-
Εννοώ αφενός αυτό που γράφει ο τσιμπούκλανος κι αφετέρου αυτό που έγραψα παραπάνω, κάνω μια χαριτομενιά με την εμμονή του freak, που δεν είναι κι ο μόνος που κράζει το ΣΥΡΙΖΑ με το παραμικρό. Έχει βουλιάξει το news feed μου στο facebook από παρανοϊκούς μνημονιάκηδες τελευταία. Κι όχι σφινοτουβλάκι, δεν εννοώ πως ο φρηκ είναι τέτοιος.
-
Η αποψη μου ειναι στο ιδιο μηκος κυματος με αυτο που εγραψα σε αλλο θρεντ για τις υποσχεσεις του συριζα. Οποιος τις πηρε στα σοβαρα/ τοις μετριτοις κ.λπ., μαλλον δεν μπηκε στον κοπο καν να τις σκεφτει. Αυτος που περιμενε οτι σε δυο μηνες (η μια τετραετια) μπορεις να στρωσεις μια κατεστραμμενη οικονομια, δικαιοσυνη κ.λπ. και τωρα νιωθει προδομενος που δεν εχει μισθο ενα χιλιαρικο και ο παπακωνσταντινου δεν εφαγε 25αρα, ειναι εκτος πραγματικοτητας. Καποια στιγμη καλο θα ηταν αυτος ο καποιος, ο λαος, η οπως θελεις πες τον, να κρινει πριν και οχι κατοπιν εορτης. Τα δικα του τα στραβα ματια ευθυνονται για τα στραβα ματια του συριζα, οποτε ας σκασει λιγο και ας τα απολαυσει.
Κατα τ'αλλα, για το απο που πιανομαι κ.λπ., νομιζω πως συνηθως πιανομαι απο αυτα που γραφονται και συχνα, πριν καν γραψω την παπαριτσα μου, ζηταω διευκρινισεις (οπως τωρα καλη ωρα). Αν θεωρειτε πως χανω την ουσια μπορειτε παντοτε ειτε να με αγνοησετε ειτε να διευκρινισετε (οπως τωρα).
-
Θα ήθελα να υπερασπιστώ λίγο την συγκεκριμένη κυβέρνηση στα πλαίσια και μόνο, αυτού του συγκεκριμένου συστήματος.
Από την ιδεαλιστική και αφελή αντίληψη περί στεγανούς διάκρισης των εξουσιών μέχρι το "η εκάστοτε κυβέρνηση είναι πίσω από κάθε απόφαση" είναι πολύς δρόμος.
Δεν έχει να κάνει καθόλου με την υποτίμηση του συστήματος ή μια προσπάθεια απολογητικής. Πολύ απλα υπονομέυει την ανάλυση σου και δείχνεις ότι δεν καταλαβαίνεις πως λειτουργεί ο κόσμος και συγκεκριμένα αυτή η αστική δημοκρατία.
Αυτό θα γίνει αντιληπτό το επόμενο διάστημα με τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και τις ενέργειες της αστυνομίας. Αν νομίζει κάποιος ότι ασχολείται η ηγεσία με το πόσο δακρυγόνο και πόσες γκλοπιές θα φάει και η τελευταία εκδήλωση διαμαρτυρίας είναι γελασμένος. Ή το πόσο επηρεάζει και την παραμικρή απόφαση της δικαιοσύνης.
Προφανώς υπάρχουν μηχανισμοί δούναι και λαβείν ακόμα και ωμής παρέμβασης, αλλά ακόμα και αυτή έχει το κόστος της.
-
Το πρόβλημα είναι οι δηλώσεις Τσίπρα στην προεκλογική "Twiter-o-συνέντευξη" περί εμπιστοσύνης στην δικαιοσύνη, όταν και ο τελευταίος ασκούμενος γνωρίζει για τα νταλαβέρια και τα πηγαδάκια.
Από κει και πέρα αν αποδέχεσαι την δομή αυτής της κοινωνίας ως προς τους θεσμούς της πριν αρχίσεις να πετάς πίπες για τις αποφάσεις καλό είναι να δεις το σκεπτικό της πηνής και τα στοιχεία, και ΜΑΚΆΡΙ να δικάζουν να καταδικάζουν ή να αθωώνουν με βάση τι έχουν και όχι τι διαβάζουν σε κάθε εφημερίδα.
Και μιας και η ιστορία με το πρωτηφοραριστερα μου τα έχει κάνει βυζιά, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει γι'αυτόν αριστερά ? Και να υπενθυμίσω ότι ο συριζας είναι ένα αστικό κόμμα και όποιος περιμένει κάτι διαφορετικό ας πρόσεχε.
-
Παιδιά, μην μπαίνετε σε αυτό το τριπάκι που αναφέρει ο Σαμπρέλ στην τελευταία του πρόταση. Ούτε ο freak νομίζω, ούτε εγώ (νομίζω; :p) δεν εννοούμε αυτό με το "πρώτη φορά αριστερά". Υπάρχει λογικός άνθρωπος που τρέφει ακόμα αυταπάτες περί δεξιάς κι αριστεράς, όταν μιλάμε για τη μαρμίτα, για την εξουσία που συνθλίβει τη ζωή σου, για τη ματαιοδοξία και τον εκφοβισμό του απλού ανθρώπου;
Αν αρχίσουμε να συζητάμε τι σημαίνει για τον καθένα μας "αριστερά", ενώ -θεωρητικά πάντα- αυτά τα πράγματα τα έχουμε λυμένα, το βούτυρο απλώνεται ακόμα περισσότερο στο τραγανό ψωμάκι τους.
-
ξέρεις ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να γράφεις μετά από κάθε ποστ ετσι?
-
Ναι, το ξέρω. Εσύ ξέρεις ότι έχω τα λιγότερα ποστ στο συγκεκριμένο θρεντ, συγκριτικά με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, έτσι; Και φαντάζομαι ξέρεις επίσης ότι μερικές σελίδες πίσω γίνονταν κατά ριπάς posting από τον freak, έτσι;
Έτσι.
-
ναι αλλα εγω δεν ελεγα μαλακιες
-
-
-
Παμε για ξύλο, έχω την αίσθηση. :dfinger:
-
-
μπαινει απριλης και αυτος ακομα αναπληρωτης υπουργος ειναι, τι στο διαλο που βρισκεται ο real deal επιτελους?! γιατι μας τον κρυβουν?
-
-
http://theseanation.gr/%CE%B5%CE%BB%...ZaAW0.facebook
Αν ισχυει (δε ξερω τι ρολο βαραει η πηγη μου το εστειλε ο πατερας μου) ντροπη. Πραγματικα...