ε αφου ετσι και αλλιως ελλαδα μεχρι τη λαμια κλπ!
Printable View
ε αφου ετσι και αλλιως ελλαδα μεχρι τη λαμια κλπ!
Κατανοώ τον χαβαλέ πάνω στο ζήτημα (κι έχω μάρτυρα τον Atheist πάνω στο ζήτημα :P ), απλά με ανησυχεί το γεγονός ότι έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια και λέγεται με περισσή ευκολία με δενξέρωκιεγώτι αποτέλεσμα στο πέρασμα του σε επόμενες γενιές. Τέσπα, δις ις δε οφτόπικ κι εγώ μιλάω σοβαρά :moutza:νομαι
ναι, λοιπόν η Πόλη δεν είναι από τον 15ο αιωνα ελληνικη, οπότε ποια (παλαι ποτέ) ελληνικότητα να αμφισβητήσουμε; Όσο για την αποκλειστικη ελληνικοτητα της μακεδονιας, νταξ. Καταργηστε τα συνορα να ησυχασουμε.Quote:
Originally Posted by H.
και για το πρωτο, εχει δικιο ρε, σιγα μην ψαχνανε αποκλειστικα ελληνες για αυτοκράτορες, εδω εγινε η θεοδωρα αυτοκρατειρα. Για τους διωγμους, ανοιξε κανα βιβλιο
Μπορείς να μου υποδείξεις κάποιο γιατί όσα κι αν άνοιξα δεν ανέφεραν κάτι τέτοιο?
για τους διωγμους ειδωλολατρων=Ελλήνων τότε από το Θεοδόσιο (τυχαίο παράδειγμα), γράφουν τα βιβλία ιστορίας του σχολείου (αυτά που χαμε εμεις τουλάχιστον). Και μόνο το ότι ο Ιουλιανός έμεινε στην ιστορία ως Ο Αποστάτης, θα έπρεπε να κάνει κλικ.
α! και μιας και το θυμήθηκα, η συζήτηση γύρω από το βιβλίο ιστορίας της 6ης είναι μια απελπισία
Παραβάτης ήταν ο Ιουλιανός (me=το σπασικλάκι που διορθώνει το παραμικρό).
Για το πράγματι θλιβερό θέμα της ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού, έχει ενδιαφέρον θέμα ο Ιός της σημερινής Ελευθεροτυπίας.
Σόρρυ, αλλά το βυζάντιο (ως έννοια και όχι ως τόπος) αποτέλεσε "μίασμα" στην μετάβαση από την κλασσική παιδεία στα χριστιανικά ήθη και έθιμα και προκάλεσε την σταδιακή απομάκρυνση των Ελλήνων από τις ρίζες τους.
παραβατης ιτ ιζ δεν, θενξQuote:
Originally Posted by eleventh guardian
τον Ιο διαβασα και το ξαναθυμηθηκα =/
Ειλικρινώς δε μπορώ να καταλάβω με ποιο σκεπτικό νομίζετε ότι η ιστορία ενός τόπου έχει την παραμικρή σχέση με το κράτος στο οποίο ανήκει. Η Μακεδονία είναι ελληνική διότι το ελληνικό κράτος κατέκτησε τα εδάφη και εκεί τελειώνει το θέμα. Εάν κάποτε σταματήσει να είναι ελληνική, πάλι αυτό θα είναι αποτέλεσμα πολεμικής σύγκρουσης.Quote:
Originally Posted by H.
Είναι, επιπροσθέτως, προφανές πως κανένα κράτος δε πρόκειται να κυρήξει πόλεμο για να καταλάβει εδάφη απλά και μόνο επειδή κάποτε στο μακρινό παρελθόν ήταν δικά τους. Πρέπει να υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα που να δικαιολογούν το κόστος ενός πολέμου.
ακριβώς αυτό! Είναι το χρυσωμένο ναρκωτικό χάπι για να στείλουν τα αφιονισμένα πλήθη να αλληλοσφαχτούν ενάντια στα δικά τους συμφέροντα, ένστικτα αυτοσυντήρησης και κοινής λογικής.Quote:
Originally Posted by Deggial
χαχαχααχαχαχαχαχαχχαχχαΑΣΧΑΣΑΧΣΑΧΑΑΧΑΧQuote:
Originally Posted by H.
Τι βρίσκεις αστείο τζουτζούκο?
τα φυλλα μαλλον
Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω (εκτός αν έκανα κάποιο ορθογραφικό και γράφονται με ένα λ ξέρω γω). Κατά τα άλλα έτσι αποκαλούνται (τουλάχιστον στον δικό μου οικογενειακό-κοινωνικό περίγυρο).
