i foto 4 einai poli ibil
Printable View
i foto 4 einai poli ibil
pixies451 + Raven Lord = LFG
βασικά έχει κ στην πράγα τέτοιο, μέσα στον πύργο της γέφυρας του καρόλου. ήταν πάρα πολύ ωραίο, έβλεπα εξαρτήματα και θυμόμουν κάθε ερίτη ξεχωριστά.
Λοιπόν μόστε:
Κατ’ αρχήν, από το Schipol, υπάρχει απ’ ευθείας γραμμή για τον κεντρικό σταθμό. Νομίζω έχει τραίνο κάθε δεκάλεπτο - τέταρτο και το εισιτήριο είναι 3,5 - 4 €.
Γενικά για τις μετακινήσεις σου στην πόλη, εμπιστέψου τα τραμ. Και φτηνά είναι και παντού πάνε. Και τα λεωφορεία πάνε, αλλά τα δρομολόγια των τραμ είναι πιο βολικά νομίζω. Πρέπει να σταματάνε κατά τις 12. Τα λεωφορεία βολεύουν μόνο από την άποψη ότι παίζουν και βραδινά δρομολόγια, όχι όλες οι γραμμές όμως.
Το μετρό είναι χρήσιμο μόνο αν θες να ταξιδέψεις αρκετά έξω από το κέντρο. Ίσως να βολεύουν και τα ημερήσια εισιτήρια, με τα οποία κάνεις όσες διαδρομές θες, στην ίδια κατεύθυνση (αυτό πάει ανάλογα με τις γραμμές), αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να θυμηθώ τιμή. Ψάξ’ το όταν πας.
Μόλις φτάσεις στην πόλη, αγόρασε ένα χάρτη. Καλό χάρτη, να γράφει τα πράγματα αναλυτικά, για να μπορείς να εντοπίζεις και τους δρόμους εύκολα. Προτιμότερο είναι να βρεις χάρτη που να ’χει τυπωμένα πίσω και τα δρομολόγια των τραμ – λεωφορείων – μετρό, αν και νομίζω ότι όλοι οι «σοβαροί» χάρτες τα έχουν πλέον.
Μπορείς φυσικά να νοικιάσεις και ποδήλατο, αλλά να προσέχεις γιατί τα κλέβουν!
Γενικά θέλει λίγη προσοχή, ιδιαίτερα το βράδυ στα στενά τριγύρω από το red light. Αν και οι περισσότεροι που σου την πέφτουν για να τους δώσεις κανα ψιλό ή για να σου πουλήσουν stuff δεν είναι επίμονοι, υπάρχουν πάντα και οι εξαιρέσεις.
Από coffee shops, ένα από τα γνωστότερα είναι το bulldog (leidseplein 15). Υπάρχει και το bulldog Nr 90, που υποτίθεται πως είναι το πρώτο coffee shop που άνοιξε στο Amsterdam το 1975, κοντά στο red light district (Oudezijds Voorburgwal 90). Τέλος, για να κλείσουμε το κεφάλαιο bulldog, υπάρχει και το bulldog rock shop (όχι, αυτό δεν είναι coffee shop!), πολύ κοντά στον κεντρικό σταθμό (Singel 12).
Πάντως επιμένω, την τελευταία φορά που πήγα, ερωτεύτηκα το Abraxas (Jonge Roelensteeg 12-14), διώροφο, με καταπληκτική διακόσμηση μέσα, κοντά στο Dam Monument και στο Royal Palace. Στο ισόγειο λειτουργεί και σα net caf
η αγαπημενη του ασχολια
to kalutero magazi sto amsterdam
http://i84.photobucket.com/albums/k2...1/IMG_0218.jpg
πρέπει να το κάνεις επάγγελμα. ήσουν πληρέστατος σε υπερευχαριστώ. γενικότερα το μόνο πρόβλημα που βλεπω είναι το πως θα γυρίζω το βράδυ απο τα διάφορα μέρη αλλα φαντάζομαι κάπως θα την παλέψω. θενκ γιου αγκαίν!
περπατώντας
Thn epomenh fora pou tha anevo, thelo kai ton psychotron mazi.
αγάπησα.
θ'αγαπησουμε!
ως νέος τυμβωρύχος, ξεθάβω το συμπαθές τοπικ και ρωτάω : ξέρεις κανείς να μου πει σωστά δισκάδικα στο Αμστερνταμ? Κατά προτίμηση, ροκ/μεταλ, μεταχειρισμένα κτλπ.
Θα είμαι εκεί για λίγες μέρες την επόμενη βδομάδα και λέω αναμέσα στα άλλα να κάνω και μια γύρα... :)
den brika tpt :?
heh, nice :wink:
ε, μεθαύριο.
