*σηκώνει χέρι, καθησυχάζει tamagothi*
Printable View
*σηκώνει χέρι, καθησυχάζει tamagothi*
Ουφ, ευτυχώς, δεν μπορούσα να αποφασίσω αν είναι πιο τρομαχτικό να βάζω tag και να μην το θυμάμαι ή να έχει μπει ο ρόκαβλος, να έχει δει το θρετ, να το έχει διαβάσει, να έχει καταλάβει τι είναι, να έχει αποφασίσει να βάλει tag και να το έχει πληκτρολογήσει χωρίς ένα άσχετο γράμμα ανά δύο κανονικά.
παρακαλείται όποιος βάζει ηλίθια ταγκς να πάει να κάνει κάτι άλλο. βλέπω το πιροσκί και μου ανοίγει η όρεξη.
πεθαίνω που χαρακτηρίζει τα τραγούδια πριν τα πει. Εε τώρα θα σας παίξουμε ένα ινστρουμένταλ χαρούμενο. Το επόμενο θα είναι ένα λυπητερό τραγούδι.
Σφίξτε το χέρι αυτού που είναι δίπλα σας. Ίσως δακρύσετε. Ίσως χρειαστείτε έναν ώμο. Πώς θα γίνει να κάνουμε ένα πιοτρ νάλιτς πάρτυ;
sthn sampalandh akoma to triboun....
γκιταρ, γκιταρ, γκιταρ μαδεεεεεερ 8)
έχουμε συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει εδώ;
http://www.youtube.com/watch?v=MIciLwtiDZw
(γιατί δε μου δουλεύει το υπερκούλ γιουτουμπ φίτσουρ; γιατρέ, βλέπω ένα άσπρο πλαίσιο)
http://i4.photobucket.com/albums/y10.../dance31cs.gif
Βάνεις τα γράμματα μετά το =.
ααααα. φχαριστώ :oops:
Λοιπόν, το ντράγκο, ναι, όσο το ακούω κολλάω. Επίσης τώρα το είδα 2-3 φορές από δω που το πόσταρες και μεγάλωσε το κόλλημα. :oops:
Αλλά με απασχολεί το εξής: άραγε λέει κάτι στην αρχή; τραγουδάει σε κάποια συγκεκριμένη γλώσσα; τραγουδάει κάτι που μοιάζει με κάποια συγκεκριμένη γλώσσα; τραγουδάει όπως του φαίνεται ότι ακούγεται κάποια συγκεκριμένη γλώσσα; κάποιες συγκεκριμένες λέξεις κάποιας γλώσσας;
Κάπου είχε πάρει το μάτι μου κάτι για σέρβικα. Αλλά όσο τον βλέπω με αυτή τη φάτσα έχω την εντύπωση πως μας δουλεύει.
oti kai na tragoudaei einai o petrakhs.
ton agapame kai perimenoume na katebei sta eurytera balkania mpas kai tou piasoume to xeri kai ourliazoume san koritsakia mprosta sto Lennon kai ton makartni. : pinks :
το έψαχνα χθες και κατέληξα κι εγώ σε κάποια γλώσσα των βαλκανίων, πιθανότατα τα σέρβικα. Βρήκα τους στίχους και μετάφραση στα ρώσικα. Μπορώ βέβαια να το διασταυρώσω ρωτώντας μια φίλη μου σέρβα να μας πει αν τελικά ο πετράκης μας δουλεύει. Ειδικά αν τα σέρβικά του είναι σαν τα αγγλικά του, είναι πολύ πιθανό. Επίσης θα μπορούσα να τα βάλω σε κάποιο τρανσλέητορ και να βγάλουμε μια άκρη, αλλά τα βρήκα γραμμένα με κυριλλικούς χαρακτήρες, και δεν ξέρω αν αυτός που τα έχει γράψει είναι σέρβος και τα έγραψε σωστά, ή ρώσος και τα έγραψε όπως του ακούγονται. Πρέπει να φύγω τώρα οπότε θα μελετήσω αυτό το μείζον θέμα αργότερα. Πάντως "ντράγκο" στα σέρβικα σημαίνει αγαπημένος, λατρευτός, dear. Η αντίστοιχη λέξη στα ρώσικα είναι дорогой, νταραγκόη. Αδέρφια μας σέρβοι κλπ
Λοιπόν αυτό το καταραμένο ντράγκο μου θυμίζει κάτι τσιγκανοτέτοια που άκουγε ο πατέρας μου όταν δεν άκουγε beatles, νομίζω έχει συμβεί κάτι που θα έπρεπε να λύσω με κάποιο ψυχοθεραπευτή. Ή μήπως απλά να του πάω ν'ακούσει να γίνει κι αυτός ΦΑΝ; Του πατέρα, όχι του ιατρού.
