Printable View
μια χαρα ειναι η υποκουλτουρα...στηριζουμε...
http://www.youtube.com/watch?v=0ZZuSrkz9Tw
Δεν συμφωνω με τον ορισμό της υποκουλτουρας του Ικονο.
γουαου, φοβερο. εχεις διαβασει ποτε σου γενικα τα παιδια της γαλαριας; εχεις δει τις πολιτικες τους προσεγγισεις;
κι επισης, δεν καταλαβα, τι σου λεει ακριβως αυτο το κειμενο για την ιστορια; το θεωρεις αμεροληπτη ψυχραιμη κριτικη;
γιατι τι ειναι? οι αντιστοιχοι Ναδιραιοι?
δεν εχω διαβασει και τα 15 τευχη που εχουν στο σαιτ τους...
εσυ που προφανως ξερεις καλυτερα τι μερος του λογου ειναι, τι πιστευεις για την κριτικη?
επισης ποσο ''ψυχραιμο'' ειναι να βαπτιζει καποιος καποιον του χωρου ''φασιστα'', ακολουθοντας μαλιστα τις ιδιες πρακτικες για τις οποιες τον κατηγορει?
εγραψα πριν απο μερικες σελιδες:
και επισης:Quote:
ρητζεκτ με τι φοντα βγαζεις την αναρχικη ορθοδοξια; για να ξερω δηλαδη. στην τελικη, αν θεωρεις τον κοσμο που δεν θελει να ειναι ο ΜΕΓΑΛΕ ΓΑΜΑΩ ΚΑΙ ΔΕΡΝΩ στρατιωτης αιρεση της θρησκειαρας σου, ασ'τον να κανει την δουλεια του οπως νομιζει αυτος. δεν καταλαβαινω πως οι οργανωτικες επιλογες του καθενος σου θιγουν τον αναρχισμο.
και ως απαντηση σ'αυτα μου δινεις ενα κειμενο με θρησκευτικες επικλησεις (ακομα κι αν παει να επανεννοιολογησει την "αφεση αμαρτιων" και να αρχισει να αποκαλει τους παντες "αδερφους") και το οποιο παλι για να τεκμηριωσει οτιδηποτε, επικαλειται την Μεγαλη Ιδεα του αναρχισμου και καποια φαντασιωση ενος ενιαιου αναρχικου χωρου. λοιπον, εμενα αυτο δεν με αφορα. εχω σταματησει καιρο τωρα να δηλωνω αναρχικος (ή οποτε το κανω, χρησιμοποιω τον ορο μονο για να δηλωσω την επιμονη μου στις μη-ιεραρχικες δομες), αλλα αυτο εχει μικρη σημασια. αυτο που εχει μεγαλυτερη σημασια ειναι οτι προτιμω πλεον να μιλαω για "ανταγωνιστικο κινημα", βλεποντας τις δυναμικες που αναπτυσσει εναντια σε κρατος και κεφαλαιο, τις ιστορικες του ριζες και τον τροπο που τις επεξεργαζεται και δεν με αφορα πια η οποια φαντασιωση ιδεολογικης συγγενειας και καθαροτητας. τα παιδια της γαλαριας (κοτζαμ μαντραχαλοι), επιμενουν να επικαλουνται την ενοτητα ενος αναρχικου χωρου και το υψηλο ιδανικο της αναρχιας για να δικαιωσουν το καθε μαλακισμενο. κατα συνεπεια, ο τροπος που θεμελιωνουν την αναλυση τους, δεν μου λεει τιποτα. εχει να πει μονο σ'αυτους που υπερασπιζονται τετοιες μεγαλες ιδεες με ολη τους την ιστορικη επικινδυνοτητα.Quote:
λοιπον, εγω το λεω ξεκαθαρα εδω: ναι, αυτο ειναι ο αναρχισμος, μια ιδεολογια που απαιτει συμμορφωση, οποτε ξαναλεω ας την βαλετε στον κωλο σας. δεν εχω καμια ορεξη να ασπαστω θρησκειες και ιδεολογιες, εγω βλεπω απτες επιθεσεις στους απο κατω απ' τους απο πανω και απ'τα οργανα των απο πανω, και λεω οτι χρειαζονται αυτονομοι αγωνες για να γινει κατι μ'αυτο. την ιδεολογια, το αντριλικι και τα κομμαντα ας τα μοιραστειτε με τους φασιστες και ας σφαχτειτε μεταξυ σας.
