Σε bold μαλλον θα πρεπε να μπει αυτο:
Quote:
Originally Posted by Candiru
Printable View
Σε bold μαλλον θα πρεπε να μπει αυτο:
Quote:
εγώ δεν έγραψα ότι αυτό αποτελεί ένα θεμέλιο και μετά υπεισέρχονται ένα σωρό άλοι παράγοντες;Quote:
Originally Posted by Boom!
Το συγκεκριμένο απόσπασμα είναι απλώς κριτική σε ντετερμινιστικές θεωρίες που αιτιολογούν άμεσα μια συμπεριφορά με ένα πρωταρχικό αίτιο.
Εμένα πάντως το ποστ του καντίρου με έβαλε σε σκέψεις και ρώτησα τη μάνα μου αν με θήλαζε και αν έδειχνε την απαιτούμενη προσοχή και μου απάντησε ότι με θήλαζε κανονικά και μάλιστα γύρω στα 16 που είχα βάλει σιδεράκια της δάγκωσα κατά λάθος τη ρόγα και μάτωσε και από τότε σταμάτησε να με θηλάζει.
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που 7 χρόνια μετά άρχισα το κάπνισμα (και έχω και κόλλημα με τα βυζιά, πριν από αυτό το δυσάρεστο γεγονός κοιτούσα κυρίως κώλους):!:
παλινδρόμησες στο κατώτερο λιμπιντικό στάδιο, πρόσεχε γιατί στο επόμενο ολίσθημά σου θα επιστρέψεις στη μήτρα :DQuote:
Originally Posted by .
είπε μια μαλακία ο φρόυντ κι ο καντιρού την πίστεψε.
καντιρού γενικά έχε υπόψη ότι αυτό που παρουσιάζεις ως απόλυτη αλήθεια είναι απλώς μια θεωρία από τις πολλές. Άλλο να πιστεύεις στις ψυχοδυναμικές και λοιπές σχετικές θεωρίες του ντάντυ Φρόυντ (για οποιοδήποτε λόγο) και να εκφράζεσαι μέσα απ'αυτές, κι άλλο να μας τις πουλάς σαν γεγονότα. Άιντε αγορίνα.
λιγα λογια για τον "παρτιτουρα".τον τελευταιο καιρο εχει χωσει καρμπον ακομα και στην οθονη.
Το γαλα της μανας μου πρεπει να χε κοψει παντως γιατι μισω το καπνισμα.
Candiru h nikotinh emfanizei polu megalh sugkenia me mia omada upodoxewn ths aketuloxolinhs (oi opoiois onomazontai nikotinikoi upodoxeis gia auton ton logw) h opoia einai kurios neurodiabibasths tou Autonomou neurikou susthmatos (pou ru8mizei tis akousies kinhseis twn organwn mas - gi'auto kai otan kapnizeis prokaleitai paragwgh gastrikou oksews sto stomaxi) kai einai neurodiabibasths kai tou Kentrikou Neurikou susthmatos. Opote opws katalaaineis h drash ths nikotinhs ston organismo einai polupoikiles. Otan o organismos mas lambanei arketh posothta nikotinhs gia arketo kairo, anagkazetai eksaitias ths perisseias ths ousias ston organismo na paragei megalhtero ari8mo upodoxewn, opote otan meiw8ei apotoma h posothta ths nikotinhs ston organismo prokalountai ta sumptwmata ths sterishs mexri o organismos na meiwsei ton ari8mo twn nikotinikwn upodoxewn.
Ο χρήστης VROMIKOS POLEMOS. λέει:
Opote opws katalaaineis h drash ths nikotinhs ston organismo einai polupoikiles
aytos o anthrwpos exei teleiwsei iatriki
Ο χρήστης like a snail on a razor λέει:
attiki sintaksi
Ο χρήστης like a snail on a razor λέει:
exei teleiwsei kai filologia?!?!
exei sigoura teleiwsei vlakeia
ναι αλλά τα βυζιά.
kamenos user detected!Quote:
Originally Posted by cancer
άλλη δουλειά δεν έχετε από το να σχολιάζετε άλλους στο εμεσέν;
Ta paidia ton paizei...Quote:
Originally Posted by cancer
Quote:
Generally, I'm a calm and understanding person and I like to give advices to people and explain things that I think I know (especially on the field of medicine).
Ap'to myspace to bouthkses auto?
Alms for an ex-leper :!: :!:
[cancer] Einai lepper kai oxi leper [/cancer]
αυτά όλα του φρόΥντ είναι γενικώς αποδεκτά με αρκετές τροποποιήσεις. τα σύνδρομα στέρησης της παιδιικής/βρεφικής ηλικίας μπορούν να παρατηρηθούν ακόμα και σε ζώα (θηλαστικά, ακόμα και πουλιά). Αλλωστε δεν του κατέβηκαν από το κεφάλι, κλινικές παρατηρήσεις πάνω από έναν αιώνα τις επιβεβαιώνουν. Το πώς θα τις χειριστεί στην ερμηνεία ο αναλυτής είναι το ζητούμενο.Quote:
Originally Posted by morphine
Και όσοι ΔΕΝ έχουν κάνει ψυχανάλυση βάθους, αν είναι αρνητικοί απέναντι σε αυτές τις θεωρίες, ας έχουν υπόψη τους ότι αυτό είναι απλώς προσωπική τους άποψη. :wink:
αυτό είναι απλώς μέρος του όλου πλέγματος. Αν ήταν μόνο αυτό θα ήταν πιό εύκολο να το ξεπεράσεις, όπως ξεπερνάς την σεξουαλική επιθυμία ή την πέινα όταν δεν έχεις να φας ή να πηδήξεις. Για πε μας πώς συμπλέκεται η χημεία με την ψυχολογική εξάρτηση;Quote:
Originally Posted by Blindgeo
malakia... egw exw e8ismo ke sto dagkoma ke sto glipsimo ke vazw ke to pinelo sto stoma ke to pipila.. masaw ke ta nixia mou tin ani3i kirios.
e, re gamwto... de zei ke i mana mou na tin rotisw an me 8ilase.
poios ine gia trapezaki?
από όσο σε κόβω εσύ θα πρέπει να έχεις πολύ τυπικούς και άμεσους συσχετισμούς με στοματική καθήλωσηQuote:
Originally Posted by ~ladykiller~
kane ke mia mikri metafrasi sta apla elinika giati masaga mia velona ke den exw piei akomi kafe... :lol:
δεν είναι εύκολο στον καθένα που έχει κάποια χαρακτηριστικη ενασχόληση με το στόμα να του πεις με βεβαιότητα ότι δεν θήλασε, κλπ.
Ομως άμα παρουσιάζεις έντονα τέτοιες συνήθειες, τότε είναι σχεδόν βέβαιο.
Επίσης δεν είναι απαραίτητο να μην έχεις θηλάσει, κλπ μπορεί ο θηλασμός να διακόπηκε απότομα, να παρατάθηκε πολύ πάνω από όσο έπρεπε, να μην είχε όποτε ήθελε το βυζί, αλλά να του μπήγαν πιπίλα ή μπιμπερό, ή ακόμα και να συνάντησε ισχυρές αναστολές στις σχέσεις του με το οικογενειακό περιβάλλον το παιδί και να επέστρεψε σε παλιότερα στάδια αυτοϊκανοποίησης (πχ στοματικό).
πχ, Λίγο πολύ όλοι θα έχουν παρατηρήσει πως τα παιδιά εκβιάζουν τους γονείς παλινδρομόντας σε παλαιότερα στάδια συμπεριφοράς όταν διαπσιτώνουν ότι οι γονείς αρχίζουν να τα διώχνουν από κοντά τους ή να ασχολούνται περισσότερο με το νέο παιδί.
τι λες πρωι πρωι ρε τσομπανη της ψυχαναλυσης για τον λαο;
egw ton pistevw ton candi.
to 3era pos fteei i mikri mou aderfi pou vazw pragmata monimos sto stoma mou. :D
:rofl:
Σωστά μιλάει.Quote:
Originally Posted by Milton
Ερχόμουν να ποστάρω διευκρίνιση στις αιτίες που προκαλούν καθήλωση στο στοματικό στάδιο, αλλά τα είπε και μόνος του.
Όμως για το αν η ψυχολογική εξάρτηση απ' το τσιγάρο είναι ισχυρότερη από τη σωματική δεν είμαι πολύ σίγουρη, όπως επίσης και για το αν προϋποτίθεται καθήλωση στο στοματικό στάδιο για να είναι κάποιος καπνιστής.
