Εντάξει, περιπολία κάνουν και έξω από το σπίτι μου. Μιλάω για κλούβες και προσαγωγές και σκούπα. Και όχι στους μετανάστες με τα τσιμπιδάκια και τις θήκες κινητών, αλλά στην μαφία.
Printable View
Εντάξει, περιπολία κάνουν και έξω από το σπίτι μου. Μιλάω για κλούβες και προσαγωγές και σκούπα. Και όχι στους μετανάστες με τα τσιμπιδάκια και τις θήκες κινητών, αλλά στην μαφία.
paromoiws.
katarxin de fovomaste giati atromitara ooo. apla de mas aresei to skiniko.
tora, gia to plithos kosmou pou vgainei adialeipta se polysyxnastes perioxes me 889 kafeteries kai ametrita mparakia opws h axarnwn, i viktwria kai o agios panteleimonas pos to eipes, kalo kouragio, emeis ki apo omonoia apofeugoume na pername giati de mas aresei na vlepoume kosmo na soutarei sta pezodromia, alla isws den einai dikaio auto giati afou oi perioxes autes katoikountai, prepei na eimaste dikaioi kai na pame na pioume ki ena bacardi mojito sto grigori tis omonoias kamia fora, den einai kalo na snompareis allwste.
oute gia ta eksarxeia kaname kati se proti fasi btw, an de mas aresei den pigainoume, eisai tis gnomis na organwname kapoia apotelesmatiki poreia empros8en tou politikou grafeiou tou xrysoxoidi?
ki episis allo na einai kapoios sto dromo ki allo na menei kapoios allos sto dromo apo kei pou den itan, einai simantiko nomizw. alliws stis epomenes pirkagies pou 8a afisoun kosmo astego mporoume na simperilavoume sti diamartyria mas kai olous tous astegous tou kosmou, de 8a tan asximo.
Αυτο θες να ακουσεις και να δεις ντε και καλα εσυ.Διοτι ολα εχουν τα ορια τους και ο καθενας βαζει τα δικα του ορια.
θεωρω πως μιλησα για λεκτικη μαγκια των μπατσων και δεν νομιζω να ανεφερα καπου για σωματικη βια.
ουτε συγκρινα τον τρελο της γειτονιας και οπως ανεφερα σχεδον ολοι οι κρατικοι λειτουργοι που εχουν στα χερια τους εξουσια εμμεσα η αμεσα μπορουν να εχουν και υφακι και τουπε και να γαμανε ασαλιωτα και εσυ να καθεσαι να σκουζεις μην μπορωντας να κανεις τιποτα λογω του ανυπαρκτου κρατους και των επιλεκτικα τηρουμενων νομων.
αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως γινεται να υπεραπλουστευετε την ολη σκεψη μου χωρις να λαμβανεται τιποτα υποψιν σας παρα μονο το ενα και μοναδικο συμπερασμα στο οποιο ανεξαρτητα απ οτι εχει γραφτει ειναι το
"λεφτα vs προσωπικοτητα" , βαζωντας μαλιστα σαφεστατα ορια της προσωπικοτητας οπως ο ιδιος ειπες.
αν στο δρομο με βρισει καποιος δεν εγινε και τιποτα , αν με βρισει μπατσος και ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ εκ των πραγματων να κανω τιποτα ΤΟΤΕ ΕΓΙΝΕ. μονος σου εθεσες το οριο. μονο που αυτο ειναι ΔΙΚΟ σου αυθαιρετο οριο.
αν για μενα το να σε βρισει καποιος στο δρομο ειναι ανηκουστο και το θεωρω το ιδιο και χειροτερο απ τον μπατσο μηπως θα επρεπε να πω αναλογα οτι δεν υπαρχεις κλπ?
το θεμα μου με το φορουμ και συγκεκριμενα με τετοια θρεντ ειναι το εξης: υπαρχουν λογιων λογιων συνομιλητες , υπαρχουν πχ τσουτσεκια που απλα υπαρχουν για να τη λενε σε οτι ποσταρετε, οκ συμφωνοι , δε σε θεωρω κατι τετοιο και γι αυτο προσπαθω να κανω διαλογο.
