβά μάτια μήπως έχει αλλάξει κάτι (αλλά μάταια).
Για το θέμα λοιπόν του moderation η "δουλειά" μου είναι να έχω το φόρουμ updated σοφτγουερικά , και να μπορώ να περιορίζω τα πραγματικά σπαμμποτς (όχι τον tsono, τους άλλους).
Σχετικά με το μπαν του Ξήγα να πω ότι κάνει ποστς με επερχόμενα lives, πράγματα που αρκετός κόσμος θα τα παρακολουθήσει , όχι μάλλον το 99,99% τον ενεργών χρηστών, αλλά σίγουρα υπάρχουν ΑΚΌΜΑ κάποιοι που μπαίνουν στο πάνω ER για ενημέρωση.
Μια ενημέρωση που είναι από τα πράγματα που γουστάρω να γίνονται στο forum και ας το αγνοεί ένα μεγάλο ποσοστό αυτών που ζητούν "ένα καλύτερο ER".
Όσο λοιπόν το κρατάει εκεί, εγώ δεν τον μπανάρω, ακόμα και αν το πάει αλλού, μάλλον δεν θα τον μπανάρω επίσης. Τι είναι? μπάτσος? και τι είμαι εγώ? μπάτσος στον χώρο μου? αααβαδιστα ?
χμ βαριέμαι να ψάξω παραπάνω να δω αν όντως κάποιος γκρίνιαξε για την έλλειψη moderation, νομίζω όμως ότι οι περισσότεροι που γράφουμε καιρό στο φόρουμ γουστάρουμε ακριβώς επειδή υπάρχει αυτός ο αυτόματος πιλότος, η φυσική επιλογή στο ερ όπου ακόμα και βλάκες, τρολλ, φασίστες και σπάμμερ μπορούν να γράφουν αν αντέχουν την αντίστοιχη αντίδραση. μοναδικές εξαιρέσεις πράγματα τύπου γιουλάι, κάποτε firestorm και πρόσφατα tsonos, όχι για κάποιον άλλον λόγο αλλά γιατί έκαναν δύσκολη την ανάγνωση του φόρουμ.
ταυτόχρονα όμως, από την πρώτη στιγμή που κατάλαβα ότι αυτός που προμοτάρει τα live του με υφάκι είναι ασφαλίτης πριν κάτι χρόνια, με τη μία ήθελα να μην έχει τρόπο να διαδίδει τα live του αυτός ο άνθρωπος. δε συζητάμε μαζί του σε φάση μπινελίκια ρε παιδί μου, είναι απλά ένα μαγαζί γι' αυτόν από το οποίο βγάζει λεφτά. δε με νοιάζει να το κάνει άλλος, αλλά ο συγκεκριμένος δε θέλω να έχει δίοδο από ένα φόρουμ το οποίο θεωρώ ότι δε σηκώνει τέτοια. αν κάποιος θέλει να παρακολουθεί τα live του χώρου ας τον κάνει φίλο στο fb να βλέπει τι παίζει, στην τελική κάποιος φίλος των holy assassin's steel razor μάλλον θα έχει μάθει το live πριν μπει (?) στο ερ. δε νομίζω ότι η έλλειψη promotion θα τον επηρεάσει, η δε έλλειψη δημοκρατίας μπορεί να κριθεί αν είναι όντως τέτοια (η άποψή μου είναι ότι και η δημοκρατία, όπως κι αν την έχει ο καθένας στο κεφάλι του, πρέπει να έχει ένα ένστικο αυτοσυντήρησης).
τα παραπάνω είναι τελείως προσωπική άποψη και η δεύτερη παράγραφος αναγνωρίζω ότι έχει μηδαμινά επιχειρήματα ως προς το γιατί ξεχωρίζω τη συγκεκριμένη ιδιότητα ανθρώπου και δε θέλω να κερδοσκοπεί έστω και με τον παραμικρό τρόπο από ένα χώρο που είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μου. προφανώς δε θα γίνει και τίποτα άμα δεν μπαναριστεί ο μαλάκας και θεωρώ πολύ πιο τρομερό ότι κάποιος/οι φροντίζει ένα φόρουμ να λειτουργεί στην έτσι και να τα σκάει κιόλας για να μιλάμε για grindcore, εαακ και μπέηζμπωλ, αλλά αφού άνοιξε η συζήτηση είπα να πω την άποψή μου που είναι περισσότερο αποτέλεσμα ενστίκτου/αισθητικής.
tl;dr
Γαμιόλη παλιογκξεφτιλιώ κρατάνε καραούλι
Να σου ξεσφήξουν το μπρωκτό ώ Χρίστο Γιαννακούλη
πινκάρω από πάνω ποστ στα πλαίσια υγιούς διαλόγου που θα βοηθήσει γενικότερα την κουβέντα.
