foive,otan to kanei o gabriel einai xaritomeno kai -sxetika- dikaiologimeno (logw tis makroxronias paramonis tou stin agglia).
apo kei kai meta katantaei geloio.
Printable View
foive,otan to kanei o gabriel einai xaritomeno kai -sxetika- dikaiologimeno (logw tis makroxronias paramonis tou stin agglia).
apo kei kai meta katantaei geloio.
Sorry σταματάω.:D
Den diafono me ta parapano. Genika epi tou thematos den exo apopsi, kathoti den exo idea toso apo omoiopathitiki oso kai apo klassiki iatriki.Quote:
Originally Posted by Phoebus
To mono sxolio pou exo na kano sto sigkekrimeno topic, einai oti apo ti stigmi pou i omoiopathitiki doulepse sti mana mou, den simfono me ton minus6 pou ipostirizei oti den doulevei pouthena.
Fisika kai paizei to endexomeno i mana mou na giatreftike simptomatika ton idio mina pou eperne ta omoiopathitika thaumata, dedomenou omos tou oti to provlima afto to eixe gia peripou 100 mines, kai giatreftike ksafnika ton mina pou ekane omoiopathitiki therapeia, i'll go with the 99% kai oxi me to 1% pou einai statistika i pithanotita na prokeitai gia simptosi.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: system :shock:Quote:
Originally Posted by an einai dynaton!! katwrimos
Καλό αυτό. Το γέλιο είναι θεραπευτικό.Quote:
Originally Posted by ang69
ολιστική ιατρική!
Ήμουν πολύ μικρός για να θυμάμαι την διαδικασία που ακολουθήθηκε, εμένα τότε μου φαινόντουσαν πολύ απλές ερωτησούλες. Θυμάμαι πάντως πως το πόρισμα ήταν ότι μου έλειπε ένα συγκεκριμένο ένζυμο (Natrium Muriaticum or some shit like that) το οποίο έπαιρνα για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα με τη μορφή χαπιώνΕ. Από εκεί και πέρα είμαι GG.Quote:
Originally Posted by Phoebus
Αρχικά κόψε το στυλάκι. Δεν μιλάμε για ταρώ και αστρολογία και τις μαλακίες που βλέπετε στο southpark με μαγικά βοτάνια και ματζούνια.Quote:
Δεν μπορεί ας πούμε Atheist να ήταν η δίαιτά σου που σε 'κανε καλά; Οπωσδήποτε ήταν η Ομοιοπαθητική ε;
Δευτερευόντως δεν είχα δίαιτα.
Δεν έχω κανά στυλάκι ρε συ Atheist, δε γουστάρω να σε ειρωνευτώ ούτε τίποτα. Δες όμως λίγο τι πόσταρες:Quote:
Originally Posted by Atheist
Αναφέρεις αρχικά ότι είχες σιδηροπενική αναιμία (δλδ αναιμία λόγω έλλειψης σιδήρου)
Μετά λες ότι σου έλειπε ένζυμο. Το ένζυμο αυτό λες ότι το έλεγαν κάπως Natrium (Νάτριο) Muriaticum (Χλώριο), το οποίο δεν είναι ένζυμο, αλλά αλάτι (το κοινό αλατάκι που τρώμε στο φαί).
Επίσης δε θυμάσαι ακριβώς τι έγινε τότε εκτός του ότι δεν έκανες δίαιτα (που η δίαιτα θα μπορούσε να ήταν απλά να τρως περισσότερα αυγά και κρέας π.χ. και να μην τη θυμόσουνα καν).
Μ' αυτήν λοιπόν την ιστορία:
α) Λες με σιγουριά ότι η ομοιοπαθητική δουλεύει, τουλάχιστον για ένζυμα.
β) Αποφασίζεις ότι δεν μπορεί να μιλάει όποιος δεν έχει κατάλληλες σπουδές (ποιές και γιατί;)
γ) Επίσης όποιος δεν το έχει δοκιμάσει
δ) Λες στους β) και στους γ) να σκάσουν.
