Είμαστε όλοι πασόκοι.
κε officialy πια =)
Printable View
Είμαστε όλοι πασόκοι.
κε officialy πια =)
iskra θεος.
To ότι σπουδάζεις Διεθνές Δίκαιο το έχεις χρησιμοποιήσει πολλές φορές σαν επιχείρημα για να μιλάς σε thread που δεν σε παίρνει και για να πουλήσεις μούρη, ρε βλακάκο. Πόσες φορές το έχεις πει πια, ρε βλακάκο. Εντάξει, στην πουτσάρα μας, αν ο άνθρωπος είναι κατώριμος ό,τι και να σπουδάσει κατώριμος θα παραμείνει, ρε βλακάκο. Άκου εκεί "πιο ικανού", ρε βλακάκο. Και συνέχιζε να μου υπενθυμίζεις ότι δεν ασχολείσαι με μένα και ότι μέχεις σταρχίδια σου, ρε βλακάκο, να δούμε αν θα σε πιστέψω με τόσο μελιστάλαχτες και δακρύβρεχτες παραγράφους σαν την παραπάνω, ρε βλακάκο. Πασόκος, κλαψιάρης, αλβανιάρης, ο καθημερινός βλακάκος.Quote:
Originally Posted by katwrimos
Κατά τα άλλα ας επιστρέψουμε στο "ego eimai aristeros" τόπικ του παρελθόντος, να ρίξουμε κάνα χάχανο.
για να επαναφέρω ον τόπικ μια και ο ικονοκλάστ έγραψε μια θολοκουλτουριάρικη σταλινόπιπα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.Quote:
Originally Posted by ikonoklast
leuteria ston katwrimo.
Quote:
χάος ισοπέδωση κρετινισμός.
γιατι καμια ελπιδα πια δεν εμεινε για μας
mlk candirou afta peri eleftheris metakinisis einai geloia e. Giati an isoun sti rosia ok, den mporouses na sikotheis mia oraia mera kai na pas stin ameriki. Alla eixes tin entiposi oti an isoun amerikanos mporouses na sikotheis mia oraia mera kai na pas sti mosxa? Pisteveis oti i CIA den kratage sto arxeio tis poios taksidevei anatolika? Exei to dikaioma tora i eixe to dikaioma tote enas amerikanos na taksidepsei stin kouva??
Oti dikaioma sou anestele i ESSD (me ekseresi tin periodo stalin), to anestele kai i ameriki gia tous polites tis pou theorouse apili. Omos stin ESSD ektos apo ton periorismo ton dikaiomaton afton ipirxe toulaxiston i egkiisi gia mia aksioprepi diaviosi kathos kai i dinatotita se kapoion pou den einai melos tis elit na entaxthei sto KK kai na paiksei rolo sti diakivernisi tis xoras tou, eno stin ameriki to dikaioma afto einai periorismeno sto 5% tou plithismou tis.
όταν μεγαλώσω και γίνω φτωχός και μικροαστός μουζίκος, θα οδηγώ μουλάρι και θα μένω σε κολχόζ με τη δική του γούρνα.
και να πάνε να γαμηθούνε οι καπιταλιστές αμερικάνοι με τις πολυτελείς τους τρόικες και το 5% τους, εδώ ΕΓΩ είμαι στο τιμόνι της χώρας.
πάρε που στάθηκε ο κατώριμος ρε μλκ.
η ουσία όσων λέει ο ναρίτης λέω 'γώ πως είναι ότι δεν μπορείς να κρίνεις αποκομμένα τα γεγονότα χωρίς να δεις συνολικότερα τις κοινωνικές συνθήκες που τα δημιούργησαν αφενός, και πως υπερτονίζοντας τα μεν και αποσιωπόντας τα δε, δεν κάνεις μια αντικειμενίκη ανάλυση της τότε κοινωνίας αλλά αναπαράγεις την κυρίαρχη ιδεολογία που θέλει τα "άκρα" -τα οποία θέλει να είναι ο κομουνισμός και ο φασισμός- να είναι εξτρεμιστικές αντιλήψεις που οδηγούν αναπόφευκτα σε απάνθρωπες καταστάσεις, σε αντίθεση με το καλό μας καπιταλισμό, στον οποίο τουλάχιστον οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι χαώδεις ταξικές αντιθέσεις, η ατελείωτη όσο και απαραίτητη ανεργία, η εκμετάλλευση, η βία, η νοθεία, η καταστολή και η καταπίεση γίνονται με το στοιχειώδες τακτ.
