Πίτα του παππού;; :?
Σουβλάκι στον 21ο αιώνα!
Printable View
Πίτα του παππού;; :?
Σουβλάκι στον 21ο αιώνα!
Το άρθρο που πόσταρε ο φρικ μπρο πιστεύω πως δείχνει πως υπάρχουν και Έλληνες αγρότες και από όλα. Το μόνο επάγγελμα που υπάρχουν πραγματικά πολλοί μετανάστες είναι οι οικιακοί βοηθοί.Quote:
Originally Posted by enitharmon
Αυτό και μόνο δείχνει πως η βάση του συλλογισμού σου είναι λάθος.
Άρα εγώ συνεχίζω να πιστεύω πως ναι, ο Έλληνας που πεινά και σκατά καθαρίζει. Εσύ συνέχισε να πιστεύεις ότι ο Έλληνας προτιμά την ανεργία από μια οποιαδήποτε δουλειά.
49 σελίδες πήγαν χαμένες.
Ωραία περνάτε εδώ.
Ravenlord, ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΕΒΡΕΟΙ ΙΤΑΝ!!!~`111ονε 49 ολάκερες σελίδες!!!~11
Πάμε λοιπόν να τα ξαναθυμηθούμε, επιλεκτικά quotes που όλοι τα υποστηρίζετε.
Οι αριθμοί ξαναλέω του άρθρου των ΕΒΡΕΟΝ του φρικ μας λένε πως υπάρχουν 2 Έλληνες οικοδόμοι για κάθε ένα αλλοδαπό, πως στη γεωργία υπάρχει ίδιο περίπου ποσοστό, ότι γενικά δεν υπάρχει κάποιο επάγγελμα που ο Έλληνας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ!(αν κατάλαβα καλά τους αριθμούς, αν κάνω λάθος και είναι ποσοστά επί των συνολικών πλυθησμών τότε υπάρχουν πολύ περισσότεροι από 2 Έλληνες οικοδόμοι για κάθε 1 αλλοδαπό).Quote:
Originally Posted by enitharmon
Άντε βγάλτε τις οικιακές βοηθούς. Που σίγουρα δεν είχατε κάτι τέτοιο στο μυαλό σας. Και που πάλι, ξέρετε πόσες άνεργες χωρίς καμία ειδίκευση θα κάναν διάφορα για μια τέτοια θέση ώστε να έχουν ένα σταθερό εισόδημα;
Και ο οικονομολόγος ξαναλέω θα εργαστεί ως οικοδόμος αν δεν μπορεί να ζήσει αλλιώς. Και ο μαθηματικός ως σουβλατζής. Το αντίθετο δε γίνεται βέβαια(προς τα πίσω συμβατότητα κι έτσι). Ή διαφωνείτε με αυτά ξαναρωτάω και περιμένετε κάθε οικονομολόγος και κάθε μαθηματικός να έχουν μια καβατζωμένη θέση στο αντικείμενό τους από της στιγμή που θα πάρουν το πτυχίο στο χέρι τους; Το κωλόχαρτο όπως το αποκαλούν πολλοί, για κάποιο περίεργο λόγο.
Αυτό το σίγουρα αντέχει κι άλλους τι εννοείτε ξαναρωτάω. Γιατί το είπατε όλοι. Μέχρι να έχουμε 50% ανεργία; Μέχρι να έχουμε ισοκατανομή πληθυσμών; Μέχρι τι;Quote:
Originally Posted by Boom!
Γιατί το άρθρο των ΕΒΡΕΟΝ λέει για ένα 10.2% απασχόληση, με μια ανεργία του 13-14%. Εγώ τα βλέπω απλοϊκά, αλλά επιμένω πως οι περισσότερες(αν όχι όλες οι) θέσεις των αλλοδαπών μπορούν να καλυφτούν από Έλληνες άνεργους. Και να μειωθεί η ανεργία στην Ελλάδα κατά πολύ. Και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι ένα από τα 3 μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας η ανεργία ε;
Βλέπεις λογική στα παραπάνω quotes λοιπόν;Quote:
Originally Posted by Ravenlord
Βλέπεις λογική στην συνέχιση εισαγωγής εργατικών χεριών; Είτε με έλεγχο, είτε μπάτε σκύλοι αλέστε;
Ξαναθυμίζω ότι για μια δεκαετία(και λίγο λέω) ακόμα τουλάχιστον το πολιτικό σκηνικό στη χώρα δε θα αλλάξει, άρα μην περιμένετε ουτοπικά πράγματα τύπου κάτω ο καπιταλισμός, ζήτω ο κομμουνισμός, κλπ κλπ.
:shock:
Δεν υπάρχει ελπίδα :|
Μόνο καυτό ατσάλι και κομμουνιστικώς κλειστά σύνορα.
Ούτε λογικά επιχειρήματα όμως.Quote:
Originally Posted by Parasight
λοιπόν, ξαναδιάβασε όλο το τόπικ από την 1η σελίδα. δεν έχεις καταλάβει τι υποστηρίζει ο καθένας, αφού προφανώς ταυτίζεις τη δική μου θέση με της ενι, του φρικ, το μπουμ, ενώ υπάρχουν αρκετές διαφορές.Quote:
Originally Posted by Steel Assassin
επίσης, βάλε καλά στο μυαλό σου και αυτό: είτε με, είτε χωρίς μετανάστες, είτε εκτελέσεις επί τόπου 50.000 εργάτες, η ανεργία θα κυμαίνεται στο 10% (αφού σ'αρέσουν τα ποσοστά). μάντεψε γιατί :wink:
επίσης απάντησε και στο ακόλουθο. έχεις πρόβλημα με τους κατοίκους των χωριών που μετακομίζουν στις πόλεις για εύρεση εργασίας? έχεις πρόβλημα με κατοίκους μικρών πόλεων που πηγαίνουν στην αθήνα?
