Ως προταση, η διακριση σε full-time και part-time σπουδες, πιστευετε θα βοηθησει για παραδειγμα καποιον που εργαζεται η εχει οικογενεια?
Printable View
Ως προταση, η διακριση σε full-time και part-time σπουδες, πιστευετε θα βοηθησει για παραδειγμα καποιον που εργαζεται η εχει οικογενεια?
Είσαι στα ΕΑΑΚ;Quote:
Originally Posted by UmbilicalResidue
Ο Deggial και η HAVOC απάντησαν ως κλασσικοί φιλελεύθεροι :) Όχι ότι χαλιέμαι, απλά μερικές φορές αν κοιτάμε έτσι τα πράγματα ξεχνάμε ότι μιλάμε ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Όχι για την Αγγλία ή τις ΗΠΑ ή την Γερμανία.
Το πιο σοβαρό το είπε ο daydreamer ΙΜΟ, χωρίς να λέμε την Ελλάδα "μπανανία" για πολλοστή φορά ή να γινόμαστε υπερασπιστές του ελεύθερου εμπορίου όταν δεν υπάρχουν πλαίσια για κάτι τέτοιο...
μαρτυρία από το λουγκρονήσι:
www.iospress.grQuote:
10/06/06
ΣΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ επιστολή που παραθέτουμε, ένας Ελληνας φοιτητής που σπουδάζει στην Αγγλία μάς μεταφέρει την εμπειρία του από τη βρετανική ανώτατη εκπαίδευση, η οποία λειτουγεί ως πρότυπο για πολλούς εγχώριους σχεδιαστές της εκπαιδευτικής πολιτικής:
«Διάβασα στην "Ε" το κείμενο του καθηγητή Β. Αγγελόπουλου για το θάνατο του καθηγητή Αλεξανδρόπουλου. Με την εμπειρία μου στα ημικρατικά πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας (πρώτο πτυχίο, master και τώρα διδακτορικό PhD) μπορώ να καταλάβω την αγωνία σας για την τύχη της άμοιρης δημόσιας παιδείας στην Ελλάδα. Σπούδασα σε ένα φαστφουντάδικο, λοιπόν. Η σαλαμοποίηση των προγραμμάτων σπουδών (με τα γνωστά credits), τα 3 χρόνια σπουδών που το μοναδικό που προσφέρουν είναι κάποιες τεχνικές γνώσεις. Οι καθηγητές που αμείβονται με ψίχουλα χρειάζεται παράλληλα να εκτελούν χρέη διοικητικά, να κάνουν έρευνα και να επιδιώκουν διακρίσεις. Οι εστίες που δεν είναι δωρεάν, ούτε φυσικά η σίτιση και τα συγγράμματα. Επίσης, η ρητή εντολή να μην κόβονται πλέον φοιτητές εκτός από σπάνιες περιπτώσεις, διότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο! Ειδικά όταν είναι αλλοδαπός και πληρώνει 9.000 λίρες. Ολα τα προγράμματα είναι ο καθρέφτης του μέλλοντος της παιδείας στην Ελλάδα. Για το θέμα των masters τι να πούμε, επιπέδου λυκείου το μάξιμουμ! Σε αναπτυξιακές σπουδές γίνονται δεκτοί απόφοιτοι φυσικής και σε οικονομικές απόφοιτοι ιστορίας. Για γέλια και για κλάματα, όμως τα δίδακτρα εισρέουν στα ταμεία. Σε όλα αυτά έρχεται σαν κερασάκι η μεγάλη απεργία των ακαδημαϊκών εδώ στην Αγγλία τους τελευταίους μήνες και οι απεργοσπαστικές πολιτικές των πρυτάνεων στο κάθε πανεπιστήμιο. Τελειόφοιτοι διδάσκουν μαθήματα καθηγητών, γραμματείς επιτηρούν εξετάσεις και managers βγάζουν τα εξεταστικά θέματα από προηγούμενα χρόνια. Φυσικά αυτοί, μαζί με κάποιους απεργοσπάστες, αλλά και συνταξιούχους καθηγητές, θα διορθώσουν και τα γραπτά και μετά θα δώσουν και πτυχία στους τελειόφοιτους.
Φαντάζομαι ότι, αφού τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα έχουν κρατική σφραγίδα, οι υπάλληλοί τους θα είναι οι απεργοσπάστες στους μελλοντικούς σας αγώνες.
Είναι συγκλονιστικό να στηρίζουν τη δημόσια παιδεία στην Ελλάδα άνθρωποι που ζούνε στο εξωτερικό χωρίς κανένα όφελος και στην Ελλάδα να οραματίζονται ιδιωτικά πανεπιστήμια για τους πλούσιους και δημόσια για τους φτωχούς. Ποιος λέει ότι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα γίνονται συνεχώς ανάλογα επεισόδια με αυτό που οδήγησε στο θάνατο του καθηγητή;
Η γνώση δεν είναι εμπόρευμα για να γίνονται εκπτώσεις».
πάντως, από τις 14 σελίδες του τόπικ, έχω να παρατηρήσω ότι, ενώ όλα τα επιχειρήματα των "πολέμιων" του κινήματος σχολιάστηκαν, έστω και ανάμεσα σε χαρακτηρισμούς και βρισιές από μερικούς, ενώ σημαντικά σημεία και επιχειρήματα της άλλης πλευράς έμειναν ασχολίαστα. δηλαδή, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. είτε τα ασχολίαστα σημεία τους βρίσκουν όλους σύμφωνους, είτε χρησιμοποιείται η επιλεκτική επιχειρηματολογία από τη μία πλευρά (πράγμα συνηθισμένο σε τέτοιες περιπτώσεις).