οπότε ή τα λέμε όλα για όλους είτε είμεθα πασόκοι, αυτό είναι το ηθικό δίδαγμα.
καλά, εσύ πιάστηκες από την τελευταία λέξη του κατεβατού,Quote:
μόνο που η μετακίνηση στην σοβιετία λίγο πολύ δηλωνοταν και ήξεραν πάντα πού είσαι. Υπήρχε ολόκληρο σύστημα επιτήρησης και δηλώσεων για το πού θα πας, γιατί, κλπ, κλπ ΕΝΤΟΣ της χώρας, όσο για το έξω χδεν το συζητάμε. Επίσης το φαινόμενο να φεύγουν πολιτικοί πρόσφυγες προς την μια κατεύθυνση παρά προς την άλλη, καθώς και η ευκολία με την οποία κατέρρευσαν και δεν άφησαν τίποτε από τα λίγα θετικά τους (τα οποία περεπιπτόντως μπορούν κάλλιστα να διεκδικηθούν και σε δυτικές χώρες) δείχνει πως τα καθεστώτα αυτά ήταν ριζικά απάνθρωπα και πως οι αστικές δημοκρατίες εγγυώνται τουλάχιστον στις δυτικές χώρες κάποιες μίνιμουμ ανεκτές συνθήκες ανάπτυξης της προσωπικότητας και της υπόστασής σου.
αντικειμενική ανάλυση ΠΟΤΕ δεν μπορεί να γίνει γιατί πάντα από κάποια σκοπιά θα τα κρίνεις και αυτή η σκοπιά θα καθορίζει και το τι και το πώς θα το αναφέρεις. Το ερώτημα είναι πως εσύ θα μπορούσες να ζήσεις σε ένα τέτοιο καθεστώς που σου εγγυάται ΜΟΝΟ το ότι θα έχεις σίγουρη δουλειά και ασφάλεια; Και το ότι θα σε κυνηγάει γιατί εξέφρασες κάποια διαφωνία δημόσια, για το ότι είσαι γκέη, για το ότι εκφράζεσαι ελεύθερα μέσω της τέχνης, για το ότι ενδιαφ΄ρεσαι για πτυχές της προσωπικότητάς σου που θεωρούνται μπουρζουάδικα βίτσια, κλπ, κλπ; να δούμε πόσο μέταλ θα άκουγες στη σοβιετία, όπου μια συναυλία ήταν κοσμοϊστορικό γεγονός.Quote:
Originally Posted by Ubu Roi
Αλλο η καρικατούρα του ανύπαρκτου υπαρκτού σοσιαλισμού και άλλο ο σοσιαλισμός/κομμουνισμός ως ιδέα και σύστημα υπό δυνητικά συνεχή διαπραγμάτευση με ενθάρρυνση της αυτονομίας και της αυτοδιαχείρισης.
μια από τα ίδια. ε, βαριέμαι να τα επαναλαμβάνω.
επίσης μέταλ δεν ακούω ούτε στον καπιταλισμό.
candirou, oson afora ta gkoulagk, tin biaiotita tis oktovrianis epanastasis klp sta exo grapsei se diafora post se afto to topic. Den exo na prostheso kati, den einai oti les psemata, aplos perneis mia paravasi atomikon dikaiomaton epi ESSD kai tin katakrineis apo moni tis xoris na eksetazeis pos itan ta pramata apo tin meria ton ditikon. Einai ektos topou kai xronou re mlk, ta simvanta se mia xora den einai pote aneksartita apo tis alles xores, an den to dexesai afto den iparxoun kai megala perithoria sinenoisis...
