Ωραίο μηχανάκι, και όπως λένε και οι αποπάνω, άλλαξε αμέσως λάστιχα.
Καλές βόλτες!
Printable View
Ωραίο μηχανάκι, και όπως λένε και οι αποπάνω, άλλαξε αμέσως λάστιχα.
Καλές βόλτες!
Καλοτάξιδο!! ("λάστιχα" και από μένα...τσέκαρε και φρένα να'σαι πάντα μέσα)
λαστιχα καινουρια και να το χαρεις οσο εχει ακομα καλο καιρο! σε ζηλευω γιατι κατι τετοια εδω εχουν 4.000...
γιατί καλορίζικο ρε? καλοτάξιδο κ καλές βόλτες μόνο
όχι κ να ριζώσει
κ μην ξεχάσεις τα λάστιχα που είπαμε ε
Για τη YBR 250 τι γνώμη έχουμε;
μιαχαρα. φτηνη, δεν καιει πολυ και δεν κοστιζει πολυ. ειχα το 125. το 250 ειναι μαλλον πιο ολοκληρωμενο και με λιγα μουλαρια παραπανω για να μην πηγαινεις στην αττικη οδο με την ψυχη στο στομα. μια καλη αρχη.
Λοιπόν έκανα το cbt και πλέον μπορώ να οδηγήσω μέχρι 125cc (τρομάρα μου). Σκέφτομαι αυτήν εδώ:
http://www.ktm.com/uploads/tx_ktmpro...Duke_90_re.jpg
γιατί στα 28 να πάρω καμιά sportbike 125αρα μου φαίνεται λίγο κάπως (είμαι και 1.87, δεν ξέρω αν θα χωράω)
στόχος είναι να την κρατήσω 1-2 χρόνια, σε κανα χρόνο να πάω για το φουλ δίπλωμα και μετά βλέπουμε...
Πείτε καμια γνώμη οι ειδικοί...Θενξ
πάρτην.
Νομίζω ότι δεν υπάρχει δίπλωμα 125cc πάντως. Υπάρχει το Α1 που καλύπτει μέχρι 25kw ισχύ ή 34 ίππους (πρακτικά σε κυβικά οδηγείς και πάνω από 250, νομίζω το xt500 ας πούμε καλύπτεται) και το απεριόριστο. Επίσης το duke125 είναι πανέμορφο και πανάκριβο, ψάξου σε κάνα εντουράκι 250 μεταχειρισμένο και κάντο motard αν θες, με πολύ λιγότερα φράγκα.
Κάπως έτσι είναι.
Τα περισσότερα 125 μοτοσυκλετάκια είναι όμορφα, αλλά πανάκριβα και ψόφια. Ο μόνος λόγος που υπάρχουν είναι οι πιτσιρικάδες, οι οποίοι στα 16 τους (18 για την Ελλάδα) δε μπορούν να οδηγήσουν τίποτα άλλο. Αν δε σε πειράζει να δώσεις 4-5 χιλιάρικα για κάτι που θα θες να πετάξεις σε 6 μήνες, μπη μάι γκεστ :P
Αν όντως δε μπορείς να ξεφύγεις από τα 125, άνετα θα έπαιρνα ένα XR125. Μεταχειρισμένα 3 ετών με 1200ε πάνω κάτω, τελευταία φορά που κοίταζα.
τα 125 ειναι για να κανεις την δουλεια σου και τις πρωτες σου βολτες. αρχικα θα σε βολεψει. και θα γλιτωσεις και μερικα απο πιθανες συναντησεις με την ασφαλτο. Αλλα, οσο καυλα και να ναι το δουκατακι, ειναι λιγακι ακριβο. ειδικα αν εισαι 28. Και εγω αρχικα ειχα παρει 125 και μες στην αθηνα με ειχε βολεψει απιστευτα. αλλα αττικη οδο και εθνικες δυσκολευεσαι και νιωθεις ανασφαλεια. ενα 250 θα ηταν πιο συνετη επιλογη. Αλλα αφου εβγαλες το α1.ΜΑ ΓΙΑΤΙ; περιοριζεσαι και ακολουθεις μαλλον οτι προτεινει ο μπλιτσερ αν και νομιζω οτι δεν θα το πεταξεις τοσο γρηγορα. 2 χρονια μεχρι να μαζεψεις λεφτα, εμπειριες και να εχεις δυνατοτητα για απεριοριστα με το μεγαλο διπλωμα. Οποτε και το ξανασυζηταμε.
To CBT είναι πριν το Α1, επιτρέπει μέχρι 125 κυβικά και 15 ίππους. Γενικά δεν έχω εμπειρία με μηχανή (δεν είχε κανείς φίλος να δοκιμάσω) οπότε τα 125 κυβικά μου φαίνονται αρκετά. Εννοείται όταν κάνω το δίπλωμα θα το κάνω με κανονική μηχανή να πάρω το φουλ κατευθείαν, το θέμα είναι να βρεθεί το 7ήμερο για τα μαθήματα. Στο μεταξύ θέλω κάτι να πάρω λίγη εμπειρία , με το CBT δεν επιτρέπει επιβάτες ούτε να πηγαίνω στα motorways οπότε μόνο για μέσα στην πόλη, μια χαρά για να πηγαίνω καμια παρασκευή στη δουλειά και βόλτες. Αν ήξερα κάποιον που να εμπιστεύομαι να μου πει γνώμη για μεταχειρισμένο ίσως το έκανα αλλά μάλλον θα πάρω το καινούργιο (υπολογίζω μαζί με μπουφάν κλπ 4500 λίρες στο budget και θα είμαι οκ) για να έχω το κεφάλι μου (και ήσυχο και γενικά)...
αν και σου απάντησα και με pm. να μπει και δημόσια .
Θεωρώ ότι το θέμα εμπειρίας είναι σχετικά άσχετο με το πόσα κυβικά θα είναι το μοτόρι.
Σημαντικός παράγοντας είναι το στήσιμο. Δηλαδή για αρχή είναι πιο σημαντικό να ακουμπάς και τα 2 πόδια κάτω και να έχει ένα πιο γλυκό γκάζι , και φιλικά φρένα.
ένα από τα 3 να μην έχεις και αυτόματα είναι επικίνδυνο για νέο οδηγό (το οποίο είναι επίσης σχετικό μιας και έχει να κάνει και με το πόσο παρορμητικός είσαι).