Printable View
Δεν κάνει να τα πλύνεις όταν είναι μωρά, εφόσον υπάρχει μάνα κοντά, γιατί χάνουν την οσμή τους και μετά μπορεί να μην τα θέλει.
Γενικά κάνει να πλένεις τα γατιά αλλά όχι συχνά γιατί χάνεται η φυσική λιπαρότητα της επιδερμίδας τους και ξηραίνεται δέρμα και τρίχα. Επίσης, επειδή οι γάτες έχουν διαφορετικό ph δέρματος απ'ότι οι άνθρωποι, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κοινό σαμπουαν/σαπούνι για το μπάνιο τους.
Βασικά μπορείς να μπανιαρίσεις κανονικά το γατάκι σου με κάποιο σαμπουάν που έχεις προμηθευτεί απο κάποιο pet shop ειδικά για γάτες ή κάποιο απαλό παιδικό σαμπουάν! Αφου τη λούσεις καλά και την στεγνώσεις με πετσέτα (σε καμμία περίπτωση σεσουαρ!!) θα είναι οκ απλά θα έχει χάσει τη φυσική της μυρωδιά, πράγμα κακό ειδικά αν είναι σε περίοδο ζευγαρώματος! Γι' αυτό πλένετε τα γατάκια σας αλλά μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο!
ε βασικά έχει κάθε φορά τόσο φαί στα πόδια του γιατί πασαλείβεται (τρώει σαν το βατράχι στο σίγκνατσουρ του fixxxer, πόδια κεφάλι μέσα στο φαί) και παρ΄όλα αυτά δεν γλείφεται afterwards...
(όχι με ύψιλον το γλείφω ρε! δεν είναι από το γλυπτό, από το λείχω προέρχεται. Ναι, έκανα και grammar nazi κάποτες)
ίσως μια δοκιμή - αλά Death in April - πρίν του δώσουμε να φάει, να πιάσει τόπο.
Αλλιώς μάλλον κανά μπανάκι με πετσετούλα και χαμομήλι βλέπω....
Στα pet shop μπορείτε να βρείτε και αρωματικά υγρά πανάκια. Κάποτε χρησιμοποιούσα πανάκια με άρωμα τριαντάφυλλο για τον γάτο μου. I know, gay :P
Η γιαγιά μου τα έβαζε ένα ένα στην μπανιέρα :touched: Ο παππούς μου τα κράταγε κ εκείνη τα καθάριζε. Μετά τα σκουπίζανε χρουτσ χρουτσ με την πετσέτα κ τα βάζανε στη σειρά στο ξύλινο τράπεζι στην αυλή που το χτυπούσε ο ήλιος για να στεγνώσουν. Αυτό γενικά δεν γινόταν συχνά, παρά μόνο αν κάποια είχαν βρωμίσει πολύ ή αν κάποιο είχε πέσει κάπου, π.χ. σε καμιά οικοδομή με ασβέστη, που δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Γενικά, όμως, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ το νερό για τις γάτες γιατί είναι πολύ ευαίσθητες. Επίσης, γατί να γουστάρει το νερό δεν έχω δει (κ έχω μεγαλώσει γενιές και γενιές) ακόμα κ αυτά που το βλέπουν κ θέλουν να παίξουν, με το που βραχούν λίγο παραπάνω, ξενερώνουν. Εγώ, πάντως, αν κάνω ότι ρίχνω νερό στη δική μου για να την πλύνω, δεν ξέρω αν θα έχω μούρη μετά :touched:
Υπάρχει μια συγκεκριμένη ράτσα που έχει κόλλημα με το νερό. Κάτι σε Περσική φάση ήταν, δεν μου έρχεται τώρα. Παλιά γάτα μας είχε κόλλημα επίσης με το νερό και το ανακαλύψαμε όταν μια φορά δεν κλείσαμε καλά τη βρύση στο νιπτήρα του μπάνιου, ίσα ίσα να στάζει και μετά από λίγο βρήκαμε τη γάτα να κάθεται από κάτω και να απολαμβάνει τις σταγόνες. Άνοιγες και τη βρύση κανονικά και χαιρότανε λες και μπήκε σε καταράκτη. Από εκεί και μετά την πετύχαινες μερικές φορές να κάθεται στο νιπτήρα και να περιμένει υπομονετικά για κάποιον να της ανοίξει τη βρύση.
axaxax είχα κ εγώ τέτοιο γατί κάποτε
μιας φίλης μου ο γάτος πήγαινε κ καθόταν στη μπανιέρα κ προσπαθούσε να ανοίξει τη βρύση
σας ζηλευω ολους :(
αν αποφασισω οτι δεν ειμαι ετοιμος ακομα για στρατο θα παρω στανταρ ματσι!!!
Πότε μπαίνεις;
το 2012 κανονικα!
E, εντάξει, θα τη γλιτώσεις.