Δεν έχω διαβάσει την υπόλοιπη συζήτηση, η οποία είναι λίγο αστεία, απλά σχολιάζω τα περί KGB.Quote:
Originally Posted by Candiru
Η πραγματικότητα ήταν πως δεν υπήρχε ένα τόσο περίφημο σύστημα παρακολούθησης, ούτε θα μπορούσε να είναι δυνατόν με τα τεχνολογικά μέσα της εποχής να καταγράφονται όλες οι πράξεις των πολιτών. Η KGB (και η Cheka παλαιότερα) δε βασιζόταν τόσο στην παρακολούθηση, αλλά στην προσπάθεια δημιουργίας της (ψευδούς) αντίληψης πως μπορεί να ελέγχει τα πάντα. Για την ακρίβεια, είχε καλλιεργηθεί ένα κλίμα φόβου και καχυποψίας, επειδή οι πολίτες δεν ήξεραν ποια στοιχεία συλλέγονται για αυτούς, ποιους μπορούν να εμπιστευθούν και ποιους όχι (δηλ. κατέληγαν να αντιμετωπίζουν με καχυποψία ακόμη και συγγενείς ή κοντινούς φίλους) και, το πιο σημαντικό, αν είχε η KGB κάτι για αυτούς, πότε και με ποιόν τρόπο θα το χρησιμοποιούσε εναντίον τους. Είναι ένα καταπληκτικό παράδειγμα προσπάθειας διατήρησης της τάξης μέσω της καλλιέργειας ενός κλίματος παράνοιας.
EDIT: Όσο για τους Ρώσους που κατέδιδαν τους γονείς τους, όπως αναφέρεται στην τρίτη σελίδα, αμφιβάλλω αν γινόταν ιδεολογικά. Τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να αγνοείται η περίπτωση να καταδίδει κανείς συγγενείς και φίλους με την ελπίδα πως έτσι σώζει το τομάρι του (επειδή, παραδείγματος χάριν, αν θεωρηθούν συγγενείς του πράκτορες της Δύσης, τότε είναι αρκετά πιθανό να πάρει και αυτόν η σβάρνα).
EDIT 2: Ως προς την συλλογή πληροφοριών, ένα κλίμα καχυποψίας είναι μειονέκτημα. Αν κάποιος νιώθει πως δε μπορεί να εμπιστευθεί κανέναν, τότε θα κάνει τα πάνδεινα να κρατήσει μυστικές τις δραστηριότητες του, κάνοντας την συλλογή πληροφοριών δυσκολότερη. Ιδανικώς, το αντικείμενο της παρακολούθησης θα έπρεπε να νιώθει αρκετά ασφαλής ώστε να διαρρέουν πληροφορίες μέσω ατόμων που νομίζει πως μπορεί να εμπιστευθεί.
EDIT 3: Γενικώς, η KGB είχε αποκτήσει την φήμη της κυρίως για τις δραστηριότητες της στο εξωτερικό, οι οποίες ήταν πράγματι εντυπωσιακές. Σε θέματα αντι-κατασκοπίας ή εσωτερικά θέματα, λίγα είναι εντυπωσιακά, όπως η εξόντωση 25 πρακτόρων της CIA εντός ΕΣΣΔ, χάρη στον διπλό πράκτορα Aldrich Hazen Ames.
Κι αν δεν ήταν ο Alan Turing και το τμήμα αντι-κατασκοπίας των Βρεττανών, κι αν δεν ήταν το ραντάρ, κι αν δεν συμμετείχε ο αμερικανικός στρατός στην απόβαση στην Ιταλία το '43, και λοιπές μαλακίες.Quote:
ΥΓ. Επίσης, ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των Συμμάχων ήταν το σαφώς χαμηλότερο κόστος κατασκευής στρατιωτικού εξοπλισμού. Η Γερμανία βασιζόταν σε μεθόδους που ήταν ιδιαίτερα ακριβείς και δεν υπήρχε καμία ιδιαίτερη πρόθεση αλλαγής. Σε έναν πολυετή πόλεμο, αυτό ήταν προβληματικό.
αυτό που γράφει ο Deggial για την KGB ισχύει για κάθε περίπτωση τέτοιων καθεστώτων. Σαφως και συνέλλεγαν πληροφορίες, όμως ο όγκος τους ήταν τόσο μεγάλος που είναι σχεδόν αδύνατο να χρησιμοποιηθούν δημιουργικά. Οπότε αυτό το κλίμα της ψευδούς πανταχού παρούσας αστυνομίας είναι που δημιουργεί και το μεγάλο αίσθημα ανασφάλειας και όλων των σταλινικών παρανοϊκών ενεργειών. Ο Slavoj Zizek στο μίλησε κανείς για ολοκληρωτισμό το αναλύει πολύ ωραία από ψυχολογικής άποψης: Οταν σε τέτοιο τρομοκρατικό και ιεραρχικό κλίμα μια διαταγή ξεκινά από την κορυφή, όσο πιο ασαφής είναι τόσο περισσότερο καταστροφική θα είναι από τα τελικά όργανα εκτέλεσης. Πχ λέει ο πατερούλης: να απαλαγούμε από τους γκέη. Ο τελικός αποδέκτης της διαταγής είναι ικανός για να δείξει υπερβάλοντα ζήλο για να μην κριθεί ως μαλακός και κινδυνεύει το κεφάλι του ως αντεπαναστάτης να διατάξει μάζεμά τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και ίσως και εξόντωση τους. Η διαταγή εκτελεστηκε και ο πατερούλης είναι έτσι ευχαριστημένος και άμα λάχει χρησιμοποιεί την γεννοκτονία αυτή σαν ενοχοποιητικό στοιχείο όταν το κατώτερο στέλεχος πέσει σε δυσμένεια.
