Χου μι;
Printable View
Πολύ πετυχημένος παραλληλισμός
:thumbsup:
Σε παραπέμπω σε ΠΟΣΤΑΡΑ πέντε σελίδες πιο πίσω.
Dythor, αυτου του ειδους τα επιχειρηματα ειναι τα χειροτερα και τα απεχθανομαι περισσοτερο απο οτιδηποτε αλλο. Αν το αναλυσουμε σε βαθος, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κανω γαμαει τον διπλανο μου, γιατι τα γονιδια μου και τα ενστικτα μου με υποχρεωνουν να κοιταω το δικο μου συμφερον και την επιβιωση μου. Αυτο ειναι ΑΛΛΗ κουβεντα που πρεπει να γινει σε αλλο τοπικ. Υπαρχει μια ασφαλης ισορροπια συμφωνα με την οποια και τα αυτοκινητα και τα ερκοντισια και ολα αυτα δε θα αποτελουσαν οξυ προβλημα για το περιβαλλον, εχθες εδινα το μαθημα Περιβαλλον και Αναπτυξη φορ φακς σεικ. Αλλα ακομα κι αυτα, ειναι ελαχιστα σε σχεση με τα εργοστασια και το 1% της βιομηχανιας της Αμερικης για παραδειγμα, που γαμαει τα παντα και δε νοιαζεται. Τι σχεση μπορει να εχει αυτο με τον μαλακα καπνιστη που ειναι διπλα μου, φυσαει τον καπνο του στη μαπα μου και μετα μου λεει κιολας "ειναι δικαιωμα μου να το κανω"? Δηλαδη χωρις πλακα, τι λογικη ειναι αυτη?
Χρήστη FIXXXER, ό,τι σου φαίνεται εσένα σαν λογική κατανάλωση για να εξυπηρετείς ανάγκες που για τα δικά σου (πάλι) μέτρα θα ήταν εξοντωτικό να ικανοποιείς αλλιώς δεν σημαίνει ότι είναι αβλαβές για το περιβάλλον. Ακόμα κι έτσι να είναι όμως ας οριστεί για τα πάντα ένα συγκεκριμένο μέτρο κατανάλωσης που να ανταποκρίνεται σ' αυτή την ισορροπία που αναφέρεις. Αλλιώς είναι φασισμός η μονομερής αντιμετώπιση, μ;
Το τελευταίο σου επιχείρημα δεν το κατάλαβα. Μπορώ να απαντήσω κι εγώ αντίστοιχα: "ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΜΑΚΣΙΑ ΤΡΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΥΒΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ, ΤΡΩΤΕ ΤΣΙΠΣ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΡΚΟΝΤΙΣΙΑ μου 'χετε γαμήσει το περιβάλλον, τι σας πειράζω εγώ που φουμάρω το τσιγαράκι μου;", δεν καταλήγει κάπου.
Α, και όποιος πιστεύει ότι αυτοί οι αντικαπνιστικοί νόμοι εφαρμόζονται στα πλαίσια κάποιας κοινωνικής πρόνοιας για τον πολίτη και δεν πηγάζουν από κρατικά οικονομικά συμφέροντα είναι καθυστερημένος.
Προτεινω να καθιερωθει ως μετρο των καπνιστων εναντια στους αντικαπνιστες η υπαρξη αναμμενων αυτοκινητων σε καθε χωρο κλειστο μεχρι 70 τετραγωνικων μετρων, το οποιο μαλιστα θα εχει να περασει ΚΤΕΟ 10 χρονια, οπως επισης και η τοποθετηση της εξοδου των αεριων ρυπων του aircondition ακριβως διπλα στη μπαρα σε καθε μπαρακι, ετσι ωστε οταν ο μη καπνιστης παραγγελνει μπυρα να του ερχεται στη μαπα ο ζεστος αερας με την ωραια μυρωδια. Επισης, για χωρους μεγαλυτερους των 70 τετραγωνικων θα υπαρχει περιοχη η οποια θα περιεχει ολα τα παραπανω και χωρισμενος με γυαλι μεχρι πανω θα βρισκεται ο Καντιρου ο οποιος θα κανει διαλεξη στους αντικαπνιστες για τα υπολοιπα περιβαλλοντικα προβληματα. Στις μεγαλες γιορτες θα χωνει κι ενα μικρο ψαρακι Καντιρου στον κωλο καθε αντικαπνιστη. Ευχαριστω.