απλά οι σπουδές, μπορούν να παραμείνουν ελεύθερες, σε γενικές γραμμές ως έχουν τώρα (ΠΡΟΣΟΧΗ! δε λέω ότι δε χωράνε βελτιώσεις στα προγράμματα σπουδών, για να μην αρχίσουμε τα ίδια), οπότε και αυτά τα άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη να μπορούν να ολοκληρώσουν σε χρονικό διάστημα που μπορούν.Quote:
παράδειγμα, από την εμπειρία μου: γνωστή μου που σπούδαζε αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ, παντρεύτηκε έκανε παιδιά με αποτέλεσμα να παραμελήσει τις σπουδές της. κάποια στιγμή στα 30 χώρισε και δεν είχε καμμιά επαγγελματική ευκαιρία, οπότε συνέχισε τις σπουδές, πήρε το δίπλωμα και αυτή τη στιγμή έχει δικό της γραφείο. γιατί, από ένα τέτοιο άτομο να στερηθεί η ευκαιρία να κάνει τις επιλογές που προτιμά? γιατί αυτή η κοπέλα να στερούνταν την ευκαιρία να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον στην οικογένειά της?
1. Εχω μια γνωστη, που εχει εναν ξαδερφο που εχει εναν μπατζανακη που λεει αυτο. Διαδωστε το, ειναι ετσι. Σοβαρη παραθεση πηγης. Και αν την θεωρεις σοβαρη, κανε μια αναζητηση για οσα ελεγχονται απο αυτα που ισχυριζεται, edit ανυπογραφα, απο τον πασιγνωστο φοιτητη του γνωστου ιδρυματος, στο οποιο φοιτησε.
2. Ποιο πανεπιστημιο, ποια σχολη, ποιο μεταπτυχιακο προγραμμα?
3. Κανενα συστημα δεν ειναι τελειο. Αλλα οι προθεσεις ενος ισοπεδωτικου κειμενου ειναι προφανεις.
Εφοσον οπως ισχυριζεται βρηκε το αγγλικο συστημα φασφουνταδικο, τι σκατα καθεται και κανει μεταπτυχιακο, και διδακτορικο, εφοσον με οσα λεει απαξιωνει τα προσοντα του?
Επιπλεον, μιλαμε για δημοσια πανεπιστημια με διδακτρα. Δεν μας ειπε καμια σοφια για το οτι καποιος πληρωνει, ουτε εκανε καμια αποκαλυψη.
Ουτε αναφερεται σε σπουδες διαφορων ταχυτητων ωστε καποιος να διευκολυνεται αναλογως την εργασια του και το πορτοφολι του, ουτε σε φοιτητικα δανεια, ουτε σε υποτροφιες, ουτε σε εργασια στο πανεπιστημιο, ουτε σε δοσεις πληρωμης.
Αυξημενα διδακτρα εχουν οι εκτος ευρωπαικης ενωσης.
Για τους υπολοιπους ενα μερος καλυπτεται απο εε.
Επισης πληρωνεις, οταν μετα απο καποιες αποτυχημενες προσπαθειες σε βασικα μαθηματα αποτυγχανεις και αν θελεις να συνεχισεις πρεπει να τα επαναλαβεις, και πιθανον και ολοκληρο το ετος. Και εχεις μπολικες ευκαιριες και διευκολυνσεις για να τα περασεις.
Αν ηταν για το συμφερον του φασφουνταδικου, μαλλον θα πετσοκοβαν, αντι να αφηνουν οπως λεει να περνανε με ευκολια.
Επισης, αν σε καποιο μαθημα εμφανιζεται φαινομενο γενικης αποτυχιας, το ζητημα αναγεται σε μειζον, και πρωτα αποδιδονται ευθυνες στον καθηγητη.
Στη δικη μου σχολη, συνεβη καποτε κατι τετοιο, και οι εξετασεις, μετα απο ερευνα ακυρωθηκαν. Ξαναδωσαμε χωρις να χρεωθουμε την επαναληψη, και ο καθηγητης περασε πειθαρχικο.[μαλακες υπαρχουν παντου, το θεμα ειναι ποσο τους επιτρεπεται να δρουν]
Με τρια χρονια σπουδων σου δινεται το δικαιωμα να εργαστεις σε συγκεκριμενα επιπεδα και δεν εχεις το δικαιωμα υπογραφης που εχει καποιος που τελειωσε 4 η 5 η 7 αναλογως την σχολη, ουτε τις ιδιες απολαβες. Οπως ακριβως δεν εχει την ιδια υπογραφη καποιος απο τει με καποιον απο αει. Τι φοβερο πραγμα μας ειπε.
Οπως υπαρχουν και φοιτητες, που εχοντας κανει 3 χρονια σε καποια σχολη, μπορουν στην πορεια, και καποιες φορες με επιδοτηση απο τη δουλεια τους να συνεχισουν με αναβαθμιση του πτυχιου τους.
Αλλα ξεχασα, η εννοια mature student ειναι πασιγνωστη στην Ελλαδα.
Οι καθηγητες εχουν το μεγαλο ατου να μπορουν παραλληλα να ασκουν ελευθερο επαγγελμα και ειδικως σε τομεις οπου παρατηρουνται ραγδαιες εξελιξεις, μπορουν να γνωριζουν πραγματα παραπανω απο ενα συγγραμα του 70 που διαβασαν οταν πηραν πτυχιο.