Ε, άμα μπορούσε κανείς να ζήσει σε τέτοιο καθεστως εγώ θα φάω το λαπτοπ μου.
Quote:
Originally Posted by Candiru
Εδώ που τα λέμε όχι αλλά ό,τι είπα παραπάνω.
Ποιά κοινή γνώμη μωρε μαλάκα. Ό,τι είπα.Quote:
Ουδεμία σχέση πέραν των μεθόδων καταστολής. Και εδώ πάλι η κοινή γνώμη έχει μια κάποια σαθρή άποψη μεταξύ νορμάλ και τρελού, οπότε οι αντικειμενικές συνθήκες ή το φαντασιακό για την ύπαρξη ψυχιατρείων εξακολουθούν να υπάρχουν, παρόλες τις μειοψηφούσες «καντιροφωνές» :lol: . ΠΟΥΘΕΝΑ όμως στον κόσμο η διαφορετική πολιτική άποψη δεν θεωρείται ούτε στο ελάχιστο ψυχική παρέκκλιση! Ή γίνεται αποδεκτή ως τέτοια ή εξοντώνεται, βασανίζεται, φυλακίζεται ο φυσικός φορέας της και του ζητήται δήλωση μετάνοιας, δεν υποβάλλεται όμως σε «θεραπεία»
ίδια ειν τ' αφεντικά δεξιά κι αριστερά!!!!!!Quote:
Είναι αδύνατο να μιλήσουμε για καταδώτες και αστυνομικό κα8εστώς στον σταλινισμό αν είναι να λουφάξουμε όταν πρόκειται να πούμε για τον μακαρ8ισμό και την δίωξη του συνδικαλισμού στις ηπα. Είναι αδύνατο να μιλήσουμε για εισβολές στο αφγανιστάν όταν πρόκειται να αποσιωπήσουμε την δράση της cia στην λ. αμερική και αλλού.
εδώ, εντάξει, η εξουσία και οι μέθοδοί της είναι ίδιοι διαχρονικοί και οι αστικές δημοκρατίες είναι απλώς παραχώρηση στον λαό λόγω των δικών του εξεγέρσεων και των ποταμών αίματος που έχυσε. Αν ο λαός λουφάξει σε αδράνεια ή χάψει την παραμύθα περί εξωτερικού κινδύνου κι απειλής (κομουνισμός και ισλάμ) τότε τα ίδια είναι παντού: στο όνομα της ασφάλειας η κάθε εξουσία, καταστέλει και δολοφονεί στο όνομα της δημοκρατίας, της ασφάλειας, της διατήρησης της επανάστασης, κλπ
Quote:
Αφού αντιληφ8ούμε ότι κά8ε γεγονός δεν ειν ξεκομμένο απο την συγκυρία τότε να μιλήσομε και για την άλλη σοβιετική ένωση που δε τη μά8αμε, αυτή της οικονομικής προόδου, της επιστήμης και των τεχνών. Και να τα κρίνομε όπως πρέπει κι αυτά με τη σειρά τους.
Αφού λοιπόν αντιληφθούμε ότι κάνεις κατάχρηση της θεωρίας των αντικειμενικών συνθηκών και των ιστορικών υπερδομών των οποίων είμαστε δήθεν έρμαια, ας μιλήσουμε για τα απολιθώματα της σοσιαλιστικής κουλτούρας που έχουν περάσει πλέον στα αζήτητα και να τα κρίνουμε και αυτά με τη σειρά τους.
βασικά, ιστορικό υλισμό το λέμε εμείς.