Σε νίκησα.
Μπραβο, πηγαινε τωρα και στο τοπικ για τις εκτρωσεις και γραψε κατι του στυλ "ναι αλλα το παρανομο παρκαρισμα εμενα με ενοχλει".
Oχι, δεν γουσταρω που ακομη και για ενα απλο ζητημα πεφτει δουλεμα.
Ξερναω ειπα που ακομη και γι'αυτο δεν μπορουμε να τηρησουμε μερικα μετρα και να ειναι ολοι ευχαριστημενοι.
Γουσταρω με οσους δεν μασανε το παραμυθι οτι ειναι για το καλο τους, και θα αντιπαρερχονται τα ημιμετρα με νομοτυπες διαδικασιες, ακριβως για να δειξουν τη μαλακια του πραγματος. Προσεξε με, δεν αναφερομαι στα ζωα που θα βρισκουν νομοπαραθυρα για να ενοχλουν.
Σήμερα μας έγινε η πρώτη παρατήρηση για κάπνισμα μέσα σε σουβλατζίδικο. Επιτέλους :touched:
Υπάρχουν τύποι, κατά του μέτρου, που προσπαθώντας να αποδείξουν ότι δεν θα "πιάσει", προσπαθούν να ανάψουν τσιγάρο παντού! :shock:
Τι περιεργο!
Δε μου κανει εντυπωση, εδω υπαρχουν τυποι που προωθουν το μισος αναμεσα σε δυο εθνη!
Καλά. Καταρχάς αυτός που έχει αμάξι 3000 κυβικών πληρώνει το αντίστοιχο "πρόστιμο", που είναι τα τέλη κυκλοφορίας (αλλά και οι φόροι μέσω των καυσίμων), όπως ακριβώς κι ένας παραβάτης του αντικαπνιστικού νόμου θα πληρώσει. Γι'αυτό και τα υβριδικά πχ δεν έχουν τέλη κυκλοφορίας. Κατά τα άλλα, είναι απείρως πιο έμμεσος ο τρόπος που θίγεται η υγεία σου μέσω ενός αυτοκινήτου ή ερκοντίσον από ό,τι μέσω του τσιγάρου σε κλειστό χώρο. Αν θες, μπορείς να το παρομοιάσεις με το τσιγάρο σε οποιονδήποτε χώρο, όλα στο περιβάλλον καταλήγουν, οπότε ναι, αν εσύ νομίζεις ότι έχεις δικαίωμα να καπνίζεις στο σπίτι σου και να μολύνεις το περιβάλλον, τότε έχω κι εγώ δικαίωμα να βάζω ερκοντίσον.
Για το τελευταίο, στ'αρχίδια μας, το ότι έχει οικονομικό συμφέρον το κράτος να μην περιθάλπτει ενεργητικούς και παθητικούς καπνιστές μόνο ευτύχημα είναι. Ευτυχώς δηλαδή που έχουν και κοινά συμφέροντα το κράτος και η υγεία μας και το πρώτο υπερασπίζεται τη δεύτερη. Δηλαδή αντί να μείνεις στο ότι αυτό το πράγμα κάνει ΤΟΣΟ κακό στην υγεία των πολιτών που ζημιώνει το κράτος και τις ασφαλιστικές, σε νοιάζει ο λόγος της απαγόρευσης. Γιατί αν δε γίνει από την αγάπη του κράτους (χμ, οκ) πρέπει να είμαστε αντίθετοι. Ναι ρε μουνιά, θα ψοφάμε από καρκίνο για να φαληρήσει το ΙΚΑ, χοχο, θα σας δείξουμε εμείς.
Πω, ξεκολλα λιγο, δεν θελω το κακο σου, θελω ενα χωρο οπου να μπορω να κανω κακο στον εαυτο μου χωρις να σε ενοχλω.