Η δουλεια τους ελεγχεται και επιθεωρειται σε τακτικη βαση, και απο φοιτητες και απο το αναλογο body για καθε σχολη.
Administrative δουλεια εχουν συγκεκριμενοι, και οχι ολοι.
Οι απολαβες τους ειναι εντελως διαφορετικο ζητημα, και πολυ πιο βαθυ απο τον τροπο που το θιγει το παρταλο-κειμενακι. Επισης, μια που το θυμηθηκα, δεν εμποδιζει κανεις απεργος που μπορει να στεκεται μπροστα στην εισοδο του πανεπιστημιου με πλακατ καποιον που θελει να εργαστει και καποιον που θελει να σπουδασει να μπει μεσα.
Τελος, το φασφουνταδικο αυτο, τουλαχιστον στο δικο μου χωρο, εχει βγαλει μηχανικους που απο ο,τι βλεπεις καντιρου, δεν εχουν να επιδειξουν εργο, ενω αντιστοιχως η ελληνικη κατασκευη, η ελληνικη οδοποιια, οι ελληνικοι δρομοι, οι ελληνικες πολεις, διαπρεπουν, και ειναι προτυπα ανα τον κοσμο. Ε δε μπορει, κατι κανουμε στη Ελλαδα σωστοτερα, ποιος ο λογος να λαβουμε υποψιν πως λειτουργουν επιτυχως *καποια* πραγματα εξω.
Τωρα ειδα το ποστ του rl. Γιατι αν για παραδειγμα ειχε την επιλογη part-time, δεν θα της ηταν ευκολοτερο να σπουδαζει και να εργαζεται ταυτοχρονα?[και δεν εννοω για να πληρωνει διδικτρα, ως εχει το συστημα]
όχι, γιατί θα είχε ήδη διαγραφεί σύμφωνα με το νομοσχέδιο...είχε πάνω από 5 χρόνια που παράτησε τη σχολή. δεν ήταν ήδη παντρεμένη όταν πέρασε στη σχολή και όταν παντρεύτηκε νόμιζε ότι θα τα παρατήσει οριστικά. μαλακία της μεν, γιατί να της στερηθεί η δυνατότητα να τη διορθώσει, δε...Quote:
Originally Posted by HAVOC
Για τα επιλεκτικότητας δεν ισχύει και σε παραπέμπω στον δάσκαλο της σχολής Candiru για να καταλάβεις τι πραγματικώς σημαίνει επιλεκτική απάντηση. Κανένα βασικό σημείο δεν κόπηκε στην μέση και απαντήθηκε μερικώς.Quote:
Originally Posted by Raven Lord
Κάποια σημεία έμειναν ασχολίαστα απλώς και μόνον επειδή δεν είχα κάτι να προσθέσω. Τα σημεία στα οποία απαντώ είναι αυτά που μου δίνουν την ευκαιρία να πω δυο-τρεις κουβέντες παραπάνω για την άποψη μου, δεν είναι ανάγκη να αναλύουμε τα πάντα σε ένα φόρουμ, με κίνδυνο να εκφυλιστεί η συζήτηση ή να καταλήξει σε μία ατέρμονη διαφωνία. Γενικότερα δε, και το' χω πει ξανά στο παρελθόν, μία συζήτηση όπου οι ομιλητές δεν εκφράζουν απλώς τις απόψεις τους αλλά προσπαθούν να πείσουν ντε και καλά τον συνομιλητή να συμφωνήσει μαζί τους είναι μία αποτυχημένη συζήτηση.
τραγικό λάθος, δεν είναι η ποιότητα σπουδών, είναι η μίζα και η προσπάθεια να βγάλεις κέρδος με το μικρότερο κόστος και την πιό πρόχειρη δουλειά. Αλλωστε μη νομίζεις ότι είναι μόνο απόφοιτοι του ΕΜΠ, τάχουν τα μεταπτυχιακά τους.Quote:
Τελος, το φασφουνταδικο αυτο, τουλαχιστον στο δικο μου χωρο, εχει βγαλει μηχανικους που απο ο,τι βλεπεις καντιρου, δεν εχουν να επιδειξουν εργο, ενω αντιστοιχως η ελληνικη κατασκευη, η ελληνικη οδοποιια, οι ελληνικοι δρομοι, οι ελληνικες πολεις, διαπρεπουν, και ειναι προτυπα ανα τον κοσμο. Ε δε μπορει, κατι κανουμε στη Ελλαδα σωστοτερα, ποιος ο λογος να λαβουμε υποψιν πως λειτουργουν επιτυχως *καποια* πραγματα εξω.
Οσο για τα υπόλοιπα, δυστυχώς μόνο αυτό το τηλεγράφημα μας άφησε ο φίλος και δεν υπάρχει η δυνατότητα ανταπάντησης σε όσα κατεβατά νεοφιλελεύθερων ελεγειών και να παραθέσεις.
RL, Καταλαβαινω τι λες, και παρεπιπτοντως δεν συμφωνω με ολες τις προτασεις που εγιναν και στις οποιες υπαρχει αντιδραση.
Αυτο που λεω, ειναι να ισχυει εξαρχης. Δηλαδη να προταθει να μπορει καποιος να επιλεγει την ταχυτητα των σπουδων του, και να μπορει να αλλαξει αν χρειαστει. Φαντασου, να ισχυε για την γνωστη σου απο την αρχη. Σαν προταση γενικη το λεω.
