Re: Metal From Hellas [ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ]
Το είδα όλο :!:
Εντάξει, δεν είναι και ΤΟΣΟ υπερβολικό πια. Ακόμα και οι γραφικές μαλακίες από τους ξεχασμένους καραφλοχαίτουλες καλό είναι που υπάρχουν, αυτό είναι το μέταλ για εκείνους τους ανθρώπους, αυτό δείχνει το ντοκυμαντέρ.
Ο εκφωνητής ήταν λίγο τρομακτικός, ειδικά στην αρχή του βίντεο ανησύχησα λιγάκι για τον κώλο μου και πάτησα pause για να φορέσω διπλό σώβακο για έξτρα προστασία, αλλά οκ, ισχύει το "αυτό γουστάρει, αυτό δείχνει, έτσι είναι η φάση κτλ". Καλά κάνει, δεν χρειάζεται να τον κρίνουμε "αντικειμενικά".
Ο eatmetalgreg και ο up_the_hammers σε γενικές γραμμές μια χαρά λογικά μιλούσαν χωρίς να στάζουν καύλα και πόρωση.
Καλή προσπάθεια, αναμένουμε κάτι αντίστοιχο και για τη γενικότερη ΧΙΕΒΙ ροκ σκηνή στην Ελλάδα (παύλε ξεκίνα).
αμνιζιακ αρχιζεις να γινεσαι μεταλας :touched: :thumbsup:
btw υπαρχει σε κανα rapidshare σε κανα avi;
Razor μη λες τέτοια, εγώ είμαι στην κλίκα των ΝΙΡΒΑΝΑ :!:
Quote:
Originally Posted by cancer
sto 1:39 poio kommati paizei?
To Along came the winter λες;
Και εσείς που παραπονιέστε για το χαλάκι, όταν μέσα μιλάει για το underground που κρατούσε ζωντανό το heavy metal, γιατί να βάλει αποκλειστικά κάτι ελληνικό; Μήπως το fly high από Brocas Helm δεν είναι underground; Μήπως δεν κολλάει;
Ή μήπως σας ενοχλεί όταν διαβάζετε πως αυτά σας ισοπεδώνουν τα ακούσματα; :P
αφού ρε όλοι γκρινιάζουν ότι η σκηνή δεν είχε/έχει την απαραίτητη στήριξη, τουλάχιστο στήριξέ την εσύ με το ντοκυμαντέρ. βάλε να ακουστεί κανα παραπάνω χιτάκι ελληνικής μπάντας :wink:
Μα το underground που άκουγε ο Έλληνας μεταλάς στα τέλη των 80s δεν ήταν οι Spitfire πχ, ήταν οι Brocas Helm και όλα τα αντίστοιχα διαμάντια.
Και τέσπα νομίζω αρκετά ελληνικά τραγούδια παίξαν, και μεταξύ αυτών και μερικά αρκετά άγνωστα στο πολύ κοινό(πχ το event horizon x είναι ένα από αυτά). Άντε πες να μην είχε 2 Spitfire για να βάλει και ένα Sarissa έτσι για το γαμώτο(η μόνη σημαντική παράλειψη imo). Γενικά ήταν πολύ balanced, από τη μία είχε αρκετά ελληνικά και από την άλλη είχε χαρακτηριστικά κομμάτια για το κάθε σημείο του ντοκυμαντέρ(πχ σε κάτι που εσείς θα έχετε αντιρρήσεις σίγουρα, η επιλογή του Desperation όταν μίλαγε ο Μανώλης για UTH ήταν ολόσωστη - άντε να έμπαινε κανά Behold the hand of glory).
Έπος! Μπράβο στο παλικάρι (αν και κινούμαστε στους ίδιους χώρους και καραγουστάρω και τις 2 του μπάντες δεν έχουμε γνωριστεί). Κλασσικά οι καναπεδάκιες κρίνουν από το σαλόνι τους ανθρώπους που ζουν το μέταλ και δεν ζουν από το μέταλ. Τίποτα περισσότερο, απλά πάλι μπράβο στο παλικάρι και σε όσους "γραφικούς" επιμένουν να γουστάρουν αυτή τη μουσική. Ο Μανώλης είπε τα πιο σωστά πράγματα (μαζί με τον Γρηγόρη βέβαια).
Αν θυμάμε καλά, δεν αναφέρθηκαν οι Crush. Αυτό είναι η μοναδική σοβαρή έλλειψη (από μπάντες με δισκογραφία λέμε). Για το χαλί, αν το έκανα εγώ το ντοκυμαντέρ θα έβαζα κατά 99% ελληνικά συγκροτήματα, όπως θα έκανα και εκτενέστερη αναφορά στην ιστορία κάποιων συγκροτημάτων αλλά μια χαρά είναι κι έτσι.
Επίσης, ruthless στα 80s στην Ελλάδα Brocas Helm είχαν ακούσει γύρω στα 5 άτομα. Τότε άμα είχες το πρώτο Crimson Glory ή το Deliver us είσουν ο σούπερ μέταλλος.
Πιστεύω ότι θα έπρεπε να βρεί οπαδούς που να έχουν ζήσει τη φάση γιατί θα έβγαζε τρελό γέλιο και νοσταλγία...
και τέλος... eat metal, drink metal, think metal, live metal._
tha to dw se ligo. kai tha grapsw.
Ναι, σούπερ μέταλλοι όσοι είχαν το Deliver Us. O αρχισυντάκτης βέβαια του Χέβι Μέταλ για κάποια φεγγάρια ήταν ο Πρασούλας και δεν παρέλειπε να μιλάει εκατό ώρες για αυτούς και τους Μανογουώρ, αλλά ήθελε μεγάλη μύτη να τους μάθεις, όντως.