Δεν θα βγω στους δρομους μεθυσμενη/φτιαγμενη με αυτοκινητο να σου γαμησω τα πρεκια, δεν παραγω βιομηχανικους ρυπους, ψαχνω να βρω καθαρο νερακι να ποτισω τα λαχανικα μου που τρωνε τη βρωμα, τα λιπασματα και το σκατονερο των γυρω μου καθημερινα, φτιαχνω smart home και παρακολουθω τα ενεργειακα σεμιναρια μου τακτικως, δεν χρησιμοποιω αυτοκινητο στις μετακινησεις μου, για πυρηνικα ουτε λογος, λοιπον, θελω οταν πινω καφε να κανω 2-3 γαμημενα τσιγαρα. Οχι στη μαπα σου, εννοειται.
Α, εχω και καλη ασφαλεια, δεν θα σε απασχολησει και ο καρκινος μου.
Να σηκώσεις την κωλάρα σου να βγεις έξω απτην καφετέρια να καπνίσεις. Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Ειδικά αν βαριέσαι εκεί που είσαι, είναι και τέλεια δικαιολογία για να αποχωρήσεις.
Έχουμε και εμείς οι καπνιστές δικαιώματα. Απλά σταματάνε εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα των μη-καπνιστών...
Μα δεν είμαι κατά των χωριστών χώρων, όταν γίνονται σωστά. Πχ αυτό με τα δύο μέτρα χώρισμα είναι γελοίο. Επίσης είμαι κατά των μαγαζιών μόνο για καπνίζοντες, ειδικά όταν το όριο είναι τόσο μεγάλο (70 τμ), θεωρώ ότι έχω το δικαίωμα να πάω σε όποιο μαγαζί θέλω χωρίς να πάθω καρκίνο, όπως έχω το δικαίωμα να μην τρώω πόρτα και να μη μου σερβίρουν μπόμπες. Απλά πράγματα. Αν κάποιο μαγαζί είναι πολύ μικρό για να έχει ειδικό χώρο για τσιγάρο, ας κάνουν οι καπνιστές υπομονή ή ας πάνε σε μεγαλύτερο μαγαζί με χώρο. Αυτοί έχουν την ενοχλητική συνήθεια, είναι αυτονόητο για μένα ότι αυτοί θα κάνουν κάποιες υποχωρήσεις. Ούτε μισώ τους καπνιστές ούτε θέλω να πεθάνουν ούτε τίποτα.
H κωλαρα μου δεν εχει τετοια προβληματα. Μια χαρα παντα σεβοταν τους χωρους που μπορουσε η δεν μπορουσε να καπνισει.
Αλλα τη στιγμη που μπορουνε ολοι να εχουν το χωρο τους,
δεν κοιτατε λιγο τις δικες σας κωλαρες οταν κατεβαζουν μπυρονια και μετα βγαινουν με αυτοκινητα στους δρομους?
Ποτε ηταν η τελευταια φορα που ξεσηκωθηκατε για τα αλκοτεστ? Που κανατε καμπανιες και υστεριες για την ασφαλεια στο δρομο?
Θυμαμαι κλαμα για τα παιδακια στα Τεμπη, δεν σας ειδα να κινητοποιηστε για τις νταλικες.
Με τετοια ξερναω, οχι με το να βγω εξω να κανω το τσιγαρο μου.
ηρεμισε Havoc...και δειξε κωλαρα
Είμαι σίγουρος ότι μπορείς να βρεις αρκετά ποστ μου όπου βρίζω για τις νταλίκες που υποτίθεται ότι δε θα κυκλοφορούσαν σαββατοκύριακα, για την εθνική κορίνθου-πατρών, και χτες ή προχτές για τους καθυστερημένους που προσπερνούν από δεξιά. Δεν είναι απαραίτητο όσοι είναι αντικαπνιστές να μη νοιάζονται για όλα αυτά, όπως πχ μπορεί και κάποιος να είναι φανατικά υπέρ του αλκοτέστ αλλά και του καπνίσματος παντού.
Δεν διαφωνω σε κατι.
Και τα παρατραγουδα στο αντιθετο ακρο νομιζω ειναι αναμενομενα πριν ερθει ισορροπια.
Εχω αρκετο κοσμο αυτη την περιοδο που μου ζηταει προτασεις για καταστηματα.
