Quote:
- Κάποιοι, όμως, αναρωτιούνται πως γίνεται να δηλώνετε κουρασμένος και λίγο μετά να αναλαμβάνετε την Εθνική ομάδα. Τόσο γρήγορα ξεκουραστήκατε;
Δεν έχει καμία σχέση η μία δουλειά με την άλλη. Όποιος αμφιβάλλει μπορεί να ρωτήσει τον πρόεδρο, τον Βρύζα ή τους συνεργάτες μου ότι την απόφαση αυτή την είχα πάρει και τους την είχα ανακοινώσει ένα χρόνο πριν. Ακριβώς επειδή τους σέβομαι πολύ. Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα αλλά μου λείπει και η χώρα μου. Η δουλειά που απαιτεί ένας σύλλογος με κρατάει μακριά από την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Αν είχα πάει σε άλλη ομάδα, ναι να με κατηγορήσουν. Επίσης, οι άνθρωποι που με ξέρουν καλά γνωρίζουν ότι ένα μεγάλο όνειρό μου ήταν να δουλέψω στην Εθνική Ελλάδος. Μου εμφανίστηκε αυτή η ευκαιρία και δεν θα μπορούσα να την αρνηθώ, αν και έχω δεχτεί τρεις φορές πρόταση από την Εθνική της χώρας μου και δεν πήγα. Μία από αυτές ήταν μόλις είχα υπογράψει το συμβόλαιό μου στον Παναθηναϊκό το 2002 και δεν μπορούσα να την αποδεχτώ.
Quote:
- Για μια μερίδα του κόσμου του ΠΑΟΚ τίθεται και θέμα ηθικής για την αποχώρησή σας...
Από σεβασμό στον Ζαγοράκη έμεινα τόσο καιρό στον ΠΑΟΚ και εξάντλησα το συμβόλαιό μου. Αν δεν τον σεβόμουν, θα είχα φύγει πολύ εύκολα στα δύσκολα. Είχα προτάσεις από ομάδες που τα οικονομικά τους δεδομένα ήταν απλησίαστα για τον ΠΑΟΚ. Από σεβασμό δεν έφυγα. Όσοι λένε ότι είχα ανανεώσει για άλλα δύο χρόνια, έχω ήδη πει ότι αυτό δεν ίσχυε, ήταν μια κίνηση τακτικής για να κρατήσουμε τα αποδυτήρια τη δεδομένη στιγμή. Ποτέ δεν υπήρξε δέσμευση από την μεριά μου για τη συνέχεια της συνεργασίας μου. Και αν θυμάστε καλά όταν είχε φύγει ο πρόεδρος είχα θέσει την παραίτηση μου στη διάθεση της διοίκησης.