Είναι αρκετό σαν επιχείρημα ότι είσαι μέλος του φόρουμ και έχεις αυτήν την άποψη.Quote:
η δεύτερη παράγραφος αναγνωρίζω ότι έχει μηδαμινά επιχειρήματα ως προς το γιατί ξεχωρίζω τη συγκεκριμένη ιδιότητα ανθρώπου
Μπορώ να καταλάβω ότι δεν μπορείς να διαχωρίσεις τις δυο ιδιότητες , όπως ένας γιατρός, είναι πάντα γιατρός, αν δει κάποιον να έχει ανάγκη και είναι σε διακοπές δεν θα πει YOLO NUB DIE , θα πάει να τον βοηθήσει. έτσι και ο ασφαλίτης , είναι διαρκώς σε υπηρεσία.
Στο κάτω κάτω δες και την άλλη πλευρά, γράφει για το live , κράζει ο κόζμος για το ποιος είναι, αν ΔΕΝ ήξερες τι είναι, πλέον ξέρεις
Δεν γράφει γενικώς για λαηβ, γράφει για λαηβ που διοργανώνει ο ίδιος AKA για το μαγαζί του. Το κάνει μάλιστα επιδεικτικά.
Αυτά με το ER που αποφασίζει μόνο του χωρίς ανάγκη, φυσική επιλογή, δαρβίνος, ER αυτή η κοσμική δύναμη της αυτοίασης κλπ ποτέ δε κατάλαβα τι σημαίνουν, γιατί τη στιγμή που όλοι στο φόρο βρίζουν ένα μπάτσο/ασφαλίτη και ζητάνε μπαν, κάποιος δεν πρέπει να του το ρίξει;
Πριν φύγει να μας πει πως του κολλά ένσημα η ΓΑΔΑ όταν ο ίδιος δεν φαίνεται πουθενά. Εξωτερικός συνεργάτης; Μπλοκάκι;
Αυτά θα έπρεπε να αφορούν τον μέσο μεταλλά, όχι οι άπλυτοι που φέρνει και κάνουν σαματά.
^Ban τα διπλα accounts, να το συζητήσουμε ή έχουν γούστο, αχαχουχα?
Κοιλιά, η τσοντοκαταιγίδα τσονος σου αρέσει?
εντιτ: το ηαρ που θέλουμε
http://imageshack.com/a/img674/7902/Zr47G2.jpg
χαχαχ ερχόμουνα να ποστάρω οτι το σεξιον μου εχει περάσει σε άλλες διαστάσεις:
https://38.media.tumblr.com/e5ce2185...ynco1_1280.png
σεξιον που το χαίρεσαι, λέμε.
εγώ πάντως ως ΜΟΝΤΕΡΕΗΤΟΡ του σέξιον, κοιτάω προσεκτικά όλα ανεξαιρέτως τα ποστ του τσόνου.
Spoiler
κατ αρχήν μου αρέσει δεν μου αρέσει δεν έχει και πολύ σημασία, δεν είναι ΔΙΚΌ ΜΟΥ το φόρουμ , για λόγους χοντρικά σαν του Λιτς δεν μπορώ να κάνω ignore κανέναν και χαζεύω όλα τα ποστς για ευνόητους λόγους, κάτι που δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε εσείς.
Στα FAQ του φόρουμ δεν αναφέρει πουθενά "Αν είσαι ασφαλίτης μην μπαίνεις γιατί θα φας μπαν" και τελικά αν εγώ τον μπανάρω, με κάνει καλύτερό του ? Με τόσο μπινελίκι σε κάθε ποστ, και τόση "δυσφήμηση" κάτω από κάθε του ανακοίνωση αν δεν χαμπαριάζει , δικό του πρόβλημα.