εκ των πραγματων ουτε εσυ ουτε εγω μπορουμε να ξερουμε ΑΚΡΙΒΩΣ τι εχει ο καθενας στο μυαλο του και ειναι δυσκολο να γινει ουσιαστικος διαλογος πανω σε ενα θεμα με 2-3 ποστ
αυτο που δεν μπορω με τιποτα να καταλαβω ειναι γιατι τα παντα πρεπει να ειναι "ειτε ασπρα" ειτε μαυρα".
κι αναλογα με τα μαυρα και τα ασπρα να κινουνται και ολοι οι χρηστες και τα ποστ τους.
Ε, γιατί έτσι ο κόσμος μας είναι απλός, κατανοητός, (νομίζεις) ότι ξέρεις ποιος είσαι και πού πας, τι σου φταίει και τι πρέπει να γίνει. Βοηθάει και στο να μην χρειάζεται να στίψεις το μυαλό σου λίγο, κάτι το οποίο είναι γενικά ένα καρκίνωμα των τελευταίων δεκαετιών...
Το θλιβερό είναι να βλέπεις αυτόν τον ισοπεδωτική και άχρηστη αντιληπτικότητα σε άτομα άνω των 25.
χαχαχαχα ο χριστιανός τα είπε αυτά.
Πάντως, ξεχάστε λίγο τους κακούς αριστερούς και τους φιλοαναρχο και αντιληφθείτε λίγο με την "αντιληπτικότητα" σας και αν θέλετε απαντήστε: Δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο, είναι όλα μαύρα, εντάξει, κινείται σωστά ο κ. Χρυσοχοϊδης και το υπουργείο προστασίας του πολίτη σχετικά με την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων επιδρομέων της Σόλωνος και των ταραξιών των εξαρχείων γενικά; Αν όχι, τι πρέπει να γίνει;
Τα άκρα στον χριστιανισμό (αγάπη και εγωισμός) υπάρχουν σε απόλυτο βαθμό μόνο σε 2 πρόσωπα, τα οποία για εσένα/εσάς είναι και ανύπαρκτα. Κανείς δεν αμφισβήτησε την ύπαρξη του Μαύρου και του Άσπρου ως όρια (δεξά-αριστέρα, άνθρωποι/ζώα, επικίνδυνοι/ενσυνείδητοι, όπως προτιμάτε τέλος πάντων), αυτό που λέει ο γιατρός και σχολιάζω επαυξάνοντας είναι ότι εσείς συζητάτε χρωματίζοντας τα πάντα με αυτά τα 2 χρώματα, σε απόλυτες τιμές, είστε μόνιτορ που χρησιμοποιεί παλλέτα 2 χρωμάτων ενώ ο κοινωνία και ο άνθρωπος είναι τρου κόλορ κατάσταση. Προσπαθήστε να γίνετε 8μπιτοι ρε αδερφέ...
Τι εννοείς τι πρέπει να γίνει; Να αποκτήσουμε ανθρώπινη αστυνομία προφανώς. Εσύ τι λες;
Βασικά ρε φίλε είσαι χριστιανός ξέρω 'γω.
