Και τα ΜΜΕ λενε παντα την αληθεια!
Printable View
υπάρχουν πολλοί άνθρωποι του περιθωρίου που είναι άνθρωποι του περιθωρίου για τον εαυτό τους και δε με απασχολούν, και ούτε με προβληματίζουν, ακριβώς επειδή το θεωρώ επιλογή τους.
όταν χαλάνε πορείες (γενικότερα) ή πετάνε μολότοφ σε τράπεζες με κόσμο και πεθαίνουν και τρεις (ειδικότερα) με προβληματίζουν και με επηρεάζουν.
εντιτ για να γίνω πιο κατανοητή: το "σιγα μην προβληματιστούμε για τον ούρουκ χαι" σε βγάζει εσένα από την οποιαδήποτε ευθύνη να προφυλάξεις την πορεία σου και την κοινωνία σου γιατί "είναι περιθωριακοί και ό,τι και να κάνω περιθωριακοί θα μείνουν" και δε με καλύπτει προσωπικά. Θέλω να ελπίζω, ούτε τους 150.000 που κατέβηκαν και δεν είδαν την απεργία και την πορεία τους πουθενά.
Αρα μην λέμε μπράβο τους γιατί εδώ μιλάμε για τους Αμποάμπουε δολοφόνους και εφόσων νιώθεις οτι επηρεάζεσαι και εσύ όπως και εγώ ας μην τους αφήνουμε απλά στην ησυχία τους, τις βαθύτερες αιτίες που τους ώθησαν σε αυτή την απαίσχυντη πράξη και το αν είναι "φυσιολογικοι" ή μη. Είναι παραπάνω απο προφανές οτι δεν μιλάμε για τον ordinary every day guy που λέει ο Deggial που απλά τα πήρε στην κράνα.
το μπράβο τους ήταν ειρωνικό και αδιαφορίας, είπες ότι δεν προβληματίζεσαι και μου φάνηκε μπούρδα και ξεκίνησα έτσι τον αντίλογό μου.
και πραγματικά με τον χ, ψ περιθωριακό που δε χαλάει πορείες και απεργίες, δεν έχω πρόβλημα, αλήθεια! Ούτε με τα πρεζάκια έχω!
Ουτε και αμα σου ζητανε λεφτα;
Το "σιγά μην προβληματιστούμε κιόλας" πήγαινε κυρίως στο ποστ του Γκουντσαν
Με κανένα περιθωριακό δεν έχω και εγώ πρόβλημα. Εχω πρόβλημα με αυτούς που κρύβονται στο περιθώριο για να κάνουν άλλα. Και αυτό συμπεριλαμβάνει κάθε μορφή δράσης στο περιθώριο απο τον δολοφόνο με τα μπιτόνια μέχρι τον κουστουμάτο CEO που απειλεί.Quote:
Δεν λέει αυτό, λέει ότι είναι μαλακία να τους παραγκωνίζεις ως "μη-ανθρώπους", αλλά instead πρέπει να σκέφτεσαι πώς οδηγήθηκαν εκεί.
Σαφως. Ίσως με το παράδειγμα μου δεν έθεσα σωστά το όλο θέμα.
Δυστυχώς έχουμε μία ενστικτώδη τάση να απειλούμαστε από την διαφορετικότητα. Όταν κάποιος επιλέγει να έχει διαφορετικές απόψεις (πόσω μάλλον τρόπο ζωής και ηθική) από την δική μας, προφανώς αυτό υποδηλώνει και το ενδεχόμενο να κάνουμε εμείς λάθος, οπότε αναπτύσσουμε το πολύ κακό ένστικτο να υποβαθμίζουμε τέτοια άτομα. Αποφεύγουμε τους συσχετισμούς μαζί τους, ακόμη κι αν οι συσχετισμοί αυτοί είναι άσχετοι με το αντικείμενο της διαφωνίας.
Ο Καντιρού αναφέρθηκε στους δράστες ως τέρατα που δε γίνεται να ανήκουν στον αναρχικό χώρο, την ίδια στιγμή που σε πολλά threads διάφοροι χρήστες, αριστεροί και αναρχικοί, έχουν υποστηρίξει την "βία ενάντια στην κρατική βία". Ε, συγγνώμη, αλλά δε γίνεται να τους αποκλείσεις από αυτές τις ομάδες, όταν εντός αυτών υπάρχουν υποστηρικτές πράξεων που σαφώς ενέχουν τον κίνδυνο τραυματισμών και θανάτων. Οι υποστηρικτές της βίας ενάντια στην κρατική βία αποτελούν απόδειξη πως υπάρχει ένα λογικό μονοπάτι σκέψης που οδηγεί από την πολιτική ιδεολογία στην βία (όχι κατ' αποκλειστικότητα των συγκεκριμένων χώρων).
Για να μην παρεξηγηθώ, τα παραπάνω δεν είναι κριτική ενάντια στον αναρχισμό ή την εν γένει αριστερά, κάτι τέτοιο θα ήταν τρομερά χαζό. Είναι διαφωνία με την άποψη ότι οι δράστες αποκλείεται να ανήκουν στον αναρχικό χώρο.
πρώτα π΄ρωτα η τράπεζα δεν πήρε φωτιοά ΜΟΝΟ από τις μολότωφ, αλλά είχε προηγηθεί χύσιμο μεγάλης ποσότητας έφλεκτου υγρού. Μια καθαρά σχεδιασμένη και οργανωμένη ενέργεια, με πλήρη επίγνωση του ότι υπήρχαν μέσα άνθρωποι. Δεν είναι καν φόνοι από ατύχημα, ούτε καν εν βρασμώ ψυχης, που θα μπορούσαν να ενταχθούν στην κατηγορία "ανθρώπινο".
Επιπλέον, μπορεί να υπα΄ρχει στον αναρχικό χώρο τάση για χρήση βίας, αλλά αυτή έιναι στοχευμένη είτε σε άψυχα αντικέιμενα, είτε σε μπάτσους (πχ μολότωφ, πέτρες, ή ένοπλη δράση). Σε καμμιά περίπτωση δεν υπάρχει δηλωμένη τέτοια δολοφονική πρόθεση σαν την προχθεσινή, εκτός ίσως από πολύ σάικο απομονωμένα άτομα, που έχουν ιδεολογικοποιήσει την τρε΄λα τους προς αυτόν τον χώρο. Αλλοι την εχουν ιδεολογικοποιήσει προς τοναζισμο και αυτοί όμως έιναι τα χαϊδεμένα παιδια΄του συστήματος. Ε, αυτα τα δήθεν αναρχικά σάικο άτομα δεν έιναι καθόλου δύσκολο να τα προσεγγίσει το παρακράτος και να τα χρησιμοποιήσει για προβοκάτσια.
Το είπαν πάντως κι αρκετοί που ήσαν στην πορεία παιδιά, και από δω το επιβεβαίωσε ο Λόκι, άδειασαν "κάτι" από ένα μπουκάλι και μετά έφυγαν τα κοκταίηλ.
Quote:
Σύμφωνα με δύο δημοσιογράφους του Tvxs που παρακολούθησαν από απόσταση 10 μέτρων το περιστατικό, ένας άγνωστος με κουκούλα έσπασε την τζαμαρία της Μαρφίν και έριξε μέσα από την τρύπα των σπασμένων τζαμιών κάποιο διάφανο υγρό από μπουκάλι 1μιση λίτρου.