τι χαιρετάς ρε, κάτσε εδώ που είσαι. :-)
Printable View
Βασικά αυτό νομίζω απέχει αρκετά από αυτό που ζητάει ο άλλος. Δισκάρα σίγουρα, αλλά σίγουρα δεν είναι ότι σκέφτεσαι όταν ακούς US power/progressive. Άσε που θεματολογικά δεν είναι το συνηθισμένο.
Το In Fate's Eye A King είναι στα καλύτερα κομμάτια που έχουν γραφτεί ποτέ βέβαια.
Helm, ευχαριστούμε για τη συνεισφορά σου! :pink:
(διαβασμένο σε βρίσκω :D, να περνάς πιο συχνά απ' τα μέρη μας!!!)
ela re helmako arxonta!
loipon, ta germanika h8ela kai gw na ta anaferw alla h8ela na meinw ontopic. mlkia basika, giati tairazoun me ta amerikanika analoga tou eidous. na anaferw edw kai tous House of Spirits pou einai basika h synexeia twn Jester's March. Turn of the Tide -kyriws- kai Psychosphere poly wraia diskakia. proswpika kai to 2o Jester's March, to Acts, maresei poly. einai arketa psyxro, fainomenika aplo alla to 8ewrw paneksypno.
to A New Gate twn Annon Vin poly omorfo diskaki. sieges-eveniko kapws prog metal. filaraki tou Ralph Hubert pou tous ekane kai paragwgh.
tous Sanvoisen logika tous kserete. omorfo aplo melwdiko texniko power.
epibaletai na akousete kai ta 3 dikakia twn 8ewn Soul Cages. kyriws to 2o Moments den yparxei leme...
otan 8a paw spiti 8a tsekarw kai apo alles xwres -kanada, skandinabies ktl- se power prog styl, konta sto amerikaniko. na to 8ymh8w bebaia prwta....:-)
Βασικά, καλά κάνετε και λέτε κανά γερμανικό, αλλά από την άλλη είναι μεγάλη αδικία όλη η σκηνή της χώρας να παρασιτήσει σε μερικά posts...
Μιλάμε για τεράστια συνεισφορά κι οι Γερμαναράδες, έτσι;
Τί να πρωτοπώ; Mad Max, Brain Fever, Gravestone;
Ψηφίζω κάποιος τολμηρός (και γνώστης) να ανοίξει νέο thread... :touched:
gia germania milame mono gia pio prog texnika pramata, pou tairiazoun hxhtika me ta analoga amerikanika.
hades παει εδω ή οχι?
paei pws de paei!
etsi ki alliws ta xoun paiksei ola oi 8eoulhdes!
Μάριε κατεβαίνει κ η συλλογή :headbang:
eeee, oi sanvoisen kollane ka8olou edw h apla gamane men, allo topic de?
http://img146.imageshack.us/img146/1454/1958photo.jpg
Cyperus λέγονται και παίζουν αυτό το US power με πινελιές progressive που ζητάγατε. Ξέθαψα τα demos και είπα να το γράψω εδώ.
Τέσπα, αρχές 90 και πριν βγάλουν το album αλλάξαν τραγουδιστή. Και πήραν την κάτω βόλτα. Το album είναι μια χρυσή μετριότητα.
Τα 2 πρώτα demos(s/t 1986 και blow it out your ass 1990) από την άλλη είναι ΕΠΗ. Καταπληκτική φωνή ο Roderick. Και λογική παραγωγή, για demos πάντα. Ψαχτείτε εσείς που ζητάγατε κάτι σε αυτό το στυλ και δεν θα χάσετε.
Να προσθεσω και τους Damien Steele στο γνωστο αμερικανικο power στυλ. Πολυ καλος ο δισκος τους του 2005.
Oute prog, oute power, oute kai ta dio mazi, alla gamistero doom/heavy gemato Witchfinder General-ila, ligo Pagan Altar, tigka Sabbath fysika kai allous paremfereis hxous (mexri kai Cathedral thimizei, xwris na to exoun skopo mallon). To vazw edw giati prokeitai gia th nea mpanta tou Howie Bentley apo tous Cauldron Born, megalh plaka dhladh, o typos meta apo master sto tech/epic power metal, pairnei arista kai se ayto to styl.
http://www.myspace.com/britonrites
Kai fysika akougontas ayto to tragoudi katalavenoume, metaksy allwn, oti o swstos neos tragoudisths gia tous Witchfinder General tha htan o megas Swanson kai oxi aytos o metrios pou phran.