Απ' ότι βλέπω έχουν συναυλία στην Πετρούπολη 25 του μηνού, Σάββατο. Χμμ.
Α, τέλος, να γίνει το SLIDE του πετράκη εμότικον πάραυτα.
Ωχ καλή φάση με το дорогой. Ουάου.
Κάτι καλόπαιδα εδώ μου λένε ότι είναι Ρουμάνικα κι ότι έχουν και τα Ρουμάνικα σλάβικες λέξεις. Θα τους ανακρίνω αργότερα.
Ποστ τα λύριξ!~!
Επίσης, παίζει να είναι διασκευή από κάτι; Βάλε του πατέρα σου να ακούσει!
Λοιπόν! Διάβασα προσεκτικά το λυριξ θρεντ στο φόρουμ του Πετράκη. Έμαθα τα εξής.
Χρήστρια έγραψε πως το "αυθεντικό" πρώτο κουπλέ, παρ' όλο που ο Πετράκης το λέει λίγο διαφορετικά, λέει:
Μετά έγραψε πως δεν ξέρει καλά την τσιγγάνικη γλώσσα και πως τη βοήθησε ένας φίλος της, ο οποίος έμεινε κάποιο καιρό στη Μολδαβία όπου έχει πολλούς τσιγγάνους, και πάνω κάτω κάτι πιάνει. Επίσης η ίδια χρήστρια δήλωσε ότι δε ρίσκαρε να το γράψει με λατινικούς χαρακτήρες. Άρα καταλήγουμε στο ότι το έγραψε με βάση το τι ακούει κι ότι στην πραγματικότητα δε γράφεται έτσι. Ακόμα κι αν γραφόταν έτσι, αποκλείεται να είναι σέρβικα, γιατί οι σέρβοι δεν έχουν το ы ούτε σαν γράμμα ούτε σαν ήχο. Μετά όμως λένε ότι ο ίδιος ο Πετράκης έχει δηλώσει ότιQuote:
Удыкхтём мэ тут екхатыр, Драго.. Драго
Скрэнцындян шэро ту мангэ, Драго.. Драго
Паш э рэка побэшаса, Драго.. Драго
Гилори сбагаса каса, Драго.. Драго
α - μάθαινε με το αυτί διάφορες λέξεις από δίσκους, και
β - δεν ξέρει ακριβώς τι τραγουδάει στο ντράγκο.
Οπότε ή είναι τσιγγάνικα (δε θα είναι μακριά από ρουμάνικα τότε - παρεμπιπτόντως στα ρουμάνικα η αντίστοιχη λέξη είναι dragă), ή ψευτοσέρβικα, ή ναλίτσικα.
Εγώ λέω να ρωτήσουμε το σεργκέι.
Βέβαια έχουν γράψει και τη μετάφραση:
Увидел я тебя сразу - σε είδα αμέσως
Вскружила голову ты мне - έκανες το κεφάλι μου να γυρίσει
У реки с тобою посидим - στο ποτάμι μαζί θα κάτσουμε
Песню мы с тобой споём - θα τραγουδήσουμε μαζί τραγούδι
αν το μετέφρασαν απ'τα τσιγγάνσκι δεν ξέρω. Ουφ, κουράστηκα.
:pink::thumbsup:
Άρα υπάρχει κάποιο τραγούδι στο οποίο έχει (τουλάχιστον) βασιστεί ε.
Υποψιάζομαι ότι θα είναι ναλίτσικα τελικά πάντως.
Περίεργο που δεν το έχουν αναλύσει εκειμέσα μέχρι θανάτου, πώς το πάθαν;
Γω ρώτησα ένα φαν/φρηκ με τα σλάβικα και το σταν (κείνον με το ντροπζ και το ντισαπόημε κλπ) και μου είπαν και οι 2 Ρουμάνικα. Δεν επέμεινα περισσότερο, γιατί σκέφτηκα πως είναι κρίμα να χάσω μια ενδεχομένως καταπληκτική συζήτηση με το σέργιο, κυρίως αφού θυμήθηκα πως η απάντηση στο "τι λέει καλέ το μόρνινγκ σταρ;" ήταν "ποιος ξέρει...".
σαμπατάκου, εγώ όταν τραγουδάει ό,τι να ναι τον αγαπάω ακόμα περισσότερο για να πω την αλήθεια.
