λολ, αυτό είναι περίπου 5 μέτρα απ' το σπίτι μου αλλά έχω καταφέρει να μην το πάρω χαμπάρι.
θα πα να δω, ωστόσο.
εδιτ: α, ψέματα, τώρα που το σκέφτομαι μάλλον είναι αυτό που 'δα κόσμο μέσα κι αναρωτήθηκα τι να 'ναι. ωραία.
Printable View
λολ, αυτό είναι περίπου 5 μέτρα απ' το σπίτι μου αλλά έχω καταφέρει να μην το πάρω χαμπάρι.
θα πα να δω, ωστόσο.
εδιτ: α, ψέματα, τώρα που το σκέφτομαι μάλλον είναι αυτό που 'δα κόσμο μέσα κι αναρωτήθηκα τι να 'ναι. ωραία.
γενικα πειτε και για καν'αλλο καλο να τιμησουμε,μεζεδοπωλειο,σουβλατζιδικο,ταβερνα,ουζερι,καντινα. κατι γιατι μας πιασαν οι λιγουρες.
bump
πείτε τίποτα οι βόρειοι για θεσ/νικη. τσίπουρα κ κανα καλό μεζέ δηλαδή για σάββατο απόγευμα μιας και θα ξεμείνω μετά τους enforcer πάνω μέχρι να φύγω για σόφια.
Λοιπόν, από κέντρο μπορείς να πας περιοχή ροτόντας, στη σπείρα, όπου έχει πολύ καλό τσίπουρο (προσωπικά συνιστώ και τη ρετσίνα, η οποία είναι χύμα, καμια σχέση με μαλαμωγεωργιάδη, να φανταστείς την πίνω και σκέτη). Επίσης, έχει δυνατούς μεζέδες - πιάτα. Δοκίμασε το λουκάνικο και θα με θυμηθείς ;)
Μετά, αν θες κάτι λίγο πιο μακρυά από κέντρο, στο ύψος του βαρδάρη έχει μια φοβερή πλατεία (πλατεία μαβίλη), όπου υπάρχει ένα (1) μόνο μαγαζάκι, το οποίο ειναι κυριολεκτικά 1,5x1,5 αλλά βγάζει 4-5 τραπεζάκια έξω. Το τσίπουρο είναι στα πολύ δυνατά του, μεζέδες κλπ δεν ξέρω αν κάνει ώστε να σε χορτάσει, αλλά με την παραγγελία φέρνει και το κατιτίς του. Τίμιο μέρος, ειδικά για απογευματάκι που η πλατεία είναι γεμάτη παιδιά να παίζουν, δε θυμίζει σε τίποτα θεσσαλονίκη.
Τέλος, μπορείς να πας και άλλο τρόπο (aka κρητικός). Καλή ρακί (συνήθως, γιατί έχω ακούσει και για φορές που απλά δεν πινόταν), από φαγιά δεν έχω τιμήσει κάτι, αλλά το απάκι κοτόπουλο/χοιρινό έχω ακούσει πως συνταράζει τον κόσμο.
Αυτά, αν μου ρθει κάτι άλλο θα συμπληρώσω. Από τιμές, αρκετά λογικά και τα 3, στα 5-6 ευρά τα 250.
στο κρητικο ολα ειναι καλα
μην ακουω μαλακιες...
και στο μανιταρι ειναι καλα
http://www.tavernoxoros.gr/lofi?t6489
Σάσσου στην Κάτω Τούμπα Φ. Μένου 19
Φθηνές τιμές, άντεργκράου, πολύ καλό κρασί, φοβερός και ποιοτικός μεζές και ωραία μουσική (από ρεμπέτικα μέχρι ροκ).
http://www.biscotto.gr/assets/media/...atoria/548.JPG
Ίγγλις είναι η φάση
τσίπορο κάτω απ' την κληματαριά
είναι στην άνω πόλη.
