Πρόσεξε τώρα που ξεκίνησες να διαβάζεις γιατί δεν ξέρεις τί είναι ο καθένας που γράφει σε avsite κλπ, υπάρχουν όντως τύποι που δίνουν 6 κατοστάρικα για καλώδια
(χωρίς να το κατακρίνω, τα γούστα πληρώνονται). Είναι τελείως σχετικά όλα αυτά, το θέμα είναι το πως ορίζει καθένας το «ακούω μουσική». Θυμάμαι σε μια κουβέντα
που είχα με τον κοιλιά που μου είχε πει πως οι σοβαροί χαϊεντάδες έχουν άλλη κεφαλή για διαφορετικά είδη μουσικής (άλλη για jazz, άλλη για rock, άλλη για κλασσική
κλπ). Φαντάζομαι πως θα έχουν τέλειο ήχο αλλά εμένα μου φαίνεται υπερβολή αυτό, θέλω απλά να ακούω σαν άνθρωπος.
Εντελώς ενδεικτικά μπορείς να πάρεις είτε ένα μεταχειρισμένο είτε ένα καινούριο (ή αυτό) και να τα αναβαθμίσεις με μια καλύτερη κεφαλή και καλύτερο phono stage.
Το πιο φτηνό Pro-Ject, με την κεφαλή που φοράει κανονικά και χωρίς εξωτερικό phono (μ' αυτό του ενισχυτή δηλαδή) με τον Yamaha και τα Dali (υποθετικά) κάποιος
που το ηχοσύστημα του κοστίζει 40Κ δε θα 'λεγες πως θα εντυπωσιάζονταν, εσύ από τα creative 7.1, θα πάθεις σοκ.
Αν θες τη γνώμη μου, μην ανεβάζεις το budget χωρίς να υπάρχει λόγος και μην τσιγκουνευτείς όπου πρέπει να δώσεις λεφτά: μην πάρεις έναν ενισχυτή ψοφίμι για
σαλόνι 50τ.μ. πχ, μετά θα ψάχνεσαι να τον αλλάξεις. Μη μπεις στη διαδικασία να πάρεις ένα πικάπ για να του αλλάξεις τα πετρέλαια αν δεν το 'χεις μεράκι να σκαλίζεις
πράγματα γιατί δε θα βγεις ποτέ, πάντα κάτι γίνεται καλύτερο, «μήπως ταιριάζει καλύτερα άλλος βραχίονας;», «μήπως ακούγεται καλύτερα με άλλη κεφαλή;»....
Αυτά κι από 'μενα.
edit:
http://oi57.tinypic.com/4kgum8.jpg