αγανακτηση ρε πουστη μου!
ατομ συμβιβαζομαι και με κεντρικη αμερικη αλλα μονο για εποχικη δουλεια
δεν μπορω να αφησω τα βαλκανια
οταν καβατζωθω ακομα καλυτερα θα ειμαι 4 μηνες πειραια 4 βελιγραδι και 4 μεξικο να δουλευω αφιλοκερδως για τους βαρονους
Printable View
αγανακτηση ρε πουστη μου!
ατομ συμβιβαζομαι και με κεντρικη αμερικη αλλα μονο για εποχικη δουλεια
δεν μπορω να αφησω τα βαλκανια
οταν καβατζωθω ακομα καλυτερα θα ειμαι 4 μηνες πειραια 4 βελιγραδι και 4 μεξικο να δουλευω αφιλοκερδως για τους βαρονους
Quote:
Θέλετε να εγκατασταθείτε στην ΕΕ; Μπορείτε να βρείτε χρήσιμες συμβουλές με λίγα μόνο κλικ
Βρυξέλλες, 18 Νοεμβρίου 2011 – Πού μπορώ να κάνω αίτηση για άδεια εργασίας στη Γερμανία; Χρειάζεται άδεια διαμονής ένας πολίτης της Ινδίας προκειμένου να σπουδάσει στην Ισπανία; Ο εργοδότης μου με εκμεταλλεύεται – πού μπορώ να ζητήσω βοήθεια;
Η Επίτροπος Cecilia Malmström, αρμόδια για τις εσωτερικές υποθέσεις, εγκαινίασε σήμερα τη «Διαδικτυακή Πύλη της ΕΕ για τη Μετανάστευση», έναν ιστότοπο που παρέχει πρακτικές πληροφορίες για τους υπηκόους τρίτων χωρών που θα ήθελαν να εγκατασταθούν στην ΕΕ. Ο ιστότοπος αυτός, ec.europa.eu/immigration , απευθύνεται επίσης σε μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται ήδη στην ΕΕ και θα ήθελαν να εγκατασταθούν σε κάποιο άλλο κράτος μέλος. Παρέχει εξειδικευμένες πληροφορίες για κάθε κατηγορία μεταναστών σχετικά με τις μεταναστευτικές διαδικασίες που εφαρμόζονται στα 27 κράτη μέλη.
Η Επίτροπος Malmström δήλωσε: «Πολλοί άνθρωποι που ενδιαφέρονται να εγκατασταθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν γνωρίζουν τι δυνατότητες υπάρχουν, πώς πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια διαμονής ή τους κινδύνους που συνεπάγεται η παράνομη μετανάστευση. Ακόμα και μετανάστες που βρίσκονται ήδη στην ΕΕ δεν είναι πάντοτε ενημερωμένοι για τα δικαιώματά τους. Χρειάζεται να τους δώσουμε αξιόπιστες και εύκολα προσβάσιμες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις διαδικασίες που ορισμένες φορές είναι περίπλοκες».
κι εδώ, ζώον.Quote:
Καταρχήν υπάρχει ένας κανόνας εδώ ότι πρέπει να είσαι όσο το δυνατόν πιο δεξιά γίνεται αν δεν υπάρχει αυτοκινητο δεξιά σου.
Quote:
Αυτοκινητόδροιμοι τουλάχιστον επιπέδου Αττικής οδού
Quote:
γιατί το σπράι νερου ήταν απλά απίστευτο, ενώ έριχνε λίγο θα έλεγα.
Quote:
ο πεζός έχει πρωτεραιότητα σε σημείο που περνάς
Quote:
επαναπροσδιόρισα την λέξη κίνηση και κυκλοφοριακό κόλημα
Quote:
Πραγματικά πιστεύω ότι έχει μεγαλύτερη πρωτεραίοτητα και από τους πεζούς.
Quote:
τα φώτα τους είναι πολύ δυνατά και αρίθμηστα
Quote:
Προσωπικά, στην Ελλάδα οδήγαγα και με τον καθρέπτη
Quote:
μια αίσθηση γερής τσιποσύνης από τους ιδιοκτήτες.