Έχω απορίες :
1) Όταν λες "εσείς", σε τι ακριβώς αναφέρεσαι;
2) Ποιά είναι τα δύο πρόσωπα, υπαρκτά ή μη;
3) Πως σου φαίνεται αυτό που συμβαίνει στα Εξάρχεια γενικώς, αλλά και σε συνάρτηση με τα όσα δεν συμβαίνουν σε περιοχές όπου νόμος και ανομία τα έχουν κάνει πλακάκια;
4) Με βάση το αποτέλεσμα του παραπάνω ερωτήματος, η επιλεκτικότητα στην επιθετική δράση, δεν συνινστά ένα ασπρόμαυρο από μόνο του;
5) Με βάση το αποτέλεσμα του ερωτήματος 4, πόσο θα μπορούσες να καταδικάσεις την τωρινή συμπεριφορά της αστυνομίας στα Εξάρχεια;
Φορδ, δεν ήταν φιλοσοφικής φύσεως το σχόλιο μου, απλώς πάντα μου φαίνεται αστείο κάποιος ένθεος και ένθρησκος να κριτικάρει κάποιον γιατι πιστεύει ότι ο "κόσμος μας είναι απλός, κατανοητός, (νομίζεις) ότι ξέρεις ποιος είσαι και πού πας, τι σου φταίει και τι πρέπει να γίνει". Πιστεύεις στο θεό, είσαι ιδεαλιστής, end of story, λολ.
Εγώ έχω πει τι λέω πολλές φορές σε πολλά threads για το θέμα. Τι σημαίνει "ανθρώπινη αστυνομία"; Εσύ που έχεις "στίψει το μυαλό σου", πρέπει να υπάρχει ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σε "ευαίσθητες" περιοχές; Απο μια/δυο κλούβες σε Αγ. Παντελεήμωνα, Εξάρχεια, Βικτώρια; Περιπολίες; Προληπτικοί έλεγχοι; Μη με κάνεις να σου εκμαιεύσω κάτι, πες μου μια συνολική άποψη για το θέμα.
Με αυτή την λογική δεν κατάλαβα γιατί μόνο η αστυνομία θα είναι πάντα διεφθαρμένη.
Α, ωραία, πέσανε όλοι μαζί.
κάρχαρτ:
1) Εσείς που δεν πιστεύετε στο 2)
2) Χριστός και Διάβολος
3) Μου φαίνεται σπασμωδικό αλλά θέλω να περιμένω λίγο μέχρι να αποφασίσω. Δεν ξέρω πόσο σκοπεύουν να το τραβήξουν, πώς θα αντιδράσει ο κόσμος που στοχεύουν κλπ. Σε συνάρτηση με το τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές, νομίζω είναι προφανές ότι είναι πολιτική για τα μίντια. Εξ ορισμού φαύλη.
4) Δεν ξέρω ποιο είναι το άσπρο και το μαύρο εν προκειμένω για σένα. Και δεν ξέρω τι μέλλει γενέσθαι με τον Αγ. Παντελεήμονα όταν αρχίσει να ξαναπαίζει στα κανάλια. Για την ώρα τα μίντια αγαπάνε γιωργάκη οπότε πιθανολογώ ότι το θέμα θα μείνει στα κακά Εξάρχεια.
5) Δεν βλέπω γιατί πρέπει να ξεχειλίζουν αστυνομία τα Εξάρχεια. Εννοείται πως δεν τίθεται θέμα πώς κρίνω συμπεριφορές χοιροστασίου από την αστυνομία. Παραδειγματική περιφορά στα μίντια του δολοφόνου μπάτσου θα βοηθούσε περισσότερο πολιτικά το κράτος και δη την κυβέρνηση πασόκ εν όψει επετείων.
Σπύρο. Επειδή έχουμε κάνει πολλές φορές κουβέντα και πάντα καταλήγω να θυμώνω με τον θρασύτατο τόνο σου, χέστο μωρέ.
Δεν είναι ε; Μπουχουχου, κακό, κακό κράτος, κακέ, κακέ καπιταλίζμουζ, εσύ που δυναστεύεις το λαό και ενάντια στη θέλησή του προχωρείς σ' εκφασισμό του πολιτεύματος
oh wait
Θες να κάνουμε μια δημοσκόπηση να δούμε πόσο % των πολιτών συμφωνούν μ' αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στα Εξάρχεια; Μήπως αυτή η πρακτική αντικατοπτρίζει ακριβώς τη βούληση του λαού και τη στροφή της κοινής γνώμης; Μήπως τα 'χουμε κάνει σαν τα μούτρα μας ως κίνημα, εμείς, οι καλοί κι έχουμε αποτύχει παταγωδώς ν' ανοίξουμε το κίνημα κλεισμένοι στο βολικό σκατομικρόκοσμό μας, είτε αυτός λέγεται το δωμάτιό σου είτε πλατεία είτε πάρκο είτε ξεκάβλωμα απ' το πέταγμα ενός μπουκαλιού; Μήπως αυτή η αστυνόμευση είναι σύμπτωμα όλων αυτών;
Χμμμ...