Θα δουμε πως θα εξελιχθει το πραγμα.
Αλλα οπως και να χει, στοιχιζει, και αν δεν υπηρχει η ελληνικη ατιμωρησια θα ειχαν ολοι προετοιμαστει καταλληλα, γιατι νομοθεσια υπηρχε απο την εποχη των ολυμπιακων.
Απλως τωρα ειπαν να εφαρμοστει και κατι, και αντι να κοιτανε την ουσια, την καταλληλη διαμορφωση χωρων, οι μεν ιδιοκτητες δεν θελουν να σκασουν φραγκα για εξαερισμο, και οι δε ρουφιανοι πανε για εισπραξεις απο προστιμα και καταγγελιες.
Λολ βρήκες και το σωστό παράδειγμα πανάθεμα σε. Είμαι εντελώς υπέρ των αλκοτέστ και δεν έχει τύχει ποτέ να πιω πάνω από 2 μπύρες και να οδηγήσω.
Το κόνσεπτ είναι αυτό που είπε ο Ντράγκονλορντ : Εμείς έχουμε την κακή συνήθεια και από τη στιγμή που βλάπτει τους άλλους εμείς κάνουμε τις υποχωρήσεις. Είναι εντελώς απλό το πράγμα.
Μακάρι να αποκτήσουν οι καφετέριες "κλουβιά" που θα είναι όντως απομονωμένα από τον κυρίως χώρο, προτιμώ καιγω να καπνίζω από το να μη καπνίζω όταν πίνω καφέ, αλλά ρε πούστη μου δικό μου είναι το πρόβλημα.
Στην ουσια λεω:
Kανενα μετρο δεν εχει νοημα οταν εστιαζει σε εισπραξεις και οικονομικα συμφεροντα, και οταν εστω και ημιτελως δεν τηρειται και επικρατει ατιμωρησια.
Δεν ειπα πουθενα να ενοχλω τον κοσμο με τον καπνο μου, αλλα να γινει σωστη διαμορφωση χωρων.
Δεν ειπα πουθενα να μην γινεται αλκοτεστ, αλλα οχι οταν εχουν κεφια για χαρτζηλικια τα νουμερα.
Καλα τα μνημοσυνα και τα εικονοστασια στο δρομο, αλλα δεν ειδα πουθενα να φτιαχνουν το δρομο και τους νταλικεριδες να αλλαζουν σημαντικα συμπεριφορα.
Κ.ο.κ.
Και εκεινο που στην τελικη με ενοχλει, ειναι η επικρατουσα υστερια και η εκαστοτε υστερια με κατι που αναγουμε σε θεμα των ημερων,
και μετα στη γαμημενη χωρα μας στη ληθη. Αυτοι ειμαστε.
Στην ατιμωρησία συμφωνώ, στις προθέσεις όχι. Φυσικά και ΔΕΝ περιμένουμε από το κράτος, δηλαδή τους πολιτικούς, αγνές προθέσεις. Αυτό δεν ακυρώνει τις πράξεις. Αν η Βαρδινογιάννη φτιάξει ένα σχολείο για παιδιά μεταναστών για να τη δείξουν στην τηλεόραση, αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι καλό πράμα που κάποια παιδιά μεταναστών θα έχουν σχολείο. Το ότι οι μπάτσοι θα βγουν για λεφτά δε σημαίνει ότι δεν είναι καλό αν πιάσουν δέκα μεθυσμένους οδηγούς που ένα χιλιόμετρο πιο κάτω μπορεί να έπαιρναν σβάρνα κανέναν. Γενικά, ας γίνουν δέκα σωστά πράματα σαυτή την κωλοχώρα κι ας γίνουν για τους λάθος λόγους, δεν έχω τέτοιες απαιτήσεις.
@χαβοκ
+10000 για την τελευταια προταση. Εγω τα ιδια ελεγα παντως στους ασυνειδητους καπνιστες και πριν 3 χρονια και θα τα λεω και σε 3 χρονια. Προσοχη, οχι στους συνειδητοποιημενους τυπου Αμνιζιακ, αυτοι ειναι οι αγαπημενοι μου, πιθανοτατα τους προτιμω απο πολλους αντικαπνιστες που εχουν αλλες βλαβερες συνηθειες.