Συμπαθητικό, αλλά χαραμίζεται μωρέ ο Howie με αυτά. :P
Αντί να βγάλει ένα 2ο Born of the Cauldron δηλαδή. Και καλά που λεφτά για ηχογραφήσεις κλπ κλπ.
To "... And Rome Shall Fall" htan arketa kalo album, alla oxi kai h idanikoterh synexeia tou ntempoutou, oson afora to yfos alla kai thn poiothta. Ara amfivallw poly gia to poso mporei na vgalei kati sth fash tou "Born..." kai akoma perissotero gia to poso thelei na paiksei pali etsi akrivws.
Μόνο αυτό το κομμάτι από αυτήν τη συλλογή υπάρχει. O Howie έχει πει πως δεν θέλει να ακουστεί τίποτα μέχρι το album να είναι έτοιμο. Εδώ δεν ήθελε καλά καλά να βγάλει κομμάτι στη συλλογή αυτή, αλλά οκ, ήταν δελεαστικό το promotion.
Πάντως Buddy έχει πει επίσης πως κάποια στιγμή θα βγάλει νέο Cauldron Born, με νέα μέλη(και ο ίδιος έχει μια προτίμηση στο 1ο μουσικά από ότι έχω καταλάβει από το 2ο). Όταν βρει χρόνο και χρήμα. Και γι'αυτό έκανα και το σχόλιο πριν. :P
ναι αλλά το κομμάτι που ακούμε δεν είναι αυτό της συλλογής!
"Carmilla" λεγεται, αν το έχει κάποιος ας το προωθήσει πλιζ!
εν τω μεταξύ το "A Meeting in the Woods" παίζει στο ριπιτ.
Σήμερα κυκλοφορεί το περιοδικό. Και σου λέω από msn περί Howie, πω πω :!:
Παιδιά το Advocate μπορεί να το πασάρει κάποιος/
θανξ ενιγουε'ι'!!
PM sent.
ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ
ε ναι
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Και τι μου λέτε παραπάνω για Lethal και άλλα...
Ω ΡΕ ΜΑΝΑ ΜΟΥ!!!
:headbang: :headbang: :headbang:
κ άλλο έπος
Κι έλεγα να μην χρησιμοποιήσω σήμερα παράνομα μεσα προς downloading...
Αλλά με αυτά που post-άρονται...
Μεταλλάδες, γειά σας. Ψάχνουμε δίσκους που να έχουν πολύ στενή συγγένεια με Slough Feg - Traveller/Hammers of Misfortune - The Bastard με έμφαση κυρίως στο δεύτερο. Οι δεύτεροι παρατήρησα ότι δεν αναφέρθηκαν καμμία φορά στο θρέντ οπότε μην βιαστείτε να αρχίσετε το μαλακισμένο namedropping, ζητάω κάτι συγκεκριμένο. Προτεραιότητα στο επικό στοιχείο (και prog αν χρειαστεί), όχι στη σαβούρα, όχι στο generic, στο concept ίσως, στις μπάντες που δε διστάζουν να παίξουν καλό χεβιμεταλ (asteroid belts), να "μπλακίσουν" (tyrant dies), να ξέρουν folk μπάλα (witches dance, baltech's lament), να μη κωλώνουν να κλείσουν ένα δίσκο στο χάσιμο (sacrifice/the end), γενικά ωραία πράγματα. Σας εμπιστεύομαι, για ρίχτε.
Για Slough Feg να καταλάβεις τι παίζει αξίζει να ακούσεις κάποια στιγμή Brocas Helm, κάνα καλό NWOBHM ξέρω γω Savage, Tygers of Pan Tang και φυσικά Thin Lizzy, αλλά και πάλι μην περιμένεις να μοιάζουν και ακριβώς, ευτυχώς δηλαδή.