Καντιρου, εφοσον το κειμενακι αναγνωριζεις οτι ειναι ελλειπες, απορω γιατι το παραθετεις. Και εχει σημασια τι βαση παιρνεις απο τις σπουδες σου για την συνεχεια.
δεν ειναι ελειπές είναι περιληπτικό. έχει διαφοράQuote:
Ειναι ελλειπεστατο. Αλλα σε πηρε η χαρα του Linking.
τώρα, οσον αφορά στη σύγκριση ελληνικών με αγγλικά πανεπιστήμια, δεν είναι στις προθέσεις μου να υποβαθμίσω κανέναν που διάλεξε τον οποιοδήποτε δρόμο και θα μιλήσω απ'ευθεία εκ πείρας, εκφράζοντας εντελώς προσωπικές απόψεις.
καταρχήν, το
μου φαίνεται άκυρο σαν επιχείρημα, γιατί imo (και νομίζω συμφωνούν όλοι) για την κατάσταση στην ελλάδα δεν ευθύνεται το επίπεδο των ελλήνων επιστημόνων (προφανώς, πολλοί από αυτούς προέρχονται από σπουδές στο εξωτερικό).Quote:
τώρα για τα πανεπιστήμια, έχω πολλούς γνωστούς που σπούδασαν "πολιτικοί μηχανικοί" στην αγγλία (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί δεν υπάρχει ακριβής αντίστοιχη 5ετής σχολή) και μάλιστα, μια γνωστή μου στο imperial. από όλους έχω δει ότι ενώ έχουν περισσότερες πρακτικές γνώσεις (π.χ. ξέρουν να χειρίζονται μηχανήματα μετρήσεων, λογισμικά κτλ) υστερούν σε θεωρητικό υπόβαθρο.
γκολ η ισπανία! επανέρχομαι αργότερα :P
Μα εκει ειναι το ζητημα. Στο τεταρτο ετος, τι κλαδο ακολουθησαν, και με σκοπο να εργαστουν σε ποιον τομεα.
Γιατι εργολαβικο πτυχιο, και Αγγλια δεν δινεται με την αποφοιτηση, αλλα στην πορεια, και εκει απαιτουνται σε χρονικα αλλη στιγμη καποια πρακτικα θεματα.
Αλλα δεν εχει σημασια. Μην ξεφευγουμε.
Καθαρα σε ζητημα σπουδων. Το part-time σου κανει σαν προταση?[διατηρωντας το δωρεαν, ας μιλησουμε με βαση αυτο, ξεχνω προς στιγμην το θεμα των διδακτρων]
Deggial:
Proton to epixeirima tou synalagmatos pros tin agglia einai akyro, giati ta synalagmatika apothemata mesa stin oikonomia pezoun apo midamino eos elaxisto rolo se opoiadipote xora tou euro. Den stelnoume pleon draxmes stin agglia, stelnoume euro, opote to nomisma mas den epireazetai. Oson afora tin apoleia diathesimou eisodimatos, afti einai dedomeni eite to eisodima diafeugei pros tin agglia eite pros ta idiotika panepistimia stin ellada.
Defteron, prosopika den exo antirisi me ta idiotika panepistimia, arkei i eisagogi se auta na ginetai me aksiokratika kritiria kai na einai dorean gia tous foitites me oikogeneia pou exei eisodima mikrotero apo to aforologito orio.
PS. Opoiosdipote milaei gia anatheorisi tou asylou, i einai kakos pliroforimenos, i fasistas. Sto panepistimio mas an den ipirxe to asylo kaneis den tha tolmage na ta valei me ton proigoumeno pritani (pou eixe paraviasei kathe kanonismo kai nomimotita) giati eixe LEFTA kai skorpize MINISEIS. Epidi oi kathigites loipon exoun LEFTA kai mporoun na kanoun MINISEIS, xreiazetai to asylo etsi oste na mporei o kathe foititis pou den exei tin oikonomiki dinatotita gia dikastikous agones na pei afta pou thelei xoris to fovo na ton sernoun sta dikastiria.
Συμφωνω στο να εχει λογο χωρις να τρωει τον πουλο δικαστικως.
Εχει ομως το δικαιωμα να προκαλλει καταστροφες στον χωρο χωρις να εχει κυρωσεις?
[δεν μιλαω για καταργηση ασυλου, θετω ενα απλο ερωτημα]
Me to paron nomiko plaisio exei to dikaioma, alla einai mikro timima sigrinomeno me tin eleftheri diakinisi ton ideon mesa sto panepistimio i opoia eksasfalizetai meso tou asylou.Quote:
PS.
ΕΓΩ ΕΙΜΙ Ο ΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΝΙΞΟΝ ΤΟΥ ΕR!!
χαχα, εσύ δε χρειάζεται να απαντήσεις γιατί ξέρω τι θα πεις. είναι γραμμένο στο σκληρό :PQuote:
Originally Posted by Deggial
πάντως, εννοούσα κάποια, imo σημαντικά σημεία.
όσο για την τελευταία πρόταση συμφωνώ απολύτως...
Σαν αυτογκολ ειναι ομως κατωριμε...
