http://www.jesusislordcross.com/the-cross.jpg
Printable View
vasika xrisimopoieis la8os le3i...Quote:
Originally Posted by Ford Prefect
na sou pw giati, ton dekemvri o kosmos itan mazi mas.
k tora akoma einai mazi mas.
mporei na min akolou8ise tis praktikes mas, gia tous xi psi logous, alla voi8ise sto na tis kanoume emeis!
den empneonte apo tin spasmeni vitrina, alla goustaroun pou tin vlepoune.
empneonte apo ton ka8imerino polimorfo gamimeno agona.!
Ο κόσμος είναι/ήταν μαζί σας ως προς την οργή απέναντι στους δολοφόνους μπάτσους.
Πιστεύεις ότι ο κόσμος είναι μαζί σας γενικά;
genika ipirxe apo prin kosmos pou itan mazi mas.
filika proskimenos stous anarxikous, dld.
meta ta osa ginane iparxei perisoteros kosmos, fisika.
k den ine aerologies... to eida oxi mono egw alla kai oloi osoi to exoume sizitisei. :)
Ξεκινώ από το τελευταίο: Κι όμως, μόνο αστείο δεν είναι. Σίγουρα είναι καλύτερο παράδειγμα για το πώς θέλεις να γίνει ο κόσμος από το να σπάσεις μια βιτρίνα.Quote:
Originally Posted by ~ladykiller~
Και πάω στο πιο πάνω. Κι εγώ σου λέω ότι το καλύτερο σύστημα είναι με μένα δικτάτορα. Να το δοκιμάσουμε; Ξέρω ότι έχουμε δοκιμάσει τη δικτατορία, αλλά αυτό ήταν παλιότερα και όχι με μένα.
Με το να πλακώνεσαι με μπάτσους δεν εμπνέεις παρά ελάχιστους μη-πιτσιρικάδες να ζήσουν με έναν άλλο τρόπο. Πρώτα διατυπώνεις ΞΕΚΑΘΑΡΑ το όραμά σου για την επόμενη μέρα, το επικοινωνείς και μετά φτάνεις στην αποδόμηση της σημερινής κατάστασης. Μπορείς να εξηγήσεις λίγο στα γρήγορα αλλά με ακρίβεια πώς σκέφτεστε τον κόσμο; Θα υπάρχουν χρήματα; Αν όχι, πώς θα γίνονται οι συναλλαγές, αν ναι, ποιος θα τα διαχειρίζεται/εκδίδει; Αν δεν υπάρχουν φυλακές, τι θα γίνεται με τον κάθε πρώην πλούσιο πχ που θα αναπολεί τις εποχές που είχε τα πάντα και θα έρχεται με ένα ρόπαλο, θα σου βαράει το κεφάλι και θα σου παίρνει το μπιφτέκι; Ή δε θα γίνονται τέτοια πράγματα γιατί θα έχουμε φτάσει σε κατάσταση ζεν μετά τις μολότοφ και τον πετροπόλεμο και όλοι θα αγαπάνε όλους (αυτό θα ήταν το πραγματικό αστείο).
Δεν καταλαβαίνω πραγματικά όμως τι σχέση έχει το τι θες να πετύχεις με αυτό που κάνεις. Είναι το ερώτημα που έθεσα στην αρχή, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Εσύ το έθεσες στο πρώτο σου ποστ αυτό σαν εξουσιαστική τακτική ("τότε εξουσιάζεις το σύντροφό σου"). Άρα για να περάσουμε στον αντιεξουσιασμό πρέπει να υιοθετήσουμε τον εξουσιασμό; Δεν καταλαβαίνω.Quote:
Σε παραπέμπω στο πρόσφατο βιντεάκι του tvxs όπου οι κάτοικοι μιας περιοχής που έκαναν συγκέντρωση για να φύγουν οι μετανάστες έλεγαν ότι οι μόνοι που τους συμπαραστάθηκαν ήταν "αυτά τα παιδιά" από τη χρυσή αυγή με τις σημαίες. Άρα ο κόσμος εμπνέεται κι από τον δικό τους αγώνα!Quote:
Δεν αμφισβητώ ότι υπάρχει κόσμος που γουστάρει συγκεκριμένες δράσεις, όπως γουστάρει και τον Γεωργίου που τους γράφει όλους στ'αρχίδια του και δε φτιάχνει τα δόντια του. Φοβάμαι πως είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που θα ήθελες να είναι, κι αυτό κυρίως γι'αυτό που λέω 2 ποστ πιο πάνω, ο κόσμος ή δεν ξέρει ή δεν θέλει ή θεωρεί ουτοπικό αυτό που λέτε. Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι είναι αυτό που θέλετε, και δεν είμαι και ξένος προς το χώρο, πόσο μάλλον ο κάθε μπάρμπας. Σόρι, ο περισσότερος κόσμος μάλλον τρομοκρατημένος είναι από τη βία που ασκείτε, κυρίως γιατί δε βλέπει κάποιο ουσιαστικό στόχο, ότι είναι το τίμημα για κάτι που αξίζει δηλαδή.