Δεν αναφερόμουν στα επιχειρήματα (δικά σου ή των άλλων) αλλά στο ότι, ενώ έχουν ειπωθεί 15 φορές τα ίδια πράγματα από όλες τις πλευρές, εσύ συνεχίζεις λες και είμαστε στην 1η σελίδα του topic. Give it a rest, mate. Απορώ με τι κουράγιο το παλεύεις :roll:Quote:
Originally Posted by Steel Assassin
Γιατί επιμένεις πως ο Έλληνας δεν αποδέχεται να δουλέψει ως εργάτης, έτσι; Και γι'αυτό χρειαζόμαστε μετανάστες; Σόρι, δεν μπορώ να καταλάβω άλλο λόγο.Quote:
Originally Posted by Raven Lord
Υπάρχει λόγος στο να είναι η ανεργία κολλημένη στο 10%;
Εσένα δηλαδή σου αρέσει η αστυφιλία που υπάρχει;Quote:
Originally Posted by Raven Lord
Αλλά για να δούμε ρεαλιστικά τα πράγματα, ναι, οκ, πολλοί πάνε Αθήνα για να βρουν μια καλύτερη δουλειά. Κάθονται κάτι μήνες, πες κανά χρόνο, συνήθως δε βρίσκουν ότι επιθυμούν, τα έξοδα τους πνίγουν(ενοίκιο κλπ) και γυρνούν στην επαρχία. Και πιάνουν μια δουλειά εκεί.
Ή έχω άδικο σε αυτό. Γιατί περισσότερους ξέρω που το κάναν αυτό και μετά γύρισαν πίσω, παρά που εγκαταστάθηκαν μόνιμα σε μεγάλα αστικά κέντρα.
Και το παραπάνω ποστ μου δεν ήταν μόνο για σένα, και για τους άλλους είναι.
[quote=Steel Assassin]Γιατί επιμένεις πως ο Έλληνας δεν αποδέχεται να δουλέψει ως εργάτης, έτσι; Και γι'αυτό χρειαζόμαστε μετανάστες; Σόρι, δεν μπορώ να καταλάβω άλλο λόγο.Quote:
Originally Posted by "Raven Lord":1vgd5sqg
Υπάρχει λόγος στο να είναι η ανεργία κολλημένη στο 10%;[/quote:1vgd5sqg]
α, καλά... αυτό κατάλαβες ότι εννοούσα? σκέψου περισσότερο και πιο βαθιά.
[quote=Steel Assassin]Εσένα δηλαδή σου αρέσει η αστυφιλία που υπάρχει;Quote:
Originally Posted by "Raven Lord":1vgd5sqg
Αλλά για να δούμε ρεαλιστικά τα πράγματα, ναι, οκ, πολλοί πάνε Αθήνα για να βρουν μια καλύτερη δουλειά. Κάθονται κάτι μήνες, πες κανά χρόνο, συνήθως δε βρίσκουν ότι επιθυμούν, τα έξοδα τους πνίγουν(ενοίκιο κλπ) και γυρνούν στην επαρχία. Και πιάνουν μια δουλειά εκεί.
Ή έχω άδικο σε αυτό. Γιατί περισσότερους ξέρω που το κάναν αυτό και μετά γύρισαν πίσω, παρά που εγκαταστάθηκαν μόνιμα σε μεγάλα αστικά κέντρα.
Και το παραπάνω ποστ μου δεν ήταν μόνο για σένα, και για τους άλλους είναι.[/quote:1vgd5sqg]
τα 4 εκατομμύρια που μένουν στο λεκανοπέδιο και άλλο 1 στο νομό θεσσαλονίκης, αυτό σου λένε? άλλο αν μου αρέσει που η επαρχία είναι παρατημένη από το κράτος και άλλο το ΔΙΚΑΙΩΜΑ του καθενός να εγκατασταθεί ΟΠΟΥ θέλει εφόσον δεν παραβαίνει νόμους, κανόνες κτλ.
Για το πρώτο θα προτιμούσα να μου το εξηγήσεις γιατί το 10% της ανεργίας θα υπάρχει πάντα. Εγώ τα έχουμε πει, είμαι χαζούλης και δεν τα καταλαβαίνω.
Όσο για το δεύτερο, όλοι οι παιδικοί σου φίλοι από την Λάρισα ή τα Τρίκαλα ή από όπου είσαι(έχω ψιλομπερδευτεί) έχουν μετακομίσει μόνιμα στην Αθήνα; Σίγουρα κάποιοι πήγαν και βρήκαν καλή δουλειά κι όλα. Αλλά είμαι σίγουρος πως ακόμα περισσότεροι επέστρεψαν εκεί μετά από μερικούς μήνες.
ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΛΕΜΕ
Εξω οι αλλοτριωμενοι αττικισκοι απο τα πατρια εδαφη.
Αποκεντρωση τωρα.