Δεν είπα εγώ αυτές τις κουβέντες. Συγκεκριμένα είπα πως ο Έλληνας που πεινάει και σκατά καθαρίζει για να βγάλει το μεροκάματο.
Printable View
Δεν είπα εγώ αυτές τις κουβέντες. Συγκεκριμένα είπα πως ο Έλληνας που πεινάει και σκατά καθαρίζει για να βγάλει το μεροκάματο.
:rofl:Quote:
Originally Posted by Steel Assassin
Γιατί ακριβώς γελάς αγαπητέ κατώριμε; Θα έλεγα και σε σένα να πας μια μέρα στον ΟΑΕΔ της γειτονιάς σου να δεις τι γίνεται στην ελληνική πραγματικότητα, αλλά μάλλον δεν έχεις εύκαιρο ΟΑΕΔ εκεί στα ξένα.
Κρίμας. :(
o katwrimos ειναι επαγγελματιας μουσικος ρε.. τι να παει να κανει στον οαεδ? :PQuote:
Originally Posted by Steel Assassin
signomi alla oses fores exo anazitisei douleia stin ellada den eixa provlima na vro. To oti meta apo 2 vdomades variomouna kai tin kopanousa einai allo thema. Kai ola afta prin apofoitiso, me monadiko proson to apolytirio lykeiou.
Pantos peite stous anergous ston OAED oti exo toulaxiston 2 etairies dianomis filadion ipopsi mou pou xreiazontai prosopiko.
Το 14% των Ελλήνων που είναι ικανοί για εργασία διαφωνούν με σένα.
Δείτε λίγο παραέξω από τον μικρόκοσμό σας.
Αρα όταν εγώ τελειώνοντας τη σχολή βγώ πτυχιούχος άνεργος μηχανικός, 8α πρέπει να υπο8έσω οτι κάποιος αλβανιάρης ή κάνα πακιστάνι μαυριδερό, μου έφαγε τη 8έση του project manager της symantec ή της oracle hellas. Αυτό 8α κάνω. Όπως εδώ που τα λέμε πρέπει να κάνουν και όλοι οι πτυχιούχοι σ' αυτή τη μπανανία, μπας και πετάξουμε όξω τα μουνιά και δούμε άσπρη μερα.
Γιατί στην Ελλάδα ζουν μόνο πτυχιούχοι διοίκησης επιχειρήσεων και μηχανικοί(πολιτικοί, χημικοί, Η/Υ, κλπ).
Μόνο αυτοί!!!~11``1
λοοοοοοοοολ μίλησε μου λίγο για την κοινωνική διαστρωμάτωση αυτού του δεκατέσσερα τοις εκατό!! :pink::pink::pink::pink::pink::pink:
Όλοι έχουν τουλάχιστον ένα διδακτορικό και αρνούνται οποιαδήποτε θέση εργασίας κατώτερη του ανώτατου διοικητικού στελέχους μιας πολυεθνικής.
Το πέτυχα; Έπεσα μέσα στο τι πιστεύετε; Κερδίζω κάτι; Έστω ένα :pink:;
Τραβάτε τώρα και δείτε τι τύποι μπαινοβγαίνουν σε κάποιον ΟΑΕΔ.
Εδώ που τα λέμε αυτό ακριβώς σε ρώτησα. Χωρίς να κάνω οποιαδήποτε απο τις παραδοχές που μου προσάπτεις ωστόσο.
Παρεχτός και όταν λέμε για πτυχιούχος αει, τει κες ή ιεκ ή ακόμα και απλούς αποφοίτους λυκείου σε ηλικίες 18-24 και 25-30, μιλάμε για phdούχους απαραίτητα. Τυχαία τα παραδείγματα!
Ειδικά ο απόφοιτος λυκείου και αυτός από το ΙΕΚ δεν μπορεί να περιμένει μια θέση στο αντικείμενό του να τον περιμένει.
Δηλαδή όπως ξαναείπα, η μισή Ελλάδα σπουδάζει διοίκηση επιχειρήσεων(σε ΑΕΙ/ΤΕΙ/ΙΕΚ δημόσια και ιδιωτικά κλπ κλπ). Το 90% αυτών πρέπει να μην εργαστούν ποτέ γιατί δε θα τους δωθεί μια διοικητική θέση σε μια επιχείρηση; Ή πρέπει οι επιχειρήσεις να έχουν 3 στελέχη για κάθε εργαζόμενο ώστε να κρατηθεί μια ισορροπία;
Αν πεινάσουν και σουβλάκια θα τυλίξουν(όχι για να τα φάνε) και απ'όλα. Γιατί; Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν αρκετές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα για τους πτυχιούχους. Ούτε πρόκειται να υπάρξουν. Και οκ, για να μη λέμε μόνο για τα ΙΕΚ έτσι, πόσοι μαθηματικοί πχ(επιστήμονες των ΑΕΙ ένα πράγμα) που αποφοιτούν κάθε χρόνο εργάζονται στο αντικείμενό τους; Ή δεν υπάρχουν πτυχιούχοι μαθηματικοί που τυλίγουν σουβλάκια; Τα έχουμε ξαναπεί κάτι σελίδες πίσω αυτά.
Και τέλος νομίζω πως εσύ δεν είσαι απλά απόφοιτος λυκείου που αναφέρεις στο παράδειγμα της όρακλ ή της σύμαντεκ ε;
Φίνα μέχρι εδώ!!
