χμ...την εξισωση ανθρωπου με τα ζωα εσυ την εφκιασες πρωτος ομως
Printable View
χμ...την εξισωση ανθρωπου με τα ζωα εσυ την εφκιασες πρωτος ομως
θα μπει στο βιογραφικό σου;
Άσχετο, αλλά είναι μύθος ότι τα fridays δεν έχουν ωραίο μπιφτέκι.
εδώ ο επιθετικός βετζιταριανισμός νικήθηκε εντός έδρας στο ιντιμίντια τι τύχη θα μπορούσε να έχει στο ER?
Δεν έχω ξεκάθαρη άποψη. Μέχρι πριν ένα χρόνο έτρωγα κι εγώ κρέας, ενώ επίσης καταλαβαίνω και την υποκειμενικότητα του θέματος, οπότε δε θέλω να κολλήσω ταμπέλες σε οποιονδήποτε γι'αυτό το λόγο. Για μένα προσωπικά προφανώς είναι καλύτερο να μη σκοτώνονται ζώα χωρίς σοβαρό λόγο. Επίσης, και αυτό είναι όσο γίνεται πιο "αντικειμενικό", βρίσκω λίγο κατάπτυστο το ότι, αν έπρεπε να σκοτώνετε μόνοι σας τα ζώα που τρώτε, οι περισσότεροι θα είχατε τύψεις και θα ζοριζόσασταν να το κάνετε, αλλά αφού την κάνει άλλος τη δουλειά, "ναι, βάλε διπλό ζαμπόν και μπέικον". Στρουθοκαμηλισμός λέγεται.
(εδώ πετάγεται ο ικόνοκλαστ και μας ενημερώνει ότι δεν θα είχε πρόβλημα να τα σκοτώνει και κόβωντας την καρωτίδα τους με τα δόντια, οπότε ας δηλώσω από τώρα ότι αναφέρομαι στους υπόλοιπους)
αμέ, δώσε (και φυσικά συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου, από 10 χρονών με ενοχλούσε το όλο πράγμα, απλώς έκανα τον κινέζο)
θα πω ότι το 99% των ανθρώπων στην Γη δεν έχουν "τα κότσια" να σφάξουν ένα αρνί, κατσίκι , κοτόπουλο , γουρουνάκι. (μαζί και εγώ έ!)
Η διαφορά είναι ότι αυτό το ποσοστό αφορά όσους ζουν στα αστικά κέντρα. Που έχουν απομακρυνθεί από την πρωτογενή παραγωγή κρέατος.
ΔΕΝ το κάνουν γιατί απλά δεν το έχουν συνδυάσει με την ανάγκη βρώσης. Πιο συγκεκριμένα δεν είναι ανάγκη να το κάνουν, το κάνει κάποιος άλλος.
Αν ζούσαμε σε παλιότερες εποχές , ο μπαμπάς της οικογένειας (εντάξει η μαμά για τις αμαζόνες) θα πάει θα κυνηγήσει να "σκοτώσει" το θήραμα να ταΐσει την οικογένεια. Μετά θα πάρει τα παιδιά του, και θα τους μάθει την διαδικασία? Σωστά?
Αυτό πιστεύω εν συντομία.
Αν αύριο πρέπει να κυνηγήσουμε για να φάμε κρέας (όχι για την έξτρα διασκέδαση , αλλά ως πραγματική ανάγκη βρώσης) το ποσοστό που θα είναι σε θέση να το κάνει πιστεύω θα είναι μεγάλο.
εντιτ: επιλεκτικά όμως σε νιώθω , δεν αντέχω να ακουμπήσω κουνέλι, λαγό , ορτύκια και λοιπά πουλάκια , και συγχρόνως κάνω κολοτούμπα και τρώω κοτόπουλο αρνί κατσίκι , etc.