ένα pink σε όλους για τις προτάσεις σας :pink:
θα τα σημειώσω και θα ρίξω κλήρο
Ένα τεράστιο pink για ίγγλις. Τσίπουρον μπαμπάτσικο και ΠΟΛΥ ωραίο φαΐ.
Αυτό το λες για καλό;
akriboytsikon
Είσταστε όλοι άμπαλοι, κρίμα που είδα το κομεντ του παιδιού αργά και δεν πρόλαβα να στείλω ινμποκς.
E πες ρε γκουντσαν για να ξέρομε για το μέλλον.
Δεν λέω, όποιος επιθυμεί ρίχνει ινμποξάρα και τον παίρνω και πάμε.
γκουντ σαν, ρίξε ινμποκς όποτε θες. την παρασκευή ανεβαίνω :D
Υπάρχει τίποτα νορμαλ στην περιοχή της πλάκας να βγάλουμε βόλτα κάτι ξένοι ή είναι όλα τουριστικές κακής ποιότητας πανάκριβες μαλακίες?
μάλλον προς το 2ο κλίνουν τα περισσότερα. θες για φαγητό κανονικά ή συμβιβάζεσαι με συνεργατικό - μεζέδες. θα έλεγα να τραβηχθείς προς κουκάκι ή να κατέβεις προς θησείο.
ξέρω 1-2 τα οποία είναι πιο πολύ μεζεδοφάση αλλά μπορείς να φας καλά. για κρεατικό - κανονική ταβέρνα όμως - το οποίο υποτίθεται είναι πολύ γνωστό κ δε μαζεύει τουρίστες είναι το στέκι του ηλία εδώ https://www.google.gr/maps/place/%CE...8!4d23.7183076 και 2-3 τετράγωνα πιο κάτω, ακριβώς το ίδιο μαγαζί σε 2η έκδοση.
δεν έχω πάει για να επιβεβαιώσω αλλά κάτι φίλοι έμειναν ευχαριστημένοι.
εγώ θα σε έστελνα λίγο πιο κάτω https://www.google.gr/maps/place/6+%...4!4d23.7138344
δεν είναι "τυπικά" για φαγητό αλλά έχει μερικά φοβερά πιατάκια και είναι πάμφθηνο. επίσης, έχει καλό και φθηνό ξίδι.
Κουκάκι, "Σφήκα", πολύ ωραία μεζεδάκια και μαζεύει μπόλικους ξένους αυτή την περίοδο. Είναι δίπλα στο σπίτι μου και έχω πάει αρκετές φορές για να φάω κανονικά, όχι να τσιμπήσω μόνο.
σφήκα δε γνώριζα. θα τιμηθεί δεόντως. φαίνεται τίμιο.
E, αργήσατε κύριοι. Πήγαμε τελικά στο Αμπιμπάγιο στο Θησείο. Καλά ήταν. Τα κρέατα ψιλομούφα, αλλά τα υπόλοιπα που πήραμε πολύ νόστιμα. Δίνουν και εξαιρετικό παγωτό παραγωγής τους για επιδόρπιο. Το μεγαλύτερο μείον, ένα γαμημένο μπαροκλαμπο ακριβώς απέναντι, που μας έσπασε τ'αρχίδια με τη μουσική του.
sorry, αλλά σ/κ δεν πολυμπαίνω στο νετ :P
πέρασα κ από "σφήκα". καλά πραγματάκια και φθηνά από φαγητό. η ρακή όμως παίρνει κάτω από τη βάση. άλλαξε προμηθευτή μάστορα...
Ε δε μιλάς!
Εγώ δεν πίνω, οπότε ούτε γνωρίζω, ούτε με ενδιαφέρει, για το φαγητό πηγαίνω μόνο, αλλά η γυναίκα μου είπε τα εξής: "Kαλή γεύση και όχι πονοκέφαλος = καλή για μαγαζί. Καθαρή, χωρίς έντονα αρώματα, ούτε νερωμένη."