Κε τώρα πως έρχοντε και κολλάνε να πούμε οι μετανάστες;;;
Επίσης στο παράδειγμα της όρακλ, υπήρξα είρων/κακός.
Καταρχήν καταλαβαίνουμε ότι ο επιστήμονας μαθηματικός(δεν έχω κάτι με αυτούς, αλλά έχουν όσο και να το κάνουμε λίγο άσχημες προοπτικές εύρεσης εργασίας στο αντικείμενό τους) για να επιβιώσει θα κάνει οτιδήποτε δουλειά του δωθεί, οκ; Και ντελιβερά σε πιτσαρία και απ'όλα. Θα μου πείτε ας βάλουμε ένα όριο στο πόσο χάλια δουλειά θα διαλέξει, ας πούμε το όριο είναι αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω(του σουβλατζή πχ).
Ο μέσος σουβλατζής ή ντελιβεράς σε πιτσαρία σήμερα είναι ο απόφοιτος γυμνασίου/λυκείου. Αν οι μαθηματικοί(και όχι μόνο) τους φάνε τις θέσεις, αυτοί θα δοκιμάσουν κάτι άλλο. Ακόμα και γεωργοί και οδοκαθαριστές και οικοδόμοι, οκ; Ή νομίζετε ότι θα κάτσουν να πεινάσουν;
Εδώ μπαίνουν οι μετανάστες. Ενώ γενικά έχουμε 0.9Χ Έλληνες και 0.1Χ αλλοδαπούς ικανούς για εργασία, υπάρχουν θέσεις που ικανοποιούν μόνο το 0.86Χ των πιθανών εργαζομένων συνολικά. Το άλλο 0.14Χ παλεύει να βρει μια δουλειά να έχει ένα σταθερό μισθό και μια σταθερή ασφάλιση.
Αν όμως δεν υπήρχε αυτό το 0.1Χ των αλλοδαπών, και πάλι θα υπήρχε κορεσμός, αλλά στην ιδανική περίπτωση θα ήταν 0.04Χ ο αριθμός των ανέργων.
Τώρα θα μου πείτε, ρε φίλε, δε γίνεται να αναπληρωθούν όλες οι δουλειές των αλλοδαπών από Έλληνες(καθαρά ρατσιστική άποψη περί αλλοδαπών εργαζομένων σε "κατώτερα" επαγγέλματα και μόνο εκεί ενώ οι Έλληνες έχουν επιδέξιους κώλους και θέλουν μεταξωτά βρακιά). Ε οκ, και πάλι δε γίνεται όλες αυτές τις θέσεις εργασίας του 10.2% που λέει εκείνο το άρθρο να μην τις δέχεται μια σημαντική μερίδα των ανέργων Ελλήνων. Προτιμούν δηλαδή να ψοφήσουν στην πείνα; Και ένα 4 ή 5 τοις εκατό να δεχτεί να αναπληρώσει τις θέσεις των αλλοδαπών, η ανεργία στην Ελλάδα θα πέσει κατά πολύ. Και μετά που θα υπάρχει ανάγκη εργατικών χεριών, ας δεχτούν ορισμένο αριθμό μεταναστών(όπως κάναν η μεταπολεμική Γερμανία πχ - και δεν είμαστε σε τόσο τραγική κατάσταση).
Τώρα ξανακάντε τους παραπάνω χονδρικούς(sry Deggial, αν θες τελείως αναλυτικά αλλά ρεαλιστικά μοντέλα ευχαρίστως να τα παρουσιάσεις) συλλογισμούς με άμεση μονιμοποίηση λαθρομεταναστών που περνούν τα σύνορα ή γενικά με ανεκτικότητα σε αυτούς και δείτε τα αποτελέσματα. Θα πεταχτεί τώρα κανείς να επικαλεστεί την αυθεντία και να πει πως η ελληνική οικονομία αντέχει ακόμα κι άλλους μετανάστες, αλλά μόλις ρωτήσω να μου το εξηγήσουν αυτό απλά δε θα απαντήσουν.
Και όλα αυτά ρε πούστη με απόλυτο δεδομένο οτι η υπάρχουσα οικονομία είναι στα8ερή και αμετάβλητη γιατί είναι στο ζενί8 της, οτι οι 8έσεις εργασίας ΠΡΕΠΕΙ να είναι τόσες , οτι ο τειτζής ή ο κεσίτης ή κά8ε καρμίρης ΠΡΕΠΕΙ να δουλέψει εκτός του αντικειμένου του και σουβλατζής, οτι αν δουλέψει σ' αυτό ΠΡΕΠΕΙ να δουλέψει για 12-15ωρο και για όλη τη βδομάδα, οτι δεν πρέπει να υπάρχει οκτάωρο, το ελαστικό ωράριο είναι κατι το φυσιολογικό, οι ελεύ8ερες απολύσεις επίσης. Γενικώς το "λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους" που υποσχόταν το πασοκ τη δεκαετία του ογδόντα το καβατζάραμε και πάμε γι' άλλα. Απλώς να μωρε αδελφέ σκάνε αυτοί οι μαυριδεροί και πέρνουν την δουλίτσα την τίμια του πτυχιούχου σουβλατζή. Αυτό όλο το πράμα λέγεται κοινωνικός αυτοματισμός ψηλέ. Δείξου άντρας όπως πρέπει στις αρχές του χεβιμέταλ και σταμάτα να είσαι τόσο κρετίνος.