είσαι μια γλύκα! ένα χάρμα! μια οπτασία, αυτό είσαι!
Printable View
level 9 / hardcore mode
to dehydration mas exei gamisei *&^%$#
http://www.podcasternews.com/data/pr...tach/choke.jpg
Μετά από το καταπληκτικό Choke του Chuck Palahniuk, ξεκίνησα αυτό
http://www.evripidis.gr/datafiles/010100007838l.jpg
είναι ο πρώτος μου Σκαρίμπας κ απ' ό,τι φαίνεται ως τώρα σίγουρα όχι ο τελευταίος.
Τελείωσα το Atlas Shrugged και θέλω να ταλαιπωρήσω εσάς όσο με ταλαιπώρησε αυτό. Δύσκολο, αλλά θα το παλέψω.
Το βιβλίο, μην ακούτε τις μαλακίες, ήταν μια fantasy περιπέτεια, με καλούς, κακούς, μαγικά, ηρωικές πράξεις και πολλή συγκίνηση. Μπράβο στην Ayn που βρήκε αυτή την φιλοσοφία για να επενδύσει το fantasy κόσμο της, και που μας την ανέλυσε τόσο διεξοδικά στο τέλος, μένοντας πιστή στις fantasy καταβολές της με υπερβολές, ρομαντικό, παθιασμένο λόγο, απολυτότητα και άλλα τέτοια. Η δυστοπική (από το αγγλικό dystopian, ντε) Αμερική την οποία παρουσιάζει, όπου όποιος διαφωνεί με την άποψή της είναι χαζός, αυτοκτονικός, κακιασμένος και μιλάει με τον ίδιο τρόπο με όλους τους άλλους που διαφωνούν μαζί της, προσέθετε πολύ στη φαντασιακή ατμόσφαιρα. Οι μετρημένοι στα δάχτυλα ήρωες-βιομήχανοι, από την άλλη, με τις μαγικές τους εφευρέσεις που παραγάγουν ενέργεια από τον αέρα, μειώνουν το κόστος της παραγωγή στο ελάχιστο και γενικά βελτιώνουν τη ζωή όλων, από τον εργάτη ως τον πλούσιο, ήταν πραγματικά μια έμπνευση.
Το φοβερό είναι πως συμφωνώ σε κάποια θέματα μαζί της, με πείθει, αλλά το τόσο σφυροκόπημα της άποψής της με αηδίασε κάπως. Νιώθω σα να έκανα μια ενδιαφέρουσα συζήτηση πριν δυο χρόνια, και ο συνομιλητής μου να με παίρνει τηλέφωνο και να μου λέει τα ίδια ακόμα. Παρ' όλα αυτά η εμμονή της στη λογική είναι κάτι που νομίζω θα έπρεπε να ακολουθείται γενικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα κατέληγαν όλοι στον ηρωικό εγωισμό που ισχυρίζεται. Ούτε πιστεύω ότι σε κάποιο σύμπαν η τελείως ελεύθερη αγορά που περιγράφει θα ήταν καλή για κανέναν.
Πιθανώς θέλει συζήτηση, αλλά νομίζω ότι μια μεγάλη τρύπα της θεωρίας της είναι ότι βασίζεται πολύ στο ότι υπάρχει αντικειμενική αξία των πραγμάτων, των αγαθών, των υπηρεσιών. Σε κάθε περίπτωση εάν το έχετε διαβάσει, ας φτιάξουμε μπλουζάκια, "I read Atlas Shrugged and I survived".
Πάει κι αυτό, τέλος η Ayn Rand, αυτά.
tl;dr Αντί να το διαβάσετε, πάτε wikipedia και διαβάστε τη γενική ιδέα, είναι το ίδιο πράμα.
Χαρακτηριστικό quote:
Quote:
Rand scholars Douglas Den Uyl and Douglas B. Rasmussen, while stressing the importance and originality of her thought, describe her style as "literary, hyperbolic and emotional."
.
teaser εδώ
είναι "Στο Φάρο"
.
ο μυθος του Σισυφου, Καμυ, στα γαλλικα.
προτεινω τον ατλα της φιλοσοφιας, ενα πολυ χαριτωμενο και καλογραμμενο βιβλιαρακι των 280 σελιδων των Kunzmann, Burkard, Wiedmann, αν υπαρχει μεταφρασμενο. και το regles pour le parc humain, un lettre en reponse a la lettre sur l'humanisme de heidegger, του Sloterdijk.
γενικα αν καποιον τον ενδιαφερει η θεματικη ανθρωπος-ζωο-μηχανη και ειναι λατρης του blade runner, εχω καλη βιβλιογραφια.
τροπικός του καρκίνου ή άλικο γράμμα?
εσύ αποφασίζεις ηαρ.
Διάβασα το Treason του Orson Scott Card. Δεν έχω διαβάσει Ender's Game, αλλά αυτό μου άρεσε πολύ, παραδόξως.
