http://kostasxan.blogspot.com/2010/1...F%85%CF%82!%29
Printable View
Χμ, μα αφού λέει και ο ίδιος πως αυτό που κάνουν όπως το κάνουν είναι αντιδημοκρατικο, είναι ένα από τα επιχειρήματα του. Το κομμάτι με το εθνικο στοιχείο δεν έχει αδικο μιας και το αναφέρει σαν λόγο που δυναμώνει το εθνικιστικό στοιχείο - βία σε κάθε χώρα. Νομίζω πως είναι λογικό όταν χάνεται μια εθνική ταυτότητα αυτοί που την λατρευουν, να αντιδράσουν. Και ξέρουμε πως οι εθνικιστές δε θα αντιδράσουν με πορείες κρατώντας λουλούδια.
Εν συντομία λέει πως οι πρακτικες της Ε.Ε και το όραμα της είναι κατι το αντιδημοκρατικο και προαγει τη βία μέσα από τον εθνικισμό και τη φτώχεια.
λέει "αν στερήσεις από ένα λαό την ταυτότητα (υποθέτω την εθνική) και την δημοκρατία του τότε καταφεύγει στη βία και τον εθνικισμό". προσωπικά δεν βλέπω ως κάποιου είδους κίνδυνο το ενδεχόμενο απώλειας της εθνικής ταυτότητας ούτε κάποιο ορατό ενδεχόμενο εθνικιστικού ξεσηκωμού λόγω αυτής της υποτιθέμενης απώλειας. επίσης, νομίζω ότι οι μόνοι που κόπτονται για την μοίρα της εθνικής ταυτότητας μέσα στην ΕΕ, ανεξάρτητα από τους λόγους/προσχήματα, είναι ακροδεξιοί τύπου ΛΑΟΣ και Λίγκα του Βορρά, κόμματα με τα οποία συνεργάζεται ο συγκεκριμένος στο ευρωκοινοβούλιο. η αναφορά των εθνικιστικών εξάρσεων ως κάτι απευκταίο και της δημοκρατίας ως κάτι που κινδυνεύει είναι πράγματα που θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πει και ο καρατζαφέρης, η διγλωσσία είναι χαρακτηριστικό αυτού του σιναφιού. από εκεί και πέρα ομολογώ ότι δεν έχω ασχοληθεί περαιτέρω με τον συγκεκριμένο τύπο ή το κόμμα του οπότε τον κρίνω κυρίως από το (σιχαμένο) ύφος του και τις (σιχαμένες) συνεργασίες του. οπότε μπορεί να πέφτω και έξω.
και γω παιδιά με το να βγούμε από την Ε.Ε. ήμουν με χίλια, μέχρι που αποφασίσαμε να βάλουμε κάτι φωτοβολταικά στην ταράτσα για να γίνουμε πλούσιοι σε 30 χρόνια και ρώταγαμε τον μηχανικό για τα ρίσκα, μας είπε ότι το μόνο που είναι να φοβόμαστε είναι να χρεοκοπήσουμε και να βγούμε από την ένωση. Και κει που πήγα να του φωνάξω "ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΕ" το σκέφτηκα καλύτερα, άσε καλά είμαστε και δω.
Υπάρχουν 2 προσεγγίσεις, αυτή του αλαβάνου και προσφάτως του συν (και των περισσότερων οικονομολόγων, πχ λαπαβίτσας, βεργόπουλος) που λένε αναδιαπραγμάτευση με μερική διαγραφή, δλδ φάση "κοίτα, σου χρωστάμε 10, ή παίρνεις 4 ή τίποτα". Η άλλη είναι της ανταρσύα και του καζάκη, που λέει στάση πληρωμών και άρνηση του χρέους, δηλαδή καμία κουβέντα με τους δανειστές. Πάντως σε κάθε περίπτωση, αν θέλαμε να ξαναδανειστούμε, μετά από λίγο καιρό θα δανειζόμασταν, και στην αργεντινή δλδ που έκανε μερική διαγραφή μετά από μια διετία γύρισαν οι επενδυτές.