Τι έκανα τώρα; Γλυκύτατος ήμουνα! Επίσης αυτό που σου ζήτησα είναι σημαντικό για την ποιότητα της κουβέντας γενικά, δεν είναι για να απαντήσεις σε μένα προσωπικά. Πες μια άποψη ρε αδερφέ, μην κριτικάρεις μόνο το τι λέγεται.
μέσα κι εγώ για ανθρώπινους μπάχαλους.
(βασικά ζω για τη στιγμή που θα γράψω κάπου όχι στην ανθρώπινη αστυνομία - ναι στους ανθρώπινους μπάχαλους)
Κοιτάτε, η αστυνομία πληθυσμιακά είναι πιο μικρή και σαφώς πιο ελέγξιμη και διαμορφώσιμη από τον αφηρημένο πληθυσμό των μπάχαλων. Δηλαδή ο ανθρώπινος μπάχαλος και γενικά η κοινωνική ωρίμανση και οι ενσυνείδητοι αγώνες με ομόνοια των αγωνιστών και δεν ξέρω και γω τι είναι πορδές στον άερα σε σχέση με το ότι δεδομένα πιάνεις δεν ξέρω πόσους εκατοντάδες 18-19χρονους που μπήκαν σε μια μικρή των μπάτσων σχολή. Μπορείς πιστεύω να τους διδάξεις πώς να κάνουν σωστά την δουλειά τους. Μπορείς σε ένα πολιτικό σύστημα που ένας αξιόλογος άνθρωπος έχει πιθανότητα να γίνει υπουργός. Εδώ κολλάμε.
Δηλαδή εν γένει (και απαντάω ουσιαστικά και σε σένα Σπύρο που θίχτηκες τρομάρα σου, λολολ), το πολύ βαθύτερο πρόβλημα δεν είναι το υπάρχον κράτος πώς θα διαχειριστεί τα Εξάρχεια, αλλά το ότι είναι δεδομένο πώς θα έχεις φαύλο κράτος. Τα έχω ξαναπεί και εγώ πολλές φορές. Η λύση είναι να ασχοληθείς με την μαλακία που σε δέρνει πριν ασχοληθείς με την μαλακία που δέρνει όλους τους υπόλοιπους. Αλλά δεν είναι φαντεζί αυτό, σόρι.
Έχω εξηγήσει ήδη γιατί ήταν τεράστια μπαρούφα αυτό που έγραψες. Και επειδή προτιμάς να σε βρίζουν από το να σου σπάσουν το αμάξι, και επειδή το θέτεις λες και έχεις κάποια επιλογή, δηλαδή αν σε βρίζουν οι μπάτσοι θα εξαφανιστούν οι μπάχαλοι (και μετά κατηγορείς τους άλλους ότι τα βλέπουν όλα άσπρο-μαύρο). Τώρα για το πρώτο, συμφωνώ, είναι το δικό σου όριο το να σου "ταπεινώνουν την προσωπικότητα", δεν είπα κάτι διαφορετικό. Και ένα 5% των ελλήνων μπορεί να ψηφίζει ΛΑΟΣ επειδή το δικό του όριο είναι να μην υπάρχουν βρώμικοι μετανάστες, με τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε, ε, δικαίωμά μου είναι κι εμένα να προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, όλα καλά!
