ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ
Printable View
Ο ρωχάμης και ο σαμπρέλας δεν έχουν άδικο για τον αντρέα, πχ το 83 αν θυμάμαι καλά σταμάτησαν οι προίκες να πηγαίνουν στον άντρα και πήγαν ΚΑΙ αυτές που έγιναν παλιότερα στη γυναίκα. Μπορεί να φανεί σε κάποιους μικρό πράμα αλλά αυτό είναι μάλλον επειδή πλέον θεωρείται δεδομένο.
Χμ, και τώρα πέφτει στο λάκο που έσκαψε θρέφοντας το μεγάλο κεφάλαιο. Το περίεργο είναι ότι για τον καπιταλισμό στη δύση το θεωρείς θετικό, τον αντρέα που έφερε "τρομερή ανάπτυξη και καλοπέραση" με δανεικά τον ψήφισες για χειρότερο πρωθυπουργό. Ναι, εδώ ήταν πιο εξόφθαλμο και φαίνεται πιο απλό, αλλά η κρίση του χρέους χτυπά όλο και περισσότερες χώρες και σε όλο και περισσότερες τα εργασιακά δικαιώματα μειώνονται αντί να αυξάνονται, εμείς είμαστε μόνο η αρχή, το "έφταιγε ο αντρέας που δανείστηκε" είναι αφελές όταν τα ίδια συμπτώματα συναντώνται σχεδόν παντού.
στις εκλογές ψηφίζουμε τζιμ μόρισσον.
ΥΓ: ψήφισα γαπ, μιλάμε για τον τύπο που κατάργησε τη συλλογική σύμβαση, τι να λέμε τώρα, οι άλλοι ήταν ερασιτέχνες
Μετα απο πολυ σκεψη, ψηφισα ΓΑΠ και εγω αν και μετα απο σκεψη το τοπ 3 μου παει ως εξης (με διαφορα στις τσιμες παντα)
1) ΓΑΠ - απιστευτος τυπος.
2) ΠΑΣΟΚ 85-89 + τα μπαχαλα με "καθαρσεις", "δεν προκαναμε συντροφοι", Οικουμενικες κτλ
3) Καραμανλης Β'
Γενικα, ΓΑΠ δεν παιζεται ρε παιδι μου. Οι αλλοι ειχαν μια δικαιολογια, εχουν καπου να τα ριξουν, μπορουσαν να πουν "πηγαιναμε για αυτο και δε μας εκατσε". Ο ΓΑΠ οπως και να το δεις ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΣΚΑΤΑ και ο πουστης τα εκανε σκατα σε χρονο μηδεν. Πραγματικος επαγγελματιας ο ανθρωπος, ηρθε και αρχισε να καθαριζει.
Την αριστερη αποψη την ειπε ο Dragonlord αλλα και απο τα δεξια να το δεις, παλι σκατα τα εκανε, σαφεστατη ελλειψη game plan, οικονομικη πολιτικη μιγμα "πωλειται λογω αναγκης" και πρωτοετους φοιτητη, ακυρωση σημαντικων στρατηγικων συμφωνιων για τη χωρα και η ανεργια ανεβηκε και ανεβαινει στα υψη και οσο για επιχειρηματικοτητα, η ολη φαση ειναι 3 λολ.
Μεγαλο bonus οτι σταζει αρκετα φραγκα για παρουσιαση του στις "Νεες Τεχνολογιες", οπου το τρολλαρισμα πεφτει συννεφο :)
... μπορώ να ξαναψηφίσω ?
Σκέψου το άλλους δυο μήνες και ξαναμιλάμε.
ποια κυβέρνηση ενεκρινε το άγαλμα καραμανλή στη παραλιά μας; (παπαγεωργόπουλου ιδέα ε ; )φανταστικό, σημερα τον έχεσε και το πρώτο πουλί ετσι ασπρος ασπρος που ηταν
81-89
Ανδρέας
www.bit.ly/fq6nEr
Μητσοτάκης
http://www.bit.ly/edrVd6
Ανδρέας πάλι
http://www.bit.ly/dYP6AB
Σημίτης
http://www.bit.ly/gVL01f
Καραμανλής, μέχρι το 2007. Μετά δεν παίζουν νούμερα, αλλα χοντρικά, μολις άλλαξε η κυβέρνηση το ΑΕΠ είχε μειωθεί σε επίπεδα 2004 και όσον αφορά την απασχόληση γαμισέτα επίσης. Γενικώς δεν νομίζω να σας λείψουν τα νούμερα εδώ καθώς την κυβέρνηση αυτή την έχετε όλοι πρόσφατη.
http://www.bit.ly/eKKyJl
edit: για κάποιο λόγο τα ίματζις του σουηδού δεν εμφανίζονται. Κλικ στα links και καλλή διασκέδαση...