Η Επιτροπή Ασύλου σχεδόν ποτέ δε καταλήγει σε απόφαση και το θέμα μεταφέρεται στην Σύγκλητο, με αποτέλεσμα να καθυστερούν αδίκως οι διαδικασίες. Στην ουσία η Επιτροπή Ασύλου είναι λες και δεν υπάρχει, αφού το όργανο που τελικώς παίρνει τις αποφάσεις δεν είναι αυτή αλλά η Σύγκλητος. Ως εκ τούτου, είναι αναγκαία η αλλαγή της Επιτροπής Ασύλου, χωρίς να συμφωνώ με την πρόταση του πορίσματος του ΕΣΥΠ.Quote:
Originally Posted by katwrimos
1. δεν καταλαβαίνεις όμως, τι κινδύνους κρύβει αυτό?Quote:
2. αν περάσει για τους λιμνάζοντες, το part-time είναι αναγκαίο. αλλά, όχι, γενικά διαφωνώ. θέλω οι σπουδές να είναι ελεύθερες.
@κατώριμε, το αφορολόγητο όριο στην ελλάδα είναι 12000euro και κάπως μεγαλύτερο για οικογένεια. πιστεύεις ότι μια οικογένεια με 2 παιδιά και εισόδημα 25000 euro μπορεί να διαθέσει χρήματα για δίδακτρα?
To Nixon part ή το γεγονός ότι τελικά στα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο αντί να υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών υπάρχει φασισμός και διακρίσεις;;Quote:
xm, den iksera oti to aforologito orio itan toso xamilo. Anyway i ousia aftou pou prospatho na po einai oti den tha eixa antirisi me idiotika panepistimia an i eisagogi ginetai aksiokratika (px me aneksartites eksetaseis tou panepistimiou) kai didaktra plironoun mono osoi exoun tin oikonomiki dynatotita.Quote:
Originally Posted by Raven Lord
Ραβεν, Κανεναν, γιατι αναλαμβανει το πανεπιστημιο το professional practice. Δηλαδη, για να βαλω για παραδειγμα εγω στην ταμπελα μου και στην υπογραφη μου architect, πρεπει να εχω κανει μετα τις πενταετεις σπουδες μου, αλλα 2-3 χρονια professional practice, κατα τη διαρκεια των οποιων πληρωνομαι και ελεγχονται ολοι το ιδιο. Δεν απαιτει κανεις απο μενα να ξερω γοκ και να μου δινει πρωτο μισθο 800 ευρω που ειναι εσχατη απαξιωση. Ουτε περιμενουν να μαθω νομοθεσια για τις κατασκευες ενω με εκμεταλλευονται σε γραφεια η να βγαλω το φιδι απο την τρυπα μονη μου.
Μετα, ο καθενας, αναλογως τις δυνατοτητες και τις ικανοτητες του, επιλεγει τομεα με τον οποιο θα ασχοληθει. Και οι υπομηχανικοι που απασχολουνται σε project management και αλλοι που γινονται εργοδηγοι, τα καταφερνουν μια χαρα, δεν περιμενουν δηλαδη ολοι τα ιδια πραγματα. Οπως και στην Ελλαδα, ο μηχανικος με τον υπομηχανικο δεν ασχολουνται στον ιδιο βαθμο με το αντικειμενο.
Με την επιλογη part-time, θελω να πω, καποιος που οπως η γνωστη σου εκανε οικογενεια η χρειαστηκε να εργαστει για τα προς το ζειν, θα μπορει να κανει τα μαθηματα σε αργοτερους ρυθμους απο εσενα, που μπορει να θελεις να τελειωνεις on time. Η μεν γνωστη εχει την δυνατοτητα να εργαζεται και παραλληλα να εχει χρονο να διαβαζει αυτα που πρεπει, εσυ απο την αλλη δεν αναγκαζεσαι να συνεργαζεσαι μαζι της και να σε καθυστερει. Κι εφοσον οι συνθηκες και για σενα και γι'αυτη μπορει να αλλαξουν, να υπαρχει η δυνατοτητα αλλαγης, απο part time σε full time και για τους δυο. Που ειναι το κακο σε αυτο?
χμμμ, αυτά τα κριτήρια είναι που ψάχνουν εδώ και δεκαετίες... όταν παίζει χρήμα όμως, δεν είναι πάντα αξιοκρατικά :?
Αυτό γινόταν παλιά απ'ό,τι γνωρίζω, πριν έρθει στην Ελλάδα το σύστημα των πανελλαδικών - και δεν είναι τόσο αξιοκρατικό να βάζεις τον ιδιώτη να εξετάζει. Η όποια επιτροπή/αρχή/νομικό πρόσωπο/πεςτοοπωςθες πρέπει να πηγάζει από εκλεγμένο όργανο πχ. κυβέρνηση.Quote:
Originally Posted by katwrimos
Παλιότερα συγκεκριμένα, για να πας να δώσεις εξετάσεις, πχ μένω στη Κρήτη και θέλω να γίνω ηλεκτρολόγος στη Θεσσ; Πρέπει να πάω εγώ στη Θεσσ και να κάνω εκεί τις εξετάσεις... Τέσπα ιστορίες για αγρίους...
1. δεν εννοούσα αυτό, αλλά δεν προλαβαίνω να εξηγήσω γιατί πρέπει να την πέσω (γαμω-υπηρεσία αύριο). ίσως, μεθαύριο.Quote:
2. όπως, εξήγησα, αν οι σπουδές είναι ελεγχόμενες, το part-time είναι ανάγκη. αν είναι ελεύθερες όπως προτιμώ εγώ, δεν χρειάζεται σαν μέτρο.