Quote:
προς το παρών
Αναμφισβητητα χρησιμοποιεις πολυ πρωχοροιμαινο ωρθωγραφηκο ελαιγχο που εκτος απο ορθογραφικα, συγχωρει τυπογραφικα, αδοκιμες εκφρασεις και αργκο :!:Quote:
Ο ελληνικός ορθογραφικός έλεγχος του Chrome δεν βρήκε λάθη! Τι γίνεται; Έπρεπε να φύγω για να διορθωθώ;
εξαγουμε πολιτισμο!
μένουμελλάντα,εξκαγκουμε μαρμαρα+πολιτιζμο
...
atom_smasher , pes kamia kali kouventa gia Kopegxagh , giati o Fevrouarios einai poly konta .
δηλαδη; διαβασε λιγο τα ποστ μου και αν εχεις κατι συγκεκριμενο για ερωτημα περι Κοπενχαγης να σε απαντησω και ιδιαιτερως αμα λαχει. Τι θα κανεις τον φεβρουαριο;
Ksekinaw metaptyxiako ton Fevrouario . Ta diavasa ta post kai einai poly orea , apla eixes grapsei perissotero gia tis dyskolies giafto kai to "pes kamia kali kouventa" .
Kyriws me endiaferei to 8ema tis glwssas (8a kanw ma8imata sto panepistimio) kai posos kairos mporei na xreiastei gia na arxiso na milaw/katalavenw ta danezika .
ε λιγοτερο απο 2-3 χρονια φανταζομαι αποκλειετε ,και αυτο με το να χεις φιλους Δανους ε :P αμα δεν εχεις , μπορει και ποτε 8)
:fear:
Καλως να μας ερθεις! καλη κουβεντα ε; Η φοιτητικη ζωη εχει αιμα (θα φτυσεις αιμα στο μεταπτυχιακο. πιο ζοριλικι απο ελλαδα. αλλα εχει και την ομαδικη δουλεια που σε βοηθαει να ξεμπερδευεις πιο ευκολα), σπερμα (αν εισαι στρειτ, λιγο γκρικ χαντσαμ και μπλα μπλα οκ θα γαμεις λογικα ευκολα. ή και δυσκολα. Αν εισαι γκει ολα ειναι ευκολα.) και αλκοολ(θα εγκλιματιστεις στα μπαρακια και στα ξυδια ευκολα, αν πινεις. Αν οχι θα χεις μαλλον λιγες εξοδους. Αν "πινεις" η κριστιανια αποτελει τον παραδεισο σου) Που θα κανεις μεταπτυχιακο; ανανεωσιμες πηγες και συ; 250 ατομα εχετε ανεβει γι αυτο τα τελευταια 2-3 χρονια. Κυριως το θεμα της γλωσσας αν σε ενδιαφερει εχω ασχημα νεα. Προκειται για μια απο τις πιο γαμημενες γλωσσες της Γηραιας Ηπείρου, μαζι με τα ολλανδικα. Ο φρικ το θεσε σωστα. Οσο περισσοτερο τα μιλας και οσο περισσοτερο ασχοληθεις τοσο πιο συντομα. Την 3ετια εγω θα την ειχα για αρχη προκειμενου να πεις οτι μιλας (τωρα τι θα λες αλλο θεμα...εγω πχ σχεδον 3 χρονια και ενταξει το χω παρατησει εδω και κανα χρονο, μιλαω τα απλα καθημερινα. γεια. 1 κιλο ψωμι, ευχαριστω. οχι τιποτε αλλο. δεν θελω αποδειξη. ευχαριστω). Το ζητημα ειναι οτι οι δανοι οταν σε ακουν να αρθρωνεις τα κορακοδανεζικα που χεις κουτσομαθει, επειδη δεν ειναι αετοι να πιανουν το περιπου που λες εσυ (Το αντιθετο, θελουν ακριβεια και σωστα αλλιως ειπαμε δεν καταλαβαινουν), στο γυρνανε αμεσως στα αγγλικα. Οποτε πρεπει να βρεις δανεζα γκομενα/ο. Γενικως πιο ευκολα που