Πες μου τώρα, κάνω λάθος να εκφράζω αμφιβολία για το όλο θέμα;
[edit]
Τώρα το συνειδητοποίησα αυτό. Αυτό που περιγράφεις δεν είναι ομοιοπαθητική!Quote:
<snip>
το οποίο έπαιρνα για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα με τη μορφή χαπιώνΕ
[/edit]
Όχι, είναι ο τρόπος με τον οποίο την εκφράζεις. Είναι το "είναι μούφα unless proven otherwise".
α) ναι, δν παίρνω παράδειγμα μόνο από εμένα.
β) αν δεν έχει σχέση με το αντικείμενο βσκ, οι σπουδές ήταν ένας σιγουρος τρόπος να έχει κανείς, καθώς και (γ) να το έχει δοκιμάσει.
Κοινώς "σκάστε οι άσχετοι" (δ), μια στάση που τηρώ για κάθε ζήτημα.
ε)βλέπε αρχή του Post
αντιγραφή από το λινκ που indymedia.Quote:
331092
Πολλαλή εμπειρία Ομοιπαθητικής Θεραπείας
από Θεώρηση πραγμάτων
1:36μμ, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2005
Θα ήθελα να αναφέρω κάποιες θεραπείες Ομοιπαθητικής Ιατρικής το χρονικό διάστημα 3/2004 - 2/2005 στη γυναίκα μου και στα δυό μου παιδιά 2 και 5 ετών. Και οι τρείς μετά από παρατεταμένες φαρμακοληψίες για διάφορα προβλήματα στραφήκαμε στην Ομοιπαθητική Ιατρική. Ο Ιατρός που μας παρακολουθεί (χωρίς χρηματικό αντίτιμο) είναι ένας παιδικός μου φίλος Ιατρός - Ειδικότητα Παθολογία και με εκπαιδεύσεις στην Ομοιπαθητική.
1) Σύζυγος Οξεία Γαστρεντερίτιδα με συνεχείς εμετούς και διάρροια χορήγηση ομοιπαθητικού σκευάσματος. Σταμάτημα των συμπτωμάτων σε 35 λεπτά. Ταχεία ανάρρωση του ασθενούς.
2) αγοράκι, 5 ετών Αλλεργικός βήχας επίμονος ξηρός και εξανθήματα (δερματίτιδα) σε διάφορα σημεία του σώματος. (Κλασική ιατρική - αντισταμινικά, κορτιζόνη μείωση των συμπτωμάτων αλλά και επενεμφάνιση όταν σταματούσαν τα φάρμακα) Μετά από χορήγηση ομοιπαθητικού σκευάσματος είχαμε έξαρση των δερματικών (όπως το περιμέναμε από τα λεγόμενα του ιατρού), μετά από 10 ημέρες εξαφανίσθηκαν τα συμπτώματα και εδώ και 6 μήνες είμαστε οκ. Ωτίτιδες (3 φορές). Χορήγηση ομοιπαθητικού σκευάσματος υποχώρηση των συμπτωμέτων σε 3 ώρες (πόνος στο αυτί, υψηλός πυρετός)
3) Κοριτσάκι , 2 ετών Όταν κολλούσε κάποια ίωση έκανε 1 ημέρα λαρυγγίτιδα και μετά ασθματική βρογχίτιδα. (Κλασική Ιατρική, κορτιζόνη, flixotide και aerolin εισπνοές για πολλές ημέρες) Με θεαραπεία ομοιπαθητική (4 κάψουλες συνολικά) ο οργανισμός της στις τελευταίες παιδικές ιώσεις που κόλλησε δεν έφτασε σε τέτοιες επιπλοκές και τις ξεπέρασε μόνη της.
Για μας η εμπειρία μέχρι στιγμής είναι θετική. Βέβαια η ομοιπαθητική ιατρική δεν είναι πανάκεια για όλα και μας έχει ξεκαθαρίσει ο ιατρός μας ότι εάν χρειαστεί σε κάθε περίπτωση μπορεί να γίνει και χρήση χημικών φαρμάκων. Σας συνιστώ να διαβάσετε τα βιβλία του κ. Βυθούλκα για την Ομοιπαθητική. Να είστε καλά Ευχαριστώ για την υπομονή σας.