και αφου το κειμενο απαιτει την αυτοκριτικη, ας κανω κι εγω την δικια μου, γιατι εστω απο αποσταση απ'τα συγκεκριμενα γεγονοτα ειμαι - οσο και ολοι οι υπολοιποι ανθρωποι που δηλωσαν ποτε αναρχικοι - εμμεσα ενοχος γι' αυτα τα φαινομενα. θα βρεις την αυτοκριτικη στο σιγκ μου.
γραφεις...
και στο κειμενο διαβαζουμε οτι...Quote:
ρητζεκτ με τι φοντα βγαζεις την αναρχικη ορθοδοξια; για να ξερω δηλαδη. στην τελικη, αν θεωρεις τον κοσμο που δεν θελει να ειναι ο ΜΕΓΑΛΕ ΓΑΜΑΩ ΚΑΙ ΔΕΡΝΩ στρατιωτης αιρεση της θρησκειαρας σου, ασ'τον να κανει την δουλεια του οπως νομιζει αυτος. δεν καταλαβαινω πως οι οργανωτικες επιλογες του καθενος σου θιγουν τον αναρχισμο.
δε ξερω...ποιος ειναι τελικα αυτος που επιβαλει?Quote:
Σύμφωνα με αυτό το κείμενο, οι απόπειρες δημιουργίας «αυτοδιαχειριζόμενων χώρων από άτομα που θεωρούν τον εαυτό τους σκληροπυρηνικούς επαναστάτες», «κρίθηκαν ανταγωνιστικές και σαμποταρίστηκαν με τη σκέψη ότι αποτελούν στρεβλό τρόπο πολιτικοποίησης και κοινωνικοποίησης»
τεσπα πολυ ζεστα και σημερα, παω στην πισινα μου
@ saloth sar αμε, αλλα το ειχα ηδη διορθωσει, αργησες~!
οχι στα ιδεολογηματα ενοτητας.
διαφωνεις καπου;
κάλκι θέλω το αβαταρ σου σε σώβρακο.
Μάγκες έχετε χάσει την μπάλα. Μαζέψτε τίποτα, γιατί γελάει ο κόσμος με πολλά posts εδώ μέσα.
Σε 'άλλα' νέα, ελεύθεροι οι 6 από τους 13 κατηγορούμενους (οι 3 με εγγυήσεις - οι θεωρούμενοι από τους μπάτσους ως "αρχηγοί" της "εγκληματικής οργάνωσεις στέκια θεσσαλονίκης").
Αύριο απολογούνται οι άλλοι 7.
Ανατρίχιασα.
Ο κόσμος γελάει με τη χαβούζα σας.
http://www.xryshaygh.com/index.php/e...s#.UBAJbLQ0Ndy
Quote:
οι φήμες λένε ότι στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, η μία ομάδα αποτελείτο από «καθωσπρέπει» αναρχοκομμουνιστές, υπό κεντρικό έλεγχο (δηλαδή κανονικότατοι παρακρατικοί υπό τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών –κι όχι μόνο του «ελληνικού» ψευδοκράτους-, με ενδιάμεσα τα γνωστά κανάλια των κομμάτων της αριστεράς), η δε άλλη ομάδα αποτελείτο από παρασυρμένους νέους ιδεολόγους που νόμιζαν ότι εκεί που ετάχθηκαν ήταν οι «αντιεξουσιαστές», αλλά μόλις κατάλαβαν ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για όργανα των εξουσιαστών, την κοπάνησαν κι έφτιαξαν δική τους ομάδα. Αλλά, το κράτος και το παρακράτος, λειτουργώντας με κανόνες μαφίας, δεν μπορούσε να τους αφήσει να χαλάνε την πιάτσα. Αφού, λοιπόν, δεν έγινε δουλειά με την τρομοκρατία, στο τέλος επενέβη η αστυνομία!
Μαλάκα, σε έχει χτυπήσει ο ήλιος στο κεφάλι;
αχαχα, βγαίνει η ΧΑ και λέει παρασυρμένους ιδεολόγους το ΝΑΔΙΡ, εγώ έχω θέμα με τον ήλιο;
τσιμπουκλάνο, το πρώτο πρόβλημα είναι ότι τονίζεις λάθος το νικ σου.
το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι λες «γελάει ο κόσμος με πολλά ποστς εδώ μέσα». Και εγώ σχολιάζω πάνω σε αυτό, ότι αν υπάρχει κάποιος κόσμος, που γελάει, και έχει ένα λόγο για αυτό, τότε ο λόγος είναι ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ βγάζει μια ανακοίνωση που υποδεικνύει την ιδεολογικοπολιτική συγγένεια της ΧΑΒΟΥΖΑΣ που λέγεται ΝΑΔΙΡ -και που διόρθωσε με αν κάνω λάθος, κάποιοι εδώ μέσα τους θεωρούν πολιτικά δικούς τους συγγενείς- με τους ναζί.