DISCLAIMER: Δεν εννοώ την τελευταία πρόταση. Αν μπορούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν υπάρχουν άτομα που ψηφίζουν νδ πασόκ λάος και που προτιμούν τα τζάμια από τη μείωση της προσωπικότητας πιθανότατα θα ήμουν ευτυχής, αλλά δε θα έγραφα σε τέτοια θρεντς γιατί θα πίστευα ότι όλα είναι καλά. Οπότε μην το συνεχίσετε παίρνοντάς το κυριολεκτικά. Ευχαριστώ πολύ και καλά να είστε.
Λόκι, σου λέει ότι και η αστυνομία όπως λειτουργεί είναι σύμπτωμα της μαλακίας της κοινωνίας, όχι ότι οι μπάχαλοι δεν είναι σύμπτωμα.
Αν αυτό ίσχυε θα ήμασταν ακόμα στις σπηλιές ε. Εκτός αν το λες όπως το λένε οι αναρχικοί, που πιστεύουν ότι για όλα τα κακά της μοίρας μας φταίει ο καπιταλισμός και ο ανταγωνισμός και ότι σε μια αναρχική κοινωνία θα εκλείψουν όλα αυτά και τα παιδάκια θα σταματήσουν να θέλουν τα παιχνίδια των άλλων παιδακίων.
Μπα, από αναρχικούς το έχω ακούσει σε πολύ τραγικότερο βαθμό, γιατί πχ στο προβάλουν σαν επιχείρημα και για το ότι δε θα χρειάζεται αστυνομία. Τουλάχιστον η αριστερά έχει πιο επιτεύξιμο σχέδιο.
τραβάω ένα μεγάλο οφτόπικ εδώ γιατί μου άρεσε το ποστ του κάρχαρτ. Δε το έκανα quote ολο καθαρά για θέμα χώρου και tl;dr. Αν μου επιτρέπετε, θα ηθελα να τραβήξω τη συζήτηση στο θέμα "που αισθάνομαι ασφαλής". Σαν κοινωνική παρατήρηση και μόνο, τα πράγματα δε βλέπω να βελτιόνονται. Και ζω καθημερινά και τα εξάρχεια, κ το Μεταξουργείο και τον Παντελεήμονα και ffs, ζω δίπλα στις εργατικές του Ν.Κόσμου.
Γενικά λόγω nuevo mundo και κωλογειτονιάς κλπ κλπ, έχω τρέξει άπειρες φορές, δεν έχω προλάβει να τρέξω κάποιες άλλες, γενικά λεφτά στη κάλτσα κλπ. Πίστεψε με, δεν είναι χειρότερα τα εξάρχεια, πιο ενοχλητικά είναι. Επίσης ελοχεύει ο κίνδυνος της γελοιότητας (που το έχω δει ζωντανά) να στην πέσουν για να σε ψυρίσουν, να αντισταθείς και να καταλήξεις να υπερασπίζεσαι τις προθέσεις σου από καθυστερημένους μεσολογγίτες "άσε τα ζάκια γαμημένε φασίστα". Αυτό μόνο έχω να προσάψω στο "γκέττο" των εξαρχείων. 10 χρόνια και βάλλε που συχνάζω στα πέριξ τους δεν έχω δει τρομακτικές αλλαγές, είναι σαν την ιστορία του Ηροδότου. Κάνει κύκλους και οι ίδιες καταστάσεις εναλλάσονται. Έκρηξη σε αστυνόμευση, έκρηξη σε ζάκια.
Πιστεύω, όσο κ αν είμαι ο σάμπατακ κλπ κλπ, πως είναι έξυπνο από πλευρά κυβέρνησης να φτιάχνεις "γκέτο" από το πουθενά, γιατί είναι ευκολότερα διαχειρίσιμο στις εκρήξεις του και εκτός από φακέλωμα, λύτες κλπ κλπ μπορείς και να δίνεις μια αίσθηση γαμάουα σε αυτούς που αρκούνται στο να είναι μεσολογγίτες, οπότε τους κρατάς εκεί. "Κάνω κάτι τώρα, πίνω μπυρα στα εξάρχεια κ μιλάω για τα μουνιά τους μπάτσοι". Σούπερ.
