wanker τι μόντεμ έχεις;
Printable View
wanker τι μόντεμ έχεις;
vrhka se kati forums thn lysh gia usb modem k linux
sygekrimena ena post gia to modem ths sagem poumouxei dwsei k o otes emena
to link einai to e3hs
http://www.techteam.gr/index.php?showtopic=64474
twra kata poso doulevei 8a prospa8hsw na kanw ena dual boot k 8a 3anaperasw ta linux sto arxaio mhxanhma
fast800 sagem
vasika ta 40 evro einai gia tous 2 prwtous mhnes opote malakies lew
tespa shmera mou thn pai3ane k sto eshop me mia paragelia k eimai poly fortwmenos
elpizw na vrw akrh gia na valw linux epeidh ta xp sernontai ston p3
αυτά που δουλεύουν σίγουρα για σκατοsagem fast 800 ειν τα εξής:
http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu-gr
wanker καιγω αυτή τη μλκία το sagem έχω και το εγκατέστησα εύκολα. νομίζω είχα δει ένα οδηγό εγκατάστασης στο techteam.gr, θα ψάξω το λινκ και θα το ποστάρω. πάντως ψάξε για οδηγό για ubuntu 7.04 είναι πολύ πιο εύκολο σε σχέση με αυτά τα μακρινάρια που χρειάζονταν για παλιότερες εκδόσεις.
έντιτ : νομίζω αυτό ήταν http://www.e-pcmag.gr/forum/index.ph...4&#entry241304
wraios thx akoma den dokimasa kanena link giati den mou doulevei to dual bootQuote:
Originally Posted by .
exw xp vazw ta linux kanonika me ta 2 partition swap k root
k me to pou bootarei to pc leei grub error 17 h' 18
3exnaw na kanw kati mhpws?
san standalone taxw valei ta ubuntu
alla ws dual boot mhpws 8elei na kanw kati allo ?
k se fash den bootaroun ta xp
k meta 3anakanw format na valw xp anagastika na mpw internet
k tous vlepei tous sklhrous
tespa twra exw enan 40arh sklhro k einai 4 paritions
ta 2 eley8era gia swap root linux
to ena xp k to allo koino 10gb se fat 32
akoma den perasa ubuntu dioti den 3erw ti paizei me to dual boot
give some shit giati variemai na psaxnw allou :P
χμ εγώ απλά έκανα install το ubuntu και μου αναγνώρισε όλους τους σκληρούς αυτόματα και επίσης χωρίς να βάλω κανα έξτρα dual boot πρόγραμμα μου έβγαζε από μόνο του την επιλογή λειτουργικού συστήματος από την αρχή.
έχεις σίγουρα την έκδοση 7.04 ε;
17 ή 18; Μάλλον το δεύτερο είναι το πιο πιθανό, αν ο υπολογιστής έχει αρκετά παλιό BIOS.Quote:
Originally Posted by wanker
Σε παλιούς υπολογιστές, οι αναγκαίες πληροφορίες για το booting του λειτουργικού πρέπει να βρίσκονται στα πρώτα 8GB του σκληρού δίσκου (δηλ. στους πρώτους 1023 κυλίνδρους).
Μία λύση είναι πως έχεις μία τέτοια διάταξη:
Τα πρώτα 4GB: Windows OS με μόνο το λειτουργικό
Τα επόμενα 512 MB: εδώ θα μπεί το /boot του Linux (το GRUB κ' ο πυρήνας)
Τα επόμενα Χ GB: αποθηκευτικός χώρος για το ένα λειτουργικό
Τα τελευταία Y GB: >> >> για το άλλο λειτουργικό
pww kala...poly pikra prepei naxw dwsei ta 18 prwta gia ta xp...
nta3 paradinomai den exw kouragio
Wanker
katebase to gparted apo edw
http://gparted.sourceforge.net/
*einai polu kalo live cd kai swzei polles fores
kai kane resize ta partions sou.den kanei polu wra etsi kai alliws ante 100mb na xreiasteis sto /boot
meta prepei na kaneis opws eipe o deggial , nomizw omws mporeis na to baleis prin ta 8 gb to boot (mh se parw sto laimo gia auto)
edit:den eida oti to egrafe kai o deggial gia ta 8gb
Episis kane ena update tous bios sou,pote den 3ereis.