ερχεσαι ως φοιτητης. Θα σου βγαλουν το ΑΜΚΑ σου, θα σε γυρισουν, θα χεις τσαμπα μαθηματα δανεζικα. Εχει πολλα συν. Σπιτι που; θα μεινεις!; Δεν πιστευω να μην εχεις ψαξει/κανονισει/βρει ηδη; σε βλεπω στα παγκακια με παγακια. Αυτο πες μου μονο. Αν σκοπευεις να μεινεις δανια, το να μαθεις την γλωσσα ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ. οποτε ξεκινας ηδη τα μαθηματα. Δηλαδη επρεπε να χες ξεκινησει απο ελλαδα. ξερω.ποιος το κανει. ξερω ατομα που τα χαν ξεκινησει παντως πριν ερθουν. αλλιως ξεκινας μαθηματα με το που θα ερθεις. οποτε υπολογιζε 2 3ωρα την εβδομαδα απογευματα για δανεζικα. συν την σχολη κανα 6ωρο την μερα. οτι απομενει θα χει να κανει με καθημερινοτητα και διαβασμα. και μετα εξοδοι. καλως ηρθες, ζεστα ρουχα και βαλε βαζελινη.
αν θες βοηθεια με κατι παντως και μπορω πες μου. Αλλιως ευχαριστως να σου δειξω 2-3 τρυπες με φτηνη μπυρα και γυναικες εναλλακτικιες.
Poly orea , thanks . Spiti (domatio diladi , psiloakrivo alla ti na kaneis) mou edose to panepistimio opote pali kala . To metaptyxiako einai afto .
Καθηγητής-λογοθεραπευτής-πολύγλωσσος με ειδίκευση στην προφορά και το φωνητικό αλφάβητο ισχυριζόταν ότι τέλεια Δανέζικα μπορείς να μιλήσεις μόνο αν γεννηθείς εκεί και αρχίσεις τους ήχους από νωρίς.
ουφ μωρέ, άμα τα λέει αυτά για τα δανέζικα για τα κινέζικα με τους τόσους διαφορετικούς τονισμούς τι θα λέει; γερμανική γλώσσα είναι, θα στρωθεί θα τη μάθει κι ας μην έχει τέλεια προφορά
ku μαλιστα. ωραιος. ψιλοακριβο; δηλαδη ποσο; γιατι μαλλον δεν εχεις ιδεα απο τιμες εδω πανωθε. και να κανεις και την πενταλφα σου που σου βρηκε το πανεπιστημιο...
Χαρμπρινγκερ τελεια δανεζικα δεν μιλανε ουτε οι ιδιοι και ποσο μαλλον να τα γραφουν. ΤΑ Λαθη. Αν καποιος παντως εχει γεννηθει εδω κλπ μαλλον εχει μεγαλυτερες πιθανοτητες απο μας που ρθαμε στα 30. Ωστοσο, δεν ειναι ασχετο πως τα δανεζακια μαθαινουν συγκριτικα με αλλα παιδακια αλλων χωρων, αργότερα να μιλανε - απ τα τελευταια για την ακριβεια. Ενι εχει τυχει να ακουσεις δανεζικα κλπ; γερμανικη γλωσσα που αλλο βλεπεις, αλλο διαβαζεις και αλλο δεν διαβαζεις. Εχω πετυχει και γερμανο κατοικο δανιας 20 χρονια ο οποιος ακομα και τωρα δεν πετυχαινει προφορα.αλλα το θεμα ειναι οτι αν δεν προφερεις σωστα τις λεξεις δεν σε καταλαβαινουν.δεν εχουν μαθει να καταλαβαινουν. τεσπα. ειναι πολυ ιδιαιτερη περιπτωση. Εδω μεταξυ τους και ολη την ωρα λενε "τι;","τι λες;", τι είπες;" Απ την αλλη βεβαια αρκει να μας καταλαβαινουν και ας μην μιλαμε σαν γηγενείς. Μεταξυ μας οι μεταναστες συννενοούμαστε πολύ πιο εύκολα παντως, στα δανεζικα.