χάος, ισοπέδωση, κρετινισμός.Quote:
Πουθενά, λοιπόν, στον κόσμο δεν προσπάθησαν να περιστείλουν το κοινωνικό, πολιτιστικό, επιστημονικό μέχρι και το φαινόμενο της ζωής στα όρια μιας στείρας και άκαμπτης ιδεολογίας (Σταχανοφισμός, Ζντανοφ, Λυσένκο, οικολογικές καταστροφές, Τσέρνομπιλ, κλπ). Να χαρώ εγώ λοιπόν κουλτούρα και επιστήμες! Τι να τα κάνω τα εργασιακά και την ασφάλεια αν όλη η υπόλοιπη ανθρώπινη υπόστασή μου βρίσκεται υπό συνεχή καταστολη και επιτήρηση (καλλιτεχνική δημιουργία, σεξουαλικότητα, ελεύθερη μετακίνηση, κλπ)
[/quote:mdnyn1wc]
Δεν υφίσταται οτιδήποτε τέτοιο σαν ιστορική μαρτυρία ή άλλο.Quote:
Originally Posted by Deggial
Πέραν ίσως του "1984". Και γενικά εσύ είσαι ένας τύπος που όταν τονε ρωτήσανε ποιο το κοινωνικοπολιτικό σύστημα που γουστέρνει, είπε το μακαρ8ισμό. Δηλαδή τι να σε κάνομε εσένα τώρα.
Να ο καντιρού πάλι, δηλώνει πασιφιστής αυτόνομος αναρχικός αντιεξουσιαστής οικολογικό κίνημα, αλλα είναι σαφές οτι είναι πασόκος.
Στα ψυχιατρεία ρε φίλε.
τυπική κνίτικη αντχόμινεμ επίθεση ελλείψει και των στοιχειωδών αντεπιχειρημάτων
Ποιών αντεπιχειρημάτων ρε ψηλέ, δε διάβασες κάν το ποστ μου.
Αυτό δε σημαίνει οτι 8α πρέπει να το διαβάσεις για να συνεχίσεις να λές τις πίπες που λές, τα έχουμε ξεκα8αρίσει με σένα απο παλαιό8εν.
εξακολουθείς να επιβεβαιώνεις την διαπίστωσή μου
Ναι αλλα εγώ δεν είμαι πασόκος, λολ.
Σωωωωστά! Είμαι επίσης σίγουρος πως τα θύματα των βασανισμών από την σταλινική αστυνομία για την απόσπαση πληροφοριών (τα οποία είναι λεπτομερέστατα καταγεγγραμμένα στα επίσημα αρχεία της Σοβιετικής Μυστικής Υπηρεσίας) δέχονταν με ευχαρίστηση τα βασανιστήρια λόγω ιδεολογίας!Quote:
Και μην ξεχνάμε τις πολυτελείς εγκαταστάσεις των labour camps. Με τέτοιες κοινωνικές προσφορές του σοβιετικού καθεστώτος, προφανώς και δεν κατέδιδε κανείς λόγω φόβου να βρεθεί σε ένα από αυτά...
Γενικά σταματήστε να κάνετε σα μαλακιστήρια και αποκτήστε λίγη σοβαρότητα.Quote:
Όσο για τους Ρώσους που κατέδιδαν τους γονείς τους, όπως αναφέρεται στην τρίτη σελίδα
Βρές μου πηγές γι' αυτό.
Politics, Work, and Daily Life in the USSR: A Survey of Former Soviet Citizens, James R. Millar, Cambridge University Press, 2004 - έχει μία αρκετά αναλυτική περιγραφή της νοοτροπίας που αναπτύχθηκε ανά διάφορες μετα-σταλινικές περιόδους της Σοβιετικής Ένωσης.Quote:
The Politics of Economic Stagnation in the Soviet Union: The Role of Local Political Organs in Economic Management, Peter Ruthland, Cambridge University Press, 1992 - μεταξύ άλλων, κάπου έχει μία στατιστική μελέτη για τον φόβο που ένιωθαν για τις δραστηριότητες της KGB μετά το 1953.
Early Cold War Spies: The Espionage Trials that Shaped American Politics, John Earl Haynes, Cambridge University Press, 2006 - αν και αναφέρεται στο κλίμα που επικρατούσε στις ΗΠΑ και, όπως προδίδει ο τίτλος, σε γνωστές δίκες, υπάρχουν και αναφορές στην πολιτική του φόβου της KGB.
