Το πουλάς?
Printable View
Το πουλάς?
Μετεφερα το σκληρο δισκο απο ενα laptop που πεθαινε σε ενα απο αυτα τα κουτακια τυπου gigabyte brix. Ολα καλα με drivers κλπ αλλα μου πεταει καθε τοσο οτι το windows key δεν ειναι σωστο και ζηταει activation. Με cancel φευγει αλλα δεν μου μοιαζει για μονιμη λυση αυτο... Το αυτοκολλητο στο πισω μερος του laptop ειναι μια γκρι μουτζουρα μετα απο 6 χρονια, εχω καμια ελπιδα;
oxi
Είχε γράψει ο Aleister αυτό. Βοηθάει καθόλου;
Ιν άδερ νιουζ:
Και ναι... Την έκανα τη μαλακία...
Πέρασα την Παρασκευή στο netbook που έχω στο περιπτέρι την scummvm για το lubuntu και κάηκα. Την πρώτη μέρα έφυγε νεράκι το Beneath a Steel Sky, το Σάββατο ξεκίνησα και έπαιξα ως το μεσημέρι το Full Throttle, το οποίο και μόλις ολοκλήρωσα. Αυτα τα δύο ήταν περισσότερο test μνήμης. Και ήταν δυνατά, καθώς αρκετά καμμένα σημεία, ειδικά στο Full Throttle, τα είχα ξεχάσει. Για το δε Fate of Atlantis που πέρασα για καθαρά συναισθηματικούς λόγους, δεν υπάρχει κάτι να πω. Αν το ξεκινήσω, θα το τελειώσω μονορούφι λύνοντας τον ΚΑΘΕ γρίφο με ΚΑΘΕ δυνατό τρόπο. Και δεν πρέπει να γίνει αυτό...
Θα περάσω τα Broken Sword και Day of the Tentacle, παρόλο που το δεύτερο επίσης το έχω χιλιοπαίξει και λιώσει.
Ειδικά αυτά της LucasArts, παιχνίδια που δεν ξεπερνούν τα 500ΜΒ (το Fate of Atlantis είναι περίπου 90ΜΒ στην talkie έκδοσή του) κάνουν κομμάτια αυτά που σήμερα αποκαλούνται αριστουργήματα, ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ. ΓΡΑΦΙΚΑΡΕΣ ζωγραφισμένες στο χέρι pixel pixel, ατμόσφαιρα, εκπληκτικοί γρίφοι και διάλογοι που σε στέλνουν στο δωματιο σου να κλαις απαρηγορητα.
Επισης, σχολιαζαμε με τον Blitzer πόσο θεός είναι ο Mark Hamil, που έχει κάνει το εκπληκτικό voice acting του Adrian Ripburger στο Full Throttle, αλλά και του Joker στα Arkham series, τα οποία όπως έχω ξαναπεί στέλνουν τους αδελφούς Nolan στο δωμάτιο να κλαιν απαρηγόρητοι.
Θέλω να συνδέσω εξωτερική οθόνη και τηλεόραση στο λαπτοπ, μέσω HDMI. Το λαπτοπ έχει μόνο μια τέτοια θύρα. Απ'ότι καταλαβαίνω, με ένα HDMI splitter που δίνει δυο θύρες, θα εμφανίζεται εικόνα και στις δυο οθόνες ταυτόχρονα. Υπάρχει κάποιος τρόπος για να επιλέγω σε ποια οθόνη θέλω να στείλω το σήμα?
Επίσης, το μήκος του HDMI καλωδίου επιρρεάζει την ποιότητα εικόνας? Υπάρχουν καλύτερα και χειρότερα καλώδια? Τι να επιλέξω για να έχω την καλύτερη εικόνα?
Τέλος, προτείνετε αν ξέρετε ασύρματα bluetooth ποντίκια με μεγάλη εμβέλεια (10μ).