ΠΡΙΝ πέσετε να με φάτε, σκεφτείτε 2 λεπτά αν γνωρίζετε τέτοιους τύπους. Δεχτείτε το, υπάρχουν. Ο "Πρωτεσίλαος" του Δεκέμβρη σας ήταν ένας τέτοιος, εγώ τουλάχιστον αυτό θα πιστεύω και, οκ, ο πεθαμένος δεδικαίωται.
Καρχαρτ, σκέψου τι ήταν το Ψυρρη πριν πέσουν απειρα λεφτα πανω. Ναι, αυτο ήταν γκέττο με όλη τη σημασια της λεξης. Κοιτα τι εγινε τωρα. 2 χερια μπογια απο πανω, γκομενες και δαπιτες και ο καφες 5 ευρω. Πληρωνουνε ομως ατομα αυτο το πραγμα. Ομοιως το γκαζι. Μια θεωρια ισως να θελει το ιδιο για τα εξαρχεια. Μια αλλη εγραψα απο πανω.
Δε ξερω πραγματικα που καταληγω με ολα αυτα, ειμαι ο σαμπατακ, καθυστερας και δε βαζω και τονους γιατι βαριεμαι...
tl;dr: δεν ειναι τα ζακια και οι περιθωριακοι τα αιτια για τα εξαρχεια, αλλου ειναι χειροτερα. Τι πρεπει να γινει ομως γι αυτά τα χειροτερα;
αναρχικός δεν είμαι σίγουρα, για το μαρξιστής δεν είμαι σίγουρος, επίσης δεν έχω ιδέα τι θα γίνεται με την αστυνομία στον κομμουνισμό, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι έτσι όπως είμαστε τώρα το σύστημα το ίδιο θρέφει την διαφθορά (και των μπάτσων, μεταξύ άλλων), το ξέρω ότι είναι κάπτεν όμπβιους αυτό, αλλά δεν νομίζω ότι το όραμα του βικ για την κοινωνία περιλαμβάνει κομμουνισμό, η έμμεση απορία μου ήταν ΣΕ ΤΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΥΡΙΕ θα έχεις ανθρώπινη αστυνομία;
Ρε παιδί μου, και στην Ολλανδία καπιταλισμό έχουνε, αλλά το πρώτο πράγμα που είδα ήταν καταχώρηση της αστυνομίας σε εφημεριδούλα που έλεγε "αν σας ειρωνευτούν για το σεξουαλικό σας προσανατολισμό πάρτε μας στο τάδε τηλέφωνο". Προφανώς και ήταν κυρίως για τουριστικούς λόγους, αλλά και πάλι. Υπάρχουν διαβαθμίσεις, μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
σαμπατάκ, είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια στα εξάρχεια έχουν πέσει ήδη γαμώ τα φράγκα σε σχέση με παλιότερα, έχουν ανοίξει πολλά μαγαζά, floca στην πλατεία, τράπεζα δίπλα στο underground, και η κατάσταση στην περιοχή είναι μια στάλα πιο εκπολιτισμένη στο καθαρά entertaining μέρος της. Από ότι ήταν πριν δέκα χρόνια για παράδειγμα, όταν και πρωτοπήγα, όταν και πρωτοείδα τι είναι αυτά τα Εξάρχεια. Και η διαφορά τους με Ψυρρή/Γκάζι (στα οποία δεν αντέχω να βρίσκομαι λεπτό τις βραδινές ώρες) είναι πως στα Εξάρχεια έχει (όχι τώρα πρόσφατα) επικρατήσει μια ιδεολογική ταύτιση περιοχής-χαρακτηρισμού. Όποιος πήγαινε