Η αλήθεια είναι πως ναι, γιατί εσύ θα κάνεις ban έναν μαλάκα από ένα ελληνικό forum για μεταλλάδες στο internet και αυτός βγάζει λεφτά δίνοντας κόσμο σε μια κρατική φασιστική συμμορία.
Το συνεχίζω κυρίως γιατί μου κάνει εντύπωση η κουβέντα όχι γιατί καίγομαι να φάει ο μπαν ο τύπος. Δυο ερωτήσεις: Αν πχ γινόταν ένα ER Fest και έσκαγε ο τύπος να παρακολουθήσει όπως συνηθίζει, θα τον πέταγε ο κόσμος έξω με τις κλωτσιές ή θα λέγαμε ότι στην αφίσα του event δεν έγραφε «απαγορεύεται η είσοδος σε ασφαλίτες»; Αν λες ότι το φορουμ δεν είναι δικό σου αλλά τελικά εσύ αποφασίζεις για το αν θα φάει κάποιος μπαν ή όχι, τότε πωτς γκενεν; (όλα αυτά προφανώς φιλικά)
εχω πεθανει με τα σχολια
Quote:
28 ειναι ο καραγκιοζης, (φακελωμενος στα αρχεια μου εδω και καιρο)
1076239
από Αιμίλιος το χνουδωτό σαλιγκάρι Σεπτ. 7, 2009, 11:42 μμ.,
Κρυβει χρονια ο ξεφτιλας...
Λοιπόν, επειδή τα πράγματα είναι απλά και μάλλον τα κάνουμε από μόνοι μας δύσκολα στο όνομα κάποιων φιλελεύθερων σκεπτικών, το ζήτημα δεν άνοιξε ούτε επειδή ο ξήγας είπε ένα (ή εκατό) κάκιστο ανέκδοτο, ούτε επειδή πόσταρε νεκρά παιδάκια στο βιετνάμ στο picture, ανοίγοντας τον ασκό των αντιδράσεων και κατά πόσο τέτοια πράγματα θα πρέπει να γίνονται ανεκτά. Ο τύπος είναι ρουφιανάκι, κωλόμπατσος της ασφάλειας που δίνει κόσμο in real life και ΝΑΙ έχω πολύ μεγάλο πρόβλημα αν συμμετέχει ή όχι, διαφημίζοντας και τις αρχιδιές τους σε ένα forum, του οποίου είμαι μέλος. Το ότι δεν γράφει κάτι άλλο πέρα από τη μουσική δεν (θα έπρεπε να) λέει κάτι. Προφανώς και λύσεις δεν βρίσκονται σε χαζοχαρούμενα polls και ηλίθιες "αντιπαραθέσεις" χρηστών που έχουν μπει ενίοτε στο στόχαστρο του thread. Ουδέποτε είδα κάποιον να γράφει πως ο ξήγας αξίζει να μην φάει μπαν. Ή αν υπάρχει κάποιος/α, ας το πει, μιας και γίνεται λόγος. Τι το συζητάμε παραπάνω, λοιπόν;
xazoxarumenos ise ke fenese
Εδώ ενημερώνεται όλος ο κόσμος για το ποιόν του όμως, ακριβώς με το να ποστάρεις ποιός είναι στα θρεντ που ανοίγει, δεν ξέρω κατά πόσο το λες «διαφήμιση» αυτό.
Όποιος διαβάσει δε κάποιο θρεντ του και παρολαυτά πάει στη συναυλία που διοργανώνει ξέρει που πάει και που δίνει τα λεφτά του, το κρίμα στο λαιμό του.
Αν γινόταν ER fest δε θα έγραφε πουθενά «απαγορεύεται η είσοδος σε ασφαλίτες», από 'κει και πέρα το τί θα έκανε ο κόσμος είναι δικό του θέμα, όπως είναι και το να
τον κράζει εδώ.
Τέλος, δεν έγραψα τίποτα απ' ολαυτά για να υπερασπιστώ το σαμπρέλα αλλά είναι κάπως άδικο για οποιονδήποτε admin πλην ενός να λες αυτό το τελευταίο, ένας
είναι που είχε ανέκαθεν τον τελευταίο λόγο και προφανώς για μια ακόμα περίοδο κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Θα ξαναξυπνήσει για να πει να μην κάνουν μπαν το
firestorm ή για να χλευάσει κάποιο αίτημα σαν αυτό του vic...