α) Οι τίτλοι της iD σε Linsux δεν πούλησανQuote:
Originally Posted by Deggial
β) Άμα είναι directX, θέλει port από την αρχή
γ) Άμα το middleware δεν παίζει σε linux τότε ...
Αυτό είναι το πλέον σημαντικό και υπάρχουν ελάχιστα εργαλεία για την κατηγορία των ηλ. παιχνιδιών.Quote:
Originally Posted by The Nerd
Sorry για το :offtopic: αλλά:Quote:
Originally Posted by Deggial
Το "ηλ. παιχνιδιών" δεν σας θυμίζει εποχές που τα ηλεκτρονικάδικα είχαν ταμπέλες UFO απ'εξω;
χμ πώς μπορώ να ξεφορτωθώ τα passwords που ζητάει κάθε λίγο και λιγάκι το ουμπούντου;
κοινώς να μη χρειάζεται pass στην εισαγωγική οθόνη ή όταν ανοίγω το τέρμιναλ;
το εισαγωγικο δεν γινεται να το παραλειψεις. Οχι μονο στο ουμπαντο αλλα σε καθε διανομη αποσο ξερω. Γιατι σου ζηταει πασς οταν ανοιγεις κονσολα?
Καλό είναι να μην τα ξεφορτωθείς, όχι μόνο για λόγους ασφαλείας αλλά και για να αποφύγεις κανά τραγικό rm -rf / ως superuser/root. :PQuote:
Originally Posted by .
Αν, πάρα ταύτα, θες ντε και καλά να μην έχει pass, για τις εντολές sudo, κάνεις το εξής:
Από κονσόλα, sudo visudo
Για να αφαιρέσεις την απαίτηση κωδικού για συγκεκριμένη εφαρμογή, προσθέτεις:
your_user_name ALL=NOPASSWD:/usr/bin/application
Και, αν θυμάμαι καλά, για να αφαιρέσεις τον κωδικό από παντού:
your_user_name ALL=(ALL) NOPASSWD: ALL
EDIT:
Για να ξεφορτωθείς το αρχικό login:
System->Administration->Login Window
Πας στο tab Security και τικάρεις το Automatic Login, γράφοντας και το αντίστοιχο username σου.
εγώ 8α σου πρότεινα να μην κάνεις κάτι άλλο πέρα απο το οτομάτικ λογκιν.
:pink:
Φίλε ., πες μας και τις εντυπώσεις σου απο το ubuntu μιας και το χρησιμοποιείς αρκετό καιρό όπως φαίνεται.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΛΕΠΩΛΗΣΗΣ
αντικειμενικά είναι πιο ζόρικο από τα windows, όχι τόσο στη χρήση του όσο στο "στήσιμο" του, αν με πιανς.
όταν με το καλό καταφέρεις να το στρώσεις, τα βασικά τουλάχιστον, από κει και πέρα είναι απλούστατο.
αυτό δεδομένου ότι δεν έχω τρελές απαιτήσεις από το pc μου, οπότε αυτά που έκανα με τα windows (ιντερνετ, μουσική κτλ) τα κάνω άνετα και με το ουμπούντου. για πιο εξειδικευμένα πράγματα δε μπορώ να κρίνω.
τα παιχνίδια είναι ένα πρόβλημα αλλά προσωπικά λίγο με απασχολεί.
αυτό που γουστάρω τρελά είναι ότι όλα αυτά τα προγράμματα που έχει (και είναι πολλά) μπορώ να τα έχω δωρεάν. όχι ότι τα αγόραζα πριν, αλλά μου αρέσει που δεν έχει αυτή τη βρυκολακίστικη φιλοσοφία της μάικροσοφτ.
επίσης μου αρέσει που δε χρειάζεται να βάλω 250 antivirus και να κάνω update κάθε ενάμιση λεπτό για να μη γεμίσει η οθόνη μου τσόντες και διαφημίσεις. βέβαια μπορεί και να χρειάζεται θεωρητικά και απλά εγώ να είμαι βλάκας και να μην έχω βάλει. μέχρι τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα πάντως.
α, αυτό που επίσης είναι γαμάτο είναι η υποστήριξη που έχει. ακόμα και εγώ που είμαι μπουρτζόβλαχος σε ό,τι έχει να κάνει με υπολογιστές έχω βρει απάντηση για οτιδήποτε έχει προκύψει. και εδώ αγαπητοί μου φίλοι ένα θερμό χειροκρότημα στον deggial, τον ikonoklast και τ'αλλα παιδιά γα την πολύτιμη βοήθεια τους, πολλά φιλιά στην όμορφη κρήτη.
ελπίζω να πειστήκατε και εσείς να βάλετε ubuntu, για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελια μας.
ευχαριστώ.
Γλυκό ποστ. Τα είπε όλα.
Ευκολία στη χρήση
free software
υποστήριξη
:)
No games.Quote:
Originally Posted by Phoebus
Pantws yparxei kai to pc linux os gia osous theloun kati aplo xwris poly treksimo sto sthsimo tou.
Ναι αλλά παίζει το WoW!!!11!`~!!!1!!1!``!!1!!!11Quote:
Originally Posted by When_Black_Roses_Bloom
αχαχαχχαχααχ
tinayta ta gnome kai kde?
mporw na allaksw apo to ena sto allo xwris format kai mlkies? kai an nai, giati na to kanw ayto?
Υπάρχουν 4-5 διαδεδομένα desktop environments.Quote:
Originally Posted by Amnesiac.
Το Gnome είναι το default του Ubuntu (αυτό που έχεις). Τα σημαντικά πλεονεκτήματα του είναι η απλότητα στην χρήση, πολλά skins/icons/κλπ και η καλή συνεργασία του με Beryl/Compiz. Αν είσαι, δε, αρκετά ποζέρι, υπάρχουν hacks για να το κάνεις εντελώς σαν Mac OS X (αν και το hack για τα μενού έχει πολλά, πολλά bugs).
Το XFCE είναι σαν το Gnome, αλλά πολύ πιο ελαφρύ. Ένα σπαστικό σημείο του είναι ο file manager, ο οποίος βασίζεται σε tree-view και θέλει συνήθεια.
Το KDE είναι απίστευτα παραμετροποιήσιμο, έχει κάποιες πολύ καλές εφαρμογές (Kopete, amaroK, Ktorrent, πολύ καλύτερο dashboard από το Gnome, κλπ), αλλά είναι αρκετά πιο βαρύ. Screenshots εδώ. Παλιά υπήρχε η αντίληψη πως το KDE είναι σαν Windows. Κι ενώ αυτή η αντίληψη είναι τρομερά λανθασμένη, γενικώς φαίνεται να προτιμούν το KDE όσοι συμπαθούν και τα Windows.
Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και τα flexbox, διάφορες παραλαγές του nextStep, κλπ, αλλά μάλλον θα σε ξενίσουν αρκετά και δεν τις αναφέρω.
Προσωπικώς, δε θεωρώ πως υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα που καθιστά το Gnome ή το KDE καλύτερο. Είναι καθαρά θέμα προσωπικής προτίμησης και το καλό με το Linux είναι αυτή ακριβώς η ποικιλία στις επιλογές.
Για να βάλεις KDE χωρίς φορμάτ και ιστορίες:
sudo aptitude install kubuntu-desktop
Για να αλλάξεις σε KDE, log out, πατάς στο sessions και διαλέγεις KDE.
Αυτό θα βάλει ΌΛΟ το βασικό πακέτο και απαιτεί γύρω στα 300-400MB. Το μειονέκτημα είναι πως θα προσθέσει πολλές νέες εφαρμογές με ίδια λειτουργία με αυτές που έχεις ήδη εγκατεστημένες για Gnome (απλώς οι μεν είναι για Gnome, οι άλλες για KDE).
θενξ. το βάζω τώρα κι ο JC βοηθός.
έντιτ : μόλις κατέβασε τα αρχεία μου έβγαλε ένα μπλε παραθυράκι που μου ζητούσε να διαλέξω ποιό από τα 2 (gnome ή kde) θα είναι default. Άφησα το gnome. Αν θελήσω στο μέλλον να το αλλάξω τι πρέπει να κάνω;
εκει που βαζεις γιουζερνεημ και πασγουορντ κατω αριστερα σου λεει να διαλεξεις σεσσιον. Απο εκει
xm ok to vala, ola deixnan kala, einai spastiko pou moiazei me windows alla to amarok px deixnei poly kalytera.
ekei pou peiramatizomoun omws ksafinka eksafanistike i katw mpara. pws mporw na tin ksanaemfanisw? kai den ennow to auto-hide e.
ekana kai restart ktl alla tpt.
edit: xm to amarok deixnei kalytero kai twra pou ksanampika se gnome.
παίξε αλτ-εφδύο και kcontrol, ψάξε στο cofigure panels μήπως το έχεις κρύψει ή τίποτα τέτοιο.
κάπου εκεί είναι ένα τικ αλλα δεν έχω πρόχειρο κδε να σου πω που ακριβώς να ψάξεις.
e :pink:.
μιας που πηρα ασυρματο ρουτερ λεω να το κανω επιτελους το ρημαδι να δουλεψει. Επειδη ηδη την εχω πατησει με ενα ασυρματο γιουεσμπη που δεν δουλευει σκεφτομαι να παρω καποιο αλλο, αλλα θελω να δουλευει out of the box να μην μπλεξω οπως με το προηγουμενο και καταληξω με τα νευρα σπασμενα.
Βρηκα αυτο στο ησοπ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616050 , και το ερωτημα ειναι αν μπορουμε να πληροφορηθουμε οτι παιζει στανταρ. Στη σελιδα λεει οτι υποστηριζει λινουκς, αλλα και η προηγουμενη καρτα μου το ιδιο ελεγε.
Εν παση περιπτωσει εχετε να προτεινετε καποιο αλλο γιουεσμπη που να ξερετε απο προσωπικη εμπειρια οτι δουλευει στανταρ? Δωστε τα φωτα σας.
Γενικά, συμβαίνει το εξής: όσα προγράμματα δεν έχουν γραφτεί με τις βιβλιοθήκες του Gnome, δεν παίρνουν κατ' ανάγκην και όλα τα settings (fonts, κλπ). Οι KDE εφαρμογές, παραδείγματος χάριν, θα παίρνουν πάντα τα fonts, skin, κλπ που έχεις ρυθμίσει στο KDE, όχι στο Gnome (ασχέτως αν εκείνη την στιγμή χρησιμοποιείς Gnome, flexbox, οτιδήποτε).Quote:
Originally Posted by .
Η μεγάλη μαλακία είναι με Tcl/Tk-based εφαρμογές, που δεν ρυθμίζονται με τίποτα για να παίρνουν αυτόματα fonts του window manager.
Οι PCI εσωτερικές κάρτες, στάνταρ δουλεύουν, αν όχι με native drivers, τότε με την χρήση του ndiswrapper. Αν ντε και καλά χρειάζεσαι USB (π.χ. λόγω laptop), κοίτα εδώ ή κάνε καμιά αναζήτηση στο φόρουμ του Ubuntu.Quote:
Originally Posted by locust
EDIT: Και για το USB που έχεις, για δοκίμασε μήπως με ndiswrapper μπορείς να βάλεις τους Windows drivers του και να δουλεύει.
