βασικά κάναμε ασκήσεις ακριβείας και παρουσιάστε με ρόπαλαQuote:
Originally Posted by When_Black_Roses_Bloom
Printable View
βασικά κάναμε ασκήσεις ακριβείας και παρουσιάστε με ρόπαλαQuote:
Originally Posted by When_Black_Roses_Bloom
Club Mk.IIQuote:
Originally Posted by Candiru
Flintstones, meet the Flintstones, λαλαλα...Quote:
Originally Posted by Candiru
αυτή τη συζήτηση για το στρατό την είχαμε ξανακάνει και 2 χρόνια πριν περίπου (λίγο καιρό πριν παρουσιαστώ). κάποιοι υποστήριζαν και τότε ότι ο στρατός μπορεί να έχει και τα θετικά του. εγώ διατηρούσα τις επιφυλάξεις μου. τώρα πια, σχεδόν 4 μήνες αφού απολύθηκα έχω μια ολοκληρωμένη άποψη.
τονίζω πως ό,τι γράφω είναι προσωπική άποψη γιατί πάνω από όλα αυτό που κατάλαβα είναι ότι ο στρατός αποτελεί καθαρά προσωπική εμπειρία για τον καθένα. επίσης, έκανα 17μηνο ως ΔΕΑ, οπότε η εμπειρία ήταν αρκετά διαφορετική από του φαντάρου (πιο κυριλέ) αλλά είχα την ευκαιρία να ακούσω και να δω πράγματα που στους στρατιώτες δεν "αποκαλύπτονται" εύκολα.
τεσπα, ας τα πάρω ένα ένα. για την ηλικία διαφωνώ ότι θα ήμουν καλύτερα αν πήγαινα μικρότερος. στα 18-20 ήμουν απείρως πιο αντιδραστικός και δε θα μπορούσα να συμβιβαστώ με καταστάσεις που τώρα απλά έκλεινα το μυαλό μου μέχρι να περάσουν. ούτε είχα την εμπειρία να γλιτώσω από κακοτοπιές, ούτε μάλλον θα την έβγαζα σχετικά καθαρή από ψυχολογικής άποψης.
για το χρόνο που περνάς ως στρατευμένος δε χρειάζεται πολύ συζήτηση. είναι παντελώς άχρηστος και σε πάει πίσω σε όλα τα θέματα και κυρίως τα επαγγελματικά. εκτός του γεγονότος ότι ξόδεψα ένα σεβαστό ποσό που είχα μαζέψει από την προηγούμενη δουλειά μου και θα προτιμούσα να το επενδύσω καλύτερα, έχασα επαφή με το επάγγελμα και έμεινα πίσω σε σχέση με τις γυναίκες συναδέλφους που τελειώσαμε ταυτόχρονα τη σχολή. ουσιαστικά στα 28 ξεκίνησα πάλι από την αρχή.
το μόνο θετικό από την όλη ιστορία είναι ότι έμαθα να εκτιμάω την ελευθερία περισσότερο και είδα τα όρια της βλακείας.
τέλος, κατάλαβα πως όποιος δεν έχει υπηρετήσει δεν καταλαβαίνει ούτε στο ελάχιστο την ψυχολογία του "μέσα". και αυτό το ένιωσα κυρίως από την αντιμετώπιση των γυναικών. από μάνα, κοπέλα, φίλες κτλ.
είναι πολλά άλλα που θα'θελα να ανφέρω αλλά βαριέμαι...
για πες για το τελευταιο
ε τι να πει παραπάνω?
το 90% των γυναικών πιστευει ότι οταν πας φαντάρος πας να κάνεις διακοπές. Δεν ειναι ετσι τα πράγματα για τους περισσότερους(εξαιρούνται αυτοί που πήγαν ναυτικό ή αεροπορία). Ειδικά όσοι παίρνουν μεταθέσεις για εβρο ή καποιο μακρινο νησι και κανουν 2 και 3 μηνες να παρουν καμια αδεια για να δουν τους δικους τους δεν ειναι στην καλυτερη κατασταση.