Ρισκάρω :p να σου απαντήσω ότι στα HDMI splitter, το αν θα παίζουν όλες οι έξοδοι είναι feature του splitter, αλλά αυτά που έχω δει εγώ να πουλάει το πλαίσιο συγκεκριμένα, δεν το είχαν. Κι εδώ, με μια πρόχειρη ματιά δεν βλέπω κάποιο από τα διπλά να το κάνει.
Ένα HDMI καλώδιο θα έχει απώλειες όταν το μήκος του ξεπερνάει τα 20 μέτρα, για αυτό κι όταν χρειάζεσαι τόσο μεγάλο, καλύτερα να πάρεις κάποια με ενίσχυση (ενσωματωμένη) τα οποία όμως έχουν σχεδόν διπλάσια τιμή. Ενδεικτικά, χθες έβλεπα 20άρι με 40 ευρώ και 30άρι με 80 ευρώ, επειδή είχε την ενίσχυση σήματος. Υπάρχουν χειρότερα και καλύτερα καλώδια, αλλά σε γενικές γραμμές, αν δεν τα τσακίζεις, αν δεν περνάνε πάνω-κάτω-γύρω από έπιπλα και χαλιά κτλ κτλ, με ένα φυσιολογικό καλώδιο δε θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Δε χρειάζεται να αγοράσεις Monster Cable της τάξεως των 100 ευρώ για δύο μέτρα!!!!!
Ασύρματα ποντικάκια έχει μπόλικα, νομίζω ότι θα αγόραζα ξανά κάποιο Logitech, αρκεί να είναι desktop mouse κι όχι για laptop. Αυτό ας πούμε μιλάει για 10 περίπου μέτρα εμβέλεια, ανάλογα με τις συνθήκες.
inb4 μούτζες χωρίς λόγο ^
Σωστά.
Απ' όσο ξέρω υπάρχουν και με κάποιο είδους διακόπτη. Συνήθως η επιλογή είναι feature του HDMI Switch αλλά εκείνο πρακτικά κάνει το ανάποδο από αυτό που θες: Πολλές πηγές (inputs) σε 1 έξοδο (output). Επίσης κοίτα να υποστηρίζουν Full HD κτλ. γιατί αν δεν, τότε μπορεί να επηρρεάζουν το σήμα και να το φέρνουν σε ότι υποστηρίζουν.
Από ένα σημείο και μετά το σήμα αποδυναμώνεται και χρησιμοποιείται ένας ενισχυτής σήματος για να το επαναφέρει στα σωστά επίπεδα. Αν θυμάμαι σωστά αυτό το σημείο είναι περίπου 10 μέτρα; Είναι δύσκολο να το πιάσει ο μέσος χρήστης οπότε με ένα απλό καλώδιο είναι κομπλέ. Τα περι ακριβών καλωδίων με χρυσό για καλύτερη ποιότητα κτλ είναι μάρκετινγκ, το μόνο που μπορεί να σε νοιάξει είναι μια α' ποιότητα κατασκευής για να μην χαλάσει πχ. σε 1 μερα. Πάρε ότι σου γυαλίσει ιμο.
Δεν ξέρω αλλά τα περισσότερα BT πια είναι class 2 οπότε και έχουν εμβέλεια κάπου στα 10μ.
Θενκς!
Και δε μου λετε, με τις διαφορετικές αναλύσεις των οθονών τι παίζει? Θέλω να πω, έστω οτι συνδέω ένα σπλίττερ χωρίς διακόπτη, και παίζουν και οι δύο οθόνες. Τι συβαίνει τότε με την ανάλυση? Παίζει κάθε οθόνη στη μέγιστη δυνατή? Κι αν βάλεις σπλίττερ με διακόπτη, κάθε φορά που αλλάζεις οθόνη προσαρμόζεται και η ανάλυση?
Απλά σου λέει ότι όλα αυτά τα σήματα περνούν από το splitter. Εξαρτάται λοιπόν από το τι στέλνει η πηγή, στο splitter δεν επιλέγεις τι θα στείλει, αρκεί να το σηκώνει η οθόνη/τηλεόραση/προτζέκτορας κτλ