Ωραία, έχεις λοιπόν αρχίσει/τελειώσει ηχοληψία, συγχαρητήρια. Παρ' όλα αυτό δε σε απέτρεψε από το να πετάξεις μερικές τρομερές μαλακίες οι οποίες ελπίζω πραγματικά να μη σου έχει μάθει κανένας άλλος και ναι είναι προϊόν προσωπικής βλακείας (μελέτης).
Quote:
Originally Posted by Coil
Λοιπόν είναι γεγονός ότι ο άνθρωπος ακούει θεωρητικά από τα 20HZ-20Khz. Αυτή είναι μία τιμή η οποία πρακτικά δε ισχύει. Είναι ζήτημα αν κάποιος μπορεί να ακούσει πάνω απο τα 16-17Khz ανάλογα με την ηλικία, και την ''χρήση'' που έχει κάνει στα αυτιά του κατα την διάρκεια της ζωής του.
Εντάξει ρε παλικάρι, τώρα τι να σου πρωτοαπαντήσω. Επειδή τυχαίνει να κάνω μείξεις και επεξεργασίες και τα σχετικά. Εκεί χρησιμοποιούμε ένα πράγμα που το λένε equalizer που λες, και το οποίο έχει ένα εύρος συχνοτήτων από 20 ως 20k Hertz, στο οποίο μπορούμε να επιλέξουμε να αυξήσουμε και να μειώσουμε την ένταση οποιοδήποτε μέρους των. Δηλαδή μου λες πως όταν εγω επιλέγω την περιοχή από 17k εώς 20k και καταλαβαίνω εύκολα διαφορά έχω υπεράνθρωπο αυτί ή υπερτρομερό χϊ φάι σύστημα??? τα σενχάιζερ τα eH 350 τα ακουστικά έχω, και μη φανταστείτε ότι είναι της ελίτ, 60 ευρουδάκια κοστίζουν!! θα ήθελα να σημειώσω εν κατακλείδι ότι αν έχεις την εντύπωση πως ένα οποιοδήποτε υγιές και κάτω των 60 ετών αφτι δεν ακούει γενικότερα πάνω από 16-17Hz απλά δεν έχεις ιδέα από ήχο και στη θεωρία και πρακτικά. μετά αφιερώνεις μία παράγραφο όσον αφορά το freq. response των ηχείων και μας λες για τα σκατένια ηχεία και ότι δε μπορεί η πλέμπα να ακούσει την audio πληροφορία στο όλο εύρος της!! ε τι έγραφα εγω ρε κεφτε κάτι σελίδες πριν? έγραφα
"εχμ, ικονο, δε ξέρω σε τι πουτσοσυστήματα boom box ψείρες ακουστικά και δε συμμαζεύεται ακούει ο κόζμος τα μπ3 του αλλά είναι γεγονός ότι ακόμα και στα 192 kbps υπάρχει σαφέστατη διαφορά στις ψηλές συχνότητες (βλ. πιατίνια) που υποτίθεται δεν ακούγονται και κόβει αβέρτα η συμπίεση. "
λοιπόν. ο σωστός μουσικόφιλος ακούει τα εμπιθρι και τα σιντι του με ένα σωστό ηχοσύστημα, όχι με γοούκμαν και με ψείρες και με σπείρες. επομένως έχωμε κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε όταν ο κάθε παπάρας πάει και ριπάρει το πρόμο της καινούριας αλμπουμάρας που περιμένουμε εδώ και τριανταπέντε χρόνια σε 128 ή 160 κμπς ξερω γω. Έχουμε αυτιά και τ' ακούμε οκ? Εσύ αν είσαι κουφός και τα ακούς όλα ΘΡΑΣ τότε πάω πάσο. Επίσης λες μετά "Για προβληματικά πιατίνια δεν φταίει το mp3 αλλά ο αλγόριθμος κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης που χρησιμοποιείται." Τι μας νοίαζει πρώτον εάν φταίει ο αλγόριθμος ή το ίδιο το μπ3 (??) το γεγονός είναι πως έτσι κι αλλιώς τα πιατίνια και πολλοί άλλοι ήχοι βρίσκονται κοντά στην επικίνδυνη περιοχή των 15-16khz (και πιο πάνω) στην οποία γίνεται η σφαγή, με αποτέλεσμα συχνά να ακούγονται σαν κουζινικά σκεύη στα σκατένια εμπιθρι νοτ του μέντιον τον στατικό λευκό θόρυβο που δημιουργείται συχνά σε σαίτ με "καταπληκτικό" κομπρέσσιον όπως το myspace και το last.fm.
Γενικότερα δες/δείτε αυτό το σαϊτάκι εδώ που περιγράφει πειράματα με συνδυασμό ανάλυσης συχνοτήτων και ακουστικής άποψης.
http://www.mp3-tech.org/tests/pm/MP3HQ160k.gif
http://www.mp3-tech.org/tests
ΥΓ. στο ραδιο φυσικά και την καταλαβαίνουμε όταν έχουμε σωστό ηχοσύστημα/ακουστικά να την ακούσωμε και όχι ένα καλτ κατεστραμμένο ηχειάκι φορητού ράδιο και όλα γίνονται μπλακ λίτζιονς ήχος έτσι κι αλλιώς. Για αυτό ξέρεις και αναφέρονται στην 96 khz συμπίεση στα σωστά mp3 converters ως "radio quality". Επίσης να σημειώσω προκαταβολικά ότι δεν τα μισώ όλα τα μπ3, τα 256 τα αγαπώ. Αλλά να έχετε και κάνα δύο αξιολογικά κριτήρια παραπάνω ρε αδελφέ.