Αυτό πρέπει να είναι το μόνο fantasy βιβλίο όπου ο υπεργαμάτος πρίγκηπας-πολεμιστής πρωταγωνιστής χάιδεψε τα βυζιά του τα οποία του θύμισαν το γκομενάκι του.
Μετά διάβασα ότι ο Card είναι Μορμόνος. Δεν καταλαβαίνω πως.
Διάβασε το Εnder's Game. Άμα σου άρεσε το treason, θα καραγουστάρεις. Εγώ προσωπικά δεν πολυψήνομαι αν κ αναγνωρίζω ότι το 1ο είναι καλό.
Στη φάση του Μορμόνου τώρα, τα βιβλία του είναι μονίμως σε μία κατάσταση "Είμαι Μορμόνος, why won't you take me seriously?"
Χμ; Δεν πιάνω τι εννοείς. Στο treason δεν είδα στοιχεία, αν δεν το διάβαζα δε θα το μάντευα ποτέ.
studies in organic, kenzo kuma και usonian houses, frank lloyd wright. απο αυτα που εχουν 30 σελιδες κειμενο και τα υπολοιπα ειναι φωτογραφιες και σχεδια αρχιτεκτονικων προτζεκτ (ενταξει, το δευτερο εχει περισσοτερο κειμενο)
εγώ Σπύρο νομίζω πως πρέπει να διαβάσεις Βιργίλιο
ξεκίνησα αυτό. με αφορμή την συγγραφέα.
http://farm4.static.flickr.com/3058/...ff805e41e7.jpg
.
Παρατησα αυτο..
και επιασα αυτο γιατι ειμαι και mainstream..
http://cultzine.files.wordpress.com/...pg?w=305&h=461
Σε αυτο το βιβλιο, ισως ναι.
Σαφως και οπως λενε δεν ειναι το καλυτερο του αλλα ισως το πιο ανισο.
Εφαγε ενα θαψιμο απο τις βιβλιοκριτικους και ειπα να το ρισκαρω.
Οπως μου ειπαν (και διαβασα) αναλογως ποιο βιβλιο θα πιασεις.
Δεν εχω ξαναδιαβασει βιβλιο του, οποτε ολοκληρωμενη αποψη (περαν του οτι ειναι ενας πολυ ενδιαφερον τυπος και το στυλ γραφης του ειναι ειρωνικο/προβοκατορικο/αστειο) δεν εχω.
Προσανατολιζομαι σε κατι πιο δεμενο σε μορφη (και διαφορετικου θεματος) και οχι τοσο δοκιμιακης φορμας οπως το παραπανω :
"Καλωσορίσατε στην έρημο του πραγματικού"
"Το υψηλό αντικείμενο της ιδεολογίας".
Υπαρχουν αντιστοιχα θρεντ εδω παντως.
teleiwsa meta apo para poli kopo tin "istoria neoellinikou kratous" tou rafailidi. mou dwse tin entipwsi enos simantikou vivliou pou parousiazei tin istoria opws prepei, eidika ta xronia tis xountas. isws na me xalase ligo sto parartima pou sxoliaze to vivlio "i ellas ws kratos dikaiou" tou kaklamani. ekei mou fanike oti einai ligo prokatilleimenos k sa na akolouthei k autos mia grammi k ksenerwsa ligo. epeidi eimai ligo asxetos eseis pws to vlepete?
thelw na diavasw k tou korovesi to "anthrwpofilakes". auto pws to vlepete?
Μια χαρα βιβλιο το χα βρει και αρκετα διαφωτιστικο. Δεν θυμαμαι αυτο που λες για τον σχολιασμο στο παραρτημα.
Τελείωσα το Steppenwolf πρόσφατα, φανταστικο βιβλίο.
gia to liko tis stepas poia einai i kaliteri metafrasi? tha to pairna xtes alla to vrika se ekdoseis grammata k alli mia, alla ithela tin kastaniwti giati exei pio wraio ekswfillo. poia einai i kaliteri omws?
on topik to "o stalin skeftetai gia sena sto kremlino" tou panousi. prepei na mai o monos pou diavazei panousi me toso zilo
μην πάρεις πάντως εκδόσεις θεσσαλονίκης που πήρα εγώ και μιλάμε για απαισιότητα έκδοση.
Το Χιόνι του Ορχάν Παμούκ. Είν' ωραίο, το διαβάζω με ανοιχτό το google για να καταλαβαίνω και τίποτα. Επίσης πέφτω πάνω σε πολύ παρακμιακά μπλογκς με τα google searches και γενικά απολαμβάνω τις χριστουγεννιάτικες διακοπές !
σιγά μη το διαβάζεις και όταν κοιμάσαι. σάλτα γαμήσου ρε φυστίκι.
ΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧ
Σκέφτομαι να πιάσω το Room της Emma Donoghue αφού έγραψε ένας ΜΠΛΟΓΚΕΡ ότι είναι το βιβλίο της χρονιάς. Να το διαβάσω ή είναι μαλακιάρα και να τον δείρω; Τόχει διαβάσει κανας σοβαρός άνθρωπος;