Οκ, δικιά μου λάθος ερμηνεία του όρου χαβούζας που χρησιμοποίησες και που απευθυνόταν ;)
Όσο για το νικ, τα χω πει 1000 φορές, είναι τσιμπούκλανο.
ας μου πει καποιος, γιτι τα εχω παρει κρανιο, που ηταν το ρατσιστικο.
αφρικανικα κουνουπια, αφρικανοι. οπως υπαρχουν κινεζοι καυκασιουι ερυθροδερμοι ευρωπαιοι αμερικανοι. προφανως και εινα ιακομψο αλλα μεχρι εκει.το οτι μπορει να εκανε ριτουιτ απο κασιδιαρη, δε το σχολιαζω, τον συχαινομαι ουτως ή αλλως, αλλα ειναι δικαιωμα της να ποσταρει οτι σκατα θελει. ας ποσταρει και σκατα σκυλου. ας μου πει καποιος γιατι την εκοψαν. και γιατι τοσα χρονια εχουν ολοι τουμπεκιαστει με το κεντερη και τον πατουλιδη, γιατι κανεις δεν ασχοληθηκε με τους μαλακες που εβλεπαν παο ξανθη στη ψηφιση του μνημονιου, γιατι κανεις δεν ασχολεηθηκε με το βαγγελα που εβριζε το σισε και ολους οσους του εκαναν τισ μαιμουδες... η υποκρισια σε ολοτης το μεγαλειο. αι στο διαλο
εντιτ. μαλλον ποσταρα σε λαθος θρεντ. τι σκατα πινω...
Ετνάξει ο μπερνη, οι άλλοι 4 που πίνκαραν, τι φάση;
κατακεραυνωσε την υποκρισια της Ελληνικης κοινωνιας και κυριως ταπε και στο σωστο τοπικ
οι της Χ.Α. ανοικουν στον ιδιο χωρο με τους γκριζους λυκους και καναν αντιδιαδηλωσις
οι του μαυρουραδικιου βγαινουν και λενε για εργατικιες ταξεις κλπ
μετα απο ποσο καιρο ανακαλυψες την παπαριτσα που βγαλαν στο σαιτ τους και τι?
εξυπνο παιδι εισαι ρε πουστημ...σταματα τα τεμεκ προβοκατορικα
Εμένα τα λες; Χριστό δε καταλαβαίνω.
τζουλια;
δε με πολυενδιαφέρει το θέμα αλλά νομίζω πως εισαι λάθος.
διότι αναφέρεσαι μεν στην υποκρισία, αλλά δικαιώνεις πλαγίως (και αψήφιστα) την μαλακία του παρτσακλού.
δεν ήταν μόνο ακομψο, ήταν ρατσιστικό. το ρητγουιτ κασιδιάρη δεν έχει να κάνει αν και συμπληρώνει το παζλ ρατσιστικών προκαταλήψεων.
προφανώς και ειναι δικαιωμα του καθενος να πε οτι θέλει αλλα ανάλογα με την μαλακία του θα κριθεί. και ειδικά σε περιπτώσεις που υπάρχει διπλωματικό υπόβαθρο (στον παγκόσμιο αθλητισμό και ιδιαίτερα στους ολυμπιακούς αγώνες) κάθε εκπροσώπηση θα πρέπει να βγάζει ενα προφιλ που να μην διαταράσσει τις όποιες διεθνείς σχέσεις.
τώρα βέβαια οταν εχεις ναζι στο κοινοβούλιο δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω και αν αυτοαναιρούμαι αλλά ακόμα και αυτοί οι βλακες αν αντιπροσωπευαν την Ελλάδα στα Ηνωμένα Εθνη πχ δεν θα έλεγαν στον Ουγκαντανό ανέκδοτα για μαύρους.
δεν θέλω να αναλωθω στο αν εκαναν καλα που την εκοψαν η όχι, άλλωστε νομίζω υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθείς.
γεγονός είναι πάντως, πως γίναμε άλλη μια φορά ρόμπα παντού
Πέρασα κανά μισάωρο χθες να το εξηγώ και σε συναδέλφους... ναι, η κυριολεκτική ερμηνεία της έκφρασης από μόνη της δεν είναι ρατσιστική, αλλά είναι εντελώς λανθασμένη αντιμετώπιση να ερμηνεύεις την οποιαδήποτε έκφραση απομονωμένη από το context στο οποίο τοποθετείται.