Δεν υπάρχει κάτι άλλο σαν Hammers of Misfortune. Ο λόγος που δεν παίζουν άλλοι σαν αυτά πολλοί είναι επειδή αυτό το ωσμωτικό Heavy Metal των Hammers of Misfortune δεν θα μπορούσε να είχε δημιουργηθεί πριν 20 ή 10 χρόνια, είναι ενημερωμένο από το σύνολο του HM και η γενναιότητα που οδηγεί στο τα-παίζουμε-όλα-αλλά-ήμαστε-και-true μπορούσε να προκύψει επίσης μόνο μετά από αυτόν τον μεταμοντέρνο οχετό των 90's και early 00's. Οπότε αν θέλεις άλλες μπάντες τέτοιες, φτιάξε μια. Πες αν βγει καλή, ε. Πολλοί άλλοι ανά τον κόσμο μαντεύω είναι ακριβώς στην ίδια διαδικασία τώρα οπότε ξαναρωτά σε 2 χρόνια από τώρα.
χεχ, ίσως δε μου φαίνεται αλλά την έχω την προπαίδειά μου στο χεβιμεταλ απο τότε που τσαλαβουτούσα για να βρω μπάντες σα τους μαιηντεν και πιο μεγάλος. Τους έχω ακούσει και τους ungol και τους brocas και τους manilla road και τους omen και το nwobhm μου και τα αγαπάω αυτά. Αλλά πχ δεν είπα τυχαία για το traveller και όχι για όλα τα slough feg, και γι' αυτό είπα η βάση να είναι το bastard και όχι γενικά oi hammers. Γιατί είναι λεπτή η ισορροπία μεταξύ του πιο "κοντά στις ρίζες" χεβι των slough feg στα πρώτα τους αλλά και του πιο progressive/70's χεβι στο οποίο απομακρύνθηκαν οι hammers στα επόμενα. Γι' αυτό ψάχνω πράγματα στην τομή αυτών των δύο.
Αυτό το φοβόμουν ότι θα μου το πει κάποιος, και νομίζω ότι εσύ σε έχω ξαναδεί να το αναφέρεις κάποια στιγμή παλιότερα. Γι' αυτό και σκέφτηκα να το περιορίσω σε μπάντες που παίζουν μετά το 2000, ώστε να υπάρχει η ώριμη εμπειρία των παλιών πραγμάτων στον ήχο αλλά και μια πιο "νεωτερική" διάθεση χωρίς να πάμε σε κροσσοβερ μονοπάτια. Για μένα μπάντες όπως οι circle πχ (ενίοτε, μέσα σε όλα) κάνουν κάτι τέτοιο αλλά ταυτόχρονα είναι αρκετά πιο μακριά (..). Δεν θα φτιάξω χεβιμεταλ μπάντα, θα ξαναρωτήσω σε δύο χρόνια αλλά μέχρι τότε νομίζω ότι αυτό το τοπικ και γενικά μπορεί να είναι χρήσιμο για την ερώτησή μου. Άλλωστε το bastard βγήκε κοντά δέκα χρόνια πίσω, δέκα χρόνια είναι πολύς καιρός!Quote:
Δεν υπάρχει κάτι άλλο σαν Hammers of Misfortune. Ο λόγος που δεν παίζουν άλλοι σαν αυτά πολλοί είναι επειδή αυτό το ωσμωτικό Heavy Metal των Hammers of Misfortune δεν θα μπορούσε να είχε δημιουργηθεί πριν 20 ή 10 χρόνια, είναι ενημερωμένο από το σύνολο του HM και η γενναιότητα που οδηγεί στο τα-παίζουμε-όλα-αλλά-ήμαστε-και-true μπορούσε να προκύψει επίσης μόνο μετά από αυτόν τον μεταμοντέρνο οχετό των 90's και early 00's. Οπότε αν θέλεις άλλες μπάντες τέτοιες, φτιάξε μια. Πες αν βγει καλή, ε. Πολλοί άλλοι ανά τον κόσμο μαντεύω είναι ακριβώς στην ίδια διαδικασία τώρα οπότε ξαναρωτά σε 2 χρόνια από τώρα.