WORD UP, εργατική εξουσία dawg.
Έλα μωρή εργατιά, πάμε γερά! Στο'να χέρι το καλέμι, στ'άλλο χέρι το ποντίκι!
Δε μιλάς με παλαιοκομμουνιστή, λασπολόγε. Έχουμε δώσει πολλάκις τη λύση:
http://3.bp.blogspot.com/_u3hPLfaYu1...0/banner_5.gif
ladykiller δε θέλω να σε στενοχωρήσω αλλά ο κόσμος δεν είναι μαζί σας και ποτέ δεν ήταν. Και είναι αστείο να μιλάτε για εξέγερση και λαϊκή επανάσταση. Ο κόσμος είναι αυτός που βλέπει Μέγκα, ψηφίζει νουδού-πασόκ και καταδικάζει τα επεισόδια. Ο λαός για τον οποίο αγωνίζεστε είναι αυτός, θέλετε δε θέλετε.
Ο άλλος περηφανευόταν που στην πορεία του ΚΚΕ μαζεύτηκε 25.000 κόσμος. Ουάου. Σε μια πόλη 5 εκατομμυριών ανθρώπων μαζεύτηκαν 25.000 και αυτό ονομάστηκε λαϊκή εξέγερση. Να θυμίσω απλά ότι σε μια average προεκλογική ομιλία Γιωργάκη - Κωστάκη μαζεύονται 200-300 χιλιάδες άνθρωποι το λιγότερο.
Δε τα λέω αυτά για να κρίνω τον αγώνα σας και το τονίζω αυτό, απλά με ενοχλεί που πολλά άσχημα πράγματα (μαζί με καλά φυσικά) γίνονται με τη δικαιολογία της επανάστασης.
Πείτε αν θέλετε "αγωνιζόμαστε για την αφύπνιση του λαού" ή "αγωνιζόμαστε για να καταλάβει ο λαός ότι τον γαμάνε και να αντιδράσει" αλλά μη μιλάτε εκ μέρους του λαού, όταν αυτός είναι αμέτοχος, αν όχι αντίθετος.
Και καταλήγω σ'αυτό που είχα πει και μερικές σελίδες πριν, όταν ρώτησες για την ιδανική μορφή αγώνα : παιδεία. Ο κόσμος πρέπει να αλλάξει συνείδηση πριν επαναστατήσει. Πριν, όχι μετά. Επανάσταση με νικητές τους ίδιους ανθρώπους είναι καταδικασμένη να αποτύχει κατά τη γνώμη μου.
Και αν αμφιβάλλετε ότι γίνεται να ξυπνήσει ο λαός στην εποχή των ΜΜΕ και της καταστολής και μπλα μπλα μπλα, φυσικά και γίνεται. Αφού υπάρχει έστω και ένας (που δεν είναι μόνο ένας προφανώς) που έχει βαρεθεί να τρώει σκατά από την κυβέρνηση, από το αφεντικό του, από τον περιπτερά του, από τη Θρυλάρα (...), τότε μπορούν να γίνουν περισσότεροι.
Αυτό νομίζω εννοούσε ο Ντράγκονλορντ όταν έλεγε ότι αν αλλάξουν τα μυαλά των ανθρώπων δε θα χρειάζεται βία για να ρίξουν το σύστημα γιατί πρακτικά θα διαλυθεί από μόνο του. Αν εννοούσε αυτό, συμφωνώ απόλυτα.
κανείς αναρχικός δεν υποστήριξε ποτέ ότι μιλάει εκ μέρους του λαού ή ότι κάνει λαϊκή επανάσταση. μην τα μπλέκεις με τα κομμούνια.
kalkfghjfty -----> να πας να τα πεις αυτά στην τσιάπας καραγκιοζάκο.επίσης να ξέρεις ότι δεν υπάρχει λαός, εγώ είμαι ο λαός.
ford prefect -----> η ατομική πρόοδος κτλ είναι το μόνο πράμα που επιβραβεύεται στο αυτό σύστημα.
dragonlord -----> να διαβάσεις αυτούς.
οι υπόλοιποι να ακούτε τον stam. (and the witches)
γενικά πάντως να σας δώσω καμιά βιβλιογραφία να σιάξετε;
natt!!!!!!
Πλάκα μου κάνεις, ε; Εκτός και αν στο μυαλό σου πρόοδος είναι το χρήμα και το κοινωνικό στάτους. Που του πούστη, δεν μπορεί να είναι.Quote:
Originally Posted by Griffith
Ο Αμνίζιακ το λέει ωραία, εκτός από την Θρυλάρα.