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
1. Οι κυβερνήσεις της ΝΟΥ ΔΟΥ είναι με διαφορά οι χειρότερες, μιλάμε για γεγονός που δεν ιφύσταται την παραμικρή αμφισβήτηση. Και υπολογίστε οτι μιλάμε για στοιχεία για την οικονομία ως σύνολο, αν σας έβαζα πχ τα εισοδήματα των φτωχών η εικόνα για τη νου δου θα ήταν ακόμα πιο σκατα. Γιαυτό, οι φίλοι δεν αφήνουν ποτέ τους φίλους να ψηφίσουν ΝΟΥ ΔΟΥ.
2. Τα ατομάκια που λέτε οτι ο Ανδρέας ήταν χειρότερος πρέπει να με ενημερώσουν επειγόντως τι καπνίζουν. ΟΚ, προφανώς ο Ανδρέας εκανε άπειρες φορές τον εαυτό του ρόμπα, αλλα έπαιζε στο γήπεδο με τον δρακουμέλ και τον μαύρο πήτ. Δεν υπάρχει κανένα μα κανένα περιθώριο για να πει κανείς οτι ήταν χειρότερος πρωθυπουργός. Τώρα αν ανοίκετε στην ΔΕΞΑ και πιστεύετε οτι οτι τα νούμερα δεν λένε την αλήθεια (μα πόσο εγωπαθής πρέπει να είναι κανείς για να πιστεύει οτι ξέρει την αλλήθεια που χιλιάδες διδακτορικοί και καθηγητές δεν τα έχουν προσέξει ή τα έχουν προσέξει αλλα κάνουν την πάπια γιατι ειναι ΟΛΟΙ πουλημένοι?) ή αν ανοίκετε στους ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΑΣ και θελετε να με κατηγορήσετε ως πασόκο (πιστεύετε πραγματικα οτι αν ήμουν πασοκος θα σας το έκρυβα για να μην τσακωθούμε?), θα σας απαντήσω οτι κι εγώ ψιλοσιχαίνομαι τον εαυτό μου που υπερασπίζομαι το πασόκ (θενκσ φορ δατ μαυρε πητ και δρακουμέλ!) και πριν απο μερικά χρονια μάλλον θα ήμουν μαζί σας. Αλλα τι να κάνουμε, τα στοιχεία είναι συντριπτικά, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαφωνίας. Τώρα, θα μου πείτε σημίτης και ανδρέας ρε κατώριμε? Και θα απαντήσω, ε τι να σας κάνω, ο κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν. Ας μην λαδώνατε/φοροδιαφεύγατε/ψηφίζατε/ζητάγατε ρουσφέτια/χώνατε το μέσον για να μην έχετε αποπάνω σας τον κάθε πασόκο η τον κάθε κατώριμο να σας κάνει τον έξυπνο.
3. Οι κυβερνήσεις της ΝΟΥ ΔΟΥ είναι με διαφορά οι χειρότερες, μιλάμε για γεγονός που δεν ιφύσταται την παραμικρή αμφισβήτηση. Και υπολογίστε οτι μιλάμε για στοιχεία για την οικονομία ως σύνολο, αν σας έβαζα πχ τα εισοδήματα των φτωχών η εικόνα για τη νου δου θα ήταν ακόμα πιο σκατα. Γιαυτό, οι φίλοι δεν αφήνουν ποτέ τους φίλους να ψηφίσουν ΝΟΥ ΔΟΥ.
Εγώ δεν τα κατάλαβα τα διαγράμματα, μου άρεσε το ανιμέισον πάντως.
Είδα ότι έχει 200 χιλιάδες παπαριές να δεις. Ωραία θα ήταν να είχαμε και έναν οικονομολόγο δίπλα μας να μας τα εξηγεί και κυρίως ερμηνεύει.
Κ. Καθηγητά, μιας και εγώ είμαι ένας από αυτούς που θεωρούν τον Αντρέα τον σκατότερο όλων (βασικά την αφετηρία της σκατίλας), να με διορθώσετε. Μπορείτε να μας εξηγήσετε την εξέλιξη του ελληνικού δημοσίου χρέους από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα; Αυτό το χρέος είναι ουσιαστικό πρόβλημα ή είναι άλλο ένα οικονομικοτέτοιο παζλ που θέλει 3 PhD για να αναλυθεί από κάθε άποψη;
Παρακαλώ σε απλά λόγια. Σας δίνω τον λόγο μου ότι δεν ψήφισα ποτέ μου νου δου και θα κάνω ότι μπορώ να μην ψηφίσει και κανείς φίλος μου (δεν ξέρω και κανένα).
η διακυβερνηση Παπανδρεου μπολιασε τον κοσμο με την νοοτροπια που μακροπροθεσμα μας εφερε εδω που μας εφερε.