εκεί που άκουγα για εβδομηκοστή φορά το ντράγκο τέρμα δυνατά, μπήκε η μάνα μου και με ρώτησε ποιος είναι αυτός, της απάντησα, και μου είπε ότι αυτό είναι τσιγγάνικο τραγούδι, ότι το'χε πει ο τάδε, ότι στο μιούζικ χωλ το είχε πει ο δείνα, και πάνω που χάρηκα ότι το βρήκαμε μου είπε "α δεν είναι αυτό τελικά. Αλλά μοιάζει"
.
Τώρα έχει μπει youtube και ακούει Πίτερ Νάλιτς. Και βαράει παλαμάκια.
to exei auto to periergo apotelesma o peter, indeed
on topics, lew na arxisw na ma8ainw rwssika gia na trollarw kai egw se f(l)orums tou petrakh
ξέχασα να ρωτήσω.
Προς το παρόν οι 4 περίπου φανς του πετράκη στο φόρουμ μας ας κλάψουμε με το καινούριο
ΠΑΜΕ ΡΕ.
[Εγώ θα το ακούσω αύριο, αλλά έτσι κι αλλιώς είμαι φαν και αποκλείεται να μη μ'αρέσει, οπότε μπορώ να πανηγυρίζω από τώρα.]
Επίσης να προσθέσω πως είπα να δω πώς δουλεύει το φότοσοπ και καλά που ο Πετράκης δεν είναι ξανθός γιατί θα είχα πάθει μεγάλη ζημιά.
http://i4.photobucket.com/albums/y10.../IMG_86772.jpg
Spoiler
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ευτυχώς :oops:
το κομμάτι είναι τέλειο ε. Έχω πάθει πλάκα. Υποψιάζομαι πως έχει και καλούς στίχους αλλά ακόμα δεν είμαι σίγουρη γιατί έχει κάτι περίεργες λέξεις που δεν ξέρω. Νομίζω πως από άποψη μελωδίας αλλά και ερμηνείας είναι από τα πιο όμορφα που'χουν κάνει
ο καινούριος αγαπημένος μου χρήστης youtube
http://www.youtube.com/profile?user=...eo&view=videos
δεν μπορώ να διαλέξω, να τα δείτε όλα.
Στο drago στο τέλος του βίντεο λέει ο πετράκης ότι το τραγούδι είναι λαικό τσιγγάνικο, το οποίο το άκουγε στο δίσκο μιας τσιγγάνας τραγουδίστριας το όνομα της οποίας δεν μπορώ να καταλάβω. Είμαστε κοντά όμως!!~
Και η μουζικάνα, βεβαίως. Εκφράσεις προσώπου στο provoda. Ο πετράκης είναι ο τρελός επιστήμονας, φακτ.
Θα ήθελα όμως να σταθώ για λίγο εδώ
πάτωμα, είμαι στο.
Ωχχχχχχχ. Καταπληκτικός γιούζερ. Βρήκα τι θα κάνω όλη μέρα.
Το κομμάτι μου θυμίζει κάπως σέρτσε παέτα. Αργκλ, λύριξξξξξξξξξ.
Α βτω πάνω που λέγαμε για τα ναλίτσικα απάντησε ο πετράκης για το μόρνινγκ σταρ ότι ούτε κι αυτός καταλαβαίνει τα λύριξ. Ούμπερ.
Κάτι τέτοιο λέει, λέει:
in the morning i was counting stars (yes)
stars were blanc-white and i want to get there
into the black sky where the sun never shines
Για αργότερα, προτείνω σαφάρι προς αναζήτηση του ορίτζιναλ ντράγκο.
ΧΑΑΧΑΧΑΧΧΑ δεν είχα σκεφτεί αυτό το ενδεχόμενο.
Επίσης μόλις θυμήθηκα εκείνο το άμοιρο κλιπάκι του γιέτι κι αναρωτιέμαι αν θα ζήσουμε να το δούμε κάποτε.
Α, αύριο εδώ http://www.a1tv.ru/ έχει στις 8 (απ' τις δικές μας ντε) πετράκη μαζί μ' ένα βλάκα που θα λέει βλακείες ανάμεσα.
κι εμένα, λίγο αυτό και λίγο νταβάη. Τους το'γραψα και στο φόρουμ ότι μου θυμίζει άλλα και περίμενα να με βρίσουν αλλά ευτυχώς μ' έχουν γραμμένη. Παρ' όλα αυτά είναι ρηπήτ από τότε που το κατέβασα. Κοίταξα στο λεξικό και τις λέξεις που δεν ήξερα και αποφάσισα ότι είναι αρκετά οκ τα λύριξ.