πήγα με τη γυναίκα σε φάση τελευταία στιγμή, βαριόμαστε στο σπίτι.
η ρακή όχι για πονοκέφαλο και δυνατή, αλλά άφηνε μια έντονη επίγευση προς το ξινό. όχι μπόμπα δηλαδή να μυρίζει κόλλες κ τέτοια, αλλά ξέρω μαγαζιά που έχουν 1-2 κλάσεις πάνω. π.χ. το ποτάμι στο κουκάκι, που λέει στον κατάλογο ότι είναι βιολογική - δεν ξέρω αν ισχύει το τελευταίο - η ρακή του είναι από τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει, ευκολόπιοτη με άρωμα σταφύλι.
από την άλλη αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει τον απόλυτο πάτο για να έχει μέτρο σύγκρισης, μπορεί να περάσει μια βόλτα από το ρακουμέλ στα εξάρχεια.
θα μου πεις βέβαια, όλα ρακιές είναι. η καλύτερη ρακή είναι 10 φορές χειρότερη από το πιο μέτριο τσίπουρο...
Μπριζολοπανσέτα ή σπαλομπριζόλα; για χοιρινό μιλάμε
τι διαφορά ρωτάς ή τι προτιμάμε?
Τη διαφορά την ξέρω, τι προτιμάτε ρωτάω.
Γαμάνε αμφότερα, ελαφριά προτίμηση στην πανσετούλα.
Έχω την εντύπωση ότι εδώ πάνου, αφαιρούν την πανσέτα από τη χοιρινή μπριτζόλα και την πουλάνε χώρια ως πανσέτα. Ενώ όταν ας πούμε μαγειρεύει η πεθερά μου μπριζόλες κάτω από το αυλάκι ή όταν παραγγέλνουν έξω σε ταβέρνα, είναι περίπου διπλάσιες από αυτή που θα πάρεις σε μια τυπική "ταβέρνα θεσσαλονίκης". Παίζει να εξαιρείται ο Μανώλης (Μανώλης - Ανέστης, Ανέστης για όσους γνωρίζουν) στην Περαία.
και στην Ιταλια το κανουν αυτο αλλα οκ, τι να ξερουν κι αυτοι
όχι. η μπύρα και η ρετσίνα βγαίνουν από διαφορετικά πράγματα.
η ρακή και το τσίπουρο είναι και τα δύο αποστάγματα στεμφύλων. απλά η ρακή είναι μία απόσταξη και το τσίπουρο δύο.
On topic, Δάφνη, σύνορα με Ηλιούπολη, ο Κροκόδειλος, μεζεδοπωλείο ΑΑΑ. Το επισκέπτομαι κάθε χρόνο που πάω κάτω, κάνει κάτι τρομερά πράγματα, απάκια και μακαρούνες με στάκα και ω να σου γαμήσω κάνω δίαιτα :cry:
και τρια :smile:
οκ μαλλον εδωσα αστοχο παραδειγμα...
απλα το θεμα ειναι οτι η τσικουδια (ρακη ειναι και το τσιπουρο...) δεν θελει να γινει τσιπουρο, οποτε κλαιν
την δεχεσαι οπως ειναι
και προς θεου!!! ΟΧΙ τσιπουρο σε μεζεδοπωλειο!!!!
χιλιες φορες ουζο ή φολα εμφιαλωμενο τσιπουρο παρα το ''εχουμε δικομας καλο''
αυτό το μπαρμπεκιου στον Πειραιά τι λέει; Καλό;
κατάλαβα. Χοληστερίνη φουλ.
πως σου ήρθε όμως? γενικά η νέα μόδα στα μπέργκερς δεν είναι για μερακλήδες.
Αλλά έχουμε ακόμα τα μικρά μας μυστικά αν θες να φας καλό περκερ