Σίγουρα μαθαίνονται και συνηθίζονται αυτά τα πράγματα. Όμως, και μιας και είμαι από επαρχία, όταν ήμουν μικρούλης ο πατέρας μου προσπάθησε να με μάθει να σφάζω κότες και κατσίκια. Φρίκαρα και ευτυχώς δεν επέμεινε. Δεν αμφιβάλλω πως, αν ζούσαμε γενικότερα έτσι και χρειαζόταν βοήθεια, θα με είχε βάλει με το ζόρι να το κάνω και μετά από 10-20 σφαξίματα δε θα μου έκανε εντύπωση. Αλλά σε διαβεβαιώ ότι δε φρίκαρα όταν μάθαινα αριθμητική ή πώς να περνάω απέναντι το δρόμο, οπότε δεν είναι απλώς θέμα "εκμάθησης" και "συνήθειας". Επίσης στο Τσάντ, στο Νταρφούρ και στην Ουγκάντα μικρά παιδιά μαθαίνουν να σκοτώνουν επειδή "υπάρχει ανάγκη" για κάτι τέτοιο. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι απάνθρωπο;
ρε παιδί μου, ο θεός λέει να τα τρώμε τα κωλόζωα, εντάξει τώρα;
χαχαχαχαχα
Δεν πιστεύω ότι το κρέας είναι "πραγματική ανάγκη", εκτός ίσως από συγκεκριμένες περιπτώσεις αλλά και πάλι σε υπερβολικά μικρότερη συχνότητα από τη σημερινή. Οπότε θέλω να πιστεύω ότι, αν χρειαζόταν να τα σκοτώνουμε οι ίδιοι, αν δεν το κόβαμε τελείως τότε τουλάχιστον οι περισσότεροι θα το μειώναμε ώστε να μη χρειάζεται να σφάζουμε ζώα τόσο συχνά. Πώς να το κάνουμε δηλαδή, ειδικά το χοιρινό δεν προσφέρει τίποτα διατροφικά, όχι άλλο με την καραμέλα της διατροφικής "ανάγκης"! Και ζωική πρωτεϊνη παίρνεις και από το γάλα και τα αυγά, δε χρειάζεσαι κρέας.
κατι ασχετικο...την τροφικη αλυσιδα την εχεις σκεφτει ποτες?
το οτι οι καννιβαλοι ειναι 6 δις και τα ζωα 666 δις? και τα φυτα γενικα δε_ξερω_γω_ποσα_ειναι?
και για να μην τα πολυλογουμε...ξερεις οτι ο ανθρωπας ειναι ενα παμφαγο ζωο,οπως και τα δυο σκυλια μου...αλλα τα δυο σκυλια μου οταν τους βαζω να φανε προτιμανε το τσιτσι απο το ψωμι πχ
λες για την σφαγη ζωων...εγω λεω για το μακελειο ντοματων,γιατι οχι? αυτα δεν εχουν ψυχη/συνειδησις?ξερουμε οτι τα φυτα εχουν αισθησεις...αλλα δυστυχως οχι δακρυσμενα ματια για να συγκινισουν τους χλωροφυλοσταγεις vegan nazis
και δε ξερω αν το εχεις αντιληφθει αλλα μαλλον εσυ κανει επιθεσις στα zombies εδω και καμποσες σελιδες(....ακου παραδειγμα οι καννιβαλοι) και το εχεις κανει και στο τοπικ για το καπνισμα
http://www.youtube.com/watch?v=iv_OyCfGLqQ 7:17 και μετά
χρησιμοποιώ lynx για browser , δεν μπορώ να δω βίντεο , θες να μου πεις το ζουμί?
τι να σου πω, πρέπει να το δεις. επίσης αυτό:
τι μαλακία ταινία.
ποτε σταματησαν να τρωνε κρεας οι ινδουιστες και δε το πηραμε χαμπαρι ρε παιδια?
τότε που κόψαν και τα τσίπουρα.
μια χαρα το τρωνε το τσιτσι τους κι αυτοι
Κυρίως βόδια ε;
και κοτοπουλακια με καρυ...αλλα αυτο μας το κλεψαν οι κιαραταδες,γνησιο ποντιακο φαι να πουμε
α και...
''Όσον αφορά την απαγόρευση της θανάτωσης της αγελάδας (οι αγελάδες κυκλοφορούν ελεύθερες και θεωρητικά ο καθένας μπορεί να τις αρμέξει και να πάρει το
γάλα τους), δεν ακολουθείται από όλες τις κάστες των Iνδών, και συγκεκριμ ένα από τις χαμηλότερες και πιο φτωχές κάστες. Aπό την άλλη πλευρά, οι Bραχμάνες, που θεωρούνται η ανώτερη κάστα, απέχουν από το κρέας, συχνά δε και από τα αυγά. ''
έτσι φίλε, οι πρέπει να είσαι σκληρά ταξικός αγωνιστής για να τρως κρέας.
btw όντως οι βασανισμοί των ζώων είναι κτηνώδεις, αλλά η επεξεργασία του νεκρού ζώου γιατί είναι κακή; άμα η σπάλα κοπεί με τρόπο δε θα θιχτούν οι συγγενείς;
τέλειο introQuote:
ta binteo einai apoleistika gia ekpaideusi pws kaneis ena stifado. to kouneli einai zwo pros brwsi kai oxi katoikidio!!! to katsikaki tou galaktos ,i to gourounaki, i to arnaki giati to trwte??? E emena maresei to kounelaki Eimai kathetos kai enantios se kakopoiisi katoikidiwn opws i gata i o skulos
νεκροσαπιλα
οι vegan καταπίνουν;
από ποια σειρά είναι αυτό;
Δε χρειάζεται. Οι vegan είναι λεσβίες.