Το να σε παιρνουν απο ανθρωπους και καταστασεις που εχεις επιλεξει ελευθερα και να σε πηγαινουν στους εξωτικους Πετραδες, ή στον μαγευτικο Λαγό με ανθρώπους που στην καθημερινότητα σου δεν θα συναναστρεφόσουν ποτέ, δεν ειναι ακριβώς διακοπές, ε!
ακόμα και το πιο απλό, να σου επιβάλλουν να αλλάξεις την εμφάνιση σου όπως αυτη επιβάλλεται(???) να ειναι για τον στρατο, επιδρά αρνητικα στην ψυχολογία σου. Και ας μην γελιόμαστε, τα πράγματα που στερεισαι όσο εισαι στον στρατό, απο τα πιο απλά εως και τα πιο σοβαρα ειναι άπειρα.
Βασικα ειμαι 99% με τον Ρέηβεν σε αυτο και όχι με τον 11th(αν και καταλαβαίνω απο ποια άποψη τα λεει, όσα λεει). Τουλάχιστον για μένα από την στιγμή που απολύθηκα ο στρατός εφαγε ενά μαύρο Χ και δεν θέλω να θυμάμαι και πολλά απο αυτην την περιοδο(και η αληθεια ειναι ότι δεν εχω και τίποτα αξιο αναφορας για να θυμάμαι).
εγώ έκανα 6 μήνες να πάρω άδεια!!!!!!! Επίσης προς το τέλος της θητείας επειδή δείχναν να αργούν λίγο οι μεταθέσεις, ο διοικητής πέρασε όλα τα φυλάκια και μοίραζε σα στραγάλλια δεκάρες και εικοσάρες για να μην έίναι χωρίς πρωσοπικό. Εννοείται δεν την γλύτωσα.
Σε στρατηγική επιθεώρηση: ο στρατηγός μας ανάγκασε όλους να ξεκουμπωθούμε για να δει αν φοράμε τα εσώρουχα που προβλέπει ο κανονισμός!!!!!!!!!
Την ημέρα που απολυόμουν με έστειλαν με στολή εξόδου Θεσ/νίκη για ιατρικές εξετάσεις. Είχε αφόρητο καύσωνα και δεν φορούσα δίκωχο. Με φωνάζουν κάτι ψάρακες καρακόλια και με γράφουν ότι κυκλοφορούσα "ακάλυπτος", "ασκεπής", δεν θυμάμαι τον γελοίο όρο. Ευτυχώς την άλλη μέρα απολύθηκα και η αναφορά όποτε έφτασε στον διοικητή τα @@ μου!
Θα έγραφα ολόκληρο βιβλίο για τον πάτο που λέγεται Ε.Σ. Αλλά ακούστε το Διδυμότειχο μπλουζ που ήταν τότε στο φόρτε του, τα λέει όλα!
Παίδες, μήπως μας αδικείτε εμάς τις αξιαγάπητες :P κοπέλες/μητέρες/αδερφές σας; Σκεφτείτε και το εξής: πώς θα ήταν αν όλες (και όλοι) αντιμετώπιζαν τον φαντάρο-to-be σαν αρνί-σφαμένο-to-be και να τον φόρτωναν με ατάκες όπως "θα χάσεις έναν χρόνο -ή και παραπάνω- από την καλύτερη περίοδο της ζωής σου" και άλλα τέτοια ωραία; Και εννοείται ότι όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η αλήθεια, ε;
Απλά ίσως κάποιοι (-ες) να πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο δίνουν και στον φαντάρο περισσότερο κουράγιο να αντιμετωπίσει μια άσχημη κατάσταση, δηλαδή δημιουργώντας την εντύπωση ότι δεν είναι κάτι τόσο τραγικό. Άσχετο αν δεν πιάνει πάντα ή αν δεν γίνεται πάντα με τον σωστό τρόπο...
