τι σημαίνει βρίσκω μουσική ταυτότητα και πώς το κάνεις σε χρόνο ντετέ;
Printable View
τι σημαίνει βρίσκω μουσική ταυτότητα και πώς το κάνεις σε χρόνο ντετέ;
Καλά, ειδικά για μικρές μπάντες(δηλαδή όχι με αρκετή προώθηση παραέξω) τα mp3 πραγματικά είναι κάτι που τις πονάει. Όχι πως παίρνουν τα τρελά λεφτά από τις πωλήσεις δίσκων, αλλά υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Samples ή ολόκληρα κομμάτια για download από τα sites τους, και σε τελική αυτό είναι πολύ καλύτερο από μια απλή γνώμη ενός γνωστού που ίσχυε κάποτε. Που και πάλι, ειδικά για την εγχώρια σκηνή, τα λόγια και οι γνώμες γνωστών σου είναι ίσως ότι καλύτερο υπάρχει για να αποφασίσεις αν θα επενδύσεις ή όχι(που εμπιστεύεσαι έτσι; - δεν πρέπει πχ να πάρει κανείς σοβαρά την άποψή μου για οτιδήποτε κάτιcore ή εγώ να πάρω σοβαρά πχ τη γνώμη του Κάλκι για την τάδε μπάντα που παίζει NWOBHM).Quote:
Originally Posted by phthoggon
Αυτό είναι αστείο. Τα λέμε σε μια πενταετία που είμαι πεπεισμένος πως εσύ και η γενιά σου θα είστε σταθεροί στις μουσικές ταυτότητές σας. Ή μήπως όχι; :shock:Quote:
Originally Posted by stam and the witches
PS: Τελείως τυχαία παραδείγματα τα παραπάνω.
Ξέχασες εμένα.Quote:
Originally Posted by Angmar
Enw to pas kala edw den antexeis k petas thn arxidia sou. Epeidhs loipon egw eimai prohgoumenhs genias gia sunel8e ligo.Quote:
Originally Posted by stam and the witches
Χμ, πίστεψε με, καλύτερη προώθηση θεωρώ όπως είπα να ανεβάσει μια μπάντα το δίσκο της αμέσως αφού κυκλοφορήσει, διότι εάν τα samples και τα μεμονωμένα κομμάτια που έχουν στα website τους δεν με -εντυπωσιάσουν- πραγματικά δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ, με το τεράστιο μέγεθος της καινούργιας και - κατευθείαν διαθέσιμης - μουσικής που βγαίνει συνεχώς. Απλά σκέψου σε πόσο κόσμο πάει σε χρόνο dt (!) η μουσική με τα blogs, τα φόρουμ και τα peer to peer προγράμματα. Ε, ο αριθμός των παραπάνω που θα αγοράσουν το δίσκο ενώ τον έχουν ήδη ακούσει και τον καραγουστάρουν (μη ξεχνάμε ότι ποτέ δε θα φτάσει και την πραγματική audio ποιότητα το μπ3, έχει και αυτό τη σημασία του) παρότι μικρός αναλογικά - πάλι είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτών που έχουν ακούσει κάποια κομμάτια και αγοράζουν με την ελπίδα και το ρίσκο να είναι όλος ο δίσκος το ίδιο καλός. Οι καιροί είναι δύσκολοι, τι να γίνει.Quote:
Originally Posted by Steel Assassin
genika o,ti pei o pitsfork. kata ta alla an vgalei cd o thomas paliouras tha to agoraso kai xoris na to xo akousei prota. auti ti stigmi stis magisses paizei autos pou paize sto lost ton plousio koreati gio tou ksenodoxou.
ο καραφλας που φουνταρε;
Κουβέντα να γίνεται, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, τσάρος είναι το όνομα μου πούτσαρος το έμβλημα μου αλλα αυτό δεν είναι έτσι. Ειδικώς σε ένα FLAC αλλα και σε οτιδήποτε με κωδικοποίηση άνω των 160κβπσ η επιστήμη λέει οτι ο κοσμάκης δε πρεφάρει διαφορά.Quote:
Originally Posted by phthoggon
@phthoggon
Κοίτα, δεν ξέρω τι παίζει ακριβώς με τα ακούσματά σας από "μικρές" ελληνικές μπάντες, αλλά στα δικά μου ακούσματα τα καλά θα τα αγοράσουν όλοι όσοι ασχολούνται(ή λένε πως απλά υποστηρίζουν την σκηνή). Είτε αυτό είναι το 1ο demo των Embrace Fire, είτε είναι το Wrathblade πχ. Γιατί; Γιατί το κόστος είναι ελάχιστο(5, 6 ή 7 ευρώ, ε πιες ένα ουϊσκάκι λιγότερο βρε αδερφέ) και ξέρεις πως πραγματικά στηρίζεις την μπάντα. Δε λέω αν είναι σαβούρα το υλικό να το αγοράσεις, προς Θεού(βλ.λ. DeMaio), αλλά τη σαβούρα την ξεχωρίζεις και από τα samples, όπως ξεχωρίζεις και το απίστευτο υλικό από τα samples. Πχ εγώ δεν χρειάστηκε να ακούσω κάτι παραπάνω από τα samples στο myspace των Dragon's Lair για να βρω τον κιθαρίστα τους και να τσιμπήσω το ΕΡ σε χρόνο dt.
