LENTIKILER NA SE STEILW LIGH?
Printable View
LENTIKILER NA SE STEILW LIGH?
όχι πως κατάλαβα σίγουρα σε τι αναφέρεσαι, αλλά να με στείλεις.
κάτι θα βρω να την κάνω.
εδιτ: αρχίζει να ξυπνάει ο εγκέφαλος... κατάλαβα.
κ πάλι όμως. στείλε!
έρχομαι κ πάλι με ερώτηση.
μου έχει μείνει στο ψυγείο κάνα 4κιλο συνολικά κίτρινη κολοκύθα -από το halloween- κ επειδή δεν παίζει χρόνος να κάτσω να φτιάξω μπισκοτάκια κ διάφορες άλλες νοστιμιές σκεφτόμουνα μπας κ την χώσω καμιά κατάψυξη μέχρι το τέλος του μήνα.
δύο ερωτήσεις:
1η_ γίνεται αυτό;
2η_ να την κόψω μεγάλα κομμάτια ή να την τρίψω;
η γιαγια μου την τρίβει, τη στίβει λίγο και τη βάζει κατάψυξη και κάνει κολοκυθόπιτες
κοψτην και βαλτη στην κατάψυξη σε δόσεις και καντην κολοκυθόσουπα.
είναι κορυφαία αν θες σου δίνω και συνταγή.
για δώσε, γιατί είχα φτιάξει πέρυσι μία που είχα βρει στο νετ αλλά δεν μπορώ να πω πως με ενθουσίασε.
ενα πρασο ,3 καροτα,2-3 πατατες,ξυσμα απο ριζα τζιντζερ (ενα κουταλι για να μην τα σκεπασει ολα),ενα μεγαλο κρεμμυδι και κολοκυθα.ποτε δεν ειχα συγκεκριμενες ποσοτητες.τα τσιγαριζεις με λιγο λαδι κ λιγο βουτυρο,αλατι πιπερι.τα σβηνεις με κρασι λευκο.μετα γεμιζεις την κατσαρολα με ζωμο κρεατος.(οταν ειναι ζωμος απο κοκκαλα κ λαχανικα βρασμενα ειναι κορυφη,στις δυσκολες μερες χρησιμοποιουμε κ κνορ) κ αφηνεις να βραααασουν αρκετη ωρα μεχρι να γινουν νιανια κ η σουπα ν αρχισει να γινεται πηχτη.αν μειωθει πολυ ριξε κ αλλο νερακι ζεστο.στυβεις 2 πορτοκαλια κ ριχνεις μεσα κ το χυμο.λιγο κυμινο κ βραζεις για αλλο λιγο.τα περνας απο μουλτι η μ αυτο το μπλεντερ-ραβδο, κ γινεται βελουτε και υπεροχη.
αν φτιαξω μες το σουκου θα ποσταρω πικ αφιερωμενη :)
Ψαχνω συνταγή για μπισκότα (με κομμάτια σοκολάτας κατά προτίμηση). Χρήστες του forum τούτου, δώστε τα φώτα σας.
αυτά έχω φτιάξει (http://www.sintagespareas.gr/sintage...-sokolata.html) και βγαίνουν τέλεια
Κάποιος τα είχε φτιάξει έχω την εντύπωση κ'είχε ανεβάσει αντίστοιχη εικόνα.
Μ-Ο-Υ-Ρ-Λ-Ι-Α φαίνονται.
έτσι είναι, χρυσέ μου.
σε άλλα νέα έκανα την πρώτη μου απόπειρα για shepherd's pie και βγήκε πολύ καλό, να λοιπόν ένα βρετανικό φαγητό που τρώγεται :dfinger:
http://farm7.static.flickr.com/6236/...3ddcf5bf62.jpg
Μπυροκατάσταση σήμερα στο σπίτι.