Candiru:
Το μόνο που προσφέρεις στην συζήτηση είναι "θόρυβος". Στο μπούτσο μου για το τι λέει κάποιος στο indymedia, ειδικά όταν δεν μπορώ να του απαντήσω. Σιγά μην έκανε και θαύματα με την ομοιοπαθητική. Γαστρεντερίτιδα έχω εγώ τώρα, μακάρι να μπορούσαν να μου εξηγήσουν ΠΩΣ σταματάνε τα συμπτώματα σε 35 λεπτά. :lol: Ο αλλεργικός βήχας δημιουργείται από αλλεργιογόνα. Δεν είναι αρρώστια η αλλεργία καθώς το αλλεργιογόνο δεν είναι κάτι το οποίο είναι κακό για τον ασθενή. Μείωση των αλλεργιογόνων σημαίνει και μείωση των συμπτωμάτων. :clap clap: για τους ομοιοπαθητικούς που με "φάρμακο" μειώνουν τα αλλεργιογόνα, αντί, let's say... να καθαρίζουν το σπίτι τους καλύτερα. Καλά, για τις ωτίτιδες... απλά γελάω. Αντιμετώπιση φλεγμονής σε 3 ώρες. :lol: Και το χειρότερο ΟΛΩΝ είναι η ίωση, που όπως όλοι ξέρουμε, όταν κολλάς μια ίωση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΡΜΑΚΟ. Ο οργανισμός κάνει τις γνωστές διαδικασίες δημιουργίας αντισωμάτων και χειρίζεται τον ιό μόνος του. Η πρότασηείναι post hoc λογική και είναι λάθος.Quote:
Με θεαραπεία ομοιπαθητική (4 κάψουλες συνολικά) ο οργανισμός της στις τελευταίες παιδικές ιώσεις που κόλλησε δεν έφτασε σε τέτοιες επιπλοκές και τις ξεπέρασε μόνη της.
Και ας μάθει επιτέλους να γράφει ομοιΟπαθητική.
Atheist:
Έχω έλλειψη ενζύμου G6PD, κάτι που οδηγεί σε συμπτώματα παραπλήσια της αιμολυτικής αναιμίας. Τα φάρμακα που πάντα έπαιρνα ήταν σίδηρος, βιταμίνη Ε κτλ. Αυτά δεν τα έκανα ποτέ ως μέρος ομοιοπαθητικής θεραπείας, όπως φαίνεται έκανες εσύ. Λοιπόν, δεν ξέρω τι είναι αυτό το φάρμακο που πήρες πάντως πρόβλημα στην ζωή μου γενικότερα η μείωση του ενζύμου με έχει επηρεάσει σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Δεν μπορώ να φάω κουκιά ας πούμε. Δεν μπορώ να πάρω κάποια φάρμακα. Τέτοια πράγματα, τίποτα που να επηρεάζει τη ζωή μου συνέχεια. Τα φάρμακα που έπαιρνα δεν ήταν για να αυξήσω το G6PD στον οργανισμό μου, ήταν για να μειώνω τα συμπτώματα αναιμίας, να αυξήσω τον αιματοκρίτη μου και την απορρόφηση σιδήρου. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος (ομοιοπαθητικός) για να κάνω κάτι τέτοιο. Γίνεται μόνο έτσι. Αν κάτι παρόμοιο έκανες και συ τότε αυτό δεν είναι ομοιοπαθητική.
Όχι δεν έκανα κάτι παρόμοιο. Μπορώ να κάνω τα πάντα (και να πετάξω). Πρόσφατα έδωσα και αίμα, κάτι αδιανόητο για κάποιον που μικρός ήταν σαν φανατικά μακιγιαρισμένη γκοθού και κουραζόταν με το φτάρνισμα.
