diafnwnw me art in xeist geloio to skiniko. o pappas mallon einai fortwmenos gia kapoio logo k tous to kanei gia spasimo. to koritsaki mallon den katalave ti ti rwtisan k ti apantise. oi siggeneis antidroun apolitws logika
Printable View
diafnwnw me art in xeist geloio to skiniko. o pappas mallon einai fortwmenos gia kapoio logo k tous to kanei gia spasimo. to koritsaki mallon den katalave ti ti rwtisan k ti apantise. oi siggeneis antidroun apolitws logika
ο παπάς τσαντισμένος φεύγει, ναι, αλλά δεν είναι φάση "ποτέ σου, σκασμένο", πρώτα ακούγεται ένα "δε θέλω" από το κοριτσάκι και εκεί ξεκινάει ο τύπος το "αν ακουστεί άρνηση σταματάω το μυστήριο". Αυτό που μάθαμε σήμερα μετά από δυο χιλιάδες χρόνια είναι οτι η εκκλησία βάσει κανονισμού δεν μπορεί να σε βαφτίσει με το ζόρι, λολ. Προς τους γονείς, αμ χαζοί είναι όλοι οι υπόλοιποι που τα βαφτίζουν πριν αρχίσουν να μιλάνε;
Μα και που μιλάει antimusic, οι συγγενείς βρίσκουν να πουν ότι είναι μωρό (και άρα δεν ξέρει τι λέει). Όντως, δε φαίνεται να στραβωνει με το παιδάκι, παρόλο που φαίνεται σπασμένος.
κ κάπου εδώ εγείρεται το ερώτημα: είναι σωστό να σε βαφτίζουν πριν ακόμη κατηχηθείς και πριν ακόμη είσαι σε θέση να επιλέξεις θρήσκευμα?
Εννοείται πως όχι, imo.
Αρκεί να μην ξεχνάμε ότι η ορθοδοξία δεν είναι απλά μια θρησκεία αλλά και κομμάτι μιας γενικότερης ελληνικής ταυτότητας.
Θέλω να πω σε πιο απλά λόγια, ότι δεν θα παρατήσουν το ζήτημα έτσι έυκολα στην απλή λογική που βάζετε.
Κι αφού στην Ελλάδα αν δεν κάνω λάθος Έλληνα σε κάνουν οι γονείς και όχι ο τόπος γέννησης, χριστιανό ορθόδοξο γιατί όχι;
και κάπου εδώ να πω ότι πριν κανα χρόνο έμαθα ότι υπάρχουν αβάφτιστοι άνθρωποι κι ότι δεν είναι απαραίτητο νομικά να βαφτίσεις τα παιδιά σου, μουτζώστε ελεύθερα
(εννοείται ότι οι γονείς των αβάφτιστων που γνώρισα είναι κομμουνισταί!)
ναι ισχυει, έχω γνωρίσει και γω κομμουνισταί
συμφωνώ με σαμπρέλα ότι πλέον η βάφτιση είναι περισσότερο ένα έθιμο. άπειροι εν ελλάδι άθεοι/αγνωστικιστές/αδιάφοροι, είναι τυπικά βαφτισμένοι ορθόδοξοι, κανείς δε νοιάζεται.
αλλά από την άλλη έχει δίκιο κι ο ασημούλης, ο κλήρος δε θα το αφήσει να φθίνει τόσο εύκολα όσο π.χ. ο αρραβώνας, είναι σημαντικό χαρτί.
Eίμαστε λίγο Ιραν, με δεδομένο ότι μετά από μπλοκάρισμα δεκαετιών ξαναεκκινείται φέτος, με πρωτοβουλία Μπουτάρη / Καμίνη, η δημιουργία αποτεφρωτηρίων.
Και ξαναμπλοκάρεται από την εκκλησία.
τις μέρες μετά το συμβάν το ανέφερα παντού και δεν είναι και τόσο προφανές, πολλοί δεν το είχαν σκεφτεί καν όπως κι εγώ, μην τρελαίνεσαι
φυσικά και είμαστε Ιράν, ήξερες μέχρι χτες ότι αν πει όχι ο βαφτιζόμενος δεν μπορεί να γίνει βάφτιση; ινβ4 μας θέλουν στο σκοτάδι, εβραίοιιιι-μου-κλειδώσαν-τη-φωνή
Λιγο Ιραν ειμαστε ειδικα σε σχεση με κεντροευρωπαικα κρατη
σε αλλα να νεα .
http://i59.tinypic.com/vo1xrm.jpg
ονιμπότσο αυτή τη φορά το παράκανες.