Επίσης να συμπληρώσω σ'αυτό που είπε ο κατώριμος - όχι μόνο η εισαγωγή αλλά και η εξαγωγή...
Αυτογκώλο!Quote:
Σταρμπρεηκερ ολά καλά αλλά μη σε δουμε ΠΚΣίτη. Κρίμα. :(
Μείνε ήσυχος ;)
Βασικώς, στην παρούσα φάση δεν με καλύπτει απόλυτα καμία απο τις τρείς τάσεις της εαακ (αραν, αρας, ναρ) γιατι είμαι μάλλον λίγο μαυροκόκκινος αλλά συμμετέχω στην δράση τους και νομίζω ότι είναι ότι πιο υγιές έχει να επιδείξει σε πολιτικό επίπεδο η φοιτητική κοινότητα και ίσως γενικά η αριστερά στην ελλάδα. Αρα, ναι.Quote:
Originally Posted by Starbreaker
Ας είναι το τωρινό σύστημα πανελλαδικών. Αλλά απολυτήριες και εισαγωγικές εξετάσεις να είναι το ίδιο. Στο πανεπιστήμιο να μετράει ο βαθμός των εξετάσεων, όχι του απολυτηρίου (για το φόβο των ιδιωτικών). Να έχει λόγο το κάθε πανεπιστήμιο για τα κριτήρια εισαγωγής, ότι θέλει στο τάδε μάθημα από τόσο και πάνω, θέλει τόσα μαθήματα. Και επίσης το πανεπιστήμιο να καθορίζει τον αριθμό των εισακτέων. Άμα δε χωράνε τι θα γίνει δηλαδή;Quote:
Originally Posted by Phoebus
Και το πανεπιστήμιο πρέπει να έχει τον λόγο επίσης για το αν θα δεχτεί πίσω φοιτητή ασχέτως της νομοθεσίας και του διαστήματος που έχει περάσει.
Τέλος, αξιολόγηση. Απαραιτήτως. Από το κράτος. Αν δεν αρέσουν τα κριτήρια του κράτους να αλλάξουμε πολίτευμα.
Στους καθηγητές επίσης. Τι γίνεται με το μάθημα; Γιατί 90% αποτυχία; Είναι σύγχρονη η ύλη; Τι έρευνα κάνεις; Πόσες δημοσιεύσεις; Τι peer review υπάρχει διεθνώς για τις εργασίες; Αν τις διαβάζει μόνο ο καθηγητής, ε, τον πούλο.
Αντίστοιχα αντικειμενικά κριτήρια στην εκλογή καθηγητών. Να μην έχει το δικαίωμα καμία κλίκα να εκλέγει καταφανώς κατώτερους καθηγητές.
Τέλος πάντων ας γίνει ένας διάλογος για τα κριτήρια αξιολόγησης πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση.
Αυτά τα 2 (πανεπιστήμιο ορίζει όρους εισαγωγής μέσω κοινών πανελληνίων και αριθμό εισακτέων και αξιολόγηση) είναι απολύτως αναγκαία να γίνουν τώρα. Δεν υπάρχει λόγος να μην γίνεται, δεν βλέπω πρόβλημα κόστους και δεν βλέπω καμία αδικία, αλλά είμαι ανοικτός σε συζήτηση...
Και ας λύσουν το θέμα ιδιωτικών, αιωνίων, χρηματοδότησης, διδάκτρων, ασύλου, τυρόπιτας στο κυλικείο όποτε θέλουν, κράτος και φοιτητές.
Σημειώνω πάλι την αποστροφή για τα κόμματα στα πανεπιστήμια. Ελευθερία έκφρασης και πούτσες μπλε. Ακόμα και Τσεγκεβαρικά ιδεολογικά να το πάρεις, βάζεις τον προδότη μέσα στο πανεπιστήμιο, τον πολιτικό, τον εχθρό. Να μείνει αγνό το φοιτητικό κίνημα, βρείτε επιχειρήματα για τους δημοκράτες, κάντε κάτι.
---------
Όσο για το κείμενο του φοιτητή στην Αγγλία, εντάξει. Καληνύχτα. Να χαίρεται το παιδί που έκανε και master και διδακτορικό και να κάνει και post doc, γιατι δεν έχει συνηδητοποιήσει ακόμα ότι είναι σχιζοφρενής και μαλάκας.
Και εγώ πήγα τις προάλλες σε ένα εστιατόριο και το φαί ήταν σκατά. Μετά πήγα και με την οικογένειά μου και την άλλη εβδομάδα θα φέρω πούλμαν με τον σύλλογο. Μιλάμε ένα αυγό δεν ξέρουν να βράσουν. Και οι σερβιτόροι για τον πούτσο. Δύο άτομα, 300 ευρώ λογαριασμό. Και αύριο εκεί θα φάω. Όλα τα εστιατόρια στην Αγγλία είναι σκατά.
Τρεις παράγραφοι και ακυρώσαμε 200 πανεπιστήμια.
Και δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και άφθονες τρύπες, αλλά ΕΛΕΟΣ.
Δεν βγαίνουν επιστήμονες και φιλόλογοι / ιστορικοί από Αγγλία, μόνο στην Ελλάδα. Στην Οξφόρδη και στο Κέμπριτζ σου δίνουν κωλόχαρτα. Πες για τα φράγκα ρε μαλάκα, έστω. Ρουφάνε. Από εκεί και πέρα καλαματιανός.