Ποιό ήταν το Αίτημα του Vic; Και τι ΜΠΗΧΤΗ ήταν αυτή για τον πρώην αρχηγό μας;
Ο λόγος που αποχώρησε ο Vic ήταν τελείως γελοίος από διάφορες απόψεις. Θεωρώ πως τουλάχιστον για τη στάση και το ύφος του εδώ μέσα
άξιζε λίγο περισσότερο σεβασμό, όσο αστείο κι αν φαίνοτανε αυτό που ζητούσε σε κάποιους. Και είναι αστείο να υπερασπίζομαι έναν κολλημένο
δεξιό χριστιανό μεταλλά, αλλά μου φαίνεται ηλίθιο να αντιμετωπίζεις έτσι σαν admin το αίτημα κάποιου user. Αλλά να λείπεις όταν σπάει παπάρια
ο κάθε firestorm κλπ.
Γιατί ΠΡΩΗΝ, έχω χάσει επεισόδια;;
Μάλλον να μην τρώει παστίτσιο ο παΐσιος.
Σκαλάνι, ακριβώς σε αυτό που λες για το live και τον ασφαλίτη είναι και εδώ. Μόνο που αντί για live έχουμε forum, που ο τύπος διαφημίζεται. Όπως στο πρώτο θα φευγε κλοτσηδόν, έτσι και στο δεύτερο πρέπει να πέσει ban. Δεν κάνει κάτι κακό εδώ μέσα, κάνει κακό γενικότερα και για αυτό κρίνεται.
εγώ κάπου εκεί με τα "πρώην" υπέθεσα κάποιο μαλλιοτράβηγμα αλλά που...
Κι ομως ειμαι ακομα εδω
Απλα εχω αφησει το αορατο χερι της αγορας να ρυθμιζει τα πραγματα
Λογω κρισης επεστρεψα για λιγο κρατικο παρεμβατισμο
Συμφωνω να φαει μπαν ο skalani caveman.
ο βικ εφυγε γιατι βριζαμε χριστοπαναγιες αν δε κανω λαθος ;
ο βικ έφυγε γιατί δεν κάναμε τον σταυρό μας πριν το φαγητό.
O Βικ εφυγε για τον παστιτσιο
Να πει ο gamopanagy.
αυτοί που διώξαμε τον βικ
αυτό που πέρασε στα "ψιλά" είναι ότι ο ξήγας θα μπορούσε άνετα να κλείσει την τωρινή εταιρία και να ανοίξει κάποια άλλη με άλλο όνομα, στην οποία δε θα εμφανίζεται καθόλου και να διαφημίζεται εδώ μέσα με ένα άλλο προφίλ, όπως γίνεται παντού και συνεχώς σε αυτό τον ειδυλλιακό νεοφιλελέυθερο κόσμο που ζούμε. και μάλλον έτσι θα κάνει όταν καταλάβει ότι η (πρώην?) ιδιότητά του, κόβει κόσμο από τα λάιβ που διοργανώνει.
τουλάχιστο τώρα ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε και ο καθένας κάνει τις επιλογές του. για το μπανάρισμα είμαι με σαμπρέλα.
καλά αυτό τι λογική είναι τώρα, επειδή άμα κρυφτεί θα μας "κοροϊδεύει" να τον αφήσουμε να διαλαλεί την πραμάτεια του με το θράσος του ρουφιάνου;
όχι, λέω ότι ούτως ή άλλως θα το κάνει αργά ή γρήγορα και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό.
Λοιπόν, οντόπικ νομίζω συμφωνώ με φαντομντάκς, ικόνοκλαστς κλπ. Δηλαδή οκ, δεν φτάνει που τον πληρώνουμε τον ρουφιάνο από τους φόρους, να πληρώνουμε και σέρβερ για να διαφημίζει τις μπίζνες του; Βέβαια λίγα είναι τα ψωμιά σας ασφαλήτες, τώρα που θα βγει ο σύριζα και θα τσακίσει το αστικό κράτος όλοι σπίτια σας θα πάτε! Ή στην πηγάδα! Ερχόμαστε!
inb4 επιστροφή ξήγα στο φόρουμ επειδή τα βρήκε με τη ρένα δούρου
Αν δεν ανοίγει κάποιο θρεντ όμως δε θα χρειαστεί να ενημερώνεται όλος ο κόσμος! τρολολο!
