το kubuntu πρέπει να έχει φτάσει στο 4.2 και από ότι διαβάζω έχει στρώσει πια.
Printable View
το kubuntu πρέπει να έχει φτάσει στο 4.2 και από ότι διαβάζω έχει στρώσει πια.
a) live cd exei h 8elei install nte kai kala?
b) link giati trexw kai de ftanw? :p
έχει live cd
http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
danke, katebainei.
Το ubuntu σκέτο είναι το ίδιο με το kubuntu, αλλά έχει γραφικό περιβάλλον gnome αντί για kde, και μαζί τα αντίστοιχα προγράμματα, αλλά μπορείς να βάλεις εύκολα και προγράμματα του kde. Επίσης αν ξεκινάει το πισί σου από usb stick, ίσως να είναι καλύτερα να φτιάξεις live usb stick αντί για cd, είναι πιο γρήγορο.
rfo, ναι λογικά στο τελευταίο είναι κομπλέ, αλλά δεν είπε ότι έχει το τελευταίο kubuntu, μπορεί να έχει κανένα με 4.0.
για να πάρεις μια ιδέα που περίπου μπορεί να είναι στο kubuntu, στο ubuntu πας System->Administration->USB Startup Disk Creator.
Για να γίνει η δουλεία θες το το CD με την διανομή ή το .iso που θα κατεβάσεις και ένα usb.
και να μην το έχει το kubuntu πήγαινε στο ad/remove programs, γράωε στο search usb και θα στο βγάλει. τικάρεις, πατάς apply και το βάζει. αν δεν το βρίσκεις μετά άνοιξε κονσόλα και γράψε usb-creator και θα στο βγάλει.
εγκατάσταση προφανώς μπορείς να κάνεις και με το να ανοίξεις κονσόλα και να γράψεις apt-get install usb-creator απλά δεν θυμάμαι αν θέλει δικαιώματα root στο live cd
μπήκαν λοιπόν τα ubuntu, γλύκα σκέτη είναι, λιτά, γρήγορα, αλλά ακόμα ψάχνω:
έναν αξιοπρεπή music player (δεν ζητάω πολλά, ένα φούμπαρ έστω) δεν έχω βρεί - το άμαροκ φαίνεται ωραίο αλλά δεν θέλει να παίξει mp3.
ενώ η κάρτα ήχου υποστηρίζεται υποθέτω, όταν συνδέω ηχεία δεν. κοίταξα διάφορα στο νετ αλλά δεν.
ένα download manager που να δέχεται και user/pass για links από rapidshare πχ. για να μη κατεβάζω ταινίες ένα λινκ τη φορά.
για τα μπ3, δεν είναι πρόβλημα του άμαροκ, η λύση σου εδώ
το άμαροκ εμένα δε μου άρεσε καθόλου πάντως έτσι όπως το έκαναν και έπαιζα με songbird.
Γιο γουέλκαμ, καταρχάς είναι το ubuntu, λειτουργικό σύστημα, όπως λέγαμε παλιά το ms dos, ο πληθυντικός κόλλησε με τα windows. Κάτι καλύτερο από το amarok δε θα βρεις, ψάξε απλά γιατί δε σου παίζει mp3, δε γίνεται, λογικά κάτι παίζει με codecs; Πάντως και το audacious χρησιμοποιώ πού και πού που είναι και πολύ πιο ελαφρύ και μοιάζει με το winamp.
α ναι, μιλάω για άμαροκ 1, για το 2 δεν έχω ακούσει τα καλύτερα. θα στρώσει πάντως λογικά αργά ή γρήγορα κι αυτό
το έκανα αυτό με τα restricted formats, δεν έγινε τίποτα, αλλά τελικά ναι, το songbird βολεύει περισσότερο.
περίεργο εντωμεταξύ, ενώ στο terminal μπορώ να βάζω εντολές, όταν μου ζητάει pass δεν μ'αφήνει να το πληκτρολογήσω :S
για τα άλλα δύο καμιά ιδέα;
Επειδή σε κάρτες γραφικών, ήχου κλπ οι κατασκευαστές επιλέγουν τον υπολογιστή που θα λειτουργήσουν, οι οδηγοί τους δεν είναι open source.
Παρόλαυτά ψάξε στη διαχείρηση συστήματος, στους οδηγούς υλικού, αν υπάρχει τίποτα για την κάρτα σου.
edit: Επίσης, απ' ότι θυμάμαι, τουλάχιστον πριν 3 μήνες δεν είχε βγει κανένας αξιοπρεπέης download manager για linux.
Ψάξου στο ίντερνετ, αλλά και πάλι....
φτο που ειπε ο κελλ. Απλα δν σου δειχνει τα ***** μαλλον.Quote:
περίεργο εντωμεταξύ, ενώ στο terminal μπορώ να βάζω εντολές, όταν μου ζητάει pass δεν μ'αφήνει να το πληκτρολογήσω :S
δλδ στο songbird παιζουν τα mp3ια τωρα και στα αλλα οχι? ωραιο το songbird, και το αμαροκ 2 ωραιο, μπορεις να κανεις love και τραγουδια στο λαστ.φμ με την μια. αμα θες κατι πιο 'μινιμαλ' αλλα winamp, audacious.Quote:
το έκανα αυτό με τα restricted formats, δεν έγινε τίποτα, αλλά τελικά ναι, το songbird βολεύει περισσότερο.
περι download manager, για rapidshare 'γω παιζω με το slimrat αλλα δν εχει επιλογη για registered τσουτσεκια. Το JDownloader φανταζομαι θα εχει, αλλα θελει να εγκαταστησεις και java. Δες αμα καποιο απο αυτα που use-αρες εχει εκδοση για linux. Αλλα γενικα να πλερώνεις rapidshare ρε αδερφε? Αμαρτια απ'τον θεο. (εκτος αν ειναι δώρο απο κάνα γκομενέτο, οποτε συγχωρεμένος).
Για τον ήχο και τα ηχεία δν κατέχω. γενικα μπορεις να τσεκαρεις στο http://forum.ubuntu-gr.org/ , ειναι πολυ ευγενικά τιπάκια, και οι απαντήσεις ειναι n00b-friendly. φτα :)