Λοιπόν θέλω να διαβάσω κανα μυθιστόρημα που να χει μέσα μπόλικο μυστικισμό, αποκρυφισμό και όλα να συναφη αλλά όχι καμιά παπαριά τύπου Νταν Μπραουν, κάτι επιπέδου Ουμπέρτο Έκο τουλάχιστον. Ακούω τις προτάσεις σας.
Printable View
Λοιπόν θέλω να διαβάσω κανα μυθιστόρημα που να χει μέσα μπόλικο μυστικισμό, αποκρυφισμό και όλα να συναφη αλλά όχι καμιά παπαριά τύπου Νταν Μπραουν, κάτι επιπέδου Ουμπέρτο Έκο τουλάχιστον. Ακούω τις προτάσεις σας.
Hugo Pratt - κάποια από τα πρωτα Κορτο Μαλτεζε (βενετσιανικο παραμύθι πχ).
εχεις πολυ περιεργη ερμηνεια για τον ορο "μυθιστορημα"
καλκι πες και συ κανένα μανάρι μου
Πρέπει να είναι μυθιστόρημα;Υπάρχουν χιλιάδες που ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με το αντικείμενο που αναζητάς.
Luther Blissett - Ο Εκκλησιαστής
Romain Sardou - To Είδωλο του Ιωάννη
Umberto Eco - Το Εκκρεμές του Φουκώ
διαβασε καναν lovecraft.
Το Εκκρεμές πάντως είναι όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτό που περιγράφεις. Η πλοκή του είναι χαώδης, η φλυαρία σε σημεία είναι ασταμάτητη αλλά το βάθος στο οποίο φτάνει ψαχουλεύοντας τον αποκρυφισμό ιστορικά, τοπικά, μεταφέροντας την δράση εδώ κι εκεί, με έναν φοβερό πλούτο απο περιγραφές για δοξασίες, πρακτικές και φιλοσοφικές ερμηνείες αυτών, αναφορές σε υπαρκτά και ανύπαρκτα πρόσωπα απο τον Παράκελσο μέχρι τον Comte de Saint-Germain (τον χρήστη εννοώ), είναι απόλαυση. Το διάβασα σε ένα χειμώνα και κάτι, το ξαναδιάβαζα anytime.
το σινταρτα ειναι φιλοσοφικο βιβλιο . To ταξιδι στην ανατολη του Εσσε εχει πολυ ανατολιτικο αποκρυφισμομυστισμο φαση.
και το Ντέμιαν του Έσσε έχει ένα ενδιαφέρον. Το Σιντάρτα καμία σχέση.
ντρέπεστε να το πείτε Χέσσε;