Ναι δε διαφωνώ, υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουμε, αλλά μιας και δε μας λες και χώρα που κάνει θαύματα, καλύτερα να ξεκινήσει να γίνεται κάτι από το να μη γίνεται καθόλου.
Δηλαδή ακόμα και έτσι που θα γίνουν άπειρες κουτοπόνηρες μαλακίες για να μπορεί ο πελάτης που έχει πάντα δίκιο να καπνίζει, ε και μόνο που θα αρχίσει να έχει ο άλλος στο πίσω μέρος του μυαλού του το "κανονικά δεν καπνίζουμε εδώ" είναι καλύτερα από το "καπνίζω όπου γουστάρω και σταρχίδια μου".
Ναι, δεν γκρινιαζω, ουτε γκρινιασα ποτε για μετρα, αντε και η προχειροτητα του πραγματος ας εχει ενα μικρο αντικτυπο, καλο ειναι.
Παραπανω εξηγησα τι με χαλαει.
Και εκεινο που με φοβιζει ειναι οτι ουδεν μονιμοτερο του προσωρινου. Φοβαμαι πως η προχειροτητα και η τσαπατσουλια θα κανει τοσο μικρη διαφορα που στο τελος δεν θα υπαρχει το καταλληλο εδαφος για ουσιαστικη βελτιωση. Γιατι εκει θαρρω ειναι το θεμα. Να βαλεις τις βασεις για να εξελιχθει η κατασταση και οχι να αυτοακυρωθει.
Τεσπα, θα δειξει, αντε, καναμε αρχη.
μ, κι εγώ το φοβάμαι, απλά μιλάς μόνο για μαγαζιά ε. Υπάρχει και ο χώρος εργασίας, που για πολλούς είναι πολύ πιο σημαντικός γιατί μιλάμε για πολλές ώρες κάθε μέρα, και είναι καλό που υπάρχει ξεκάθαρη απαγόρευση εκεί.
Ναι, θεωρησα αυτονοητο για εργασιακους χωρους, δημοσιες υπηρεσιες, συγκοινωνιες,πανεπιστημια.
Και παλι, πχ εδω στη Νομαρχια Λαρισας βγαινουν ολοι σε εισοδους, ημιυπαιθριους,ταρατσες κλπ. Αν δεν υπαρχει συγκεκριμενος χωρος, δημιουργειται ατυπα. Και μην το παρεις παλι στραβα, δεν λεω να μπαινω σε πολεοδομια και να ζεχνει, ακομη και οταν καπνιζαν μεσα υπαλληλοι, δεν το εκανα η ιδια ποτε. Δεν συζηταμε για εφοριες, θανατος σκετος.
Εντωμεταξυ, χωρις να ειμαι 100%σιγουρη, εχω την υποψια οτι σε πλοια δεν εχει παιξει απαγορευση.
Επισης στους χωρους παιχνιδιου καζινο μπορεις να καπνισεις, αλλα οχι στους υπολοιπους χωρους πχ εστιατοριου.
Βγαλε νοημα ετσι?.....
Στο καζινο πανε μονο οι τελειωμενοι ε. Δεν ξαναπαταω περα απο καθημερινη μετα τις 2 να μην εχει κανεναν γιατι σιχαθηκα μια φορα που πηγαμε για χαβαλε σαββατο βραδυ. Εκει ας καπνισουν οσο θελουν.
εγω το κοψα σημερα ...γιατι το ψιλοσιχαθηκα... αλλα αντι-καπνιστες... χασαμε μια μαχη αλλα σαυτη την χωρα... εμεις θα βγουμε νικητες!!:evil:
varieme na mpw sto 8ema an ine swsto na kapnizoume opou 8eloume, alloste ime apo autous pou sevome tous mh ka8isterimenous pou den kapnizoun...
... alla, sovara, eftasa na iposxe8w ston tarifa pou me efere spiti pos 8a prospa8isw na to kopsw giati mou ekane ta arxidia tsourekia molis akouse ton tsigarovixa -pou gia periergo logo etixe na me piasei simera.
ε κοψτο και συ βρε πουλακι μου ν ανασανεις!