Quote:
Originally Posted by the_kindly_one
ωρα να σταματησετε(ουν) αυτον τον τροπο γιατι ειναι πλεον αποτυχημενος, ευχαριστουμε πολυ.
pοint taken :oops:
Balte kai kana spoiler omos gia mas pou den exoume paei strato e
:lol:
Η κατανόηση που δείχνει το 99% των γυναικών στο θέμα στρατου, εξαντλείται στο "εντάξει μωρέ ,μια εμπειρία είναι".
Χωρίς πλάκα, η επομενη που θα μου πει "μια εμπειρία ήταν", θα της σπάσω τα μούτρα. Α στο διάλο να πούμε.
Kατά τα άλλα ό,τι είπε ο Raven Lord.
an thes na doume to thema statistika, kaneis megaaaalo lathos.Quote:
Originally Posted by the_kindly_one
kat'arxin, i pleionotita twn gynaikwn xwrizei me ton fantaro kapou sti diarkeia tis fantarotitas tou. DEN EIPA OLES. Mi viazesai na antidraseis. Eipa i pleionotita.
what a way to show it's not a big deal!
episis, exei o anthrwpos ton pono tou (pou tha paei fantaros) exei kai ton kathe filo/gkomena na tou leei to makry kai to konto tou kai KANEIS na mi thelei apla na paradextei tin gamimeni alitheia na teleiwnoume. Kai afto ton kanei na aisthanetai...kalytera?
opws eipa kai prin merika posts, otan itan na paw oloi mou legan den einai tipota de variesai empeiries kala tha peraseis tha kaneis kai filous kai ta sxetika, kai molis pira tin apallagi oloi mou legan kwlofarde na ikseres ti glytwses pwpw malaka swthikes ksefyges apo tin kolasi kai eklases sti mouri tou satana.
kai ok. oi filoi sou sou lene malakies, alla kseroun gia ti milane. Exoun paei.
I GKOMENA SOU GIA POIO PRAGMA MILAEI?!?!?!
gia na synopsisw, asto re paidi mou. Aston anthrwpo na rimaksei, mi tou les kai malakies apo panw, giati to mono pou katafernete otan to kanete afto einai NA TON KANETE NA AISTHANETAI PWS DEN TON KATALAVAINETE.
efxaristw.
για τις γυναίκες, μερικές ατάκες που θυμάμαι:
- φίλη: "εσύ κωλοβαράς στο φυλάκιο κι εγώ λιώνω στο διάβασμα/ εξεταστική/ δουλειά" (πραγματικά 7 ημέρες ήμουν κλεισμένος σε ένα κλουβί με άλλες δεκατρείς ψωλές και κωλοβαρούσα - προσπαθούσα να κουμαντάρω φαντάρους που είχαν 1 μήνα μέσα ή ΕΠΟΠ που ήρθαν για διακοπές. σημειωτέο ότι στο ίδιο φυλάκιο είχε αυτοκτονήσει στρατιώτης πριν 3 χρόνια),
- κοπέλα: "τι?! δεν πέρασα κι εγώ θητεία μαζί σου που έκανα μήνες να σε δω?" (βέβαια της διαφεύγει το γεγονός ότι κι εγώ έκανα τον ίδιο καιρό να τη δω και είχα και τη θητεία από πάνω)
- μάνα: " εγώ έκανα 3 θητείες! πατέρας και γιοι" (τι καλά να έβαζα εγώ τα πλυντήρια και να έκανε η μάνα μου τη θητεία)
- γνωστές όταν με έβλεπαν στα τρίκαλα σ/κ, όλο ενδιαφέρον: "έχεις άδεια?" (παραβλέπω το γεγονός ότι τους είχα εξηγήσει 100 φορές στο παρελθόν ότι δούλευα με ωράρια δημοσίου και προφανώς με έγραφαν)
και σε όλες τις γυναίκες απευθύνω την εξής ερώτηση:
"ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ?"