-Μα θα μάθουν για το live απο αλλού!
Σατανικό: Οι «αλλού» να κάνουν το ίδιο. Αν κανείς συναυλιακός χώρος δε δινόταν, κανένα περιοδικό δεν έγραφε, καμία κοινότητα δεν τον άφηνε, καμία μπάντα δεν έπαιζε και κανένας κόσμος δεν έκοβε εισιτήρια τότε ο φίλος θα κανόνιζε λαιβ στη ΓΑΔΑ για τους κολλητούς του, το μπάτσο υπηρεσίας και δύο χρυσαυγίτες μεταλχεντς. Απλά συνήθως στη μέταλ σκηνή (και αλλού) χρειάζεται να συζητάς 5 μέρες για το αν είναι στρατηγικά και δημοκρατικά φρόνιμο για το παγκόσμιο αντιφασιστικό κίνημα να διώξεις απο ένα φόρουμ με 30 χρήστες έναν ασφαλίτη που το παίζει μεταλάς. Up the Irons!
Κανονικά πρέπει να γίνεται και ένα δεύτερο πολλ ξεχωριστά με ναι όχι για τον Ξήγα και να παίρνει κλωτσιά με 90% και πάνω. Για μία κοινωνία ανεκτική, συνδιαμορφωτική, που δε κανιβαλίζει τις μεινότητες. Μιας και που τόσο και παραπάνω θα βγει, ας πούμε ότι το κάναμε και μπανιάρετέ τον κατευθείαν. Να κάνουμε και λίγο πλάκα επειδή πολύ μαυρίλα τελευταία.
Προσωπικά, όλη η κουβέντα μου θυμίζει συζητήσεις πριν τη δημιουργία κάποιου Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου.
- Αν δηλαδή έρθει πρεζέμπορας, δε θα τον διώξουμε;
-Αν έρθουν παιδιά μπάτσων, τι θα τα κάνουμε;
- Αν κάποιος είναι νταβατζής, τι του λέμε;
- Με τους λίτες τι κάνουμε;
Ενώ τα πράγματα είναι επί της ουσίας απλά, πιστεύουμε ότι "ο ΕΚΧ θα καθαρίσει από μόνος του, γιατί αργά ή γρήγορα θα καταλάβει ο Χ και Ψ ότι δεν τον παίρνει να είναι ανάμεσά μας". Αυτό προφανώς δε συμβαίνει και ο Χ-Ψ κάνει τη δουλίτσα του ανενόχλητος, εκμεταλλευόμενος και τον χώρο, όσο τον παίρνει. Κι ο λόγος είναι απλός. Στην όλη κατάσταση, έχει διαλέξει το ρόλο του. Είναι σκυλάκος του κράτους, είναι απέναντι, είναι αυτός που προστατεύει αυτούς που γαμάνε ζωές ανθρώπων ή είναι απλά ένα κάθαρμα που δε νοιάζεται για τίποτα πέρα απ' την κονόμα.
Η κυνική/ρεαλιστική σκοπιά που το βλέπει ο Raven Lord δυστυχώς έχει βάση. Σάμπως αν φάει ban, τον εμποδίζει κάτι απ' το να ξαναγραφτεί και να συνεχίσει; Σάμπως δε χασκογελάει βλέποντας τόσο κόσμο να ασχολείται με το θέμα του; Ασφαλίτης είναι. Κωλόμπατσος. Τα πράγματα είναι απλά και δε χρειάζεται ανωτερότητα, εις το όνομα όποιου ιδανικού. Γιατί εκεί που ξεκινάει το δικό του δικαίωμα, καταπατώνται πόσων ακόμα που ζητούν να φύγει. Δεν είναι απόφαση του Κοιλίτσα το ban. Είναι μαζικό αίτημα και είναι πολύ σοβαρότερο από περιπτώσεις τσόνου/ονιμπόχα/τυχαίο_user_name. Κι όχι, δεν τρολάρω. Κι όχι, δεν το λέω για να αντισταθμίσω τις βλακείες που κατά καιρούς γράφω.
Μπορεί το φόρουμ να μην είναι κανενός super admin/moderator, αλλά αν δεν είναι των μελών του, τότε τίνος είναι;
επίσης φυλάκα και τσιγαριλίκι