Εννοείς την νοοτροπία που κράζει κάθε τρεις και λίγο ο Κατώριμος;
Σχετικά με τα διαγράμματα, τα έχω φτιάξει ωστε να ξεκινάνε απο την αρχή μιας κυβέρνηση. Όσο η κουκίδα πηγαίνει προς πάνω σημαίνει οτι μειώνεται η ανεργία, όσο πηγαίνει προς τα δεξιά σημαίνει οτι αυξάνονται τα εισοδήματα (καθαρά εισοδηματα, υπολογίζοντας δηλαδή τα λεφτά που σου τρώει ο πληθωρισμός). Οι κυβερνήσεις του πασοκ μπορεί να ήταν σκατά αλλα μια φορα και η ανεργία μειώθηκε και τα εισοδήματα αυξήθηκαν σε ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις του. Επι ΝΔ η οικονομία ΠΑΝΤΑ παραδιδόταν σε χειρότερη κατάσταση απο οτι ήταν όταν την παρέλαβε.
Δεν είπα οτι ο ανδρέας είναι ο θεός, είπα απλώς οτι νταξ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΓΡΙΣΗ με τον δρακουμέλ και τον μαύρο πητ, ειναι παρανοικό έστω και να υπονοεί κανείς οτι υπαρχει το παραμικρό περιθόριο ενας λογικός άνθρωπος που κοιτάει τα δεδομένα να συμπαιράνει οτι η ΝΔ είχε καλύτερες κυβερνήσεις, γιαυτό οι φίλοι δεν αφήνουν ποτέ τους φίλους να ψηφίζουν ΝΟΥ ΔΟΥ
Όσον αφορά το χρέος, θα φτιάξω τα αντίστοιχα διαγράμματα όταν βρώ χρόνο, αλλα όλες οι κυβερνήσεις δανείστικαν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ όσο οι προκάτοχοι τους, δηλαδή δεν υπήρχε καμία κυβερνηση που να παρέδωσε μικρότερο χρέος απο ότι παρέλαβε, ακόμα και του Σημίτη που έχει και καλά φήμη εξυγειαντή της οικονομίας, αν λάβεις υπόψη σου τα κρυφά χρέη θα δείς οτι και αυτή επιβεβαιώνει τον κανόνα. Γενικώς στο θέμα του χρέους και τα 2 κόμματα είναι το ίδιο σκατα, αλλα είναι εντελώς διαφορετικό να δανείζεσαι και να υπάρχει ανάπτυξη απο το να δανείζεσαι και να είσαι στάσιμος. Το να δανείζεσαι είναι ΚΑΛΟ οταν είσαι σε κρίση και ΚΑΚΟ όταν είσαι σε ανάπτυξη, η Ελλάδα δανειζόταν ΠΑΝΤΑ όμως με αποτέλεσμα να την πατήσει γιατι όταν πραγματικά βρέθηκε στην ανάγκη, δεν είχε καμία αξιοπιστία ως χώρα. Η Ιαπωνία εχει το διπλάσιο χρέος απο εμάς, αλλα βρίσκει να δανειστεί γιατι απλώς είναι αξιόπιστη, δηλαδή ξέρεις οτι ο ιάπωνας αν δεν έχει λεφτά να σου δώσει θα προτιμήσει να σου δώσει την ΤΟΥΟΤΑ, το παλάτι του αυτοκράτορα και 12 παλλακίδες απο την ατίμαση του να σου πει "ξέρεις, σου έφαγα τα λεφτα, τα λέμε!". Απο την άλλη, αν διαβάσεις πχ ποστ του Ντράγκονλορντ, θα δείς οτι ο μέσος έλληνας θεωρεί δικαίωμά του να σου φάει τα λεφτά που δανείστηκε, γιατι "ετσι γουστάρω ρε αδερφέ". Οπότε κανείς λογικός άνθρωπος δεν είναι διατεθημένος να δανείσει στην ελλάδα. Το πρόβλημα ΔΕΝ είναι το χρέος, είναι η αξιοπιστία.
ΟΚ μόλις κατέβω ελλάδα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσω ότι καπνίζεις, πρέπει να είναι σούπερ πράμα, δεν εξηγείται αλιώς το παραπάνω. Ρε φρικ, οκ, η νοοτροπία "δανειζόμαστε για να σκορπάμε σε συνταξιούχους και να μας ψηφίζουν" είναι σκατά, αλλα σε σύγγριση με τη νοοτροπία "δανειζόμαστε για να διορίσουμε 10 000 αγροφύλακες και να μας ψηφίσουν, α και μιας και είμαστε κυβέρνηση τους δίνουμε και το ελεύθερο να κάνουν τα εξάρχια πεδίο βολής, όπως και το να δέρνουν κύπριους και να καθαρίζουν μετανάστες", είναι πολύ καλύτερη. Γιατι ΟΚ και το πασοκ και η ΝΔ μεγάλα λαμόγια στην οικονομια, αλλα σε θέματα νοοτροπίας όπως και να το κάνουμε το πασοκ απλώς ανεχόταν την δεξιά τρομοκρατία, Η ΝΔ όμως την είχε μετατρέψει σε κύριο άξονα της πολιτικής της.