Ekleisa President :pink:
Thanx again :D
Printable View
Ekleisa President :pink:
Thanx again :D
Ωραία.
Έτσι κάτι θα υπάρχει κι εκεί να σου θυμίζει το er.
:oops: (μαλακία ήταν απλά ήθελα κάτι να πω)
Λέμε με παρέα 4 ατόμων να πάμε Λονδίνο 2η βδομάδα Χριστουγέννων. Απορίες:
1)Με easyjet, αν κλείσεις τώρα είναι ~200€ το πήγαινε-έλα. Αν ξέρουμε κάτι φθηνότερο από easy jet το λέμε και ας είναι μεταφορά με C-130 και ρίψη με αλεξίπτωτα.
2) Παρέα=ψωλαρία, άρα λέμε για διαμονή σε hostel. Προτείνετε κάνα καλό που έχετε πάει, σχετικά κέντρο. Η φάση κοινόχρηστο μπάνιο στον όροφο δεν παλεύεται να φανταστώ ε; Επίσης, γίνεται να κλείσεις δωμάτιο 4 ατόμων εσύ και η παρέα σου; Η προοπτική να πάμε 4 σε δωμάτιο για 8 είναι ξερωγω αρκετά φθηνότερη, αλλά αξίζει; Θα μας βιάσουν; :P
3) Οι μεταφορές είναι ακριβές από ότι ξέρω, τι χρησιμοποιούμε και τι αποφεύγουμε;
4) Όποιο μέρος έχει σχέση με Beatles και το ξέρετε, πείτε το.
Για τα υπόλοιπα, διαβάζω τα άλλα threads, ευχαριστώ.
Λογικα η easyjet θα εχει τα φτηνοτερα πακετα.Εμεις ειχαμε παει με british λογω της προσφορας που ειχε για τα 10 χρονια και κοστιζε γυρω στα 90.
Για διαμονη 9 ατομα οπως ειμασταν επιλεξαμε αυτο το hostel http://www.hosteleurope.com/availabilit ... umber.523# κυριως για να εχουμε ολο το δωματιο μονοι μαςκαι για το οτι βρισκοταν στο bayswater με αμεση προσβαση σε 2 σταθμους μετρο και 4 γραμμες συνολικα,σε 20 λεπτα ησουν οπου ηθελες
Το hostel αυτο ειχε μπανιο και στο δωματιο και στο διαδρομο,δεν ξερω ποσο ισχυει γενικοτερα αυτο γιατι δεν εχω μεινει αλλου.Παντως μπορεις να ψαξεις και απτο site parαπανω και γενικοτερα να βριες κατι που σας βολευει.
Οσο για τα μεσα,μετρο και μονο εκτος απο εκτακτες αναγκες τα βραδυνα που εχει ομως αφθονια busses και ερχονται και στην ωρα τους τα μπασταρδα.Τελος,συνισταται η χρηση καροτσιου για μοναδικες ιπποδρομιες στο soho
Για το χόστελ εξαρτάται πόσο ευαίσθητος και πόσο ανεκτικός με άσχετους ανθρώπους είσαι. Εμένα μου φαίνεται μια χαρά το κοινόχρηστο μπάνιο. Δεν έχει τύχει να με βιάσουν ποτέ κι έχω μείνει και σε 25άρι ντορμ. Αν είστε βέβαια τόσο όμορφα αγόρια που έχετε όντως λόγο να φοβάστε, πμ και θα τα βρούμε.
Εμένα μ'αρέσει το περπάτημα και βαριέμαι τρομερά να μη μένω στο κέντρο και να πρέπει να παίρνω μετρό και να βγαίνω έξω και να μη βρίσκομαι στο κέντρο κλπ, οπότε συνήθως διαλέγω χόστελ στο κέντρο και τις περισσότερες μέρες γλιτώνω τη συγκοινωνία.
Στο Λονδίνο έχω μείνει σε αυτό. Δεν είναι ιδιαίτερα φθηνό (παίζει να βρεις καλύτερες τιμές μέσω hosteworld κλπ, αλλά το Λονδίνο είναι πολύ ακριβό γενικότερα) ούτε το πιο καθαρό μέρος που έχω δει ποτέ και το μπέργκερ κινγκ εκεί δίπλα είναι μάλλον κακή ιδέα, είναι όμως σε πολύ καλό μέρος κι άμα ξαναπάω πάλι εκεί θα μείνω, εκτός αν πάω με τη μαμά μου, οπότε αλλάζουν τα πράγματα. Ensuite πα να πει με μπάνιο στο δωμάτιο.
Προς Kings Cross/Camden θα βρειτε γενικά φθηνότερα πράγματα (και ξενοδοχεία κλπ), αλλά αναγκαστικά θα παίρνετε συγκοινωνία (λεφτά) και θα είστε μακριά, εκτός αν έχετε σκοπό να κάνετε μια βδομάδα βόλτες στο Κάμντεν και να κοζάρετε γκοθούδες (όχι κακή ιδέα αν έχετε πάει πολλές φορές Λονδίνου - πορτογαλικά, οχι γενική - και απλά θέτε να πάτε σε κούλ μέρος να αράξετε και όχι να δείτε αξιοθέατα). Σε τούτη την περίπτωση πάτε προς τα κει.
αγάπη!Quote:
Originally Posted by Shadowking
για το (1) δεν ξέρω.
2) το μόνο χόστελ που έχω μείνει στο λονδίνο είναι το piccadilly backpackers, το οποίο είναι σε πάρα πολή καλή και βολική τοποθεσία, τίγκα κέντρο (Piccadilly Circus) και δίπλα στο μετρό, αλλά σαν χόστελ είναι κάπως μέτριο. Πολύ καλά χόστελ απ'όσο ξέρω είναι αυτά του ΥΗΑ (youth hostel association) - έχω μείνει σε αυτό του λίβερπουλ και ήταν φανταστικό, καθαρό, με μπάνιο μέσα στα δωμάτια και πλήρες πρωινό στην τιμή (λέω πλήρες γιατί συνήθως τα χόστελ σου προσφέρουν καφέ ή τσάι και μια φέτα ψωμί του τοστ για πρωινό). Στο λονδίνο υπάρχουν έξι, ρίξε μια ματιά στις τοποθεσίες εδώ: http://www.yha.org.uk/find-accommodatio ... index.aspx
Το κοινόχρηστο μπάνιο συνηθίζεται, δεν είναι και τόσο χάλια.
Αν είστε 4 και υπάρχουν τετράκλινα στο χόστελ που θα πάτε, μπορείτε να κλείσετε ένα για την πάρτη σας, δε θα σας χωρίσουν ή κάτι. Να μένεις σε πιο μεγάλο δωμάτιο με άλλους έχει το χαβαλέ του αλλά μπορεί να πέσεις και σε τίποτα μπίχλες και να το μετανιώσεις. Να σας βιάσουν χλωμό το κόβω, εκτός αν είστε τόσο ωραία γκομενάκια που μπορείτε να ξυπνήσετε ομοφυλοφιλικά ένστικτα στον ασιάτη φτωχοτουρίστα που θέλει να δει το μπιγκ μπεν. Βέβαια παίζουν και χόστελ με μιξντ δωμάτια, δηλαδή δωμάτια που μπορείτε να είστε αγοράκια και κοριτσάκια μαζί. Γούτσου γούτσου. Εγώ πάντως τη μιξντ φάση τη μετάνιωσα γιατί δίπλα μου κοιμόταν κάποιος που μάλλον του άρεσε πολύ το αγγλικό πρωινό με τα φασόλια.
3) Το λεωφορείο είναι πολύ πιο φτηνό από το μετρό, αλλά το μετρό πιο βολικό. Αν μπορέσετε να βγάλετε άκρη με τα δρομολόγια των λεωφορείων θα σας συμφέρει περισσότερο. Παρ'όλα αυτά δεν έχω κυκλοφορήσει ιδιαίτερα με λεωφορείο στο λονδίνο οπότε δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να πας παντού κλπ (που σίγουρα μπορείς, αλλά λέμε).