Deggial,τις εκδόσεις Cambridge University Press τις προτιμάς λόγω της αστικής τους εγκυρότητας;;;
Ρε ντεγκιαλ αγορίνα μου δε 8έλω ό,τι αστική μαλακία κατάφερες να ξετρουπώσεις στο wiki και αλλού αναφορικά με ένα 8έμα που προσεγγίζω ολοκληρωτικά διαφορετικά και δεν έκανες καν τον κόπο να καταλάβεις πως.
Θέλω πηγές για αυτή τη συγκεκριμένη αρχιδιά που είπε ο αναρχοπασόκος και αναπαρήγαγες εσύ σαν δεδομένο και αφορά καταδώσεις γονέων και συγγενών κάτι το οποίο δεν υπήρξε σαν πραγματικότητα που8ενά αλλού πέρα απο τον όργουελ. Θέλω πηγές, τόσο απλά και τόσο μερικά και κρετινίστικα όσο το βάζετε κι εσείς, αλλα 8έλω να τις δώ.
...
Μπρεχτ,τρόμος κι αθλιότητα του Γ' Ράιχ!Quote:
Τι δε κατάλαβες; Εγώ κατάλαβα οτι ακόμα και αν υπάρχουν μαρτυρίες για κάτι τέτοιο, δεν τις έχεις δει ποτέ. Και αυτό γιατι εικάζεις ολοκληρωτικά άκριτα ότι έτσι ήταν πράγματι το φρικώδες φασιστικό αυτό κα8εστώς τρομοκρατίας. Και εικάζεις γι' αυτό όπως εικάζεις και για πολλά άλλα που φαντάζεσαι ότι είναι πραγματικότητα χωρίς ωστόσο να έχεις διερευνήσειQuote:
Originally Posted by Deggial
σε βά8ος το κατα πόσο είναι μυ8εύματα ή οχι. Και αυτό γιατι στην πραγματικότητα η όλη εικόνα αυτή στο μυαλό των περισσότερων για τα σοσιαλιστικά κα8εστώτα, δεν αντιστοιχεί σε μια νηφάλια ιστορική ανάγνωση του τι είχαμε πραγματικά εκεί αλλα στις αγκυλώσεις και τις υστερίες που προσφέρει απλόχερα η8ελημένα ή μη η υπάρχουσα πολιτικοοικονομική συγκυρία.
Βόλεψε πολύ τους αστούς διανοητές, μετα την πτώση να επιχειρη8εί μια ανιστόρητη, γελοία και ισοπεδωτική σχηματική εξίσωση μεταξύ σύσσωμου του ανατολικού μπλοκ -που τόσο καιρό πολεμούσαν με νύχια και με δόντια ως "εχ8ρό εξ ανατολάς"- και του ναζισμού. Και βόλεψε και για να ξεμπερδεύουμε με τον εσωτερικό εχ8ρό του πούστη του συνδικαλισμού και για να μπαλω8ούν μια σωρεία εγκλημάτων στο όνομα πλέον της "ανοιχτής κοινωνίας", της "ατομικής ελευ8ερίας", της "ισονομίας και αξιοκρατίας" και της μοναδικής αστικής δημοκρατίας. Κάνε τον κόπο και προσπά8ησε όλη αυτή την ευαισ8ησία που έχεις αναπτύξει σχεδόν αντανακλαστικά για να περιγράψεις πόσο χούντα ήταν τα σοσιαλιστικά κα8εστώτα, να την στρέψεις σε μια κριτική της πολιτικής του δυτικού καπιταλισμού, στις ΗΠΑ στις ίδιες περιόδους μέχρι την πτώση και κυρίως μετα απο αυτήν.
Πόσο πιο δημοκρατική είναι λες η συγκυρία του συνασπισμού των G8, των προληπτικών πολέμων, της καταπολέμησης της "τρομοκρατίας", της ανεργίας, των κοινωνικών αντιφάσεων, της ανασφάλειας, της καταστολής. Δε λέω να δεχτούμε άκριτα την cccp σαν το ύψιστο και μαγικό κα8εστώς της λαμπερής δημοκρατίας και της άρσης όλων των αντιφάσεων, αυτά τα λεν οι κνίται. Λέω απλά να περιορίσετε τις σπασμωδικές αντιδράσεις και τις υστερίες για να μελετήσομε με λίγο πιότερη οξυδέρκεια το τι συνέβη και να διδαχτούμε πραματάκια ωραία για το πως πορευόμαστε στην υπάρχουσα συγκυρία. Μην είσαστε μαλάκες ρε.
