ωραίο το άρθρο,χέζουμε τον κραουνάκη που μόνο όταν υπήρχαν κάμερες εμφανίστηκε...και γενικότερα παλεύουμε.παλεύουμε για να επιβιώσουμε και να επιλέγουμε. Το συντονιστικό που δίνει το παρόν δεν είναι 350 αλλά προσπαθούμε.
Printable View
ωραίο το άρθρο,χέζουμε τον κραουνάκη που μόνο όταν υπήρχαν κάμερες εμφανίστηκε...και γενικότερα παλεύουμε.παλεύουμε για να επιβιώσουμε και να επιλέγουμε. Το συντονιστικό που δίνει το παρόν δεν είναι 350 αλλά προσπαθούμε.
gamisi sto tsigaro
3 μέρες πριν ξεκίνησαν και γράψαν τα πρώτα μαγαζιά στο Βόλο. Η καφετέρια πλήρωσε 600Eκαι οι πελάτες που κάπνιζαν από ένα πανέμορφο 50ράκι... :|Spoiler
Spoiler
Μη χαίρεσαι, δε θα σε βοηθήσουν να πληρώσεις τα πρόστιμα.
Άκουγα στα ραδιόφωνα ότι αρκετοί μαγαζάτορες θα επαναφέρουν τα τασάκια. Χαρακτηριστικά δήλωσε ένας "αφού θα κλείσουμε που θα κλείσουμε ας ρισκάρουμε".
Μέχρι στιγμής σε Αθήνα και Κρήτη δεν έχω μπει σε μαγαζί που να μη σκάμε ΝΤΟΥΜΑΝΙΑ σε μωράκια, εγγύους, ηλικιωμένους κυρίους και κυρίες. Χθες κάπνισα ΣΑΡΑΝΤΑ τσιγάρα στο υπόγειο ενός ζαχαροπλαστείου δίπλα σε ένα κοριτσάκι που με κοίταζε με τα καστανά του ματάκια σιγοβήχωντας με ένα προσωπάκι που φώναζε "ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ;".
λίγοι είναι αυτοί που ενδιαφέρονται για τα δικαιώματα μας και πρέπει να τους στηρίζουμε όπως μας στηρίζουν και αυτοί.
http://skeftomasteellhnika.blogspot....-post_493.html
επίσης αλληλεγγύη στους εργάτες της δημοτική αστυνομίας που πάνε να τους φορτώσουν ακόμα περισσότερη δουλειά με τα ίδια λεφτά.Quote:
Ερώτηση
Προς τον αξιότιμο Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Θέμα: «Επιβολή προστίμων για κάπνισμα από την Δημοτική Αστυνομία».
Ως γνωστόν, τα πρόστιμα για παράνομο κάπνισμα επιβάλλονται από διάφορα όργανα ελέγχου της Πολιτείας (υγειονομικοί, λιμενικοί, αστυνομικοί, κλπ), όμως, το 80% περίπου των σχετικών ελέγχων είναι δεδομένο ότι θα γίνεται από τους 3000 περίπου Δημοτικούς Αστυνομικούς.
Εντούτοις, οι ίδιοι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, με επιστολή τους προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, διατείνονται ότι η ανάθεση της εν λόγω αρμοδιότητας στην Δημοτική Αστυνομία είναι εντελώς παράνομη, καθώς δεν προβλέπεται στα 28 σημεία που οριοθετούν αποκλειστικά το πεδίο δράσης των Δημοτικών Αστυνομικών.
Με άλλα λόγια, ισχυρίζονται ότι μεταξύ των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας, που αναφέρονται ρητά και αναλυτικά στον νόμο 3731/2008 περί «Αναδιοργάνωσης της Δημοτικής Αστυνομίας», δεν συμπεριλαμβάνεται αυτή που αφορά στον έλεγχο και στην επιβολή προστίμων για παράνομο κάπνισμα.
Συνεπώς, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Είναι, πράγματι, κατά νόμον αναρμόδια η Δημοτική Αστυνομία για την επιβολή προστίμων σχετικών με το παράνομο κάπνισμα;
2. Εάν είναι βάσιμοι οι προαναφερθέντες ισχυρισμοί των Δημοτικών Αστυνομικών, δεν μπορεί ο παραβάτης – πολίτης να επικαλεσθεί «κενό νόμου» και να πετύχει δικαστικά ακύρωση του προστίμου που επιβάλλεται από Δημοτικό Αστυνομικό;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Αστέριος Γ. Ροντούλης
Εχθές ήμουν με 2 συντρόφους ηαρήτες σε γνωστό μαγαζί της λεβεντογέννας το οποίο είχε κανονικά τασάκια, είχε όμως και απαγορευτικό αυτοκόλλητο. Εγώ γενικά με το ποτάκι κάνω καμιά τράκα γιατί όσο να ναι το σηκώνει. Παρατήρησα κάποια φάση ένα αφισάκι που έλεγε "δεν απαγορεύουμε - είναι θέμα επιλογής". Μου είπαν αργότερα ότι ο μαγαζάτορας με άλλους μαγαζάτορες κάναν μια κίνηση σαν "αντίδραση" στο μέτρο και βάζουν τασάκια δεδομένου ότι πιστεύουν ότι είναι θέμα επιλογής και ο πελάτης που θα σκάσει μύτη γνωρίζει ότι μπορεί κάποιος μέσα να καπνίζει. Και λέω "καλά στον πούτσο τους τα πρόστιμα;" και μου λένε ότι επειδή το κάνουν σαν "απεργία - αντίδραση" το πρόστιμο το τρώει μόνο ο πελάτης και αν το φάει ο μαγαζάτορας και κινηθεί δικαστικά, θα δικαιωθεί. Γνωρίζετε τίποτα επί τούτου;
δε ξέρω τι γίνεται με το δήμο εκεί αλλά αθήνα πέφτουν πρόστιμα σε μαγαζιά κανονικά.
και Θεσσαλονίκη, με το που τέλειωσε η περίοδος των συστάσεων, γράψανε όλη την παραλιακή. Για κάποιο καιρό στα περισσότερα κάπνιζες μες στην κάλτσα, στην καβάτζα (ποτήρια, κηροπήγια, μπωλ για ξηρούς καρπούς), σε κάποια άλλα καθόλου. Από τότε που ξεκίνησε η ιστορία με το συντονιστικό κτλ, άρχισαν να εμφανίζονται δειλά δειλά τασάκια και επιτέλους μπορούμε να αφήνουμε για 2 δευτερόλεπτα το τσιγάρο μας κάπου πριν το καπνίσουμε με μια ρουφηξιά και ανάψουμε άλλο.