Για να ζητάει να μπει στην χώρα εγω βλέπω 2 αιτίες. Ή προτίμησε τον τρόπο ζωής εδώ κτλ ή στην χώρα του δεν τα βγάζει πέρα λόγω κοινωνικών, οικονομικών, πολιτικών προβλημάτων.Quote:
θα ήθελα να σου απευθύνω μία ερώτηση. Μπροστά στην διατήρηση της διαφορετικότητας των λαών και την κοινωνική δικαιοσύνη για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φυλής χρώματος και πολιτισμού τι προτιμάς? Διότι εάν προστατεύεις την διαφορετικότητα αρνούμενος, δίχως άλλο αναγκαστικά, την είσοδο στον τάδε ξένο, καταλαβαίνεις ότι τον αντιμετωπίζεις διαφορετικά όσον αφορά τα στοιχειώδη διακαιώματα του πάνω στη ζωή (τα οποία προσφέρεις εσύ σαν κράτος), η μάλλον καλύτερα τον αποκλείεις από τον κόσμο σου γενικότερα. Οπότε τι ουμανισμός και αρχιδιές. Ουμανισμός με έθνη-κράτη? Δεν είναι λίγο άτοπο αυτό εξ ορισμού ρε παιδιά?
Στην πρώτη περίπτωση. Ευχαρίστως να τον δεχτώ και να τον ενσωματώσω στην κοινωνία ως πλήρες μέλος. Αν και αυτη η περίπτωση θα ήταν σπάνια αν δεχτούμε πως όλα τα κράτη είχαν σωστες υποδομές για να υποστηρίξουν τους πολίτες τους.
Στην δεύτερη τώρα. Εαν μπορούσα να τον δεχτώ και να τον βοηθήσω θα το έκανα! Με την προϋπόθεση πως δεν υπάρχουν άλλα σημαντικά κρατικά θέματα προς λύση. Εξηγούμαι.Α ν δεν έχω ενα υγειονομικό σύστημα να τον περιθάλψω, δεν έχω μια καλα δομημένη παιδεία για να σπουδάσουν τα παιδιά του και δεν μπορώ να του προσφέρω δουλειά για να επιβιώσει τι θα του προσφέρω?Ένα κοματι γης, πολύ ρατσισμό και μιζέρια! Δηλαδή αυτο που συμβαίνει τώρα.
Οπότε για να απαντήσω πιο ξεκάθαρα. Αν είχα την κατάλληλη υποδομή θα τον δεχόμουν. Αν όχι, θα του απαγόρευα την είσοδο στην χώρα. Πραγματικά δεν ξέρω πως ακούγεται αυτο το τελευταίο(είμαι και πτώμα :) )άλλα ίσως πρέπει να παραδεχτούμε πως αυτο που λέει ο ασπρος δεινόσαυρος στο τρίτο καρε("It is in.......First.") είναι ένα αναγκαίο κακό.