τι αγέλες εν τω μεταξύ, σε όποιο κωλοχώρι υπάρχουν μπόλικα αδέσποτα βρίσκονται μόνο για να βιάσουν ή να παίξουν δαγκωματιές.
Printable View
τι αγέλες εν τω μεταξύ, σε όποιο κωλοχώρι υπάρχουν μπόλικα αδέσποτα βρίσκονται μόνο για να βιάσουν ή να παίξουν δαγκωματιές.
Στ'αρχιδια μου.
Όχι, δεν είπα ότι είναι το ίδιο. Η αυλή, έστω, είναι καλύτερη, αλλά όχι για τον λόγο του χώρου, γιατί και στις δύο περιπτώσεις την άσκηση του καθημερινά θα την πάρει από την βόλτα, στην πραγματικότητα. Η αυλή έχει το πλεονέκτημα ότι δεν πλήττει, έχει διαρκώς νέες εμπειρίες επειδή έχει πράγματα να χαζεύει (τον δρόμο, τα πουλιά που έρχονται στην αυλή, οτιδήποτε). Το διαμέρισμα είναι πολύ πιο "στατικό" και πλήττει ευκολότερα. Αλλά όσον αφορά τον χώρο/περπάτημα/άσκηση, έχουν ασήμαντη διαφορά.
Ομοίως, δεν θεωρώ πρόβλημα τα περί φυσικού χώρου. Μια χαρά μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα χωρίς πρόβλημα, πρώτον με τις προϋποθέσεις που ανέφερα, δεύτερον με την βόλτα σε πάρκα ή άλλους χώρους με πράσινο.
Να κρατάς σκυλί σε διαμέρισμα σωστά είναι πολύ πιο δύσκολο, τόσο για την υγεία καθ' αυτή του σκύλου όσο και για τα τυχόν προβλήματα με γείτονες - όπου να του λες κάθε φορά που γαυγίζει να βγάλει τον σκασμό, ε, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για το ίδιο το σκυλί.
Το κουράσατε, χθες έβλεπα στον ύπνο μου ότι περπατούσα στο πασαλιμάνι, και εκει δίπλα στο γήπεδο του ΟΣΦΠ που περνάς τη γεφυρούλα, σκάει από πίσω μια αγέλη σκυλιά. Σκάει άλλη μια από την άλλη μεριά, συνολικά κοντά 20 σκυλιά εγώ συνέχισα να προχώρω δεν μου έδιναν σημασία. Οπότε η μια αγέλη ξεκινάει πόλεμο με την άλλη, φτάνω στην άκρη της γεφυρούλας, γυρνάω να δω τι γίνεται (σε φάση 5 δευτερόλεπτα απόταν είχε ξεκινήσει η μάχη) και 3-4 σκυλιά της μιας αγέλης έφευγαν ήδη αφήνωντας μια γέφυρα γεμάτη πτώματα. Expendables κατάσταση. :dfinger:
HAVOC το ξέρω οτι με εχεις γραμμένο στις βυζάρες σου.
Εγω απλά βάζω μερικά λινκ απο επαγγελματίες εκπαιδευτές κυρίως.
Βασικα ειναι σα να εχεις σπουδασει κατι (οτιδηποτε-εχοντας κάνει θυσίες και φάει διαβασμα με το κιλό) και να ερχετε ο τσοπανος που ετσι ξερει και ετσι ακουσε γιατι ετσι είναι και να σου κάνει υποδείξεις γιατι απλά ..ξέρει.
Εγω δεν εχω καμία σχεση με εκπαιδευση-εκτροφη κλπ εννοειται.
Εχει γμοκουράσει η φάση το ξέρω..
Spoiler
Spoiler
Ας απαντησομε λοιπον.
Το ενα σκελος αφορα την φροντιδα του ζωου.
Ειτε το εχεις σε σπιτι ειτε σε αγροκτημα, εαν το παραμελεις μιλαμε για κακοποιηση του ζωντανου, και ειναι ισως το μονο σημειο συμφωνιας μας, πως εαν μιλαμε για χωρα με ανεπτυγμενη κυνοφιλια και πολιτισμο, το κακο αφεντικο πρεπει να τιμωρειται και το ζωο να σωζεται απο τετοιες καταστασεις.