Γενικά, είναι απολύτως φυσιολογικό 5 άτομα να ξέρανε τους Μπρόκας Χελμ στα 80ς και είναι μάλλον τιμητικό για την ποικιλία των ελλήνων μεταλλάδων που σπεύδανε και αγοράζανε Crimson Glory, Hallow's Eve, King Diamond, Flotsam τότε.
Εγώ τα 80s δεν τα έζησα καν(εδώ η πρώτη μου επαφή με Manowar ήταν το '93 - πόσο μάλλον τα ψαγμένα), απλά η έννοια underground και Ελλάδα σημαίνει Brocas Helm, ακριβώς λόγω εκείνου του live του Νοέμβρη του 2001 νομίζω. Έτσι κάπως ξεκίνησαν πολλά για το heavy metal στην Ελλάδα, όπως τα είπαν και στο ντοκυμαντέρ.
ΥΓ: Σε εκείνο το live είχαν πάει διάφοροι από εδώ μέσα και σίγουρα κάποιοι από αυτούς δεν θέλουν να το παραδεχτούν πλέον. :P
rou8les anebase mia plz along came the winter
ford focus wrote:
Quote:
Ναι, σούπερ μέταλλοι όσοι είχαν το Deliver Us. O αρχισυντάκτης βέβαια του Χέβι Μέταλ για κάποια φεγγάρια ήταν ο Πρασούλας και δεν παρέλειπε να μιλάει εκατό ώρες για αυτούς και τους Μανογουώρ, αλλά ήθελε μεγάλη μύτη να τους μάθεις, όντως.
xoxlios wrote:
Quote:
Τότε άμα είχες το πρώτο Crimson Glory ή το Deliver us είσουν ο σούπερ μέταλλος
Allo ksero, allo exo. Aytaaaa...
To apo kato pou egrapses den to sxoliazo kan. Ti na sou po einai akrivos to idio na exeis agorasei ta albums pou anafereis kai kykloforhsan apo megales etaireies me worldwide distribution kai na exeis to Into Battle (otan vghkan leme e)....
Oi metallades sthn ellada to 1988 htan akrivos oi idioi me to 2008. MAIDEN kai ksero psomi. Elaxistoi ksekolagan apo tis 5 megales bandes kai thn epsaxnan. Kai akoma pio ligoi sthrizan thn ellhnikh skhnh.
Na exei o (theos?) kala ton Grigori, to Mhtso, to Manolh kai ta ypoloipa paidia giati me prosopiko kostos alla me poly agaph mas exoun prosferei apisteytes stigmes.
Κατ'αρχάς τη διαφορά μεταξύ του ξέρω και του έχω δεν την κατάλαβα. Εννοείς ότι για να έχεις παράσημο μεταλλοφροσύνης πρέπει να έχεις δισκοθήκη, ανεξαρτήτως εισοδήματος (=χαρτζηλίκι); Γιατί τότε είχε και ραδιόφωνο και γράφαμε κασσέτες, πολλές κασσέτες. Ακυρότητες μεγίστου βαθμού.
Δεύτερον, ούτε ο μεταλλάς του 2008 ξέρει μόνο 5 μπάντες (εκτός κι αν ακούει μερικούς μήνες, πράγμα λογικό) και φυσικά ο μεταλλάς του '88 μια χαρά ενημερωμένος ήταν. Δεν είχες πολλούς φίλους τότε μάλλον.
Για αυτό που δεν σχολιάζεις, να σχολιάσω εγώ: Είσαι κομπλεξάρα αν το θέμα είναι πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί το άκουσμά σου εν αντιθέσει με το πόσο ΚΑΛΟ είναι το άκουσμά σου. Εσύ σπεύδεις να σχολιάσεις το πρώτο = Κόμπλεξ.
Δηλαδή ffs, πόσοι Αμερικάνοι ολότελα νομίζεις άκουσαν (πόσο μάλλον αγόρασαν!) το '84 το Into Battle; Και στην τελική φίλε χοχλιέ, ωραία θα ήταν όλοι να είχαν worldwide distribution (παρεμπιπτόντως είχαν και οι Μπρόκας! Ω!) της προκοπής, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με μουσική ποιότητα. Μάλλον, έχει να κάνει υπό την έννοια ότι για ειδικά εκείνη την εποχή, για να μην βρεις συμβόλαιο της προκοπής, το πιθανότερο ήταν να ήσουν κατώτερος των περιστάσεων, αλλά τέσπα.
Τέλος, το προσωπικό σας γούστο μην το κάνετε και σημαία της σκηνής ε;
Quote:
Originally Posted by warlord
Κλασσικά οι καναπεδάκιες κρίνουν από το σαλόνι τους ανθρώπους που ζουν το μέταλ και δεν ζουν από το μέταλ.
Είχαμε προγραμματίσει και πορείες κατά του ΑΓΝΟΥ, ΑΝΟΘΕΥΤΟΥ, ΑΛΗΘΙΝΟΥ, ΚΑΥΤΟΥ, ΠΟΡΩΤΙΚΟΥ ΧΙΕΒΙΜΕΤΑΛ και των ΑΓΝΩΝ, ΑΝΟΘΕΥΤΩΝ, ΑΛΗΘΙΝΩΝ, ΚΑΥΤΩΝ, ΠΟΡΩΤΙΚΩΝ οπαδών του αλλά μας πρόλαβαν οι εξελίξεις :( :( :cry: