Το νεο banner γαμαει απλα.
Διοτι ειμεθα και μες τα πραματα ασουμε ναουμε.
Printable View
Το νεο banner γαμαει απλα.
Διοτι ειμεθα και μες τα πραματα ασουμε ναουμε.
Εδώ άλλος κοντεύει 40 και κάνει οργισμένο ποστ σεντόνι - και καλά αποχώρησης για μια φοτοσόπια ενός καλόγερου που από τα μούσια και το background, που είναι και τα μόνα που φαίνονται, καταλαβαίνει ότι είναι ο αγαπημένος του, τα θρησκευτικά αστεία σε πειράξανε?
Το νέο μπάνερ μας να μείνει γιατί μου ανοίγει την όρεξη, χωρίς πλάκα.
Spoiler
Βικ ΛΟΥΚΟΥΜΑ, μπορείς να προτείνεις στους Vektor μία διασκευή του παρακάτω.
Θα κάνει θραύση στους White Speed Metal κύκλους.
ατοπανηδη
o geronn porfyrios htan kai ithopios :?:
Πάντως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, μπορείς να συνεχίσεις να ακούς metal:
http://www.youtube.com/watch?v=srECLEj6n4Y
Στον Φόρντ δεν απάντησε σοβαρά κανείς ακόμα.
Η ταπεινή μου γνώμη είναι οτι έχει δίκιο.
Το να κάνεις καρικατούρα και να υβρίζεις κάποιον γέροντα, που για εσένα δε σημαίνει τίποτα αλλά για κάποιους σημαίνει πολλά, φυσικά δεν κάνεις κριτική έτσι σε όλους όσοι τον εκμεταλλεύονται για να κονομήσουν. Κάνε κριτική σε αυτούς, στις εφημερίδες τους και στα σάιτ τους.
Αν εγώ έβγαινα και έσκιζα το κοράνι, θα πέφταν όλοι να με φάνε. Δε θα έβγαινε φαντάζομαι ο Παπαδημούλης να με υπερασπιστεί λέγοντας οτι με αυτον τον τρόπο θέλω να δείξω τις καταπιεσμένες γυναίκες στο Ισλάμ.
Καραγκιζιλίκια όλα όσα γίνονται στη Τήνο και στον Άγιο Ραφαήλ για 'μένα. Θα βγω να το πω, δε θα φτιάξω μια εικόνα, παναγία η ροκαμπιλιώτισσα. Θα σεβαστώ την πίστη κάποιων.
Είναι απλό να σέβεσαι ό,τι πιστεύει κάποιος, από τοτέμ μέχρι βούδα.
Πιστεύεις δηλαδή οτι είναι θεμιτό να γελοιοποιείς οποιαδήποτε θρησκεία; Και τι θα έλεγες αν έβγαινα εγώ και έσκιζα το κοράνι όπως είπα και πιο πριν;
αν είναι ποτέ δυνατόν ρε Βικ.
Άσε ΌΛΑ τα άλλα για απατεώνεςκλέφτεςπολιτικοί, αλλά αντί να σου φταίει που ζεις σε ένα μέρος όπου νέος άνθρωπος συνελήφθη επειδή κορόιδεψε ΣΤΟ FACEBOOK έναν ΚΑΛΟΓΕΡΟ (έχουμε γίνει ρόμπα διεθνώς), σε ενοχλεί τώρα αυτό το πράγμα;
Είναι Εξοργιστικό να επιλέγεις να προσβάλλεσαι (περισσότερο από ό,τι προσβάλλεσαι για άλλα πράγματα) από αυτό, και όχι από οτιδήποτε άλλο στραβό συμβαίνει σε αυτή τη χώρα.
Δηλαδή δες αυτό το λινκ : http://www.astynomia.gr/index.php?op...506&Itemid=965
συνεχίζεις να προσβάλλεσαι με Πορφύριο;
Κάθε μέρα κόσμος σαλτάρει από τα παράθυρα, ενώ οι μισθοί των κληρικών δεν αγγίζονται
συνεχίζεις να προσβάλλεσαι με Πορφύριο;
Θα έπρεπε να έχεις ο ίδιος φτιάξει γκρουπ στο facebook "όσο δεν μειώνονται οι μισθοί των κληρικών, θα κολλάω παστίτσια στα πρόσωπα Σοφών Καταπληκτικών Γερόντων".
Ένιωσα πραγματικά άσχημα διαβάζοντας όσα έγραψες, δεν είναι δυνατόν, κάτι λάθος συμβαίνει, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα
Ναι. Μερικές, όπως η σαϊεντολογία ας πούμε, δεν αξίζουν και τίποτε παραπάνω από αυτό. Και προφανώς είσαι ελεύθερος να σκίσεις όσα κοράνια θες (αρκεί να τα έχεις αγοράσει πρώτα και δεν καταστρέφεις ιδιοκτησία τρίτου :P), για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν προκαλείς βλάβη σε κανέναν και κανείς δεν χρειάζεται την προστασία του νόμου απέναντι σε τέτοιες πράξεις. Δεν τον περιορίζει από το να συνεχίσει να πιστεύει ό,τι στο καλό θέλει, δεν τον περιορίζει από το να κατακρίνει τις πράξεις σου, δεν τον περιορίζει από το να μη σε κάνει ποτέ παρέα.
Πέρα από όλα αυτά, ο Γέροντας Παΐσιος είναι απλώς ένα πρόσωπο. Η σάτιρα εναντίον του δεν είναι καν σάτιρα ενάντια στην θρησκεία εν γένει.
Κάρχαρτ έχεις δίκιο σε όλα όσα λες, και για τους μισθούς των παπάδων και για τις αυτοκτονίες και για το μπουρδέλο στο οποίο ζούμε. Και ο Βικ όμως έχει το δικαίωμα να αισθάνεται προσβεβλημένος για κάτι που αγγίζει αυτόν και όχι εμάς. Δεν τα έβαλε σε ζυγαριά και έβαλε τον παστίτσιο πάνω απ' όλα.
Τέλος πάντων, εγώ που δεν είμαι και θρήσκος, πιστεύω οτι αν ξέρω οτι κάτι είναι ιερό για κάποιον, οφείλω να το σεβαστώ.
Στη δεύτερη πρότασή σου συμφωνώ, θα μπορούσε όμως να κριτικάρει αυτούς που τον εκμεταλλεύονται, όχι τον ίδιο.
Και στην τελική όντως έχουμε σοβαρότερα πράγματα για να σχοληθούμε.
Κι εγώ προσβλήθηκα οταν διάβασα την παλαια διαθήκη αλλά δεν εβαλα φωτια στην εκκλησία ούτε πήγα να πω στον πάτερ να μην διδάσκει το προπατορικο αμάρτημα γιατί ειναι σεξιστής
Εμένα ποιος θα με δικαιώσει δλδ;
Φυσικά και έχει το δικαίωμα Άτροπε, τυπικά και εγώ έχω το δικαίωμα να πάω να χέσω στο βουνό ντυμένος μπάτμαν
δεν νομίζω να μίλησα για δικαιώματα όμως, έκανα μια μικρή κριτική στον Βικ, επειδή θεωρώ πως είναι όσο έξυπνος χρειάζεται να είναι, για να μπορεί να καταλάβει πως έγραψε εξοργιστικά πράγματα. Είναι πολύ άσχημο για τον Βικ να προσβάλλεται από αυτό το πράγμα, είτε σε συνάρτηση με τα εκατοντάδες ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ από τα οποία μπορεί να προσβληθεί, είτε ανεξάρτητα από οτιδήποτε, από μόνο του.
Επίσης πλέον, για να μην υπάρχει σύγχυση, στις δημοσιεύσεις θαυμάτων δεν λέμε όνομα, λέμε απλά "Ο Γέροντας"
http://agioritis.pblogs.gr/2009/12/h...den-katal.html
Αναπάντητα ερωτήματα
http://apeleytheros.files.wordpress....aliaros_h1.jpg
Ψύχραιμοι πλέον, έχω να πω ότι: ΜΟΥΤΖΑ σε Ford.
Αφενός, σε αυτό το forum δεν έχω αντιληφθεί να γίνονται χονδροειδή αστεία σε βάρος των θεοσεβούμενων χρηστών. Υπάρχει ανεκτικότητα και σεβασμός δεν πα' να 'σαι χριστιανός, φουντάκιας, ποδοσφαιρόφιλος, ebm-άς, χορτοφάγος και πάει λέγοντας. Ο Φορντ, εάν ένιωθε πια τόσο άσχημα που έγινε λάθος στο γέροντες στο banner, θα έπρεπε να το αναφέρει εδώ πρώτα και δεν αποκλείεται να έβγαζε και γέλιο το ποστ σε φάση "καλά ρε μλκες δεν πετύχατε ούτε τον σωστό γέροντα, αλλάξτε τον με τον κανονικό [Παΐσιο], επειδή γινήκαμε ρόμπα" κ.ο.κ. Είναι δε γνωστό ότι ελάχιστα ασχολείται πλέον ο Dragon με το φόρουμ, ώστε να του απαντήσει.
Από 'κεί και πέρα, είναι προφανές ότι για μεγάλο κομμάτι των ερ-ιτών η θρησκεία δεν παύει να 'ναι μια προτίμηση μονάχα. Όπως ακριβώς γίνονται επιλογές στο φαγητό, τα αθλήματα, την τέχνη. Μπορεί κάποιος π.χ. να είναι αθληταράς, βαμμένος οπαδός και πάει λέγοντας, την ίδια στιγμή που κάποιος άλλος έχει σταματήσει από τη γυμναστική του Λυκείου οποιαδήποτε επαφή με το τόπι και την άθληση. Συνεπώς, η θρησκεία σε αυτό το φόρουμ έχει χάσει τον υπερουράνιο, βαθιά πνευματικό χαρακτήρα που της προσδίδουν πολλοί. Έχει εκπέσει σε μία ακόμη επιλογή.
Ακόμη κι αν δεν συμφωνείτε με αυτήν την «έκπτωση» της θρησκείας που έχει συντελεσθεί σε κάποιο κομμάτι του πληθυσμού, τότε θα πρέπει ίσως να δείτε και μια άλλη όψη. Εσείς, ως γνήσιοι και καλοί χριστιανοί, θα πρέπει να ήσασταν οι πρώτοι που θα δείχνατε ανοχή απέναντι στους βλάσφημους (αρκεί βέβαια η βλασφήμια να μην καταλήγει σε υλικές καταστροφές κ.ά.). Πόσο επηρεάζει έναν επιστήμονα που πιστεύει στην έρευνα και έχει αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής του σε αυτήν, η μειωτική γνώμη πάρα πολλών ανθρώπων για τα γράμματα; Πόσο επηρεάζονται οι φιλότεχνοι από τη βαριά σάτιρα που συχνά γίνεται σε βάρος συγκεκριμένων μορφών τέχνης (της Μοντέρνας π.χ.); Δεν νομίζω να κόπτεται καμία από τις δύο κατηγορίες και τόσο πολύ. Δείχνουν ανοχή στη γνώμη του άλλου και ίσως ακόμη-ακόμη να κοιτάξουν να βελτιωθούν οι ίδιοι ως άνθρωποι από την κριτική (που μπορεί να έχει σε τελική ανάλυση 1002 μορφές: από βρισιά μέχρι έξυπνη σάτιρα).
Σοβαρευτείτε.
Λοιπόν, καταρχάς ισχύει ότι ο βικ μού έστειλε μήνυμα στο φβ και δεν του απάντησα. Όχι επειδή δε σκόπευα να το κάνω, απλά επειδή το ρικουέστ με έφερε σε αμηχανία και ήθελα λίγο χρόνο να το σκεφτώ. Η αλήθεια είναι ότι σε γενικές γραμμές μου κακοφάνηκε το ότι το ζήτησε (δεν είναι η πρώτη φορά από όσο θυμάμαι που ζητάει κάτι παρόμοιο), για την ακρίβεια μου φάνηκε κάπως θρασύ και διατυπώσεις τύπου "δε σου το ζητάει ο κασιδιάρης, εγώ σου το ζητάω" μου φαίνονται συναισθηματικός εκβιασμός και εκμετάλλευση της συμπάθειας που του έχουμε αρκετοί εδώ μέσα. Αν απαντούσα αμέσως λοιπόν, η απάντηση θα ήταν κάτι του στιλ "οκ, οπότε δε θα ζητήσω από τον κασιδιάρη να το ξεπεράσει (και να μπλοκάρει την εικόνα όπως είπε κι ο beyond within) αλλά από σένα". Βλέποντας και το ποστ αποχώρησης, δε νομίζω ότι μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Το αν είναι ο Πορφύριος ή όχι το βρίσκω άσχετο, είναι προφανές ότι για όποιον έκανε τη φοτοσοπιά είναι απλώς ένας καλόγερος και ανάθεμα αν ξέρουμε ποιος ήταν ο Πορφύριος για να θέλουμε να τον σατιρίσουμε κιόλας. Η όλη φάση με τον Παστίτσιο για μένα δεν κατευθύνεται καν στον Παΐσιο, σάτιρα της όλης παραφιλολογίας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του είναι. Και βάζοντας το μπάνερ δεν υπερασπιζόμαστε καν αυτή τη σάτιρα, αλλά την ελευθερία να γίνεται σάτιρα χωρίς να μπαίνεις φυλακή (!). Και αυτός θα έπρεπε να είναι κάτι σαν Ιερός σκοπός για όλους μας, περισσότερο ιερός από το αν χρησιμοποιήθηκαν τα μούσια του Πορφύριου για την υλοποίηση. Τι να σου πω ρε βικ, σκέψου το, μπλόκαρε την εικόνα, δεν είναι τίποτα προσωπικό εναντίον σου αλλά είναι και παράλογο να γίνεται ό,τι θέλει ο καθένας υπό τον εκβιασμό της αποχώρησης. +CΥΓΧΩΡΗCΟΝ+
Άτροπε: αν κάτι είναι ιερό σε κάποιον γιατί να τον νοιάζει που το χλευάζεις; Αφού είναι τόσο σούπερ-γουάου θεϊκό (κυριολεκτικά), υπερτέλειο, υπερπλήρες, ευρύχωρο-ευάερο-ευήλιο, καμιά χλεύη δε θα μπορούσε να το βλάψει, τουλάχιστον στο μυαλό αυτού που θεωρεί αυτό το κάτι ιερό.
Το πρόβλημα βρίσκεται ότι η χλεύη και η γελοιοποίηση είναι δικαιολογημένες και τα άτομα που θίγονται το βλέπουν αυτό και αντί να συμβιβάσουν τα πιστεύω τους με τα αντικειμενικά δεδομένα της πραγματικότητας, προσπαθούν να ανασκευάσουν την πραγματικότητα με βάση τα πιστεύω τους. Πράγμα αναμενόμενο, μια που αυτός είναι και ο ορισμός της πίστης. Απορρίπτουν τη σάτιρα γιατί εκθέτει την υποκρισία, τον παραλογισμό, την αμορφωσιά και την άγνοιά τους. Με τον ίδιο μηχανισμό σκέψης ακριβώς απορρίπτουν και την επιστήμη. Η επιστήμη μου δείχνει ότι δεν είμαι ένα θεϊκό κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν πλάσμα, αλλά ένα ζώο, προϊόν εξελικτικής διαδικασίας. Άρα απορρίπτεται. Η σάτιρα μου δείχνει ότι δεν είμαι ο περιούσιος, ο εκλεκτός, ο ενάρετος, ο αμνός του θεού, αλλά ένα αμόρφωτο κορόιδο που χάφτει εξόφθαλμες μπούρδες με τη σέσουλα. Άρα απορρίπτεται.
Εν τέλει η πραγματικότητα δεν είναι δημοκρατία.
Κι υπάρχουν χιλιάδες θρησκείες που προσπαθούν να την εξηγήσουν και να μας βοηθήσουν να τη διαχειριστούμε. Απ' την άλλη υπάρχει η επιστήμη, η τέχνη, ένα σωρό φιλοσοφικά και πολιτικά ρεύματα και τα λοιπά.
Κάποια οικοδομήματα βασίζονται σε μια κλανιά και κάποια βασίζονται σε αντικειμενικά γεγονότα και σε προηγούμενες στιβαρές ιδέες.
Αν εγώ πω ότι η κλανιά σου βρωμάει, ποιος φταίει, εγώ, εσύ, ή η κλανιά;
η πρωτη επαφη του Πορφυριου με lsd.Quote:
Η επίσκεψη της θείας Χάριτος
Σ’ αυτόν το γεμάτο φλόγα νέο μοναχό, που τάδωσε όλα για την αγάπη του Χριστού και που δεν υπολόγισε ποτέ κόπους και αγώνες, δεν είναι παράδοξο ότι αναπαύθηκε αισθητά η θεία Χάρις. Ήταν ξημερώματα, ο κεντρικός ναός των Καυσοκαλυβίων, το Κυριακό, ήταν ακόμη κλειστός. Ο μοναχός Νικήτας, όμως, περίμενε σε μια γωνιά του προνάρθηκα να κτυπήσουν οι καμπάνες και ν’ ανοίξει η εκκλησία.
Δεύτερος μπήκε στον προνάρθηκα ο γερο-Δημάς, πρώην Ρώσος αξιωματικός, ενενηκοντούτης, ασκητής, κρυφός άγιος και, αφού βεβαιώθηκε ότι δεν ήταν άλλος εκεί (δεν είδε το μοναχό Νικήτα που ήταν απόμερα), άρχισε να κάνει στρωτές μετάνοιες και να προσεύχεται μπροστά στην κλειστή πόρτα του ναού. Η θεία Χάρις ξεχείλισε από τον όσιο γερο-Δημά και έλουσε και κατεκάλυψε τον έτοιμο να τη δεχθεί νεαρό Νικήτα. Τα αισθήματά του δεν περιγράφονται. Γεγονός είναι ότι μετά τη θεία Λειτουργία και τη θεία Κοινωνία του ο νεαρός μοναχός Νικήτας αισθανόταν τέτοια αισθήματα, ώστε, πηγαίνοντας για το καλύβι του, σταμάτησε, άνοιξε τα χέρια του τεντωμένα και φώναζε δυνατά “Δόξα Σοι, ο Θεός. Δόξα Σοι, ο Θεός. Δόξα Σοι, ο Θεός”.
Την επίσκεψη της Χάριτος ακολούθησε μια ριζική αλλαγή των ψυχοσωματικών ιδιοτήτων του νεαρού μοναχού Νικήτα. Ήταν η αλλοίωσις, η εκ της δεξιάς του Υψίστου. Ενεδύθη δύναμιν εξ ύψους και απέκτησε χαρίσματα υπερφυσικά.
Πρώτο σημείο ήταν ότι “διείδε” από μεγάλη απόσταση τους Γέροντές του, που επέστρεφαν από μακριά. Τους “διείδε” εκεί που ήσαν, ενώ ανθρωπίνως δεν ήσαν ορατοί. Αυτό το εξομολογήθηκε στον παπα-Παντελεήμονα, ο οποίος του σύστησε προσοχή και σιωπή. Συμβουλές, προς τις οποίες συμμορφώθηκε, μέχρις ότου έλαβε άλλη εντολή. Έπειτα ακολούθησαν και άλλα. Τα αισθητήριά του ευαισθητοποιήθηκαν σε ανυπέρβλητο βαθμό και οι ανθρώπινες δυνατότητές του αναπτύχθηκαν στο έπακρο.
Άκουε και γνώριζε τις φωνές των πουλιών και των ζώων, τόσο ως προς την προέλευση όσο και προς το νόημά τους. Οσφραινόταν τις ευωδιές από μεγάλες αποστάσεις. Αναγνώριζε τα αρώματα και τη σύνθεσή τους. Διέκρινε από πάρα πολύ μακριά τις ευωδιές των λουλουδιών. “Έβλεπε”, όταν ύστερα από ταπεινή προσευχή ερχόταν στην κατάλληλη κατάσταση, στα βάθη της γης και στο χάος του ουρανού, νερά, πετρώματα, πετρέλαια, ραδιενέργεια, θαμμένα αρχαία, κρυμμένους τάφους, ρωγμές στα έγκατα της γης, υπόγειες, πηγές, χαμένες εικόνες, σκηνές που είχαν διαδραματισθεί αιώνες πριν, προσευχές που είχαν αναπεμφθεί, πνεύματα αγαθά και πονηρά, την ψυχή την ίδια το κάθε τι. Δοκίμαζε το νερό από το βάθος της γης και μετρούσε τα απρόσιτα. Ρωτούσε τα βράχια και του διηγόντουσαν τα παλαίσματα των προ αυτού ασκητών. Κύτταζε και θεράπευε. Έψαυε και ιάτρευε. Ηύχετο και εγένοντο. Αλλά ποτέ δεν διανοήθηκε να χρησιμοποιήσει τα χαρίσματα αυτά του Θεού για δικό του όφελος. Ποτέ δεν παρακάλεσε να γίνει καλά από δική του αρρώστια. Ποτέ δεν θέλησε να κερδίσει κάτι από κάποια γνώση που του πρόσφερε η θεία Χάρη.
Η διόρασή του, όσες φορές ενεργούσε, του αποκάλυπτε τα απόκρυφα των ανθρωπίνων διαλογισμών. Μπορούσε με τη χάρη του Θεού να βλέπει το παρελθόν και το παρόν και το μέλλον ταυτόχρονα. Επιβεβαίωνε ότι ο Θεός είναι παντογνώστης και παντοδύναμος. Κατόπτευε και ψηλαφούσε την κτίση από τα άκρα του σύμπαντος μέχρι τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και Ιστορίας. Ίσχυε γι’ αυτόν το: “Ο δε πνευματικός ανακρίνει μεν πάντα, αυτός δε υπ’ ουδενός ανακρίνεται” (Α΄ Κορ. ιβ΄ 15).
Η ζωή μέσα στη Χάρη όμως είναι ένα άγνωστο μυστήριο για μας. Και κάθε επιπλέον λέξις θα είναι αυδάδης ενασχόληση με θέματα που αγνοούμε. Αυτά ο Γέροντας τα τόνιζε πάντοτε σε όλους όσοι απέδιδαν τις ικανότητές του σε άλλα αίτια εκτός από τη Χάρη του Θεού. Έλεγε επιγραμματικά και ξανάλεγε: “Δεν είναι επιστήμη, δεν είναι τέχνη, είναι ΧΑΡΙΣ”.
πηγη - http://www.porphyrios.net/?page_id=26
Ρατ....
Αν εγώ γελοιοποιήσω την μητέρα σου που έχεις μαζί της μια σχέση "ιερή", θα με κάνεις με τα κρεμμυδάκια. Αν είμαι μεταξύ αριστερών και πω "γαμώ τα μούσια του Βελουχιώτη" θα πέσουν να με φάνε. Οπότε, δε θίγονται μόνο οι συντηριτικοί καθυστερημένοι. Θίγονται και οι ταλιμπάν με τον τελευταίο πειρασμό, θίγονται και οι αριστεροί με την "Ελένη", αν θυμάμαι καλά.
Συμφωνώ με τη 2η παράγραφό σου, και ο Βικ δε νομίζω να είναι ένας από αυτούς.
Φοβερή παρατήρηση ρε ατροπος. Βεβαια ο Βελουχιώτης βρίζεται απ'την εποχή της κατοχής και οι μανες καθημερινα στα φαναρια αλλα δεν πηγαινει και φυλακή κανενας γι'αυτό
Τι λογικη ειναι αυτη
Το είπα βάση αυτού που είπε ο Ρατ παραπάνω.αν κάτι είναι ιερό σε κάποιον γιατί να τον νοιάζει που το χλευάζεις;
Πολλα είπα, θα χαλάσω το ράτιο πίνκ/μούντζας
Καλά πέρα απ'αυτο, εδω εχουν βριστει ιδεολογιες και ιδεολογίες, μάνες πατέρες γιοι, έχουν πέσει μηνυσεις για το WC, μηνύσεις για τους μεταλλικα, μηνύσεις για ''φίλες'' που αποτελουν πειστήριο σεξ, τηλεφωνα σε σπιτια καντιρου και ο μονος που εφυγε επειδη του εκραξαν κατι ιερο, ηταν ο τζου αλλεν για το Poser
δεν νομιζω να θελει ο βικ να συσχετιστει με τετοια περιπτωση φονταμενταλιστη με Eyeliner
Άτροπε, η μάνα του εκάστοτε χρήστη δεν είναι δημόσιο πρόσωπο, ο παϊσιος είναι (που η παστιτσιοφάση δεν εστίαζε καν σ'αυτόν, αλλά έστω για να συνεννοηθούμε). Μπορεί να έγινε ερήμην και μετά θάνατον, αλλά είναι. Και όλα τα δημόσια πρόσωπα είναι ανοικτά σε κριτική και σάτιρα, ακόμα και χλεύη. Ε και στο ίντερνετ το πράμα δε θέλει και πολύ για να γίνει χοντροκομένο. Πραγματικά όσοι σοκαρίστηκαν με τον Παστιτσιο πρέπει να νόμιζαν ότι το ίντερνετ είναι για να μιλάς με φίλους χωρίς να χαλάς μονάδες και να βλέπεις ταινίες χωρίς διαφημίσεις. Αδιανόητο πραγματικά.
pragmatika to oti sizitame to 2012 gia vlasfimia kai teties pipes me e3orgizei kai pote den katalava giati prepei na exoun oi xristianoi monopolio sthn eves8isia
den 3erw ton ford prosopika kai genika san xristis mou fenete komple atomo alla sto kalo an prosvli8ike apo kati tetio
e3igoume ta aftonoita oti den prosvalame ton Porfirio kai oute ton Paisio pou pragmatika paizei na einai kai gamw ta paidia alla den 8a analisoume kiolas oti den egine gia tous sigekrimenous
tosa xronia me prosvalei mia 8riskia pou mou epivalete pou mou didaskete sto sxolio san ma8ima kai eimai anagasmenos na uposto tis skouriasmenes idees pou exei rizosei sthn kinonia me thn propaganda tis
tosa xronia prosvalome vlepontas mitropolites na milane gia bosonia apo thn kolasi kai piramata pou 8a ani3oun tripes gia thn kolasi kai 8a prepei na sevastw ton ka8e xristiano giati?
den eipa na tous peta3oume sta liontaria alla 8a exw apopsi gia kati pou zw sthn ka8imerinotita mou 8a to satirisw kai otan to paratravaei 8a to geliopiisw kiolas
pantos 8a eixe noima h sizitisi an htan kai o ford s'auth alla den 8elise na mas dosei to xrono na akousei mia diaforetiki apopsi akoma kai mia dikeologia gia to logo pou mpike to banner mias kai tou epese vari to ER genika tora telefte opos eipe
Το πρόβλημά σου δηλαδή άτροπε δεν είναι στο περιεχόμενο αλλά στον τρόπο
Μαμά, ο Κωστάκης μου μιλάει άσχημα, πάρε τον αστυφύλακα να τον βάλει φυλακή
Τι σου είπε;
Με έβριζε γιατί τον χτυπούσα.
Ωραία, θα τον βάλουμε μέσα για εξύβριση.
ΜΠΟΥ-ΦΑΚΙΝ-ΧΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΚΩΣΤΑΚΗ
αυτό που θέτει ο Ατροπός και γουστάρετε να το συγκεκριμενοποιήτε είναι ότι αν κάποιος καυλαντίζεται με κάτι συγκεκριμένο , σεβάσου το το γαμήδι δεν είναι κακό.
Είτε είναι θρησκεία είτε διατροφική συνήθεια είτε σεξουαλική είτε οτιδήποτε.
Διαφωνώ κάθετα με την αντιμετώπιση του Βικ, ως προς το ότι προσβλήθηκε και αντέδρασε έτσι. Αλλά σέβομαι το δικαίωμά του να τον ενοχλεί.
Είναι καλό να μπορείς να βλέπεις πιο σφαιρικά κάποια πράγματα από το να τα αφορίζεις (πάει σε όλες τις πλευρές αυτό).
Α , και αν έρθει ο Αναστασιάδης στην ΑΕΚ να μπει μπάνερ για την κηδεία της ομάδας μου.
τώρα που ξαναδιάβασα τι γράφω δεν βγάζει πολύ νόημα ... θα το αφήσω έτσι, να μοιάζω κουλτουριάρης !
Eνω με Βλάχαρο είμαστανε καλυτερα ε?
Περί του μπάνερ τώρα, δεν ασχολούμαι καν με Φορντ, ας παρεξηγηθεί όσο θέλει, δικαιωμά του είναι, αλλά το μπάνερ σαν μπάνερ είναι τουλάχιστον κακόγουστο. Δεν το θέτω καθόλου σε θέμα θρησκείας, αλλά πραγματικά ποτέ δεν μου φάνηκε αστείο το όλο γεροντας παστιτσιος, ούτε καν για "χα". Περιμένω ηαρ-μιτινγκ στο Μπουρνάζι.
Και κάτι επιπλέον από αυτά που ειπώθηκαν: δεν είναι ανάγκη να είναι ΣΑΤΙΡΑ ο Παστίτσιος για να δικαιολογηθεί η ύπαρξή του. Δε χρειάζεται να έχει σκοπό να κριτικάρει ή κάτι τέτοιο, και απλά κοροϊδία για την καύλα του ντερνέ να είναι, πάλι καλά κάνει. Ας προσβάλλεται ο καθένας, ποιον ενδιαφέρει; Γιατί πρέπει να είναι σεβαστές οι θρησκευτικές απόψεις, ενώ οι πολιτικές, οι ιδεολογικές και άλλες να είναι θεμιτό να χαρακτηρίζονται ηλίθιες; Εσύ λες ότι το τάδε είναι ιερό, εγώ λέω πως είναι αρχίδια, οπότε γιατί να το σεβαστώ.
