Originally Posted by
Drumsick
Γενικά πολλή βιασύνη για κράξιμο ρε παιδιά. Αράξτε λίγο να δούμε που το πάει ο άνθρωπος. Ως τώρα έχει κάνει πολύ καλές κινήσεις, έχει προκαλέσει ΤΟΝ χαμό σε ολόκληρη την Ευρώπη, όλο και περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί τονίζουν πόσο μεγάλη ιστορικοοικονομικοπολιτικη μαλακία θα είναι ένα grexit και θέλουν να επιτευχθεί μια συμφωνία, λαμβάνοντας υπ'όψιν και το σαφές όχι του δημοψηφίσματος. Μνημόνιο θα είναι φυσικά η πρόταση που θα υποβάλλει, τι θα ήταν? Το θέμα είναι πως ξεκάθαρα προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν ανώδυνο γίνεται, ενώ φαίνεται πως έχει πρόθεση για μέτρα που θα βοηθήσουν όντως στην ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας και τέλος πάντων μια στροφή των βαρών προς "τους πάνω".
Η μεγαλύτερη δυσκολία στη θέση του Τσίπρα, είναι πιστεύω ακριβώς η επίγνωση πως αν αρνηθεί να υπογράψει οτιδήποτε, θα παραιτηθεί/τον ρίξουν, και οι επόμενοι θα υπογράψουν τα χειρότερα, ενώ αν υπογράψει κάτι που περιέχει υφεσιακά μέτρα, θα εξεγερθούν οι περισσότεροι και θα τον πουν προδότη του Έθνους που δεν άκουσε τη σαφή Λαϊκή Εντολή. Ας είμαστε λίγο διαλλακτικοί λέω εγώ, αφού εντός ευρώ, δε νομίζω πως μπορεί να μας φέρει άλλος καλύτερη συμφωνία. Τώρα το αν αυτή είναι η σωστή οδός ή καλύτερα να πούμε YOLO και δραχμούλα, δεν το ξέρω και προσωπικά το φοβάμαι λίγο σαν σενάριο, παρ'όλο που μακροπρόθεσμα μάλλον θα ήταν καλύτερα, αλλά τέλος πάντων θα ήθελα να δω και τι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση Σύριζα σε βάθος χρόνου, κι ας το ξεκινήσει με ένα πιο λαιτ μνημόνιο.