εγω θελω τα φωτα σου πανσοφε γεροντα οσον αφορα τις μελετες που θελουν την θεσνικη απιστευτα μολυσμενη πολη, με μικρο-μικροβια στον αερα και ενα σωρο σκατα,χειροτερα και απο αθηνα. κατα ποσο ειναι παπατζες ολα αυτα?
Printable View
εγω θελω τα φωτα σου πανσοφε γεροντα οσον αφορα τις μελετες που θελουν την θεσνικη απιστευτα μολυσμενη πολη, με μικρο-μικροβια στον αερα και ενα σωρο σκατα,χειροτερα και απο αθηνα. κατα ποσο ειναι παπατζες ολα αυτα?
Για μικρόβια δεν έχει κάτι ιδιαίτερο που να μην έχουν και άλλες πόλεις, ούτε έχω ακούσει γιοα παθογόνα και καμιά επιδημία, βασικά το μεγιστο προβλημα είναι τα αιωρούμενα στερεά σωματίδια, τα οποία παρεπιπτόντως έχουν αυξηθεί δραματικά από την εποχή που άνοιξε η περιφερειακή στο Σέιχ Σου και με τον θερμικό τείχος που παράγει (από θερμότητα καυσαερίων και εκπομπές της ασφάλτου, ειδικά το καλοκαίρι) έχει περιορίσει την ανανέωση του αέρα της πόλης από το δάσος και το βουνό. Θα επιδεινωθεί αν προχωρήσει και η εξωτερική περιφερειακή.
Αναμένεται να χειρορετέψει η κατάσταση με τις μαλακίες του ατσαλάκωτου που έχει καταστρέψει μεγάλο μέρος του υγιούς πράσινου χάριν περισσότερου τσιμέντου για μετρό, πάρκα, νέα παραλία, διανοίξεις δρόμων, υπόγεια πάρκινγκ, κλπ
http://www.alfahealth.gr/index.asp?sect ... =72&id=228
Για τα υπόλοιπα δεν σχολιάζω καθότι δεν είμαι απο Θεσσαλονικη και μονο καμιά βόλτα ανεβαίνω αλλα οποίος δεν θέλει μετρο είναι λιγο στοκος.
OK, αλλά μπορούσαν να σωθούν τα δέντρα
kai o aeras apti thalassa de metraei?
to oti to kentro einai sta 200 metra apto thalassino aeraki?
ακριβώς το ίδιο τείχος γίνεται από το τσιμέντο της παραλίας το καλοκαίρι και από την Μ Αλεξάνδρου καθημερινά. Επίσης Η περιοχή της Θάλασσας έχει τους ρύπους από βιομ. περιοχή, αλλά και δικούς της όχι και τόσο εύοσμουςQuote:
Originally Posted by pixies451
αααααα!
...η γνωστή Θερμαϊκίλα!
Σχεδόν μου έχει λείψει :σνιφ:
auto pou den katalabainw einai pws auto tin kanei apo tis pio molusmenes eurwpaikes poleis opws elege i ereuna, xeirotera kai apo athina...
:?
candiru eisai gnhsios oikologos?
ennow otan xezeis skoupizese me petra kai meta tin pleneis?
mono fulla, leitourgei ki ws lipasma
μια από τις πρώτες έρευνες για την μόλυνση (κάπου 20 χρόνων και βάλε) έλεγε ότι η μόλυνση στην Θεσσαλονίκη έιναι πολύ ,μεγάλη και ότι ακόμα και οι ισχυροί άνεμοι λίγο βοηθούν, γιαί ουσιαστικά μεταφέρουν τους ρυπους της ΒΙΠΕ μέσα στην πόλη. Επιπλέον έχει το λιγότερο πράσινο με προοπτικές πρακτικά εκμηδενισμού του. Εχουμε και τα θερμικά τείχη που έγραψα, οπότε....Quote:
Originally Posted by pixies451
πιπες λες!! οι βορειοι/βορειοδυτικοι ανεμοι βοηθανε τη Θεσσαλονικη στο να καθαριζει και ειναι αποδεδειγμενο (βεβαια η ενταση των ανεμων εχει πεσει φυσικα απο το '60-'70 με την εντονη οικοδομηση της πολης, αλλα κανουν ακομα δουλεια!) σταματα να πετας οτι μαλακια σκεφτεις! οσον αφορα το θερμικο τειχος ισχυει, οπως και το οτι η θεσσαλονικη ΟΧΙ οτι ειναι απο τις πιο μολυσμενες, αυτα ειναι εφφετζιδικα οικολογικα, ειμαστε "απλα" στις 3 πρωτες θεσεις ευρωπαικα της μικροσκονης η οποια ειναι επικινδυνη καρκινογονος κλπ. κι εχουμε ενα ποσοστο 10πλασιο του οριου επικινδυνοτητας! αυτα!
Είναι άδικο να κατηγορούνται ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλκέτ Ριτζάι επειδή απέδρασαν για δεύτερη φορά με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού. Αύριο ο Παλαιοκώστας και ο Ριτζάι επρόκειτο να καταθέσουν στο δικαστήριο για την πρώτη τους απόδραση τον Ιούνιο του 2006. Οπότε -για να μην κουράζουν τον δικαστή με λόγια-, έκαναν σήμερα την αναπαράσταση.
Πιτσιρίκος
μιας και σας πετυχα εδώ και τους 2, πιτσιρικο και πινατερο εννοώ
την ομοιότητα στην φωνή την έχει παρατηρήσει κανείς? :D
:!: πως ακουμε πιτσιρικο, δε παιζει να χει πιο αισθησιακη φωνη απο μενα! ερωτικος fm!
για μια στιγμη νομισα οτι εννουσες καντιρου, και παραλιγο να θυσιαζα φωνητικες χορδες! :)