Εφόσον πιστεύεις κάτι, μην γελάσεις με το χλευασμό του. Εγώ έχω κάθε δικαίωμα να το κάνω.
Και μην ακούσω καμιά εύκολη ατάκα όπως εγώ πως θα αντιδράσω αν μου χλευάσουν κάτι ιερό για μένα.
Βασικά, να ποσταριστεί το λινκ του φόρουμ σε κάποιες από τις νέες παστιτσιοσελίδες με tag "Το ελαικτιρέκβιε στηροίζι γέροντα παστίτσιο!!!`1!!" και σε είκοσι λεπτά θα έχουμε μια στρατιά καθυστερημένων έτοιμους για τρολάρισμα (που -μεταξύ μας- αυτή ήταν και όλη η φάση στον παστίτσιο). Μια ακόμα πιο εξαιρετική εποχή.
Προτείνω να ξεμπανάρουμε και τον χρήστη ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ για να'ναι έτοιμος.
Γελάει ο κόσμος.
Φτιαξτε κανα παστιτσιο οι γυναικες του φορουμ να φαμε κιολας, κι αφηστε τις κριτικες.
ο Κρητικος δικαιουται εξ ορισμου να κανει κριτικη.
(αυτο ηταν καλο λογοπαιγνιο μου αρεσε, θα με πινκαρω με καποιο απ τα 313 φεηκ μου.)
Μας έχετε ζαλίζει με τον κάθε γέροντα, του οποίου η μόνη ασχολία είναι το χρυσόβουλο του σουλειμάν μεγαλοπρέπη & μουστακοφόρου & τουρμπανοφόρου που του χαρίζει όλα τα βαλκάνια.
Σας προσβάλουν και από πάνω ...
ΥΓ εσφιγμένου vs νέα μονή εσφιγμένου παίξτε άσσος απο ημίχρονο να κονομήσετε.
να πω κι εγω...
Ford σε ειχα για γαυρο αρα για μαχαιρωμα αλλα με εδειξες οτι εισαι καλο παιδι τζουτζουκος κλπ
παραταυτα εδω σφαλεις, και σφαλεις με χονδροειδεστατο τροπο
ειμαι μεγας αντιχριστιανος (αυτο εχομε σε αυτο εναντιωνομε) αλλα εχω ζησει απο πρωτο χερι την δυναμη της πιστης
ολα αυτα στο προσωπο της μανας μου, η οποια νικησε ενα ανικητο πραμα με την βοηθεια καποιου γεροντα, ενα χαρτι με μια εκτυπωση καποιοιυ και ενα τηλ. σε ενα μοναστηρι και...τι να λεω τωρα, αυτα του παστιτσιου θα φανουν δραματα μπροστα στα κωμμικα....
ειναι ωραιο...ωραιοτατο αυτο με τους γονεις σου και τον παππουλη αλλα guess what...ο παππουλης δεν εκανε τιποτα, αυτοι τα καναν ολα
μακαρι να βιωνες την ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ εμπειρια που εζησα εγω χωρις τις συνεπειες
μακαρι να βιωνες το σκατοεμποριο που παιχτικε πανω στο ακτινοβολισμενο κορμι και γεματο τεμοζολαμιδη της κυρα Σοφουλας
ενα τσιρκο απο παπαδες, μια τρισαθλια δημοπρασια για το ποιο μοναστηρι θα δωσει την καλυτερη θεραπεια κλπ
ο γερων παισιος ειναι γνωστος...ω ναι ειναι γνωστος
ειδικα σε μερικους εδω πανω...οταν πχ σε καρκινοπαθη συστησε να σταματησει την θεραπεια του και να τρωει ΕΛΙΕΣ
εχεις καθε δικαιωμα να προσβαλεσαι οταν καποιος βαζει ενα (νοστιμοτατο) παστιτσο στην μαπα καποιου ιερομοναχου που ο ιδιος δεν ξερει καν ποιος ειναι
δεν εχεις ΚΑΝΕΝΑ δικαιωμα ομως να ΓΑΜΑΣ τον εαυτο σου με το αυτουποβιβαστικο σου ποστ
παντα φιλικα και αντιχριστιανικα