Για μενα προσωπικως το παραπανω ειναι αυτονοητο. Οπως ασχολουμαστε 24/7 με το κτημα και τις καλλιεργειες, το ιδιο ισχυει και με τα σκυλια. Και προσεγμενα ειναι, εκπαιδευμενα κ "κοινωνικοποιημενα" ακριβως επειδη δεν ειναι παρατημενα και αγριεμενα στην μεση καποιου πουθενα, και κοσμο εχουν σε συνεχη βαση να τα προσεχει, και κτηνιατρο να τα επισκεπτεται τακτικα. Οποτε τα προστιμα και οι πιπες που αναφερεις δεν με αφορουν στο παραμικρο.
Το σκελος αυτο ειναι της ευθυνης, ανεξαρτητως χωρου διαβιωσης. Κακο αφεντικο μπορει να εισαι σε διαμερισμα, μπορεις να εισαι σε κτημα. "Ζωοφιλος" ειναι αυτος που το παραταει να τρεχει στας εξοχας και να αγριευει, "ζωοφιλος" ειναι και αυτος που το κανει μαλθακη κουραδα για να νιωθει ο ιδιος σημαντικος. -και δεν μαζευει καν τα κουραδια του, ο πολιτισμενος-
Απο εκει και μετα, και δεδομενης της ανθρωπινης ηλιθιοτητας και ανευθυνοτητας, θεωρω πως ειναι πολυ δυσκολοτερο να προσεξει καποιος ενα ζωο και ειδικα μεγαλοσωμο σε διαμερισμα, γενικως σε κατοικια ανευ εξωτερικου χωρου.
Δωσε βαση, μπας και αρχισεις να στροφαρεις.
Δεν θεωρω το διαμερισμα ιδανικη λυση, και το γεγονος οτι υποστηριζεται επειδη υπαρχει ζητηση και εμποριο γυρω απο αυτο και πιπιτσες προσπαθουν να καλυψουν υπαρξιακα κενα, δεν με πειθει πως ειναι το καλυτερο.
Φυσικα και μπορει να λειτουργησει. Τα ζωντανα προσαρμοζονται. Και πολυ ευκολα ο καθε παπαρας νιωθει σημαντικος, γιατι ειναι πολυ ευκολο να το ταισεις και να σου γλυψει το χερι απο το να ασχοληθεις ουσιαστικα, πολυ περισσοτερο να αποκτησεις ανθρωπινη επαφη που προυποθετει βαθια πνευματικη επικοινωνια.
Αλλα μεσα σε ενα συγχρονο αστικο τοπιο, μαζι με την δουλεια και χιλιες δυο δραστηριοτητες, πραγματικα, ποσο χρονο μπορει να διαθεσει ο καθε κατσαφλιας για να το φροντισει οπως πρεπει, ωστε το διαμερισμα να μην καταληξει να γινει η "φυλακη" του?
Και τελικως, επειδη εχω επαφη με πραγματικα κτηματα, οχι αγροτεμαχια που φανταζεται το φτωχο σου μυαλο, γιατι απο το πολυ μπετον δεν εχεις ιδεα απο αγροτικες και κτηνοτροφικες μοναδες και ανθρωπους που πονανε πραγματικα την φυση και ζουνε σε αυτη και απο αυτη, βλεπω πολυ συχνα τις μυριαδες ζωντανων διαμερισματων που εγκαταλειπουν τα καλα αφεντικα τους να φροντισουμε εμεις και οι καθε εμεις μεχρι να βρουν ενα πραγματικα καλο "σπιτι".
Οποτε χεσε μας με την καθε πιπιτσα, και τον καθε πιπιτσο που της πουλαει πετ για να περναει την ωρα της στο σπιτι μεχρι να καταληξει στο κακο δικο μας κτημα.
p.s. πολλες μπυρες για τον comte
Τελικά Shrinebuilder πήρες χαμστεράκι?
Τελικά Εργαλείο δε με βοήθησε κανείς και ψάχνω.
sage