Γκάζι/Ψυρρή πριν δυο χρόνια ήταν εγκληματίας, αλλά επειδή εμείς "ποτέ δεν πηγαίνουμε εκεί, δεν πάνε να σφαχτούν", όποιος πηγαίνει τώρα είναι "κανονικός άνθρωπος, άντε, τι περιμένετε, φτιάχτε Mall παντού". Γενικώς τα Εξάρχεια είναι ένα ιδιαίτερο μέρος, είναι λιγότερο φανταχτερό από όσο του προσδίδουν οι έξω, αλλά τεράστια μερίδα επισκεπτών λατρεύουν να αυτοορίζονται και να πασχίζουν να προσδώσουν ερεθίσματα/ιστορία/Ιδέα στο μέρος, με ακριβώς την ίδια λογική που πχ όλοι σφάζονται να προσδώσουν αναγκαστική προγονική ιδιότητα στον μεγαλέξαντρο για να πάρουν το όνομα της μακεδονίας της ξακουστής. Το πρόβλημά μου δεν είναι (πολύ) το τι είναι τι. Δεν με απασχολούν οι κάτοικοι, αγανακτισμένοι ή μη. Δεν με απασχολούν οι ανύπαρκτοι τελειωμένοι στη μεσολογγίου ή το μπλέξιμο των δεκάδων μορφών λαϊκής κουλτούρας που θα συναντήσεις εκεί. Δεν ενοχλούν την σωματική μου ακεραιότητα οι ναρκομανείς, με ενοχλεί που οι άνθρωποι αρρωσταίνουν έτσι. Δεν με ενοχλεί που αποτελεί χώρο έκφρασης ιδεών και προσωπικότητας για κάποιους.
Με ενοχλεί όμως να γίνονται εκατό προσαγωγές την μέρα Γιατί Έτσι, με ενοχλεί να τρώει κόσμος ξύλο Γιατί Έτσι, με ενοχλεί να μου ζαλίζουν οι ΜΑΤς (με ειρωνικά σχόλια, απειλές, βλέμματα, ΥΠΑΡΞΗ) καθόλη την περπατητή μου άνοδο σε όλη την ακαδημίας, με ενοχλεί να ακούω από κοινές γνώμες περί γκέτων, ενώ δεν τις ενόχλησε (στα αλήθεια) ποτέ, κανένα άλλο γκέτο. Ενοχλούμαι ιδιαιτέρως να ακούω για πρεζάκια, όταν στις τηλεοράσεις βλέπουν τον κάθε show biz ποτισμένο στην κόκα και λαζόπουλος και γιέα. Ενοχλούμαι ιδιαιτέρως να ακούω για εγκλήματα, κλεψιές και οτιδήποτε τέτοιο, όταν ξερω γω, ξανά πασοκ/νδ. Ενοχλούμαι επίσης να γενικεύω τόσο ξεδιάντροπα, αλλά το κάνω προς χάριν της ενόχλησής μου.
Και με ενοχλούν οι μπάτσοι. Είναι υπάρξεις κενού νοήματος, που βαράνε. Δεν μου αρέσουν αυτές οι υπάρξεις. Δηλαδή υπάρχουν παντού, στα πανεπιστήμια, στα εξάρχεια, στα φόρουμς, αλλά δεν βαράνε στο έτσι, δεν σκοτώνουν παιδιά απαραίτητα. Και δεν περιμένουν τους εκάστοτε Forf Prefects να δουν "μέχρι που θα τραβηχτεί η κατάσταση", λες και ως εδώ μπορούν να την δικαιολογήσουν αν κάποιος τους εξηγήσει τέσσερα γιατί.
δράγκονλορντ, ποιοι αναρχικοί ή μαρξισταί σου μιλήσαν για απώλεια αστυνόμευσης σε ουτοπικό πολίτευμα;
Δεν αναγνωρίζεται ο θεσμός της πολιτοφυλακής από αυτούς τους τοιούτους;
carheart για μια φορά συμφωνούμε απόλυτα.