Αν σας καίει τόσο πολύ μπορώ να το ψάξω, αλλά θα πρέπει να κοιτάξω ιστορικά και να ρωτήσω μανάδες κτλ, τέτοιες μαλακίες και πραγματικά βαριέμαι να τα κάνω όλα αυτά για να αποδείξω κάτι τόσο μικρό και ασήμαντο.
Ο Φοίβος μου λέει:
Quote:
Candiru, φιλαράκι έχεις πρόβλημα. Πραγματικά στο πούτσο μου για το indymedia και τι παπαριές γράφει ο καθένας εκεί μέσα, σταμάτα να ποστάρεις links έτσι.
και παρακάτω:
Quote:
Τα στατιστικά στοιχεία που παραθέτεις είναι έγκυρα; link please.
τελικά τι επιτρέπεται να κάνω για να μην προκαλώ θόρυβο; Να βάζω λινκ ή να μη βάζω; :? :lol:
Μήπως ενοχλώ τις δικές σου παραγωγές θορύβων; Δεν πρέπει όλες οι πλευρές να παραθέσουν τα επιχειρήματά τους και τις εμπειρίες τους για ένα τόσο σοβαρό θέμα;
το να κάνεις ασκήσεις λογικής και επίδειξη ξενόγλωσσης ορολογίας δεν σημαίνει ότι έχεις ένα αλάνθαστο εργαλείο, μια λυδία λίθο στα χέρια σου για όλα τα πράγματα, διότι και αυτό το εργαλείο έχει τα όρια εφαρμογής του και η ομοιοπαθητική είναι έξω από αυτά τα όρια, σε μερικές περιπτώσεις της μπορεί να ισχύει αυτό που λες σε άλλες όχι.
ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΚΑΝΕΝΑ LINK ΑΠΟ ΤΟ INDYMEDIA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΟ. ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΟΧΙ ΤΗΝ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΕΓΩ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ/ΑΠΟΨΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ INTERNET ΩΣ ΕΓΚΥΡΗ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ!
Και όπως βλέπεις, εμφανίστηκε ο Atheist. Δεν τον εμπόδισα να μιλήσει, τουναντίον, θέλω να μας πει τις εμπειρίες του και αυτός και οποιοσδήποτε. Ίσως με πείσει, ίσως τον πείσω. Όλα είναι πιθανά.
Το υπόλοιπο του post σου είναι γλοιώδες.
Τι μας λες μωρέ; Με ποιο σκοπό βασικά το λες αυτό; Αποδοκιμάζεις την κριτική σκέψη; Και ποιος είσαι εσύ που λες ότι η κριτική σκέψη "έχει τα όρια της"; Πως εσύ έβγαλες το συμπέρασμα ότι κάποια θέματα, στην συγκεκριμένη η ομοιοπαθητική, δεν μπορούν να εξεταστούν με critical thinking;Quote:
το να κάνεις ασκήσεις λογικής και επίδειξη ξενόγλωσσης ορολογίας δεν σημαίνει ότι έχεις ένα αλάνθαστο εργαλείο, μια λυδία λίθο στα χέρια σου για όλα τα πράγματα, διότι και αυτό το εργαλείο έχει τα όρια εφαρμογής του και η ομοιοπαθητική είναι έξω από αυτά τα όρια, σε μερικές περιπτώσεις της μπορεί να ισχύει αυτό που λες σε άλλες όχι.
Και by all means, πες μου πως να τα εξετάζω.
Anyway, σε επαναφέρω στην αρχή του post. Μάθε να ξεχωρίζεις πότε σου ζητάω ένα γαμημένο έγκυρο επιστημονικό link και πότε σου λέω να κόψεις τα γαμημένα plugs για το indymedia το οποίο είναι στην ουσία ένα φόρουμ και οποιοδήποτε στοιχείο παρουσιάζεις μέσω αυτού δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. Στην συγκεκριμένη περίπτωση που μιλάμε πέταξες 2-3 ποσοστά τα οποία δεν μας παρέπεμψες που τα διάβασες. Αυτό. Και ξεκόλλα, δε σε μισώ. Όχι ακόμα δηλαδή. :)
Candiru είσαι πραγματικά μέγιστος κρετίνος. Σου ζητάμε αποδείξεις και εσύ τι μας δίνεις; Ένα link απ' το έγκυρο επιστημονικά indymedia ενός κάποιου poster, ο οποίος θα μπορούσε - με τον τρόπο που δουλεύει το indymedia - να ήταν κάλλιστα και ο ίδιος ο Βυθούλκας.