---------
Έμπνευση τσιγαροκατανυκτικής βραδιάς με θέμα "άμα γίνω πρωθυπουργός".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ (μεταξύ αστείου και σοβαρού, ανάλογα με τις πολιτικές κλίσεις του καθενός, το θέμα είναι ότι κάποια τα πήραμε ότι έχουν προοπτική):
Μέχρι να καταργηθεί ο στρατός: Υποχρεωτικά μετά το σχολείο.
Βαθμός και φτιάξιμο στα στρατόπεδα κατασκηνώσεις. Να ξεχάσουν τα βιβλία και να φάνε μια δόση δημοσιοϋπαλληλικής τρέλας και σαπίσματος. Οι ξυσαρχίδες που έχουν κάτω από το 5 μέσο όρο εξετάσεις να βαράνε τα σκοπέτα και να ξεσκατίζουν τις ερπύστριες. Να σκεφτούνε αν προτιμάνε αυτό ή να μορφωθούν.
Να φύγουν και λίγο από το σπίτι να ξεστραβωθούν χωρίς να πληρώνει ο μπαμπάς.
Μηχανογραφικό συμπλήρωση κατά την έξοδο (ξέροντας βέβαια από το σχολείο τι παίζει για τα διάφορα πανεπιστήμια πάνω κάτω). Δικαίωμα στον οποιονδήποτε να δίνει τις ίδιες εξετάσεις με τα πιτσιρίκια. Όλη η Ελλάδα να 'ουμ να δίνει τις ίδιες απολυτήριες (για σχολιαρόπαιδα) / εισαγωγικές (για σχολιαρόπαιδα και κάθε άλλον, από τον μόλις απολυμένο φαντάρο που το ξανασκέφτηκε μέχρι την 50άρα θείτσα που της καύλωσε να πάρει πτυχίο στα γεράματα).
Πέραν από τους πιτσιρίκους οι υπόλοιποι να δηλώνουν 6 μήνες πριν τις εξετάσεις ότι θέλουν να δώσουν, για να προετοιμάζονται οι αίθουσες ή ότι...
Δεν θυμάμαι τι άλλα λέγαμε, κάπου σκαλώσαμε με τις γκόμενες μετά το σχολείο τι να γίνεται. Εγώ πρότεινα και αυτές στράτευση. Στα μαγειρεία οι άχρηστες και στα γραφεία να μπανίζουμε τα φυτά.
Αισθανόμουν γενναιόδωρος και είπα να μην τις βάζουμε να κάνουν σκοπέτα αν και αυτό ίσως είναι υποτιμητικό. Πάντως υποχρεωτικά μακριά από τζιπ, καναδέζες και στάγιερ (υποτιμητικό, ξε-υποτιμητικό στα παπάρια μας).
Α, ναι, να βγάζουν όλοι δίπλωμα οδήγησης στο στρατό μέσα καπάκι, να γίνεται και κάτι χρήσιμο και να καταργηθούν οι πούστηδες εξεταστές. Οι σχολές οδήγησης να είναι για επαγγελματίες μόνο και τους καημένους που δεν τα κατάφεραν μέσα στο στρατό (όλα τα προβλέψαμε)
Κάποιος είπε για υποχρεωτική ακαδημία οικιακής οικονομίας για τις γυναίκες έναντι του στρατού, αλλά μιας και δεν υπάρχουν κονδύλια είπαμε όχι, αλλά το επικροτήσαμε σαν πολύ καλή ιδέα in principle.
Ήμασταν αντροπαρέα.
Μετά η κουβέντα ξέφυγε για τα μεικτά ξε-μεικτά στρατόπεδα, στα βιντεάκια των κινητών και χάθηκε η ευκαιρία να συνεχίσουμε την ΑΛΛΑΓΗ στα ελληνικά δρώμενα. Δεχόμαστε προτάσεις.
Σε μια βραδιά τόσες συγκεκριμένες προτάσεις. Τύφλα να 'χουν το ΕΣΥΠ και οι ΠΚΣίτες.
--------
Δύσκολη ώρα. Το χρειαζόμουν το διάλειμμα. Ευχαριστώ που με ακούσατε,
Πις.
φίλε χρήστη βίκ διάβασες τίποτα απο όσα έγραψα;
Σόρυ, όχι. Κάτι μπινελίκια στις πρώτες σελίδες και κάτι στις τελευταίες. Τώρα δεν υπάρχει χρόνος, θα το διαβάσω πάντως.
Υπάρχει χοντρή διαφωνία;
είναι σαν από δυο αντικρουέμενες μελέτες, να έχεις από τη μια μόνο το abstract και από την άλλη το σύνολο της έρευνας συν την δημιουργό της να σου επεξηγεί λέξη προς λέξη τις θέσεις της.Quote:
Αυτό που δεν θέλει ή δεν μπορεί να καταλάβει το νεοφιλελεύθερο μυαλό σου είναι ότι
1.Η Αγγλία, η ΗΠΑ, η Γερμανία, κλπ είναι αυτές που είναι και εμείς είμαστε αυτοί που είμαστε. (άμα θες να ανάγεις την μιζέρια μας τόσο μακριά, στην «Τουρκιά», δικαίωμά σου, αλλά οι κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις των τελευταίων 50 χρόνων είναι απείρως πιό καθοριστικές + την προτεκτοροποίηση που είναι το μόνο πραγμα που μας επηρρεάζει από την εποχή του 21 μια και αυτό ποτέ δεν εξαλείφθηκε). Οι λαοί αποκτούν τα χαρακτηριστικά τους μέσα σε διαφορετικές ιστορικές πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες και βάσει αυτών πρέπει να εφαρμόζονται οι πολιτικές. Αμα μεταφέρεις αυτούσια μοντέλα απότη μια χώρα στην άλλη, γάμησέ τα! Με τις χειρότερες προοπτικές θα εφαρμοστούν και προς όφελος αυτών που τα εμπνεύστηκαν ή θα ωφεληθούν μελλοντικά από αυτά.