:spin:
:rudolph:
Quote:
Originally Posted by psychotron
"πόλη" ρε καμμένο :P :P
Η πιο όμορφη "κώλοι" είναι στην Ισπανία.
:D
Η πόλη του χρυσού νερού.
Η πόλη του χρυσού μανιταριού. :P
i got the northen lights, baby! the northern lights!
Μια που τοφερε (που θα τόφερνε!) η κουβέντα, ξέρει κανείς τι ακριβώς παίζει από ντραγκζ στο Αμστελόδαμον; Ξέρω για τα coffee shops και τα μαύρα, αλλά αληθεύει ότι σου δίνουν στο δρόμο να δοκιμάσεις διάφορα άλλα;
Ναι αλλά δεν τα παίρνεις γιατί είναι σκατά
Επίσης παίζουν και τα σμαρτσοπς που εμπορεύονται πολλά νόμιμα παραισθησιογόνα κ.α.
Και κιτάκι γιά να σπας τη κόκα
mas pasaran sto dromo krak k ekstasi kati kamenoi alla de thes na pareis..
Τις βραδινές ώρες στα στενά γύρω απ' το ρεντ λάιτ κυρίως, κυκλοφορούν διάφοροι τύποι που σου την "πέφτουν" για ν' αγοράσεις κάτι πιο βαρύ απ' αυτά που πουλάνε τα κόφη σοπς. Δεν ξέρω αν σου δίνουν να και να δοκιμάσεις χύμα, τουλάχιστον εμένα δε μου τυχε κάτι τέτοιο, μόνο κατ΄ευθείαν για αγορά μου την έχουν πέσει τρειςτέσσεριςπέντε φορές. Σου ψιλοπιπιλάνε το μυαλό για ν' αγοράσεις.Quote:
Originally Posted by Span63
Οι περισσότεροι πάντως μετά από μια-δύο αρνήσεις την κάνουν και ψάχνουν για άλλους υποψήφιους αγοραστές, αλλά είναι και μερικοί αρκετά επίμονοι που σε παίρνουν και από πίσω (έλα, εξυπνάδες, που πήγε πάλι το μυαλό σας :dyell: ) για μερικά βήματα, λέγοντας σου ότι έχουν πολύ καλό πράγμα και αν δε θες τώρα και αλλάξεις γνώμη αργότερα ή αύριο ξερωγώ να πας να βρεις αυτούς κλπ.
Καλό είναι να τους αποφεύγεις βέβαια όλους αυτούς τους καμμένοι.
ποιες βραδυνές ώρες. μερα μεσημέρι.
καμια φορα σου πουλανε κοκα και με το ζορι? :!:
Proth fora pou phga Amsterdam (prin 2 xronia nomizo.. isos 3), enas typos mou prosefere diafora omorfa pragmata. Malista mou eipe oti mporo na dokimaso epi topou prin agoraso, opos kai oti mexri 1g koko einai nomimo (edo psiloekseplaghn, akoma aporo an isxyei). Oriste.Quote:
Ah den htan kan RLD. Oute vrady.
Kata t'alla ayto pou eipe o Kalkis. Shr00mz :pink:
χαχαχ τι να σου πω ρε συ, εμένα όλες τις φορές που έχω ανέβει μου έχει γίνει πεσιματική για stuff, αλλά ειλικρινά ποτέ μέρα. Μπορεί απλά να' τυχε.Quote:
Originally Posted by BLi
Χμ, όταν λέω RLD, δεν εννοώ μόνο την περιοχή ανάμεσα στα 2 κανάλια, εννοώ την ευρύτερη περιοχή γύρω απ' το RL. Εκεί μου' χουν συμβεί όλα αυτά τα πράγματα :P
εμένα μου την έπεσαν για να μου πουλήσουν κοκακόλα.
μερικοί βγάζουν και όμορφα τραγουδάκια για να τα διαφημίζουν. :DQuote:
όμως, δεν συνιστάται σε εμάς τους μη έμπειρους οι αγορά από τέτοιους τύπους γιατί μπορεί να πουλάνε από ΑΑΑ ποιότητα, μέχρι μαρμαρόσκονη. δεν μπορώ να πω ότι ένιωσα να "κινδυνεύω" από αυτούς τους τύπους, πάντως.
περι ξενοδοχειων ο λογος, προτεινετε ιδεες, οσο φθηνοτερα τοσο καλυτερα. αυτο που ειχα κατα νου ειναι fully booked και θελω να τα κλεισω ολα αυτες τις μερες
θενξ.
πειτε αιντε.
ΕΡΧΟΜΑΙ :D
Αντε καλη επιτυχια εκει που θα πας... μην παρασυρθεις απο τα κεκακια και τις μανιταροσουπες.
Ναι, θα κάνω μόνο κόκα.