Ένα άτομο είναι τόσο αξιόπιστο όσο είναι οι πηγές του Candiru και ηι δική σου είναι για το πέος. Θα περίμενα από έναν αρμόδιο σαν και σένα να μας δώσει τουλάχιστον τις μελέτες του Kleijnen ή του Linde που οι ομοιοπαθητικοί αρέσκονται να κουνάν δεξιά κι αριστερά (αν ήξεραν και τι έλεγαν οι μελέτες ίσως να μην το κάνανε). Αλλά αυτές δεν τις έχει το indymedia...
Για εξήγησέ μου εμένα, αφού η ομοιοπαθητική δουλεύει η μεταανάλυση του Ernst (εκπαιδευμένος στην ομοιοπαθητική) δε βρήκε απολύτως τίποτα;
ERNST, E. (2002) A systematic review of systematic reviews of homeopathy. Br. J. Clin. Pharmacol. 54, 577-582.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/quer ... t=Abstract
Για τη μελέτη White (μελέτη με προσωπικές συνταγές φαρμάκων βασισμένες σε ερωτηματολόγιο, σχεδιασμένα από ομοιοπαθητικούς);Quote:
Homeopathy remains one of the most controversial subjects in therapeutics. This article is an attempt to clarify its effectiveness based on recent systematic reviews. Electronic databases were searched for systematic reviews/meta-analysis on the subject. Seventeen articles fulfilled the inclusion/exclusion criteria. Six of them related to re-analyses of one landmark meta-analysis. Collectively they implied that the overall positive result of this meta-analysis is not supported by a critical analysis of the data. Eleven independent systematic reviews were located. Collectively they failed to provide strong evidence in favour of homeopathy. In particular, there was no condition which responds convincingly better to homeopathic treatment than to placebo or other control interventions. Similarly, there was no homeopathic remedy that was demonstrated to yield clinical effects that are convincingly different from placebo. It is concluded that the best clinical evidence for homeopathy available to date does not warrant positive recommendations for its use in clinical practice
http://thorax.bmjjournals.com/cgi/conte ... t/58/4/317
Εξήγησέ μου επίσης γιατί τα 1.000.000 $ του Randi (http://www.randi.org/research/index.html) παραμένουν ακόμη στη θέση τους; Είναι οι ομοιοπαθητικοί υπεράνω χρημάτων; Nah!Quote:
Results: There were no clinically relevant or statistically significant changes in the active quality of life score. Other subscales, notably those measuring severity, indicated relative improvements but the sizes of the effects were small. There were no differences between the groups for other measures.
Μπορώ βέβαια να γεμίσω το post με links (όπως και κάποιος άλλος με links pro-homeopathy) και ξέρω ότι δε γίνεται να αποδείξεις μία αρνητική πρόταση, αλλά δοθέντος ότι έχουμε
α) Έναν παράλογο ισχυρισμό
β) Καμία απόδειξη για το α)
εμένα μου φαίνεται λογικό το συμπέρασμα α)=rubbish unless proven otherwise.
Ορίστε λοιπόν, μία μεγάλη μετα-ανάλυση από εκπαιδευμένο ομοιοπαθητικό και μία μελέτη σχεδιασμένη με "ομοιοπαθητικά πρότυπα". Αποτελέσματα (τι έκπληξη) μηδέν. Για να δούμε τι θα πεις τώρα.
[edit]
Atheist, ναι έχεις δίκιο για τον τρόπο που σκέφτομαι. Απλά δεν το θεωρώ λάθος κι έτσι δε γίνεται να το κόψω.
[/edit]