χμ τελικά προτιμώ το gnome. το kde έχει περισσότερες επιλογές και δείχνει πιο ωραίο αλλά μου τη σπάει που μοιάζει πολύ με windows και επίσης μου παρουσιάζει διάφορα προβλήματα (π.χ. δε μπορώ να συνδεθώ στο kopete και επίσης όταν τα rar αρχεία έχουν password δε μπορώ να τα κάνω extract. επίσης δε μπορώ να κατεβάσω τίποτα με το ktorrent. ακόμα πιο επίσης κάποια παράθυρα είναι μεγαλύτερα από την οθόνη)
και μιας και το φερε η κουβέντα, έχω 3 προβληματάκια με το gnome:
1) πώς μπορώ να μικρύνω τα παράθυρα; και τα φοντς επίσης. παραείναι μεγάλα, σαν να απευθύνονται σε συνταξιούχους. στα windows απλά έβαζα υψηλότερη ανάλυση ενώ στο ουμπούντου μπορώ μέχρι 1024x768. οκ αυτή την ανάλυση υποστηρίζει και η οθόνη μου, αλλά. στο kde δείχνουν μια χαρά πάντως.
2) όταν πάω ν'ανοίξω το azureus του παίρνει κανά δίλεπτο να ανοίξει και όταν τα καταφέρνει μου πετάει μια ειδοποίηση ότι τα πορτς χρησιμοποιούνται από άλλο πρόγραμμα και μέχρι να το αλλάξω αυτό δε μπορεί να λειτουργήσει το πρόγραμμα. τι μπορώ να κάνω γι'αυτό;
3) το bitorrent δεν έχει resume option; αν ναι, πώσ σκατά το κάνω;
ευχαριστώ πολύ :!:
1. γενικά system > preferences > font και system > preferences > theme
με το μίκρεμα παρα8ύρων δε καταλαβάινω πολύ καλά τι εννοείς αλλα γενικά παίζουνε διάφορα borders που ειν μικρότερα απο το default. Βρίσκεις μερικά εδώ:
http://www.gnome-look.org
http://art.gnome.org
Αν η ο8όνη σου μπορεί να υποστηρίξει κάτι πάνω απο 1024χ768 και δε το βλέπεις by default, μπορείς να παίξεις λίγο και να το δει. Είναι μια διαδικασία που μπορεί να σου γαμήσει λίγο αλλα δε πειράζει. Ένα καλό howto για κάτι τέτοιο, ειν εδώ.
2. Πι8ανότατα έχεις ανοιχτό bittorrent ή άλλο κλάηεντ που παίζει στην πόρτα του αζουρέους, κλείστο.
3. Στου bittorent για resume απλώς ανοίγεις ξανά το ίδιο .torrent αρχείο και του δηλώνεις να το χώσει εκεί που είχες χώσει το μισοτελειωμένο.
Πέρα απο το αζουρέους που είναι λίγο παπάρι, ένα καλούτσικο νεοσύστατο κλάηεντ που χρησιμοποιώ ειν το deluge [sudo apt-get install deluge-torrent] , δοκίμαστο, έχει multiple downloads είν ελαφρύ και σβέλτο. Το αζουρέους παραμένει το ισχυρότερο απόλα βέβαια.
http://img71.imageshack.us/img71/20/screenshotou0.pngQuote:
Originally Posted by ikonoklast
ας πούμε εδώ ρύθμισα τα icons στο 75% και δείχνουν νορμάλ. αλλά τα icons στο μενού από πάνω είναι τεράστια, όπως επίσης και τα borders κτλ. αυτά δεν μπορώ να τα μικρύνω; στο kde περιβάλλον ή στα windows είναι πολύ πιο μικρά.
έντιτ : χμ τα borders κυρίως.
http://img259.imageshack.us/img259/8...enshot1ui1.pngQuote:
Originally Posted by ikonoklast
αυτό μου βγάζει και χμ δεν έχω ανοιχτό κάποιο άλλο ανοιχτό.
[/quote]Quote:
Originally Posted by .
System->Preferences->Font για να ρυθμισεις τα fonts. Ενδεχομένως στα Details να θες να μειώσεις και τα DPI (dots per inch). Εγώ χρησιμοποιώ 72, παραδείγματος χάριν.
ΥΓ. Για torrents προτιμώ το Ktorrent.