φύλα
Χρησιμοποιώ και στοιχεία τοπικής προφοράς όμως στην γραφή μου :D
καπως ετσι ομως μια μερα τα παιδια μας θα σταματησουν να θεωρουν την μακεδονια ελληνικη.
:rofl: :rofl: :rofl:
Quote:
Originally Posted by dyingfreedom
και αυτό μια από τα ίδια εθνικιστική σαλάτα!Quote:
Originally Posted by dead in magazines
Τι κόλλημα με τις ρίζες! Ο κόσμος μεταβάλλεται, τα πάντα απομακρύνονται από το αρχικό σημείο (ρίζες).
Χαχαχαχα.
Θα μπορούσα να μιλάω με τις ώρες για το ζήτημα ρίζες/εθνικισμός και το πόσο έχει παρεξηγηθεί ο όρος "ρίζες", αλλά βαριέμαι τόσο πολύ να κάτσω να κάνω αναλύσεις απλά για να δώσω μια απάντηση σε κάποιον που τσικνίζει με σπαράγγια και σκουπίζεται με τσουκνίδες γιατί το επιτάσσει ο Βεργής, που πάω να κάνω πόστ στο now playing.
Ρε ο καντιρού ξέρει από ρίζες. Τρέφεται αποκλειστικά με δαύτες.
καλά μάλλον εσύ έχεις λαλήσει από την τσίκνα των ημερών. Τι δουλειά έχω με έναν μισότρελο βαλτό καραγκιόζη, λες να τον έχω και πνευματικό πατέρα; :PQuote:
Originally Posted by dyingfreedom
Αυτό που λέμε "ρίζες" δεν είναι τίποτε άλλο παρά η μυθική κατασκευή και ανάγνωση ενός παρελθόντος από μια σύγχρονη οπτική γωνία, είτε αυτή είναι αυθόρμητη, είτε επιβαλλόμενη. Αν νομίζεις ότι πάντα έτσι προσλαμβάνονταν το παρελθόν είσαι πολύ γελασμένος.
Δεν διαφωνώ με το δεύτερο σκέλος, αλλά έτσι και αλλιώς την εποχή που μεγαλούργησε το Βυζάντιο η έννοια "ρίζες", δεν ήταν δόκιμη και σίγουρα όχι με την μορφή, την οποία της προσδίδεις, οπότε το άκυρο του παραπάνω πόστ σου έγκειται σε αυτήν ακριβώς την παράμετρο.
καποιος λινκ για ελληνικη wikipedia?
el.wikipedia.org
Poso kammenos einai kapoios pou erxetai douleia enw den exei douleia? Skata, ksupnhsa kai nwris o malakas :dsorry:
poli kamenos!!!kala de sou fanike parakseno pou vrikes amesos na parkareis???????????Quote:
Originally Posted by Kuolema
ZOML
έμαθα ότι δεν πέταξε πάλι, κρίμα γιατί θα τον έπαιρνε και αυτόν και θα γλυτώμανεQuote:
Ναι πετά!!! Το μεγαλύτερο χαρταετό των περιοχής, διαστάσεων περίπου τριάντα τετραγωνικών μέτρων, θα πετάξει στον ουρανό της Θεσσαλονίκης ο Νομάρχης Π.Ψωμιάδης την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2007, στις 12 το μεσημέρι, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση οργανώνει η Νομαρχία Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού της.
Παρ' όλα αυτά, το Στρασβούργο δν ανήκει στους γαμωβατραχοφάγους.Quote:
Originally Posted by Deggial
εντωμεταξύ ο ντέγκιαλ τελευταία πετάει κάτι οικονομικούς ντετερμινισμούς άλλο πράμα!
ωραία έιναι όμως!
Σήμερα κατα τις 5 θα παίξουμε με εντρόπια στην κατάληπση της εγνατίας, όσοι θέτε έρχεστε. :P
πόση ώρα θα παίξετε; ποιοι άλλοι θα 'ναι; ψήνομαι.
Στις 5 άμα παίξετε το κόβω να κάνετε και μπάνιο ταυτόχρονα. Επίσης θέλω να έρθω αλλά αύριο δίνω τελευταίο μάθημα ρε πούστη μου :(
Δεν νομίζω να παίξουμε πολλή ώρα. Κα;να 2-3 κομμάτια με τις δικές μας χρονικές διάρκειες.
Κάτι άκουσα για αγγελάκα μετά.
χμ, αν αρχίζετε πέντε δεν προλαβαίνω να έρ8ω εγκαίρως και για αγγελάκα δεν ψήνομαι. Τέσπα, άλλη φορά.
1000 posts που λέτε...
:thumbsup: