Λέει τέτοιο πράμα ο μπαντιού;
Και τελοσπάντων, στην ελλάδα αριστεροί είμαστε όλοι να πουμε - καλή ώρα απο τη μαλβίνα μέχρι τον καρατζαφέρη. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ είμαι και λέω πάντα την αλήθεια :!:
Printable View
Λέει τέτοιο πράμα ο μπαντιού;
Και τελοσπάντων, στην ελλάδα αριστεροί είμαστε όλοι να πουμε - καλή ώρα απο τη μαλβίνα μέχρι τον καρατζαφέρη. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ είμαι και λέω πάντα την αλήθεια :!:
ο κομμουνιστής του ικόνοκλαστ
"Η Πολιτική και η Λογική του Συμβάντος". γελοιο κειμενο στο οποιο επιχειρει να κανει μια τυπικη μοντελοποιηση του πολιτικου λογου. εκει που παει να αναπτυξει το μοντελο εχει μια διατυπωση του τυπου "εχουμε τους ομιλητες Α, Β και Γ. ο ομιλητης Α ειναι αριστερος αρα λεει παντα την αληθεια". διασκεδαστικο, δεν λεω.
εντιτ: βασικα εχω την εντυπωση οτι η διατυπωση ειναι "κατηγορουνται για ενα εγκλημα οι Α, Β και Γ, ο Α ειναι αριστερος αρα λεει παντα την αληθεια".
Δεν το έχω διαβάσει αλλά σιγά μη κυριολεκτεί, κάνα σχήμα θα κάνει που δεν κατάλαβες :!:
Εγώ νομίζω το εξής. Πως αυτός ο έντονος αντιεθνικιζμός στην αριστερα που έχουμε σήμερα, και που δείχνουν κάποιοι να θεωρούν αυτονόητο, συμβαίνει περίπου τα τελευταία χρόνια. Στα σέβεντιζ και πίσω, είναι η ιδέα μου, πως και οι αριστεροί είχαν αυτό τον ελαφρύ εθνικιζμό.
Τελοσπάντων, οι περισσότεροι έλληνες απο 40 και πάνω, θεωρώ, οτι δε ταυτίζουν την ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ με τη δεξια και το φασιζμό, όπως κάνουμε εμείς κιεσείς..!
Δε λέω αν έχουν δίκιο η άδικο, απλά υπάρχει μια κάποια διαφορά στην οπτική, που ασπούμε ο κάλκι τη μεταφράζει αυτόματα σαν βλακεία/άγνοια απο μέρους αυτών.
Υπάρχουν και μεγαλύτεροι σε ηλικία αριστεροί που τσαντίζονται αμα τους πεις οτι ο πατριωτιζμός τους ισοδυναμεί με φασιζμό, και συγκεκριμενα μπορεί να σε θεωρήσουν μέρος της καπιταλιστικής παγκοζμιοποίσης και ισοπέδωσης!
από την άλλη, έτσι απλά
ΜΠΑ
Είναι λίγο πιο περίπλοκο, «πιο διεθνιστικές τάσεις» στο ελληνικό εργατικό κίνημα υπήρχαν από πάντα, ήταν για παράδειγμα οι αρχειομαρξιστές, η τροτσκιστική αντιπολίτευση στο σταλινισμό, ο Άγις Στίνας, οι αναρχικοί κλπ. Τους έτρωγε η μαρμάγκα φυσικά (και ο ΔΣΕ μερικούς, χοχοχ) μέχρι τη χούντα και πιο πολύ μέχρι την μεταπολίτευση που άρχισε να υπάρχει πιο ουσιαστική επικοινωνία και συγχρωτισμός και με τις ευρωπαϊκαί αριστεραί και ο αριστερός πατριωτισμός άρχισε να γίνεται λίγο μπαναλ. Τα περί «εθνικής κυριαρχίας» και «λαϊκής ανεξαρτησίας» άλλωστε τα φόρεσε πολύ ωραία ο Αντρέας - πολύ πατριώτης όταν έφερε τελικά τις βάσεις των αμερικανών. Στην πραγματικότητα ακόμα και σήμερα η πιο διεθνιστική ματιά εντός αριστεράς παραμένει μειοψηφία, είναι οι του ευρύτερου ευρωκομμουνισμού ΣΥΝ/αλτουσεριανοί κλπ, οι διάφορες τροτσκιστικές διασπάσεις, η ΚΟΕ (συζητήσιμο) και το ΝΑΡ. Όλοι οι υπόλοιποι είναι παραδοσιακά πράματα, και αντίθετα με αυτό που λες Caffrey τα τελευταία χρόνια έχουν φυτρώσει μια σειρά από «πιο πατριωτικές φωνές», κυρίως έντυπα με σχιζοειδή αριστερή/εθνικιστική φιλολογία όπως η το Άρδην, η Ρήξη, το Ρεσάλτο κλπ που καταλήγουν ανοιχτά στην μεγάλη αγκαλιά της Σπίθας του Μίκυ που χωράει αυτούς όσο και κάθε χουντοφασίστα πικραμένο.
τι μωρε βλακα, εχει την παραδοχη οτι αναμεσα στους διαφορους πολιτικους λογους που εκφερονται σε ενα θεσπισμενο συστημα, αυτος που φερεται κατα του συστηματος (στον καπιταλισμο ο αριστερος για τον μπαντιου) ειναι αυτος που δεν ψευδεται. ποσο να το παρεξηγησεις αυτο;
Όσο το να πεις ότι «ο μπαντιού λέει ότι οι αριστεροί λένε πάντα την αλήθεια». Στ' αρχίδια μας όμως!
Spoiler
Επειδή έχω βαρεθεί τις πιουρίστικες μαλακίες αριστερά και δεξιά, να σε πληροφορήσω ότι:
- Χώρα χωρίς συμμαχίες δεν υπάρχει, αν πιστεύεις ότι σε αυτή τη χώρα με αυτό το ιστορικό (πχ Κύπρος) μπορείς να ασκήσεις ό,τι πολιτική σου καυλώσει τότε καλύτερα να τα λες αυτά με στενούς σου φίλους γιατί παραέξω θα πέσει το γέλιο της αρκούδας
- Ο Παπανδρέου γυρόφερνε επί Σισμίκ τις αμερικανικές βάσεις που σαμποτάρανε τα ελληνικά ραντάρ για να τις βομβαρδίσει
Λίγος γαμημένος ρεαλισμός, πόσο πιο απλά να το θέσω, αν ήσουν στην εξουσία τι σκατά θα κανες :?:
Αλήθεια το λες τώρα, ετοιμάζεσαι να υποστηρίξεις τις βάσεις;
λολαρω. τον ειχα για κκε, τελικα ειναι οακκες.