πείτε λίγο, όσοι την έχετε ήδη κάνει, τι παίζει με τη δήλωση σε περίπτωση που έχεις στην Ελλάδα κάτι στο όνομα σου (πχ σπίτι) αλλά απο εισόδημα τίποτα?
πιξις , ταξιδια , ακινητα... τι κανεις το βραδυ?
είμαι gay. ξυγίζω τα μεταπτυχιακά τώρα και μάλλον καταλήγω Δανία αφού φαίνεται να υπερτερεί σε υποδομές τεχνογνωσία και πούτσα. είμαι το 53%
τα κεπ ειναι φιλοι σου, καλυτερα θα στα πουνε εκει. Επίσης κάπου στο σύνταγμα (απεναντι απ τη βουλη προς σταδιου) εχει νομιζω υπηρεσια ελληνων εξωτερικου, ρωτα κι εκει
Έχω φίλο κολλητό στο Εδιμβούργο, πες και ίσως να μπορέσω να βοηθήσω.
και γω αμα ειναι για το πολ ποτ!
pol_pot και εγω ειχα φιλο που ηταν Εδιμβουργο και τελειωσε εκει μαστερ, οποτε αν εχεις ερωτηση μπορω να του μεταφερω.
atom_smasher τι παιζει γενικα με τις εστιες (δανια μιας και εισαι αλλα και ευρωπη γενικοτερα)? Υποθετω δεν ειναι χυμα οπως εδω που μπορει να μπει οποιος να ναι, να τον φιλοξενησεις κλπ, ετσι ?
Ο rudie είναι σκωτία, στείλτου κανα πιεμ (στεγνό δώσιμο). Κι ο Λόκης ίσως μπορεί να σε βοηθήσει.
μπορείΣ να φιλοξενησεις κόσμο για κάποιο διάστημα. Δεν γνωρίζω πολλά γιατί δεν έχω μείνει ακόμα. Υπάρχουν αρκετές που περιμένεις καιρό. Εμείς είμαστε σε μια λίστα 1 χρόνο τώρα και δεν ξέρω αν θα πάμε. Δεν είναι και ιδιαίτερα φθηνότερα συν ότι έχεις πολλά πιτσιρίκια. τριγύρω και αρκετές φορές όχι δική σου κουζίνα, πράγμα που δυσκολεύει τις γαστριμαργικες μου ανησυχίες. Σκωτία είχα έναν στο αμπερντιν πέρισυ και μια συμμαθήτρια από λύκειο που ναι 12 χρόνια εκεί.
να μας πουν οι erίτες που έφυγαν πρόσφατα για έξω, πως τα βρήκαν εκεί, να γίνει μουχαμπέτι
η kuolema παιδευεται με το ιντερνετ για αρχη
Δεν έφυγα πρόσφατα και έχει χρόνια που είμαι έξω με έναν χρόνο στο ενδιάμεσο στα πάτρια αλλά αν θέλει κάποιος να μάθει για Ισπανία/Γιβραλτάρ ας ρωτήσει. Δουλειές πάντως όσο πάει και δυσκολεύει το θέμα εδώ, ιδίως για τους Έλληνες μια και οι πιο πολλές στοιχηματικές είναι τώρα μπλοκαρισμένες.
Προσωπικά δε θέλησα κι ούτε θέλω να φύγω από δω για πολλούς λόγους.
Κυρίως ενδιαφέρομαι να μαθαίνω για τη ζωή που κάνουν έξω αυτοί που φεύγουν. Πολλοί είναι αυτοί που ενώ μένουν 100% ικανοποιημένοι στο θέμα δουλειάς, "κλαίγονται" για την κακή καθημερινότητά τους κλπ κλπ. Ο καθένας προφανώς λέει τα δικά του ανάλογα το χαρακτήρα του κι ανάλογα το μέρος που διάλεξε να μείνει.
Internet και ER να έχεις και είσαι καλά παντού.
