Islamikes glwsses
Printable View
Islamikes glwsses
No such thing.
Η μαλακισμένη κωλογλώσσα μας.
Η δική μου στο γήπεδο.
Βρίζω σα μπούστης
:moutza:Quote:
Originally Posted by Kalki
:D
η γλώσσα που εκφράζει καλύτερα τον παραστασιακό μας κόσμο είναι και η καλύτερη: Εκ των πραγμάτων, πρώτη η μητρική και μετά αυτή που μάθαμε καλύτερα και που ταιριάζει στην υποκειμενική αισθητική μας.
Κάποιος -νομίζω ο Μυριβήλης, δεν είμαι βέβαιος- έγραψε μια παπαριά: πχ η ελληνική γλλώσσα είναι η πιό πλούσια και έφερε το παράδειγμα της λέξης "θάλασσα": γεμίζει το στόμα και η ψυχή σου με αυτή τη λέξη όταν την προφέρεις, ενώ η αγγλική ένα απλό και στεγνό "sea" (σί).
Ενας άγγλος όμως θα μπορούσε να ισχυριστεί το αντίθετο: με μια συλλαβή συλαμβάνεις όλη αυτήν την ομορφιά της θάλασσας, σε αντίθεση με αυτή την μεγάλη λέξη που ηχεί γελοία και δυσκολοπρόφερτη: "τάλασα" (στο "τα-" πετάς και μερικά σάλια) ή πως το λέτε εσείς στο ελλάντα.
Η ελληνικη γλωσσα ΕΙΝΑΙ απ τις πιο πλουσιες αλλα τι να σου λεμε τωρα....
δεν ειπα οτι δεν αποδιδονται.
Είναι τουλάχιστον βλακώδεις οι συγκρίσεις περί πλουσιότητας.
Οκ. Η Ιαπωνικη γλωσσα ειναι ιδια με τη γλωσσα των Νεαντερταλ.
Το συγκεκριμένο με βρίσκει πολύ σύμφωνο!Quote:
Originally Posted by Darkling
Quote:
Originally Posted by UmbilicalResidue
Καλκι μη με συγκρινεις με καραγκιοζακια γιατι θα σε αρχισω στα Καλκιλια και τις Χριστοπαναγιες :)
δεν υπάρχει καλύτερη, πιό πλούσια, κλπ γλώσσα, αυτό δεν το υποστηρίζει κανένας γλωσσολόγος, ούτε ο Μπαμπινιώτης.
μας φαίνεται πιό πλούσια γιατί είναι η μηρική μας γλώσσα, με αυτήν πολύ πιό εύκολα αναδύουμε παραστάσεις κλπ στο μυαλό μας.
ο τρόπος που κατά κανόνα μαθαίνουμε μια γλώσσα είναι τυποποιημένος και χοντροκομμένος, δεν διαφέρει πολύ από γλώσσα υπολογιστή. Μόνο όταν εντρυφήσεις στην ξενόγλωσση λογοτεχνία (όχι μεταφρασμένη) και αρχίσεις να μπορείς να σκέφτεσαι και να βλέπεις ξενόγλωσσα όνειρα τότε μπορείς να πεις ότι έχεις αρχίσει να κατανοείς πλήρως μια άλλη γλώσσα. Αν και σχεδόν ποτές δεν θα κατορθώσεις να αποβάλλεις την διαμεσολάβηση της μητρικής μας, όπως και τις εθνοκεντρικές εμμονές μας. τα θεμέλιά της χάνονται κάπου στην βρεφική ηλικία.
Πχ αυτός έιναικαι ένας λόγος που πόσταρα πιό συχνά ελληνικούς στίχους στους θεϊκούς, γιατί κάθε λέξη αναδύει ένα σωρό σημασίες στο μυαλό μου που δύσκολα μπορεί άλλη γλώσσα, διότι δεν έχω τριφτεί πολύ με αυτή σε βιωματικό επίπεδο όσο έχω με τα ελληνικά.