Ε να που την πατήσαμε. Δεν είναι ρε παιδί μου ενα συγκεκριμένο θέμα. Δεν είναι μόνο η πάλη της επιστήμης και της θρησκείας. Είναι και η παλη του κακού με το καλό.
Αναφέρει ο εχθρός Τζέηκομπ :
"Μια ζωή το ίδιο θα γίνεται".
Που σημαίνει ότι η ανθρώπινη φυλή ειναι βουτηγμένη στην ίντριγκα στο ψέμα και δεν θα καταφέρει να βρεί το δρόμο της όσο κι αν εμεις επεμβαίνουμε.
Απο την άλλη ο Τζέηκομπ, πιστεύει στον ανθρωπο σαν ον, και ότι καποια στιγμή όλα θα ηρεμήσουν. Περιγραφει με λίγα λόγια τον Μπερναρντ και την Ρόουζ. Αυτοί οι δυο αναφερθηκαν για μενα σε ενα απο τα ζουμια της σειράς.
Που οκ εμοιαζει λίγο χίπικο "Make Love, Not War" (εξάλλου θα μπορούσαν να είναι και οι διαμαρτυρόμενοι της υποθεσης, κοντρα στον πολεμο που στήθηκε 5 μίλια μακρυα τους)
Ολα αυτα δεν εχουν καποιο συγκεκριμενο σκοπό. Για μενα οι παραπανω παραγραφοι είναι ΕΡΜΗΝΕΙΑ που δίνει ο καθένας στα πραματα.
Λες Αμπρούτζι "Γιατί μας εδειχνε τον Τζέηκομπ και ποια είναι η σύνδεση".
Και λέω: Μήπως αυτό να είναι ενα τεραστιο αντικείμενο της 6ης σεζον, όπου θα μας πλακώσουν στα φλασμπακς, για να μας δείξουν το πως αυτη η "θεότητα" (ω χριστέ μου που φτασαμε, να λεμε για θεότητες και αθάνατους) έστησε όλο αυτό το παιχνίδι???
Γιατι απο ότι καταλαβα καθε επίσκεψη ανθρώπων στο νησί, είναι ενα παιχνίδι (ενα στοίχημα μεταξυ Τζέηκομπ και Εχθρου) για την εκβαση της συμβιωσης των ανθρώπων πανω στο νησί.
Οι επισκέψεις των ανθρώπων:
- Black Rock (Δεν ξέρουμε την εκβαση του κακού και των σκοτωμών)
- Αμερικάνικος Στρατός (Φέραν την μπόμπα, και ενοχλήσαν τους μόνιμους κατοικους)
- Dahrma (Πειραματα, εκμετάλλευση της ενεργειας του νησιού με φιλοδοξίες -Ακούσατε Ρατζίσκι πως τρεχαν τα σαλια του για την ενεργεια-)
- Oceanic (Δε χρειαζεται να ανφερω την ταραχη)
- Ajira
Αναφέρει ο εχθρός του Τζέηκομπ ότι περασε πολλα για να φτάσει στον στόχο του. Είναι αυτός που προετοίμαζε τον Λοκ απο την 1η σεζόν να γίνει αρχηγός και να τον φτασει ως εκεί. Είναι αυτός μέσα στην Καλύβα που (μου κανει τώρα πιο πολύ για Κρίστιαν -Καπου υπάρχει ενα καρέ απο την καλύβα που δείχνει ασπρα αθλήτικα παπουτσια με κορδόνια, ίδια με αυτα που εβαλε ο Τζάκ στον πατερα του όταν πεθανε-)ο οποίος δίνει τροφή στον Λοκ για να πιστεψει σε κατι ανωτερο κι ετσι σιγα σιγα να γίνει ο αρχηγός.
Και ρωτάει τώρα καποιος: "Μα γιατι δεν επαιρνε οποιαδήποτε αλλη μορφη καποιου πεθαμένου να παει και να σκοτωσει τον Τζέηκομπ"
Και απαντώ: "Είναι προφανές ότι κατι τον εμποδίζει απο τον να τον σκοτώσει. Οπότε χρειάζεται καποιον ο οποίος "Θα του τα είχε μαζεμένα". Ο Μπεν ήταν ενα καλό θύμα. Ας σκεφτούμε ποσα εχασε για τον Τζέηκομπ. Απο την άλλη ενα "What about You" δεν είναι αρκετο για να κανεις φόνο. Ο Τζέηκομπ δεν ειπε κατι κακό, δεν είπε τίποτα. Δεν είπε για ποιο λόγο γίνονται όλα αυτα. Τέλοσπαντων "σκοτώθηκε".
Ενα άλλο σημείο που θέλω να σταθώ είναι το φινάλε. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι στον τέλος δεν πυροδοτείται η βόμβα. Απλα περναμε σε αλλη μια και τελευταια
ΛΑΜΨΗ και time travel όπως ακριβώς συνεβει όταν ο Ντεσμοντ γύρισε το Κλειδί. Η τελευταία λοιπόν λάμψη θα βάλει τα πραματα νομίζω στη θέση τους κλείνοντας μια για παντα το θέμα time travel. (Ελπίζω τουλαχιστον γιατι αλλιώς θα μας καεί τοκεφαλι)
Δηλαδη δε γίνεται όλοι οι σημαντικοι χαρακτήρες να σκοτώνονται σε ενα μεγαλο σκηνικό (Βλέπε θανατος Εκο, θανατος? Τσάρλυ, θανατος? Μάικλ).
Επίσης καποιος είπε:
-Γιατι θα βάλεις τη μπόμπα Τζακ?
-Για να πηδαω την Κέητ.
Ε σόρρυ αλλα αυτό το σημείο για εναν ανθρωπο που υποτείθεται ότι βρήκε το στόχο του και το πεπρωμενο του, το να θέλει απλα να τους τιναξει όλους για να γαμάει την Κέητ είναι ΠΙΠΑ ΜΕΓΑΛΗ.