οοοοο шутки твои злыееееее
τον αγαπάω. Ναι στα τελευταία λάηβ απ' όσο έχω δει έχει αρχίσει να λέει πραγματικές λέξεις.
Ακόμα δεν είμαι σίγουρη για το καινούριο. Χμμ.
Στο μόρνινγκ σταρ παίζει να λέει άλλες λέξεις σε κάθε λάιβ ε.
Στο μεταξύ, με τρομάζουν οι Ρώσοι που κάνουν τόσα παιδιά.
Να του ζήσει.
kanw bump sa malakas kai spaw to cover sto candiru (pou einai arkountws ka8ysterhmenos) gia na deiksw auto pou molis brhka:
kai na rwthsw nea tou petrakh.
\m/
Τέλος του μήνα βγάζουν σινγκλάκι. Μάξι. Άντε να μαζευόμαστε.
Επίσης παίζει αυτό από φεστιβάλ στο Βέλγιο και μερικά ακόμα με τα οποία εγώ θα ασχοληθώ μόλις τελειώσω τις Διακοπές μου (=έχω σύνδεση χωρίς να χρειάζεται να γυρνάω μανιβέλα), αλλά άμα τα χει ακούσει κάνας άλλος να πει.
διαβάζω τα νέα αλλά δεν έχω ακούσει τίποτα καινούριο ακόμα διότι έχω πορωθεί με τους ύμνους διαφόρων ποδοσφαιρικών ομάδων, και κυρίως με αυτόν της λοκομοτίβ, ο οποίος μπορεί και να είναι ελαφρώς πορωτικότερος από αυτόν της σοβιετικής ένωσης (αν και εφόσον συνοδεύεται από σχετικό φούτατζ). Ο πετράκης τι ομάδα είναι άραγε; Άκουγα παρ' όλα αυτά το ντραγκο και το overburdened στο ταξίδι της επιστροφής στην πρωτεύουσα, και ένιωθα κάποια ρίγη συγκίνησης να ταρακουνάν ελαφρώς διάφορα από τα είδη επίπλωσης των μπλου σταρ φέρριζ.
Σερβικα ελεγε στο τραγουδι Ντραγκο με μια προχειρη ακροαση.
http://more.peternalitch.ru/
εδώ κατεβάζουμε το προαναφερθέν μάξι σινγκλ και χαιρόμαστε λιγάκι
το στίκυ λάβερ.
ЧМЯ! ЧМЯ! ЧМЯ!
Голова болит βασισμένο λέει σε λαικό τραγούδι κλαίω είμαι πάτωμα. Βασικά μου δημιουργεί εικόνα γιαγιάς με μαντήλι στο κεφάλι, πάνω από παλιό τσαγερό σοβιετικού τύπου, να το τραγουδάει, και ορκίζομαι πως όλες οι κουζίνες τότε μύριζαν το ίδιο, και μου έρχεται μέχρι και αυτή η μυρωδιά, κι αν κοιτάξω λίγο πιο 'κει στην κουζίνα είναι και κάνα δυο άλλα μέλη της οικογένειας που έχουν αράξει στο τραπέζι με το πλαστικό κάλυμα και της κάνουν δεύτερες, πετράκης και δεν είμαι καλά.
τελευταίο ποστ και σταματάω την παράνοια (άντε πια με ό,τι κάνεις, έχουμε πράματα εδώ να συζητήσουμε, ο λαός ζητά επίμονα επιστροφή ταμαγκόθι στο θρετ.)
με αφορμή αυτό
απαντάω λίγο αργά
το σκέφτηκα λίγο τώρα που το άκουσα απ'το μάξι σινγκλ και αποφάσισα το εξής. Το чмя δεν είναι λέξη, αλλά αν το πεις πολλές φορές, όπως το λέει και στο τραγούδι, ακούς мяч - μιατς - που σημαίνει μπάλα. Α ρεστ μα κεης.Quote:
Originally Posted by tamagothi
Bump!
O πετράκης θα εκπροσωπήσει τη μαμά ρωσία στη eurovision 2010.
δε στηρίζω γιατί τραγουδάν στα ΞΕΝΑ.
Άσε που θα μπορούσε να είναι και το έντρυ της Ιρλανδίας.
:pink::pink::pink:
παοκ πρωταθλημα, πετρακης γιουροβιζιον, το DOUBLE!