Αν δουλεύεις και έχεις ελεύθερο χρόνο και την οικονομική δυνατότητα, έχεις επιλογές. Μπορεί απο καθημερινότητα να υπάρχει καμια φορά πρόβλημα, αλλά είναι λόγω του οτι δεν έχεις τον κύκλο που είχες στο σπίτι σου, στα μέρη που ήξερες, και αν έβγαινες ακόμα και χωρίς να έχεις κανονίσει κάτι, έβλεπες 2-3 γνωστούς.
Νομίζω το πρόβλημα αυτό είναι πιο έντονο στην αρχή, αλλά είτε είσαι Ελλάδα σε άλλη πόλη, είτε έξω, δεν έχει ουσιαστική διαφορά..
Εγώ είμαι σε χώρο με φοιτητές, οπότε ήταν σχετικά εύκολο να βρώ άτομα, είτε ήταν Έλληνες (που αντικείμενικά είναι πιο έυκολο να έχεις κάποια κοινά σημεία αναφοράς) είτε Άγγλους, είτε international (Αμερικάνοι, Κονγκολέζοι, Γερμανοί, Ιταλοί, Πορτογάλοι, Κύπριοι). Και μια που σε κάθε χώρα μπορείς να μαζευτείς σε σπίτι να πιείς ρακή/ρετσίνα/κρασί/μπίρα, παντού καλά είναι. Και στο μπάσκετ/μπάλα θα πας, και σε Pub, και σε σπίτι, και ταξίδι στο δίπλα χωριό να δείς κάτι καινούριο αν έχεις όρεξη.
Βέβαια, πάλι δεν θα έχεις τους φίλους που μεγάλωσες μαζί.
http://youtu.be/Fb5S7cTBsho
Η φάση με φοιτητές είναι τελείως διαφορετική. Προσωπικά προτιμώ να αποφεύγω τους Έλληνες και τα τελευταία χρόνια που δουλεύω στο εξωτερικό αλλά και όταν πρωτοέφυγα για σπουδές. Δε βρίσκω κανένα λόγο να κάνω παρέα με άτομα που δε θα έκανα παρέα στα πάτρια μόνο και μόνο επειδή είναι από την χώρα μου και γενικά όλα αυτά τα χρόνια έχω δέσει και κρατήσει επαφή με ελάχιστους Έλληνες που γνώρισα στο εξωτερικό. Ενδεικτικά με έναν από αυτούς δουλεύαμε μαζί σχεδόν ένα χρόνο μέχρι τελικά να ξεπέρασουμε το τυπικό καλημέρα στο γραφείο και να κάνουμε παρέα. Προτιμώ να κάνω παρέα με άτομα που γουστάρω από που και αν είναι αυτοί και χαίρομαι ιδιαίτερα που όλα αυτά τα χρόνια έχω κάνει καλές φιλίες με Άγγλους, Ισπανούς, Ιταλούς, Σουηδούς, Γάλλους κτλ.
Σώτο, βρίσκομαι σε ένα πολύ μικρό και περίεργο μέρος. Θα το έλεγα εμπειρία ζωής το να έχεις ζήσει εδώ από κάθε άποψη. Από τη μια έχεις το Γιβραλτάρ που είναι επαρχιακή Αγγλία με ήλιο, και ένα σύννεφο μόνιμα πάνω από τον βράχο που κάποιοι λένε πως είναι απλά μετεωρολογικό φαινόμενο εγώ λέω πως το έχουν φέρει οι Άγγλοι για να αισθάνονται σα το σπίτι τους. Burgers, fish and chips, ενοίκια Λονδίνου λόγω έλλειψης χώρου, κλείσιμο των μαγαζιών νωρίς και νέκρα στους δρόμους μετά τις 5-6 το απόγευμα χειμώνα-καλοκαίρι, και ίσως το μοναδικό καλό που έχει είναι τα φτηνά τσιγάρα και αλκοόλ.