δηλαδη εμενα που μ'αρεσει να καπνιζω, γι'αυτο καπνιζω, και που ξερω οτι ο θηλασμος μου ηταν πολυ νορμαλ και ολα μια χαρα, ειμαι κλινικη περιπτωση;
θυμάσαι που θήλαζες; :PQuote:
εγώ απλώς σου λέω ότι η ψυχανάλυση είναι ένας από τους πολλούς διαφορετικούς τρόπους ψυχοθεραπείας - σε άλλες 'σχολές' όλα αυτά απλώς δεν υπάρχουν. Πώς να στο πω. Δεν αρνούμαι ότι αρκετά από αυτά που είπε ο ζίγκμουντ έχουν μια δόση αλήθειας (και μόνο το ότι ασχολήθηκε με το υποσυνείδητο είναι για θαμπσαπ) αλλά οι θεωρίες του είναι κατά πολύ εξελιγμένες, ακα ξεπερασμένες. Μην ξεχνάς ότι έζησε σε μια εποχή αρκετά διαφορετική από τη δική μας, με τρομερή σεξουαλική καταπίεση, ανισότητα των φύλων κλπ. Όλα αυτά καθρεφτίζονται στις θεωρίες του, οι οποίες τείνουν να ασχολούνται πολύ περισσότερο με το αρσενικό (παρ'όλο που είχε πολλές γυναίκες ασθενείς) και να δίνουν βάση σε άλλα κι άλλα. Τέλος πάντων έχω διάβασμα τώρα και κάθομαι να κάνω συζήτηση με τον καντιρού για το φρόυντ, πού έφταιξα; Καντιρού έκανες 1-2 φορές ψυχανάλυση και πίστεψες ότι το κατέχεις; Φιλικά!!! Έχω να διαβάσω ποινικό τώρα, το βράδυ πάλι!Quote:
οχι εγω, αλλα μαντεψε ποια θυμαται
Δηλαδή να πούμε μάγκες σε κοινωνίες που ο καπνός δεν ήσαν στοιχείο της κουλτούρας των, ο κόσμοντας βύζαινε καλύτερα τα βυζά της μάνας του.
Ή η παροιμιώδης ανικανότητα του καπνιστή να απεξαρτη8εί απο το δίδυμο καφές - τσιγάρο και αλκόολ - τσιγάρο είναι μια απόδειξη της προσκόλλησης στο στοματικό στάδιο. Επίσης πέρα απο τις τσίκλες (οι οποίες δε ρουφιώνται, μασιώνται) κατα τη διαδικασία κοψίματος του σιγαρέττου μερικά απο τα συνή8η αντικείμενα - υποκατάστατα είναι τα εξής: Κομπολόι, μπεγλέρι, σβηστό τσιγάρο το οποίο δεν φέρνεις στο στόμα, κοντιλοφόρος, δονητής. Όλα απο τα οποία βαστιώνται και επίσης δε ρουφιώνται. Παρόλα αυτά -λόγω και του σεβασμού που τρέφω στην απανταχού φροϋδική σκέπση- είναι αλή8εια οτι πεισμένος για την προσκόλληση μου στο στοματικό στάδιο επιχείρησα να κόψω το τσιγάρο με καλαμάκια, οδοντόβουρτσα, πεολειχία, μπιμπερό, φορητά σβηστά bongs και αναπνευστήρες μασκών κατάδυσης, ταμπάκο, φλάουτο και αποκριάτικα ζβούμ (αυτά που κάνουν ζβούμ). Η μέ8οδος ωστόσο δεν απέδωσε και τώρα όλοι με εγκατέλειψαν και μου έμεινε μόνο ο πάοκ. 8έλω εξηγήσεις.
Επίσης έχω ένα πρόβλημα και με τις πίπες, να τοπο8ετη8είτε πάνω στο 8έμα.
εγώ πάντως που προσπαθώ να το μειώσω όσο μπορώ, παίζω με
: οδοντογλυφίδες, χάρτινες θήκες από καλαμάκια, καλαμάκια, και επίσης σκίζω κάθε είδους χαρτάκια, σπάζω κυψέλλες κυψελλοδόχων προστατευτικών καλυμμάτων, και συναρμολογώ/ξεσυναρμολογώ παιχνιδάκια αυγών Kinder.
Επίσης σχεδιάζω τετράγωνα μέσα σε τρίγωνα και το αντίστροφο, ενώ καμιά φορά μασάω καπνό.
Όλα αυτά καμιά φορά πιάνουν, αλλά τώρα που τα διαβάζω αντιπροσωπεύουν κάπως την πτώση του ανθρωπίνου είδους.
Τσιγάρα καμελάκια natural flavor, πήρα πάλι πακέτο προχτές και το χω τύψεις.
σημασία έχει το δικό σου βίωμα και όχι το τι νόμιζε η μάνα σου.Quote:
Αλλωστε, όπως λεγραψα μπορείς σε επόμενα στα΄δια της ζωής σου να ξαναπαλινδρομήσεις.
Δηλαδή αν κάθε μέρα γλύφουμε, πιπιλάμε και ρουφάμε βυζιά θα κόψουμε το κάπνισμα;
Ζητώ γυναίκες Να ΜΟΥ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ.
παλινδρομω αυτη τη στιγμη σκεπτομενη αεροπλανα και τρενα και πολλα τσιγαρα μετα απο πολλες στοματικες ενασχολησεις
όλα αυτά είναι άσχετα με το συγκεκριμένο θέμα. Επίσης, σκέψου ότι γενικά εκείνη την εποχή ΘΗΛΑΖΑΝ, ενώ τώρα το θεωρούν ότι τους χαλάει το υπερθεϊκό βυζί. Επ΄σιης ο θηλασμός δεν έχει να κάνει με τα φύλα, και τα δυο φύλα τα υφίστανται. Επιπλέον σκέψου ότι τώρα τα παιδιά ΚΑΙ των δυο φύλων δεν μπορούν να ικανοποιήσουν στοιχειώδεις ανάγκες τους (έλλειψη ελεύθερων χώρων, περιορισμός σε ρουτίνες, φόρτωμα στα μαθήματα, μικρή επαφή με τους εργαζόμενους γονείς,) η παλινδρόμηση είναι μονόδρομος για αυτά και τα υποκατάστατα, κυρίςω στο στοματικό στάδιο είναι πολύ διαδεδομέναQuote:
Originally Posted by morphine
Μη μου γαμάς την αγγελία και στερείς από γυναίκες που διακατέχονται από αλτρουϊστικά και μητρικά ένστικτα να σώσουν μια ζωή.Quote:
Originally Posted by Ford Prefect
Κάποια πράγματα που λές φίλτατε Candiru ομολογώ πως μου κινούν την περιέργεια και ψάχνω περαιτέρω... Καιρο είχα να το πάθω αυτό...
παρατηρώ μια εμμονή με το θηλασμό, ο φρόυντ θα είχε πολλά να πει γι'αυτό.Quote:
Τέλος πάντων εγώ είχα όλη την καλή διάθεση να συζητήσουμε (για δεύτερη ή τρίτη φορά νομίζω στα χρονικά) αλλά είσαι τελείως κολλημένος μέητ. Το πρόβλημά μου είναι ότι παρουσιάζεις στοιχεία της ψυχανάλυσης σαν τη μοναδική ανυπέρβλητη αλήθεια, ενώ παίζει - ω! φαντάσου! - να μην είναι ακριβώς έτσι. Ναι, μπορεί ένα ποσοστό των ανθρώπων να έχει εμμονές που πηγάζουν από προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε ένα από τα στάδια της ανάπτυξής τους με βάση το αναπτυξιακό μοντέλο του φρόυντ, αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλοι των οποίων οι συμπεριφορές/ εμμονές/ ψυχώσεις οφείλονται σε άλλα πράγματα και όχι στο γαμημένο στοματικό στάδιο του ζίγκμουντ. Υπάρχουν ένα σωρό θεωρίες σχετικά με τα στάδια ανάπτυξης του ανθρώπου, είναι αφέλεια να συγκεντρώνεσαι, και με τέτοιο στόμφο κιόλας, στη μία, είτε επειδή πιστεύεις προσωπικά σε αυτή, ή επειδή είναι η πιο αμφιλεγόμενη και γουστάρεις να προκαλείς σούσουρο. Δεν τα ξέρω και στα ελληνικά όλα αυτά και το λεξικό έχει πάρει φωτιά. Πάει τον έκαψα το σωφρονισμό, ελπίζω να γράψω ποινικό τουλάχιστον. Όλα για την επιστήμη, ρε γαμώτο! Κλείνω το ποστ αυτό ανάβοντας ένα.