Μισώ με βαθύ μίσος (λολ ευφράδεια) τους Μπάτσοι όπου κ να τους συναντάω. Από τον καθυστερημένο που με είδε με μπουκαλάκι νερό στο αμάξι κ ήθελε να μου κόψει κλήση για κινητό μέχρι τους ΜΑΤς που νοιώθουν ότι σε γαμάνε γιατί ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΡΙΟΛΗ ΚΑΤΣΕ ΚΑΤΩ.
Ίσως εμένα (λόγω παιδικών τραυμάτων κλπ κλπ) με ενοχλεί εξίσου η επικινδυνότητα ενός μέρους, αλλά ΝΑΙ ρε πούστη μου δεν είναι και το αντρο της ακολασίας εκεί, ξαφνικά έπιασε τον κόσμο ο πόνος για τον ΚΙΝΔΥΝΟ. Ξαναζούμε ατάκες "τι ήθελε ο 15χρονος στα Εξάρχεια, εκεί είναι επικίνδυνοι".
Λύση δε βλέπω, γιατί η εξίσωση "μπάτσοι σε κάθε γωνία = μείωση εγκληματικότητας" είναι βαθειά ριζωμένη στα κεφάλια των ιθυνόντων, αλλά δυστυχώς η αστυνομική παρουσία έχει καθαρίσει λίγο τις καταστάσεις, τουλάχιστον στο μακρυνό nuevo mundo που ζώ εγώ. Είναι εντελώς καθυστερημένο όμως να πηγαίνεις να το κάνεις για τσαμπουκά στα εξάρχεια. Πιστεύω πως προσπαθούν να εντείνουν τα πράγματα, μαζί με παραπληροφόριση και aganaktismenoi polites και θα ήμουν ίσως αρκετά υπερβολικός για να πω "νέο γκάζι, σε 3-4 χρόνια στα εξάρχεια σας". Ίσως απλά για να σπάσουν το τσαμπουκά σε τωρινούς 16χρονους; Δε ξέρω.
Απλά λόγω σοσιαλισμού βάζουν εμπρός το πλάνο "αξιοκρατία και ίση αντιμετώπιση μπλα μπλα" και δεν θα μπορούσαν να βρουν πιο user friendly έδαφος από μια "αμαρτωλη περιοχή" όπως τα Εξάρχεια.
Ίσως στο μέλλον δούμε και τηλεοπτικές συλλήψεις "μεγαλέμπορων" στην Ομόνοια.
Μπόρα είναι θα περάσει.
Έχουμε και δηλώσεις. Αυτοί οι "κάτοικοι", όλα τα λεφτά.
πινκς στον Χρυσοχοϊδη λοιπόν
ο αστυνομικός της γειτονιάς
Ότι έλεγε ο Dragonlord, πλέον θα μας βγαίνει απόλυτα αυτό το όμορφο φήλινγκ της γειτονιάς κι όχι της μεγαλούπολης, με τον αστυνομικό της μέσα - φάση γαλατάς.
πάντως, την Παρασκευή 9/10 πέθανε Πακιστανός στη Νίκαια μετά από βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ από αναρχικούς την 26/9 (φοβήθηκε να πάει νοσοκομείο λόγω έλλειψης χαρτιών), ο πέμπτος στην περιοχή (εκεί βρίσκεται και η υπηρεσία χορήγησης ασύλου) τα τελευταία 2 χρόνια.
edit: μπάτσος τον έφαγε τελικά!
το "αστυνομικος της γειτονιας" κανει σε ολους "χαφιες της γειτονιας" ε;
θα 'ναι μονοι τους ή σε ομάδες; άμα είναι μόνοι τους, ποσο στοιχημα οτι θα φανε κανενανε και μετα θα εχουμε "μανα χτυπημενου/δολοφονημενου αστυνομικου της γειτονιας" και ολα τα υπολοιπα ωραια;
ε δε νομίζω να έστελνε κανείς μόνο του αστυνομικό για περιπολία στα εξάρχεια. Λογικά τουλάχιστον στις "hot" περιοχές θα μαζεύεται μεγάλο μπατσολόι.