ΚΚΕ, δύναμη ανατροπής:
http://www.youtube.com/watch?v=lomet-pVeUA
Είναι ιδέα μου ή αγνοούμε ότι με τα δανεικά του ΔΝΤ κλπ πληρώνονται οι μισθοί του δημοσίου τη στιγμή που μιλάμε;
Ρε κακομοίρη, είσαι και πολιτικοποιημένος γαμώ το φελέκι μου. Το 97% των νέων δανείων πάνε για να πληρώσουμε τα παλιά. Οπότε ναι, προφανώς όταν δίνουμε τα πάντα για τα παλιά, χρειαζόμαστε δάνεια για να πληρώσουμε μισθούς. Αυτό δε σημαίνει ότι, αν ακολουθούσαμε άλλη πολιτική, δε θα είχαμε λεφτά για μισθούς. Απλά προφανώς χρειάζεται άλλη προσέγγιση, όχι "ε, ντάξει, δε δανειζόμαστε άλλο, ας βρέξει λεφτά". Χρειάζεται έξοδος από ευρωζώνη ώστε να ελέγχεις το νόμισμά σου, μια μικρή υποτίμηση, πιο γερή φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου. Ο Καζάκης λέει ότι η υποτίμηση θα είναι γύρω στο 15%. Εγώ και 30% σου λέω να είναι. Πόσο έχει μειωθεί τον τελευταίο χρόνο η αγοραστική δύναμη του μέσου έλληνα, βάζοντας στο παιχνίδι και την αύξηση της ανεργίας; Ε και μετά θέλει παραγωγική ανασυγκρότηση, να αρχίσουμε να παράγουμε ώστε να έχουμε και εξαγωγές και δουλειές. Δεν είναι εύκολος δρόμος. Αλλά σίγουρα είναι πιο λογικός και πιο ελπιδοφόρος από το να δανειζόμαστε με όλο και μεγαλύτερα επιτόκια για πάντα, λες και κάποτε θα εξαφανιστεί (ή έστω μειωθεί) δια μαγείας αυτό το χρέος.
Τώρα εσύ τι κατάλαβες, ότι είμαι υπέρ του ΔΝΤ;
Απλά, ώρες ώρες μου δίνεται η εντύπωση ότι δεν έχουμε πολυσυνειδητοποιήσει το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε και μας έχει οδηγήσει η ΕΕ και η Πασοκάρα 30 χρόνια τώρα και αντικρουούμε με φθηνούς λαϊκισμούς. Αυτό που λες "παραγωγική ανασυγκρότηση" πχ στη Ρωσσία κόστισε 30 χρόνια πούτσα, εμείς εδώ ως 3ογενής χώρα-περιφέρεια του καπιταλισμού πίστεψέ με θα το πάρουμε άσχημα.
Γιατί είναι λάθος να ζητάς από το ΠΑΣΟΚ (τυχαίο παράδειγμα) έξοδο από το μνημόνιο και λοιπά κομμουνιστικά: http://bit.ly/cyd6ov . Μπορεί να ναι στην ΚΟΜΕΠ η ανάλυση αλλά είναι σοβαρότατη.
Τώρα, σοβαρέψου που θα πιάσουμε συζήτηση πάνω σε προπαγανδιστικό κείμενο του κκε που έχει γραφτεί για να ανακόψει τις διαρροές προς ανταρσύα ε. Περίμενω καλύτερα πράματα από σένα.
Ποιος το γαμεί το ΚΚΕ μωρέ (και την ανταρσυα ειδικά). 2-3 συμπεράσματα όμοια με αυτά που ανέφερα προκύπτουν, απλά.
Ανάμεσα σε δύο δύσκολους δρόμους επιλέγεις αυτόν που μπορεί να λειτουργήσει μεσο-μακροπρόθεσμα υπέρ των εργαζομένων. Βραχυπρόθεσμα και οι δύο παλούκια είναι.
Το άρθρο θα έγραφε οτιδήποτε προκειμένου να αποδείξει ότι οι αντικαπιταλιστές δεν είναι αντικαπιταλιστές και ότι ο μόνος, μόνος, μα μόνος-αλλιώς-θα-κρατήσω-την-αναπνοή-μου-μέχρι-να-σκάσω δρόμος για καλύτερες μέρες είναι να ψηφίζουμε όλοι κουκουέ.
Η συγκεκριμένη ανάλυση δε ζητάει, όχι, ίσα ίσα εξηγεί ότι είναι ανεδαφικό να απαιτείς αυτό το πράγμα χωρίς ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Τώρα τι το κάνει το ΚΚΕ, στις αρχιδάρες μου, δε μιλάω γι αυτό.