Παράδειγμα: Όπως συνηθίζεται στις ταινίες, όταν κάποιος πουλάει προστασία χρησιμοποιεί ευφημισμούς όπως "Θα ήταν κρίμα να πάθει τίποτα το μαγαζί σου". Αν πάρεις την φράση από μόνη της, η ερμηνεία είναι πολύ πιο αθώα από ό,τι αν λάβεις υπόψη το context, δηλ. στη συγκεκριμένη περίπτωση την υπόνοια της απειλής, πως "αν δεν πληρώσεις θα σου κάνω το μαγαζί λίμπα".
Έτσι, η ερμηνεία μίας φράσης δεν περιορίζεται στην ερμηνεία των λέξεων από τις οποίες αποτελείται. Θα ήταν πολύ διαφορετικό να έλεγα το ανέκδοτο εγώ προσωπικά σε σένα, εφόσον γνωρίζεις την γενικότερη θέση μου για το μεταναστευτικό και γνωρίζεις αν λέω το ανέκδοτο αθώα ή όχι, και διαφορετικό να λέγεται δημόσια από ένα άτομο που είναι φιλικά προσκείμενο στην Χρυσή Αυγή.
ενταξει παντως δεν ηταν και επισημη δηλωση η' συνεντευξη και απαντησε π.χ ειμαι Χ Α δεν γουσταρω τους αφρικανους να φυγουνε κλπ
ενα χαζοανεκδοτο ητανε θα της φανηκε αστειο και σκεφτηκε θαταν "εξυπνο" να το γραψει
δεν ξερω αν ειχε καταλαβει η συγκεκριμενη οτι μαλακιες σαν το twitter που γραφεις 3 προτασεις και ειναι μεγαλο θεμα πια παρακολουθουνται απο τα μιντια
ε και οταν πηγαινεις στους Ολυμπιακους σε καμια βδομαδα και τα ΜΜΕ ψαχνουν να βρουν οτιδηποτε για να το κανουν θεμα ε τετοιες χαζοπαπαριες δεν της λες δημοσια λες και μιλας σε κανα φιλο σου
το συγκεκριμενο τοχε γραψει 22/06 και τα τσακαλια αργησαν 3 μερες να το παρουν χαμπαρι
sorry deggial alla les malakies.
an to eleges esy pou 8a to eleges a8wa, 8a to ekane taytoxrona ligotero ratsistiko?
an to elege o Papas (tonos sto prwto a) poso ratsistiko 8a itan?
an to elega egw pou den ksereis tis apopseis mou gia to metanasteutiko den 8a eixes apopsi an einai ratsistiko to asteio i oxi?
ali8eia gia pes mas kai tin apopsi sou gia tin diafimisi me ton piou ...
epeidi einai "a8wa" einai ligotero ratsistiki ... ?
στ'αρχίδια μας αν ήταν επίσημη ή όχι δήλωση, η συμβουλή μου στο κορίτσι είναι μία
Spoiler
ε καλα δεν κρεμεται και ολος ο κοσμος απο τα χειλη της (αν και συμπαθητικό αιδοίο :) απ οτι κοζαρα.) στον μαξ πειν απευθυνομουν.
Όταν τα έγραφα αυτά είχα υπόψη μου την χθεσινή συζήτηση και δεν είχα διαβάσει ο ίδιος το tweet. Η φράση αυτή καθ' αυτή, κατά τον τρόπο που ειπώθηκε, έχει πράγματι ρατσιστική υπόνοια. Είναι σα να λέει ότι, παρά τα άλλα προβλήματα, τουλάχιστον υπάρχει κι ένα θετικό.
Από εκεί και πέρα, άλλο αν είναι πιο αθώα (π.χ. δεν υπήρχε η πρόθεση να έχει ρατσιστική χροιά το ανέκδοτο) κι άλλο αν είναι ρατσιστική καθ' αυτή η φράση. Θα μπορούσε, παραδείγματος χάριν, κάποιος να πει το ανέκδοτο επειδή του φάνηκε αστείο χωρίς να συνειδητοποιεί τις ρατσιστικές προεκτάσεις της φράσης αυτής. Πρέπει να συνεκτιμούνται και τα δύο για την ερμηνεία (όπως είπα, να λαμβάνεται υπόψη το context), καθώς σημασία έχει το τι θα ήθελε να εκφράσει ο ομιλητής.