Ένδειξη αγανάκτησης ήταν, όχι απορίας. Κοίτα, πολύ απλά, ζήτησες πηγές, σου ανέφερα τρεις πηγές που έχω διαβάσει και θεωρώ επαρκώς αξιόπιστες και ακριβείς ως προς τις συνθήκες που επικρατούσαν στην Σοβιετική Ένωση. Από εκεί και πέρα, άμα θες, ασχολείσαι να τις βρεις και να τις διαβάσεις ή να βρεις άλλες πηγές μόνος.Quote:
Εντάξει, 8α τα διαβάσω!! Πρίν όμως, πες μου που αναφέρεται αυτό για τους καταδώτες συγγενών για να μην ψάχνω άδικα...
την σταλινική νοοτροπία την είδαμε επί σταλινοθρεμένου ζαχαριαδη στον εμφύλιο, οι μαρτυρίες πολλών αγωνιστών είναι κατατοπιστικότατες.
Επίσης σε περιόδους ανάλογης κοινωνικής παρακμής, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να καταγγέλει αδελφός τον αδελφό και παιδιά τους γονείς τους.
Εντάξει αφου αδυνατείτε να μου πείτε πηγές, πες μου μερικές περιόδους "ανάλογης κοινωνικής παρακμής".
Για να έχω μια εικόνα βρε αδερφέ κι εγώ!
ε τότε με τον εμφύλιο που οι αντάρτες σκοτώνανε τους συγγενείς τους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και τώρα θα ερχόταν ο DM, και θα σου λέγε πως με αυτήν ακριβώς τη λογική δε θα μπορούσες να ισχυριστείς πως υπήρξαν νεκροί στο πολυτεχνείο πχ, μιας και ό,τι ξέρουμε το ξέρουμε από μαρτυρίες, και πως στη δίκη της χούντας δεν εμφανίστηκε κανείς να πει "σκοτώσαν το παιδί μου" και δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να πιστέψουμε τους κομμουνιστάς για το τι έγινε.Quote:
Μην πεταχτεί κάνας γκρούβαλος να πει πως συγκρίνω γεγονότα ή καταστάσεις.
Απλά το να αρνούμαστε εξολοκλήρου μια πηγή επειδής εμείς έχουμε άλλη αντιμετώπιση, ε ακούγεται κάπως.
Από ποιόν θα ανεχόσουν κριτική για την ΕΣΣΔ;;;
Βασικά εδώ που τα λέμε δεν αρνή8ηκα καμιάν πηγή που δεν είδα, εδώ που τα λέμε.
Επίσης δεν είναι 8έμα ανοχής στην κριτική, εδω που τα λέμε είναι ζήτημα προσέγγισης της ιστορίας και περιέγραψα πως και τι συμβαίνει μ' αυτό, εδω που τα λέμε.
εδιτ. Αν κάποιος εμφανιστεί με μιαν πηγή η οποία δεν αμφισβητείται και αναφέρει τέσσερα (4) παραδείγματα όπου κάποιοι κάρφωναν τα συγγενικά τους πρόσωπα επι, φερ' ειπείν, σταλινισμού, δε 8α εκπληχ8ώ (sic) πολύ. 8α είναι όμως μια πηγή, μια απόδεοξη για τον ισχυρισμό αυτόν, όχι κάτι το νεφελώδες που το πετάμε μπαςκαι και σάματις και τονατάλλο. Ζητάω την πηγή μόνο για να καταστήσω σαφές το πόσο ανώφελο είναι να μιλάμε με βάση έναν ηλί8ιο εμπειρισμό που δε πατάει που8ενά πέρα απο πλασματικές εικόνες. Είναι σαν την εικόνα των αμερικανών πεζοναυτών για το ιράκ. Τίποτα άλλο πέρα απο τις διαμεσολαβήσεις που έφτιαξε ο νικητής.
άθειστ, πεταξου να πεις για το ολοκαυτωμα
Νταξ αμα είναι να γίνομαι τόσο γραφικός όσο ένας ναζί που επιχειρεί να πείσει για ιστορικό ρεβιζιονισμό και να μειώσει τους νεκρούς μισητούς εβραίους ραββίνους απο πέντε σε τέσσερις, τότε ας τα ξεχάσουμε όλα αυτά.
Ας πούμε για τους πασόκους.