4) http://upload.wikimedia.org/wikipedi...Abbey_Road.jpg
(στάση μετρό St. John's Wood ΝΟΜΙΖΩ - θα επανέλθω) Η διασταύρωση και τα στούντιο είναι μάλλον τα πιο βασικά μπιτλοσάητς του λονδίνου. Βρίσκονται στην περιοχή St John's Wood, πάνω στην Abbey Rd.
3 Savile Row ήταν τα γραφεία της Apple, κτήριο στην ταράτσα του οποίου έπαιξαν οι μπιτλς στις 30 ιανουαρίου '69.
Baker Street (στάση μετρό Baker Street) Στο 94 ήταν το μαγαζί της Apple που είχαν ανοίξει οι μπιτλς με το εντυπωσιακό κτήριο και τα γραφεία τους
http://www.strawberrywalrus.com/grap...lebuilding.jpg
Τώρα βέβαια είναι ένα ξενέρωτο κτήριο σαν όλα τα άλλα στο δρόμο, το μόνο που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η μπλε πλακέτα.
Αρκετά πιο χαμηλά, στο 231, είναι το beatles store http://www.beatlesstorelondon.co.uk/ το οποίο είναι μικρούλι αλλά έχει καλούδια. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται ένας μικρός εκθεσιακός χώρος με είσοδο μία λίρα, που έχει διάφορες σπάνιες φωτογραφίες των μπιτλς και παρεμφερή αντικείμενα. Για μία λίρα καλό είναι.
α να πάτε και London Dungeons (στάση μετρό London Bridge)
λοιπόν τώρα έχω εκνευριστεί γιατί δε βρίσκω τα πράγματά μου από το λονδίνο (χάρτες, οδηγούς, σημειώσεις κλπ) - πάω να ψάξω κι επανέρχομαι με λεπτομέρειες ελπίζω
τα ίδια με την ταμαγκόθι έγραψα πφ
ναι :ρQuote:
Originally Posted by enitharmon
αν έχει πάει κανείς πείτε κάνα μέρος της προκοπής
Φχαριστώ-αγαπώ-στείλτε πμ για να με βιάσετε :P
Alles kales voltes einai stin perioxi tou Greenwich gia na deite asteroskopeio klp, i perioxi gyro apo London Bridge me episkepseis se tower of London,Cleopatra's Needle,London Wall(to palio romaiko teixos), St. Paul's Cathedral ktl.
Peraste kai apo Notting Hill mpas kai petyxete to Notting Hill Carnival!Epivalletai volta sto Portobello na xazepsete antikes!
Gia tous maidenades epivalletai episkepsi sti thryliki pub alla kai club Ruskin Arms opou epaizan teli 70's oi Maiden.Vrisketai anatolika sto stathmo East Ham.
Oi podosfairofiloi mporeite eukola na vreite ta gipeda gia na goustarete an kai synisto na pate sto New Den tis Millwall opou eukola vriskeis eisitirio kai tha syginytheite deontos pernontas kato apo ti gefyra tin opoia eidame sto Football Factory kai opou epese to vromoksylo!!
Tora gia mouseia kai poly gnosta meri tou Londinou ta eipan ola oi prolalisantes!
Dystyxos ta diskadika poy yparxoun sti Berwick street(Konta stin Oxford Street) den exoun pia tous thysaurous pou eixan kapote, mono se kati trade/exchange diskadika sto Camden Town kai sto Notting Hill isos na vreite kati.
Gia vrady tsekarete tin perioxi Angel konta sto Islington. Paizoun gothadika kai rockadika stin perioxi.
Episis i thryliki pub Caernavon Castle sto Camden Town, molis perasoume to kanali sto deksi mas xeri.Paizei live kathe Kyriaki(den ksero an exei allaksei auto) apo noris to apogeuma mexri na varesoun ta kampanakia to vrady, full hard rock kai klassiko heavy me guests ton palio drummer ton Priest Les Binks kai ton palio kitharista ton Almighty kai Alice Cooper Pete Freezin'.
Tsekarete to Gossip sto Soho(gia vrady) kai tin pub Intrepid Fox(ki auti sto Soho).
Ouf auta!!
Σάββατο, Λονδίνο.
άμα θες τίποτα tips για πού να φας, πες να κάνω εκτεταμένο ποστ.
επίσης βρες (στα harrods, στα sainsbury's, στα tesco, ή στα δικά τους μαγαζιά) και φάε οπωσδήποτε krispy kreme donuts - και στείλε μου κι εμένα μια δωδεκάδα. cheers.
αυτα τα κρυα σαντουιτς των τεσκο στην μιση τιμη ειναι το κατι αλλο ομως =)
χεχ, αν δεν βαριέσαι, κάτι που κατά βάση να επικεντρώνεται στο φτηνό και όχι στο "καλό" θα το εκτιμούσα :)Quote:
Originally Posted by Weiss
επίσης πήγαινε καμια βόλτα απο την leicester square μπορεί να πετύχεις καμια πρεμιέρα. και πλάκα έχει να πας και στο london dungeon αν και έχει γύρω στις 20 λίρες.
Edit: ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τα krispy kreme.8 και κατι λίρες έχει η δωδεκάδα.
χμ.
η αλήθεια είναι πως έφυγαν αρκετά λεφτά στο φαί αλλά εγώ θα τα πω μπας και θες μια μέρα να δώσεις κάτι παραπάνω τέλοσπάντων.
α' επιλογή, rodrizio rico, στο notting hill, βραζιλιάνικο με μπουφέ, πληρώνεις περίπου 20 λίρες για το μπουφέ (προσοχή στη σανγκρία, είναι πανάκριβη) και πας και βάζεις λίγα μόνο πράγματα από το μπουφέ στο πιάτο σου γιατί αφού κάτσεις στο τραπέζι σου απλά έρχονται σερβιτόροι με διάφορες σούβλες και σε ρωτάνε "do you want baby beef?" και "do you want pork?" και διάφορα τέλοσπάντων (καμια δεκαριά σούβλες πρέπει να παίζουν, η μία έχει σκορδόψωμα) στα οποία η σωστή απάντηση είναι πάντα "why not". ΠΟΛΥ φαΐ.
β' επιλογή, belgo, στο covent garden, βέλγικο με άπειρες μπύρες, μύδια, φιλέτα κοτόπουλο κτλ και καταπληκτικά δικά τους γλυκά - σε ένα αρκετά ιντάστριαλ μέρος όπου οι σερβιτόροι είναι ντυμένοι μοναχοί. Κι εκεί όμως καμιά 20αρια λίρες είχαν φύγει σίγουρα.
γ' επιλογή, το electric στο portobello road, πάλι notting hill, steak sandwiches kai burgers, τεράστια και πολύ νόστιμα, αυτά πρέπει να κάνουν καμιά δεκαρία λίρες μόνα τους και αξίζουν τον κόπο - έχει και κάτι καταπληκτικά αυγά ως στάρτερ που λέγονται eggs benedict. αυτό γενικά είναι λίγο χαζομέρος γιατί έχουν attitude επειδή είναι της καλής κοινωνίας και καλά, αλλά το στέικ παραμένει νόστιμο. επίσης αξίζει για σαββατοκύριακο γιατί έχει την αγορά στο πορτομπέλο και είναι ωραία και μπορείς να τραγουδάς και το ain't no sunshine.
και στα τρία παραπάνω καλύτερα να κλείσεις πάντως, βρες ίνφοζ από το νετ.
μετά για πιο φτηνά και κλασσικά παίζουν τα pizza express - καμιά δεκαριά λίρες η pizza που είναι αρκετά νόστιμη - τα nando's για κοτόπουλο περίπου στις 15 λίρες και φυσικά τα burger king, μην παραλείψεις.
but trust me on the krispy.