Από την άλλη έχεις την διπλανή ισπανική πόλη που ζω, ενωμένα είναι σχεδόν με τα σύνορα και τον διάδρομο του αεροδρομίου να τα χωρίζουν. Μια πόλη που θεωρείται και είναι η χειρότερη στην Ισπανία και αυτή με την μεγαλύτερη ανεργία, πλασματική βέβαια καθώς πολλοί ασχολούνται με το εμπόριο λαθραίων τσιγάρων από το Γιβραλτάρ. Αν και η πλειοψηφία τους είναι γύφτοι και μετανάστες από χώρες της ανατολικής ευρώπης. Μικρό μέρος όπως είπα που αν έπαιρνες τους ξένους που δουλεύουμε στο Γιβραλτάρ πραγματικά θα πέθαινε αφού εμείς το κρατάμε ζωντανό με τα ενοίκια που πληρώνουμε, τα καθημερινά ψώνια αλλά και τα λεφτά που ξοδεύουμε σε μπαρ και τάπας που από αυτά δόξα τον Αλλάχ έχουμε πολλά και καλά.
Από κει και πέρα έχει να προσφέρει άλλα πράγματα όπως καλός καιρός, σχεδόν ανύπαρκτος χειμώνας - τα σπίτια να φανταστείς δεν έχουν θέρμανση - θάλασσα και ένα σωρό μέρη να επισκεφτείς σε αποστάσεις ως και 3 ώρες. Και φυσικά την εμπειρία ζωής που ανέφερα. Καθώς παιρνάν όμως τα χρόνια τα μέρη αυτά τα έχεις επισκεφτεί και μια και δυό και τρεις φορές, άλλα μέρη για να επισκεφτείς βρίσκονται πιο μακρυά και απαιτούν πιο πολλές ελεύθερες μέρες και αρχίζεις να μπαίνεις σε μια ρουτίνα και βαρεμάρα.
Τους τελευταίους μήνες ψάχνομαι να φύγω για αλλού. Έχω κλείσει αρκετά χρόνια εδώ και έχω μπει στο στάδιο που ανέφερα, δεν έχει κάτι άλλο να μου προσφέρει και το τελευταίο διάστημα βγαίνω ελάχιστα και προτιμώ να αράζω σπίτι. Δεν έχει να κάνει με κλάψα και κακή καθημερινότητα απλά έχει έρθει η ώρα για το επόμενο βήμα που όμως προαπαιτεί να υπάρχει δουλειά. Με την δουλειά που έχω τώρα δεν έχω κανένα πρόβλημα, σχεδόν, και θα την έκανα όπου και να βρισκόμουν.
Όταν πρωτοήρθα εδώ το έβλεπα ως ένα προσωρινό στάδιο και είχα σαν στόχο το συντομότερο δυνατό να επιστρέψω στο Λονδίνο. Μετά τους πρώτους 6 μήνες πήγα στο Λονδίνο για μια βδομάδα και διαπίστωσα πως δεν μου είχε λείψει καθόλου ή τουλάχιστον αυτά που μου έλειπαν δε θα τα άλλαζα με αυτά που μου πρόσφερε η Ισπανία. Τώρα έχω αρχίσει να τα σκέφτομαι πάλι αλλά όπως είπα απλά θέλω μια αλλαγή και ένα διαφορετικό μέρος όποιο και αν είναι αυτό, με την εξαίρεση κάποιων που έχω απορρίψει.
Αυτά για την ώρα.
gia thn Brazilia theleis xartia apo ton ergodoti sou oti tha se apasxolei aytos.
Gia scotland emeina ekei 7 xronia, thn na leme..
Μιας και είστε αρκετοί, ψηθείτε να μοιραστείτε με το αγαπημένο μας φόρουμ, τις ιστορίες σας.
Που βρίσκεστε? Γιατί φύγατε? Φύγατε μόνοι? Είχατε γνωστούς εκεί? Είχατε έτοιμη δουλειά? Βρήκατε εκεί? Πως τα περνάτε? Τι δυσκολίες συναντήσατε? Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε κάποιον που σκέφτεται να φύγει στο εξωτερικό?
den pisteuw na perimenes kati diaforetiko ap auto:
https://www.youtube.com/watch?v=K7RIALfjfEg