Βέβαια τώρα θα μου πεις μιλάς για demos ή ΕΡs και όχι για albums. Αλλά θα σου πω πως η μπάντα γίνεται γνωστή από αυτά πλέον, όχι από τα albums. 2 demos πχ είναι υπεραρκετά για να γίνει γνωστός ο ήχος στον μικρό(κακά τα ψέματα) κύκλο της Ελλάδας και να τους δώσει και ευκαιρίες για να πάνε support σε διάφορες συναυλίες(πέρα από τα μικρά fest που γίνονται ούτως ή άλλως). Έτσι όταν θα έρθει ο καιρός του album θα θεωρούνται γνωστό όνομα ήδη και ο κόσμος θα ξέρει τι να περιμένει από αυτούς. Για παράδειγμα οι Battleroar, που είχαν βγάλει το 7άρι, ο κόσμος ήξερε τι ήταν και όταν βγήκε το πρώτο album δεν χρειάστηκαν καν να το προωθήσουν σε όσους ασχολούνται με αυτόν τον ήχο. Και πλέον πιστεύω θεωρούνται εδραιωμένη μπάντα στον ήχο τους και όχι μόνο μέσα στα ελληνικά σύνορα.
Και τέλος, όσο και να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε, οι περισσότεροι δίνουμε σίγουρα περισσότερες ευκαιρίες και είμαστε πιο ελαστικοί με τις ελληνικές μπάντες. Άρα δε θα δεις τα samples μια Χ ελληνικής μπάντας το ίδιο με αυτά μιας Ζ βραζιλιάνικης πχ. Σίγουρα θα εστιάσεις λίγο παραπάνω στα πρώτα, κι ας είναι ακριβώς ίδιας ποιότητας.
Edit: 128 λέει η επιστήμη βασικά, αλλά νομίζω αναφέρεται σε variable. Τέσπα, τα format συμπίεσης ήχου δε χάνουν σε τίποτα πλέον σε σύγκριση με τα cds από την πλευρά του ακροατή.
τα flac παιζει να εχουν και καλυτερη ποιοτητα
Οχι!!!!! υπαρχουν τα πιατινια!!!!!
Κατα τ αλλα οι συνηθεις παλιουρες εχουν δικιο και οι πιοτεροι νεωπες (εξαιρειται ο σολουσιον) δηλαδη ο Ανγκμαρ εθελησαν να πεταξουν την παπαρια τους.
Σταμ εισαι ελιτιστης της κωλαρας και ψοφα μωρη νεα γενια που δε διαβαζεις και πανω απ την 2η σελιδα. **
** Οποτε λογικα δεν διαβασες ουτε αυτο.
Prosopika milontas, peran tou gegonotos oti akousa pramata pou den tha edina pote lefta etsi efkola gia na akouso, ta mp3 einai gamato prama. pos na to kanoume einai efkolia.
Par'ol'afta, eimai kai go psixakias kollimenos pou prosefxomai kathe mera na me vroun nekro kato apo tonous cd.
Para poli sixna katevazo, kai an me aresei agorazo. eidika ama einai apo mpanta mikrou velinekous.
kai gia na gino kai hammeritis, to 10.000 dayz se mp3 den sigrinetai me to sinaisthima na vlepeis to gamato artwork aftou tou diskou.
Vriste :P
Κοίταξε εμένα μου είχαν ξεμείνει τα γυαλιά απο τους δεινόσαυρους της deagostini και βάζω το δίσκοντα και σταμπάρω alex grey στο google. Για κορόιδα πσάχνουν;
ksereis fisika oti ta gialia sto artwork ton tool einai allo prama e?
εχμ, ικονο, δε ξέρω σε τι πουτσοσυστήματα boom box ψείρες ακουστικά και δε συμμαζεύεται ακούει ο κόζμος τα μπ3 του αλλά είναι γεγονός ότι ακόμα και στα 192 kbps υπάρχει σαφέστατη διαφορά στις ψηλές συχνότητες (βλ. πιατίνια) που υποτίθεται δεν ακούγονται και κόβει αβέρτα η συμπίεση. Ιδιαίτερα σε ψιλοπαράξενες μουσικές με πολλούς ήχους στη μείξη (αμβιεντοκτλ) η διαφορά είναι μεγάλη και τους περισσότερους δίσκους που γουστάρω πραγματικά τους αγοράζω.
@στηλ προφανώς σε ντέμο κτλ ισχύει πιο πολύ αυτό που λες, όταν βγάλει όμως το δίσκο η μπάντα θα μπει στο ίδιο τσουβάλι με όλες τις άλλες εφόσον τα ίδια λεφτά θα σκας πλέον για τον μπάμπη τον επικοπαουερά της γειτονιάς και για τους Manilla Road, ξερωγω. Κατα τ' άλλα δεν αρνούμαι τη δική σου λογική, αν και γω έχω άλλη όπως και να το κάνουμε.
πσ. η αλήθεια είναι βέβαια ότι έτσι που πάνε οι συνδέσεις και wav αρχεία παίζει να ανταλλάσωμε σε κάνα δυο χρόνια χωρίς πρόβλημα. 1mb έπιασα για λίγα sec πριν από λίγο στο ραπιντσεαρ!!