2.Ερχομαι πάλι στο παράθεμα των Ιών και τις δικές σου θέσεις. Είστε δύο διαφορετικοί κόσμοι που σπουδάσαν στην ίδια χώρα αλλά πάλι σε διαφορετικούς κόσμους, όπου τα πανεπιστήμια είναι πολλών ταχυτήτων και φυσικά πολλών ποιοτήτων. Και οι δυο έχετε δίκιο και οι δυο όμως κάνετε το ίδιο λάθος: να γενικοποιείτε το μερικό, ήτοι την αναπόφευκτα περιοριστική προσωπική σας εμπειρία και να την αναγάγετε σε συνολικό κανόνα, αλλά πιό πολύ εσύ που μάλλον λίγα έπιασες ή κατάλαβες από την παραμονή σου στο λουγκρονήσι γιατί εκείνο τον καιρό... μελετούσες. :tragopapas:
Ειδάλλως θα περιμέναμε καλύτερη προσέγγιση του θέματος και όχι αναπαραγωγή της mainstream κατινίστικης παραμυθολογίας που ακούμε, δήθεν για «Τουρκιά», για... «αιώνιους φοιτητές» (αιωνιότητα=4 έως 5 χρόνια σπουδών +1 έως 2 επιπλέον!!!!, εγώ δεν έχω ακούσει για παραπάνω, κάποιοι 50άρηδες και βάλε κάτι ψελίζουν για +5-6 την δεκαετία του 70 μόνο, μετά πρακτικά εξαλείφθηκε), σταρχιδισμό για το άσυλο (θα μας πετάνε ανενόχλητοι από τις σχολές μολότωφ, τι το θέλουμε, μας είναι άχρηστο, άλλωστε τεχνική κατάρτιση θέλουμε από τις σχολές μας για να πετύχουμε τη ζωή, όχι γνώση και κοινωνικό αφυπνισμό), τις κινητοποιήσεις (θα χάσουμε κανένα εξάμηνο με τους 5-6 τεμπελχανάδες που δεν θέλουν να κάνουν μάθημα και θα καταστραφεί το μέλλον και η καρριέρα μας: μένει να ζητήσεις και τα μελλοντικά διαφυγόντα κέρδη-μισθούς σου ενός εξαμήνου), κλπ, κλπ.
Δεν ξέρω τι έπαιζε πριν την θατσεροποίηση στο λουγκρονήσι, πάντως σίγουρα η ποιότητα των σπουδών θα ήταν πάλι πολύ ψηλή σχεδόν σε όλα τα πανεπιστήμια (ιστορικοί λόγοι βέβαια: αφαίμαξη των αποικιών, κλπ). Τώρα υπάρχουν τα Υπερλούξ 5 αστέρων, υπάρχουν και τα συνοικιακά πανδοχεία με τα μεταπτυχιακά επιπέδου γυμνασίου. Αμα όμως σε μια χώρα σαν την Αγγλία συμβαίνουν τέτοια, πόσο μάλλον θα αποτελούν απόλυτη βεβαιότητα σε ένα Καγκουριστάν.
Και σας παρουσιάζω τον...Quote:
Originally Posted by Deggial
http://img216.imageshack.us/img216/6...candiru4qq.jpg
Super Candiru
Υπερασπιστή των κατατρεγμένων, φονιά της λογικής, τσοπάνη των βουνών, υπέρμαχο της εναλλαγής, καταστροφέα των εγκεφαλικών κυττάρων κι άλλα τέτοια όμορφα.
:)
Εγκατέστησα Gimp επειδή βαριόμουν για χάρη σου Καντιρού.
Η παρουσιαση εξακολουθει να τον αδικει, αλλα ας γινει, ως απελπιδα προσπαθεια απεικονισης μεγαλειου, που δεν χωραει σε λεξεις.
Cantiru-polis, spreading the word of the lord...Ξερω και τι κανατε, πως σπουδασατε, πως εργαστηκατε, και εχω πληρεστερη εικονα απο εσας, για ολα τα θεματα. Απο τωρα και στο εξης, να αναγονται ολες οι προτασεις στη δικη μου μονον λογικη και κυριως εμπειρια επι παντος αντικειμενου, διαφορετικα δεν μπορω να καταλαβω τιποτα.
Ασχετε ανθρωπα.
http://rapidshare.de/files/23601999/kan ... y.jpg.html
http://img57.imageshack.us/img57/1695/k ... opy3yr.jpg
http://img231.imageshack.us/img231/4...copy4hg.th.jpg
jpg στο rapidshare. αρχιτεκτόνισες ρε πούστη.
Με την ιδιωτικοποίηση θα χρησιμοποιούμε και torrents;
Όχι. Με το να χρησιμοποιείς torrents για παράνομο downloading μειώνεις την πι8ανότητα να σω8ούν 4,3% περισσότερα παιδιά με τριχόπτωση στην μποτσουάνα γιατι το 53,2% των εσόδων των δισκογραφικών και των εταιρειών διανομής πηγαίνουν για ιατροφαρμακευτική περί8αλψη.